Перейти до змісту

Лінух...

lu4nik

Рекомендовані повідомлення

> Тоді нащо gentoo з сорців збирають

хз

>і чому вона сама швидка серед лінуксів.

Ололо. Вона не сама швидка. І не сама повільна. Звичайний собі лінух - не кращий і не гірший за інші. Казки про швидкодію - міф червонооких фанатиків.

>а розширення треба 1280х800

# gtf 1280 800 85

І гуглити на тему "modeline + xorg.conf". Я то якось робив, ше коли сидів на дебіані, але як саме - не памятаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 340
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

те то понятно, просто воно не підіймається ні на чому ,крім vesa .... .видно що я зразу щось криво поставив.

lspci каже :

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 03)

а не i810 ні intel не катить:

(WW) I810: No matching Device section for instance (BusID PCI:0:2:0) found
(EE) No devices detected.

Fatal server error:
no screens found
zolexiy@zolexiy-debian:~$

може я туплю безбожно в чомусь :) ?

З.і а чого зліз з дебіана, якщо не секрет? цікаво просто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

zolexiy, якщо заведеш - скажеш як.

Пропрієтарного драйвера нема, тільки відкритий. Тобто на відяхах Intel сидіти доводиться без 3Д((((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пардон, ступив, пропрієтарного і не буде) Відкритий і є офіційним)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже на дебіані, уря :) .... хтось знає як завести Intel Graphics Media Accelerator X3100, бо поки на vesa ,а розширення треба 1280х800 ,а маю тільки 1024х800 - троха не прикольно :(.

i810 не канає.

Нову версію xorg ставив?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дебіан стояв на домашньому і юзався переважно для відпочинку і в неті посидіти. Для роботи потрібен був маздай, який я стартував через вмвар. Це було не зручно. Ізза цього я купив нотік, а на стаціонарний поставив вінду. На нотік поставив убунту, до дуже ламало настроювати систему. Убунта стала за 20хз з 3д і всіма наворотами. Доречі в нотіку інтеловська відяха, Intel® Graphics Media Accelerator X3100. Дров на відео не ставив. Тільки з вайфайом покулупався.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дебіан стояв на домашньому і юзався переважно для відпочинку і в неті посидіти. Для роботи потрібен був маздай, який я стартував через вмвар. Це було не зручно. Ізза цього я купив нотік, а на стаціонарний поставив вінду. На нотік поставив убунту, до дуже ламало настроювати систему. Убунта стала за 20хз з 3д і всіма наворотами. Доречі в нотіку інтеловська відяха, Intel® Graphics Media Accelerator X3100. Дров на відео не ставив. Тільки з вайфайом покулупався.

Прочитавши те, поставив убунту, тоже за 20 хв і теж все стало (вайфайку, xgl, та розкладку в xorg.conf доробив напильничком лише :) ) ... Зрештою консолька та сама, гном навіть кращий за кде виявляється, я помилявся бо давно його не бачив - змінився він не хіло :) та й гтк давно якось на рівні інтуіції більш подобалось. Тепер працюю і біди не знаю, навіть всі хоткеї побачило в ноуті ..... жесть, воно все тут простіше навіть як в вінді.

Дякую всім за відгуки.

Перейшов з дебіана через криві драйвери до відео, і судячи з форумів, які бачив - то поки трабл не вирішений.

З.і але все ж, якщо хтось хоче бути *nix-адміном - імхо, але йому убунта протипоказана, як перша ОС з ніксів. Тут же дофіга можна гуйовинами зробити. Є ризик не побачити і не поняти, що таке шелл ). ... Якби я перше не FreeBSD роздуплив, а убунту - то на фрю б не переліз так легко ні за що на світі. А навпаки, після сесаксу з фрьою - все таке зручне і понятне. що просто ппц )) ...

З.І.І підтверджую істину ))) - на сьогодні : сервери - BSD/Linux, десктопи - Linux/mac-и , а вінда (особливо віста) - цяцька. Якби ситуанія з лінуксами така яка є зараз - була пару років на зад, то віндою б користувались тільки для того щоб пограти в ігрульки, а якби ще й примушували її купувати - то взагалі не знаю нах вона. То все імхо, звісно :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну мені, щоб завести 3д на Інтел 3100 довелось ядро переконфігуровувати)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитавши те, поставив убунту, тоже за 20 хв і теж все стало (вайфайку, xgl, та розкладку в xorg.conf доробив напильничком лише :) ) ...

Навіщо в xorg.conf щось колупав? В мене з коробки всі розкладки працювали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це вже кому як зручніше. В мене розкладки аплет переключає, До цього теж юзав Xkb.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не gXneur випадково?)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитавши те, поставив убунту, тоже за 20 хв і теж все стало (вайфайку, xgl, та розкладку в xorg.conf доробив напильничком лише :) ) ...

:D просто я не знав що воно паше з коробки, налаштував зразу, по звичці - на капслук. Потім дивлюсь - є якась прибамбуліна на панельці, пише США, натиснув капслук - Рос, натиснув ще раз - Укр, ))) . То вже потім поняв що там багато чого можна зробити не лізши в конфіги. Але як не крути, не можу ставити софт тим менеджером що там є,.... aptitude install якось зручніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перейшов з дебіана через криві драйвери до відео, і судячи з форумів, які бачив - то поки трабл не вирішений.

А що ви хотіли? Якщо купуєте новий комп - відповідно і вибирайте найновіший на даний час дистрибутив (ядро і xorg). Це ж вам не віндовс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що ви хотіли? Якщо купуєте новий комп - відповідно і вибирайте найновіший на даний час дистрибутив (ядро і xorg). Це ж вам не віндовс

Дурна звичка все самому пройти )) ..... але то все є на краще, розуміння появляється. Імхо - такі трабли потрібні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...
> Якщо компілювати з сорців, то буде оптимізоване під залізо.

> то буде оптимізоване під залізо

> оптимізоване

Ололо, міф, так не буває.

Тоді нащо gentoo з сорців збирають і чому вона сама швидка серед лінуксів.

Тому що із в генті все збираєтся під конкретне залізо.. а тобто саме під твою конфігурацію компа, і менеджера пакетів там немає а все "исходники".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неправда. Пакетний менеджер там повинен бути

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тому що із в генті все збираєтся під конкретне залізо.. а тобто саме під твою конфігурацію компа, і менеджера пакетів там немає а все "исходники".

> під конкретне залізо..

Ололо, ти думаєш програма, скомпільована на процесорі з частотою 2.4, відеокартою від нвідії і 512 оперативної памяті чимось буде відрізнятись від програми, скомпільованої на процесорі з частотою 3.0, відеокартою від АТІ з 2Гб опертаивки? =) =) =)... навіть розмір бінарика не зміниться. Менеджер є - emerge.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Кумарна штука ті лінукси.

Гуй сирий і тормозний, портів популярного софта нема. Аналоги криві і не обтесані.

Кращого дектопа ніж мастдай нема.

Коли напишуть, дайте знати, я його в вмварь поставлю :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кращого дектопа ніж мастдай нема.

Підтримую цю фразу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніфіга. Мастдай, імхо, для ігор. На лінуксі працювати все ж приємніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На лінуксі працювати все ж приємніше.

Комфорт роботи залежить не від ОС, а від оточення в якому ця сама робота виконується. В маздаї таких оточень на багато більше і серед них є комфортніші від лінухових.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Поставив собі Мандріву 2009.0 з КДЕ4

Задоволений дуже, таких ефетів навіть не очікував.

Але виникли питання:

1. Розкладка клавіатури трошки невірна в спецсимволах - це в мене так чи то взагалі, і правити треба вручну таблицю символів

2. В навушниках періодично чути тихенький звучок, причьому трошки змигує лампочка ХДД - як цього позбавитися?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на рахунок символів: спробуй добавити/убрати winkeys в налаштуваннях розкладки клави (в xorg.conf). В тебе на Shift+7 крапка? тоді має допомогти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Допомогло, дякую!!!

Я розумію що це звучить смішно, але як добавляти значки на так званий "Робочий стіл"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скачай собі останній випуск LinuxFormat, там була дуже гарна стаття про КДЕ4.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...