Перейти до змісту

І знову трохи про море...


AlexandrK

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Давно хотів написати даний рецепт, однак небуло вільного часу. Любителям креветок у будь-якому їх вигляді дуже сподобається. Отож, інгридієнти: рис 1кг (порада тим в кого як правило рис переварюється: беріть довгий рис - його легше варити, хоча як на мене, круглий рис набагато смачніший); чищені креветки приблизно 500г (взагалі кількість креветок залежить від товщини вашої кишені, в ідеалі їх потрібно було б взяти 1кг, але зупинимось на цьому), 3-4 великих болгарських перця (бажано різних кольорів), цибуля 2-3 великих головки, горошок приблизно 200г, морква 1кг, олія, сіль, суміш прянощів - можна придбати на базарі спеції для плову.

Отож, тонкощі приготування:

1. Спочатку відварюємо креветки: берем каструлю, наливаємо води, додаємо 2-3 лаврових листка, сіль, трішки перця горошком, невелику кількість спецій для плову, 50г масла (сливочного), укріп, та самі креветки. Варимо як завжди після закіпання декілька хвилин, головне не перетримайте. Після, дістаєте відварені креветки та чистите їх. ВОДУ ВІД КРЕВЕТОК НЕ ВИЛИВАЄТЕ, ВОНА НАМ ЩЕ ЗНАДОБИТЬСЯ.

2. Берем казан, наливаємо 150-200г соняшникової олії, включаємо максимальний вогонь, чекаємо поки олія накалиться, та кидаємо нашинковану (напівкільцями) цибулю, потім порізаний полосками перець піджарюєм разом з цибулею до золотистого стану, та закидаємо нашинковану соломкою моркву. Перемішуєм та чекаємо поки морква ужариться. Додаємо сіль та спеції. Далі після ужарки докидаємо наші почищені креветки та горошок, чекаємо дві-три хвилини та доливаємо наш окроп з відварених креветок. Лийте небагато, лише щоб покрити нашу приготовлену зажарку.

3. Поки виконували п.2 промиваємо рис в теплій воді до прозорого вигляду. Після промивання залишаємо рис у теплій воді на 10хв. По закінченню зливаємо воду та додаємо рис до зажарки. Якщо окроп від креветок покрив рис доливати бульше його не потрібно. На максимальному вогні, перемішуючі ЛИШЕ ВЕРХНІЙ СЛОЙ РИСУ чекаєте поки окроп википить. Зажарка не повинна мішатись з рисом. Коли окроп википів, дивимось, якщо рис практично готовий, накриваєм кришкою, включаєм мінімальний вогонь та чекаємо 20хв. Після, перемішуєм нашу зажарку, яка залишилась на дні, разом з рисом та подаємо до столу. Ну, а далі смакуєте, смакуєте, смакуєте...

P.S: поки все описав ледь язика не з"їв. :D Смачного! Далі буде...

post-4744-0-34953700-1303142285_thumb.jp

post-4744-0-34953700-1303142285_thumb.jp

Опубліковано

xxx: я там салат крабовый приготовила, иди поешь

ххх: только майонез добавь, его рис впитал

ххх: и соль добавь, рис несоленый был, соль он тоже впитал )

ууу: пойду быстрей жрать, пока рис не впитал крабовые палочки и кукурузу

;)

Опубліковано

AlexandrK, твои усилия весьма похвальны, но хочу добавить следующее. сливочное масло и подсолнечное - это просто редкая гадость, тем более в сочетании с рисом и морепродуктами. рекомендую сделать это все только на оливковом масле (рафинированном, или смеси extra virgin + рафинированное), его достаточно грамм сто и вкус будет совершенно изумительный :ok2:

ускорить процесс приготовления можно использовав готовую замороженную овощную смесь с рисом для жарки, например "гавайскую" (рис, перец, горошек, кукуруза) или "мексиканскую" (рис, перец, горошек, шампиньоны). лук/чеснок по вкусу. это дороже и не так интересно, зато намного быстрее.

еще советую добавить немного вареных мидий - этого добра сейчас в супермаркетах хватает и цена вполне нормальная. примерно в пропорции 1:2 к креветкам. получится такой себе сдвиг в сторону паэльи :smile3:

Опубліковано

AlexandrK, твои усилия весьма похвальны, но хочу добавить следующее. сливочное масло и подсолнечное - это просто редкая гадость, тем более в сочетании с рисом и морепродуктами. рекомендую сделать это все только на оливковом масле (рафинированном, или смеси extra virgin + рафинированное), его достаточно грамм сто и вкус будет совершенно изумительный :ok2:

ускорить процесс приготовления можно использовав готовую замороженную овощную смесь с рисом для жарки, например "гавайскую" (рис, перец, горошек, кукуруза) или "мексиканскую" (рис, перец, горошек, шампиньоны). лук/чеснок по вкусу. это дороже и не так интересно, зато намного быстрее.

еще советую добавить немного вареных мидий - этого добра сейчас в супермаркетах хватает и цена вполне нормальная. примерно в пропорции 1:2 к креветкам. получится такой себе сдвиг в сторону паэльи :smile3:

При приготуванні креветок не обов"язково додавати масло. Вони і так добре зваряться. Головне в цьому процесі щоб вийшов такий собі "ароматний бульйон", який віддасть потім свої прянощі рису. Там взагалі можна багато експерементувати із різними спеціями. Згідний, мідії дадуть своєрідну пікантність страві, їх я якось пропустив.

На рахунок різних сумішей, як на мене, це лишне. Я їх якось взагалі не сприймаю та й іншим не раджу купувати. Заморожені продукти не мають ні смаку, ні користі. Спробуйте на смак порівняти куплене різотто (з морепродуктами) із запропонованим мною рецептом.

Опубліковано

imho, замороженные продукты полезнее, чем тот же болгарский перец, который лежит несколько лет и не портится. можно его на солнце положить на месяц - он не сгниет. но если ты перец вырастил на даче, тогда, конечно, другое дело. так что я за замороженные продукты (креветки, кстати, тоже замороженные. чего ж ты их ешь-то? :smile3: кроме тех, где заморозка убивает полезные микроэлементы, например лук - его только свежим. и чтобы не быть голословным, вот, с пылу с жару, только что закончил трапезу, но перед поглощением вкуснятины, сделал для тебя фото :

vkusno.jpg

Опубліковано

Не понял, Shkoder к чему такое напорство! Давайте не будем спорить о вкусах! Это бесполезно... Давайте лучше свои рецепты, а не готовые замороженные продукты рекламировать. Ведь дело не в том чтобы просто быстро пожрать. Речь идёт, о самом процессе приготовления того или иного блюда, о рецептуре, различных подходах в готовке. :smile3:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...