Перейти до змісту

Післязавтра

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

laska, та нема ворогів, впринципі всі однакові. Просто є якась межа, яку вже переступати не варто. І коли хтось з держслужбовців купує авто по вартості піврічної "економії" на вихователях дитсадка окремої області, то це вже перебір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
автор забуває

автор не зобов"язаний пам"ятати все, що роїться у наших головах. в межах невеликої статті він вибирає декілька явищ і звертає на них нашу увагу.

від влади, яка принесе економічне зростання країні
перераспределение уже существующих благ не делает страну богаче – необходимо создавать новые блага. Народный спаситель – не тот, кто взламывает рыбный склад и раздает содержимое толпе, а тот, кто способен создать продуктивное рыболовецкое хозяйство.

про яку концепцію розвитку країни в пересічного українця може бути думка
К чему задумываться о будущей модели развития? Стоит отобрать у правящих плохишей "Межигорье", присвоенные деньги, роскошные виллы, шикарные автомобили, и мы заживем весело, богато и счастливо!

якщо людина не хоче точно визначитись чого і як вона хоче, то чи варто висувати вимоги?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Толік не виривай з мого повідомлення фрази без контексту.

автор не зобов"язаний пам"ятати все

ну дерибан державних коштів (до 30% бюджету) доволі вагомий аргумент, щоб його просто "забути"

перераспределение уже существующих благ не делает страну богаче – необходимо создавать новые блага. Народный спаситель – не тот, кто взламывает рыбный склад и раздает содержимое толпе, а тот, кто способен создать продуктивное рыболовецкое хозяйство.

де я писав про роздачу складу??? чи це проекція власного розуміння економічного зростання на мій пост?

якщо людина не хоче точно визначитись чого і як вона хоче, то чи варто висувати вимоги?

хм... мій пост прочитали?

Якщо ні, то я повторю - єдина вимога "щоб не крали так багато і відкрито". Це так важко зрозуміти? ;)

У всьому іншому нація прийде до спільного знаменника сама, оскільки думки пересічного українця в більшості випадків збігаються, як би не хотіли переконати нас в протилежному всілякі маніпулятори.

Про відбір чого-небуть в будь-кого я теж ніде не писав. Це все якісь надумані топікстартером фрази.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З цим частково згідна.

Проте, взявши одну тезу з статті:

. Ибо перераспределение уже существующих благ не делает страну богаче – необходимо создавать новые блага.

Давайте подивимося, що ми маємо. Так, соціалка баласт, я згідна. Уріжем.

Що ми маємо натомість? Об"єктивно, хіба присутня економічна політика розвитку?

На виході ми отримуємо той самий перерозподіл благ (без додаткового приросту),

тільки блага ідуть в одному напрямку - від нас, до них.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, соціалка баласт, я згідна. Уріжем.

Таня, автор не пропонує різати соціалку заради зростання: необходимо создавать новые блага. необходимо создавать новые блага.необходимо создавать новые блага.

де я писав про роздачу складу???

звичайно що ніде. не тупи. я поставив цитату з тебе і з автора статті, щоби показати схожість, а не відмінність

Олесь, якщо у статті не згаданий дерибан державних коштів, то вона не рахується за статтю???

Твій пост прочитали. твоя вимога зрозуміла. на жаль, Дубинянський, певно, не мав номеру твого телефону і не врахував саме такі і саме твої побажання. і допустив деякі узагальнення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

необходимо создавать новые блага

Толік, яким чином їх створювати???

Процес створення блага вимагає так званих чистих інвестицій.

На рівні виробника (як споживчих, так і інвестиційних благ) і на рівні СПОЖИВАЧА, розумієш?

Покупець інвестує в економіку, а чим, прастітє, інвестувати?

Розповідати про циклічність і взаємозв"язки економічного кругообороту?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Толік, яким чином їх створювати???

а інші люди як це роблять?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а інші люди як це роблять?

інші люди роблять це не в нас))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дубинянський, певно, не мав номеру твого телефону

:)

не тупи. я поставив цитату з тебе і з автора статті, щоби показати схожість, а не відмінність

понеділок... туплю... згоден :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рівні виробника (як споживчих, так і інвестиційних благ) і на рівні СПОЖИВАЧА, розумієш?

інвестувати є що, впринципі верхівка може "підняти" будь-який бізнес, от тільки не хоче.

Принцип вкласти поменьше (або взагалі нічого) а зірвати побільше - ще тішить наших "бізнесменів" від влади :(

По споживачах судити важче - мало буваю в інших містах, але судячи з наших магазинів і ринків, заправок і кафе, будівель в часному секторі - гроші в людей є. Значить є що інвестувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гроші в людей є

Я не казала, що нема. Проте, який % населення на сьогодняшній день

володіє надлишковими (себто, може відкладати) коштами?

Рівень доходів настільки нерівномірний, що більша частина населення перебуває за межею бідності.

І інвестувати (споживачам) це не лише купувати. Це класти гроші на депозити,

з яких потім видають кредити))) Банківська система - то велика сила.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тань, а яка сума депозитів фізосіб зараз у банківській системі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Банківська система - то велика сила.

ага, яка може махом забрати ваш вклад і потім видавати по 150 грн на добу в банкоматі з великою чергою :)

зараз в банки не несуть, оскільки ніхто не гарантує нормальної системи повернення вкладу в разі проблем з банком. А ризикувати своїми грошима згодні далеко не всі.

+ умови в банках м"яко кажучи не відповідають реаліям - занадто різкі зміни відбуваються в економіці, щоб "підвішувати" гроші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Толік, так негарно питанням на питання, но всьо же:

я який відсоток тих депозитів у гривні?

ризикувати своїми грошима згодні далеко не всі.
занадто різкі зміни відбуваються в економіці, щоб "підвішувати" гроші.

думаєте, це добре?? на жаль...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рівень доходів настільки нерівномірний, що більша частина населення перебуває за межею бідності.

І інвестувати (споживачам) це не лише купувати. Це класти гроші на депозити,

з яких потім видають кредити))) Банківська система - то велика сила.

Толік, так негарно питанням на питання

я не відповідаю питанням на питання, а маю запитання до оцього тексту.

Депозити домашніх господарств у банках складають на кінець лютого 285, 398 млрд грн. з них у нацвалюті 52%.

на початок 2010 року депозитів було 217 млрд грн.

це заодно і щодо тези "зараз ніхто не несе". хоча так, страшно уявити, скільки би було грошей, якби хтось все-таки приніс.

Це я до того, що, шановні колеги, не будемо лізти у такі дєбрі, навіть не ознайомившись з цифрами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не відповідаю питанням на питання, а маю запитання до оцього тексту.

я про себе казала)

Депозити домашніх господарств у банках складають на кінець лютого 285, 398 млрд грн. з них у нацвалюті 52%.

на початок 2010 року депозитів було 217 млрд грн.

Нема питань. Гроші працюють? Багато є бажаючих брати кредити?

Особливо з останніми змінами, що стусуються іпотечного кредитування.

Які особливості укладання кредитних договорів на сьогодняшній день?

не будемо лізти у такі дєбрі, навіть не ознайомившись з цифрами

Цифри, Толік, на паперах гарно вималювані. І ВВП у нас ніби як росте.

От тільки, чомусь купити на 100 гривень ми з кожним днем можемо все менше і менше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таня, то шо "кому щас ліхко"- це понятно.

але якщо ти хочеш пообговорювати несуть депозити чи не несуть, беруть кредити чи не беруть, то до цифр все-таки бажано звертатись. а не переводити усе в область общіх знаній

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підсумки минулого року: банкрутів серед позичальників стало більше

За 2010 рік, за даними регулятора, фізичним особам були видані кредити на загальну суму близько 58 млрд. грн. Цифра – незначна, адже вона враховує не тільки нові, але і переоформлені «старі» позики. Саме реструктуризацією кредитів населення займалися банки торік. Між тим, у цьому році зафіксовано пожвавлення споживчих та автокредитів, правда, далеко не в тих обсягах, які були до кризи.

На кінець 2010-го населення в цілому мало погасити позики практично на 210 млрд. грн., з них 65 млрд. грн. - гривневі кредити, 18 млрд. дол. - валютні. Обсяг кредитів в національній валюті істотно не змінився, зате в іноземній – скоротився на 2 млрд. дол. Висновок простий: населення, перш за все, погашало «валютну» іпотеку.

Змінилася в минулому році і структура кредитів. Оскільки банки фізичних осіб кредитували тільки в гривні, то частка таких позик у цілому зросла з 27% до 30%, але валютні кредити все одно залишаються в лідерах.

Цьогоріч іпотечні кредити фактично не надавалися. Із загальної суми виданих позик населенню частка іпотечних склала 0,3%. Зате погашалася іпотека непогано – обсяг таких позик скоротився з 48 до 43%.

За даними НБУ, заборгованість фізичних осіб за іпотечними кредитами в 2010 році скоротилася на 17% (проти 2009 р.) - до 110,73 млрд. грн.

За 2010 рік середні ставки за гривневими кредитами виросли на 2 п.п. і склали більше 26%, за доларовими – скоротилися на 1,5 п.п., до 13,78%, а середні ставки за єврокредитами практично не змінилися – близько 18%.

Висновок напрошується один – високі ставки стримують ринок кредитування.

Девальвація гривні істотно знизила доходи населення у валютному еквіваленті, у той же час значно подорожчали «кредити-іноземці». Як результат – чимала частина позичальників стала банкрутами, правда, фізосіб, згідно із законодавством, зробити такими неможливо.

Тобто, банкротують підприємства. Працедавці, між іншим.

джерело

Ще забула додати про резерви банків під раніше видані кредити.

Перестраховка і є причиною і збитковості банків, і дорогих кредитів, і не надто вигідних умов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще я хочу долучитись до загально-бордової розробки моделі розвитку країни.

В загальних рисах я погоджуюсь з Дубинянським, але як завжди чортяка ховається в деталях:

Достаточно убрать опостылевших коммунистов, гадких кучмистов, ненавистных "оранжевых", проклятых "донецких", зловредных галичан, коварных инородцев или мерзких олигархов (ненужных вычеркнуть), и все проблемы тут же решатся!

Стоит отобрать у правящих плохишей "Межигорье", присвоенные деньги, роскошные виллы, шикарные автомобили, и мы заживем весело, богато и счастливо!

Я вперше чую що в українському суспільстві кимось пропагується саме такий сценарій позбавлення економічно-політичних проблем держави. Це згущення фарб, з метою уходу в безконструктивну полеміку, по-народному флуд.

В результате никому не становилось сытнее. Ибо перераспределение уже существующих благ не делает страну богаче – необходимо создавать новые блага.

Тобто якщо подивитись з іншого боку то виходить: якщо ти вкрав мішок зерна то твій дім тюрма, якщо потягнув якийсь забор з памятника на металолом щоб прокормити сім’ю - теж посодют. АЛЕ! Якщо ти раптом примудрився судноремонтний чи сталеливарний заводик поцупити тоді неварто перерозподіляти блага! Ми створимо нові блага, нових заводиків народним коштом настроїмо?

В країні має бути порядок, інакше хто би не прийшов після Януковича – все зведеться до нових перерозподілів, і перерозподілів перерозподіленого. А відбирати у плохишів потрібно обов’язково, показово і жорстоко. Не для розквіту країни, а для вироблення імунітету від клептоманії в державних масштабах.

Патамушта парядак должен бить в бібліатєкє! Крапка.

Народный спаситель – не тот, кто взламывает рыбный склад и раздает содержимое толпе, а тот, кто способен создать продуктивное рыболовецкое хозяйство.

Якщо країну не перетворити з мафіозного шобла на законно-правову структуру, то скільки риболовецьких господарств не створюй всі поглине мафіозна система і не подавиться. І всі тези про ВВП та економіку працюватимуть на благо кількох українських кишень.

А от питання про те хто здатен здійснити такі еволюційні перетворення держави вже 20 років лишається відкритим. Чи здатне населення України породити настільки унікальну особистість? Я поки що таких персон не бачу. Але одне знаю чітко що перш за все вона має бути патріотом, в тому розумінні яке я висловлюю постійно на цьому форумі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...до цифр все-таки бажано звертатись. а не переводити усе в область общіх знаній

IMHO, цифри - все-таки більше Статистика. А Статистику, як відомо, можна "викрутити" в будь-яку потрібну сторону. Згідно зі статистичними данними в нас імпорт росте, і як зробив висновок Азаров - "значит жить стало лучше, у людей появились деньги" (хоча Боїнги, мерседеси і гелікоптери - також імпорт).

А от з області "общіх знаній" чомусь вимальовується дещо інша, невтішна картинка з життя пересічної людини - сусіда, пасажира маршрутки, співробітника. І їм в ці цифри якось не віриться, тому що їхнє існування стає відчутно важчим. І ріст ВВП досить тісно пов'язаний з ростом інфляції - чим вищі ціни, тим більший ВВП. А кому ж від цього легше?

p.s. Звісно і цифрам потрібно приділяти увагу. Але і до "общіх знаній" (картинки за вікном) звертатись також.

p.p.s. І більшість людей в нас все-таки хочуть працювати і отримувати за свою роботу відповідну винагороду а не "перерозподілювати існуючі уже блага". Знову ж таки IMHO.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За украденную бутылку водки мужчине грозит 4 года тюрьмы 29.03.2011

После неудачной попытки попросить в магазине взаймы бутылку водки, 29-летний житель Краснопольского района Сумской области решил ограбить торговую точку.

В Краснопольский райотдел милиции позвонила продавщица магазина «Уют» в пгт. Угроеды и сообщила, что односельчанин взял бутылку водку с прилавка магазина и ушел, не обращая внимания на ее замечания.

Из магазина мужчина направился прямо домой. Там его и задержали правоохранители.

К удивлению участковых инспекторов, мужчина оказался трезв и не отрицал, что это он ограбил магазин. Свои действия он объяснил так: «Живем в одном селе. Неоднократно брал у нее в долг. А в этот раз не дала, - удивляется задержанный. - Мне это не понравилось, поэтому я сам решил взять себе выпить. Тем более знал, что она ничего мне не сделает».

Сегодня против вора правоохранители возбудили уголовное дело по ч. 1 ст. 186, УК Украины.

Це малесенький ліричний відступ про те, що зараз пан Дубинянський має кинути всі свої справи, та помчатися у міліцію Краснопольського району, переконувати відпустити чоловіка, аби він спокійно продовжив створювати нові блага. Звісно якщо він за свій базар відповідає, і справді вважає що перерозподіляти награбоване не варто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти дурень?

хочеш про це поговорити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Народ до чого спір.

Всім цим Європа перехворіла, а аналогічно до нас і бувше СНД, яке нині вже Європа. Історія досить цікава! В неті достатньо інфи!

Тільки в них менталітет інший, а тому вони хворобу перенесли набагато швидше і якісніше зробили перехід.

А от в Україні українці і не треба на мене ображатися, але в в нас це проходить по іншому через оте місце!

Але всеодно в нас буде так само.

Проблема в тому що в Європі на формування держави впливали всі і вкладали зусилля РАЗОМ, а в нас навпаки. В нас до сьогодні люди вірять, що держава їм щось винна, і щось зробить на шару!!! Бензин/хавчик/комуналка і т.п.

А щодо зміни обличчя у влади?? Хмм, так тут все просто: самі ж допустили таку бадягу, стимулюючи бюрократичний апарат відповідними подразниками. А тепер самі соплі розпускаємо, що нас розвернули і нагнули :rolleyes:

Хочете вплинути на формування нормальної держави??!!, починайте з СЕБЕ!!! Будьте соціально/політично активні!

А ні тоді чекайте коли цей "Суп веществ" перевариться....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...