Перейти до змісту

Допоможіть обрати школу дитині...

ethereal

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

гімназії, ліцеї і т.д. від простих шкіл відрізняються лише кращою матеріальною базою....

щодо рівня викладання вчителів - то він скрізь один і той же...

Результати на ЗНО, олімпіадах, в творчих конкурсах і т.д. кращі в учнів гімазій і ліцеїв.

Люди! Ви живете в Україні! Як ви думаєте, ХТО перевіряє ці результати олімпіад, творчих конкурсів і тд? Хто сидить в комісіях на конкурсах "Вчитель року" і т.д? Та там місця поділені заздалегідь, знаю, бо сама працювала в освіті. (Доходить до того, що дочка знайомої (завуча!!!!) не змогла поїхати на республіканську олімпіаду, бо запланована була інша дитина. Сказали, що треба поступитися місцем, а оскільки вони доводили свою правоту, то дали 2 перших місця, але похав той, хто мав.) Ще коли в інституті навчалася, то в нас була ціла команда тих, хто вступив без іспитів за результатами республіканської олімпіади. Самі казали, що "в цьому році Волинь головувала на олімпіаді". Звісно, не дурні діти виграють призові місця, але це зовсім не свідчить про те, що вони - найкращі. Кожен директор гімназії, ліцея і т.д витягається, щоб собі місць побільше відгребти, бо ж вони на тій статистиці і показують результати роботи. Навіть на "Вчителі року" місця поділені: головує директор такої-то школи - відповідно, одне призове місце забезпечене вчителю саме з його школи. Сильні вчителі... Ви думаєте, що їх директори шкіл за знаннями чи профмайстерністю підбирають? Кого міськуо прислало, того й приймають. Правильно уже писали вище, що вони всі з одного університету з однаковими курсами підвищення кваліфікації. Престижність школи - міф, як на мене. Єдине - чим вимогливіший директор, тим кращий порядок і в колективі, і серед учнів. Решта - чим більше вкладете грошей, тим кращі умови для навчання будуть в школі. (Власне, як і вдома). Вищий бал на ЗНО пояснюється відсіюванням слабших учнів, що, в принципі, не заважає сильним дітям добре вчитися в звичайній школі.

• 4 місяця потому...
  • Відповідей 88
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Добрий день. В мене теж дитина цього року піде в школу. Ми вибираємо із 1, 5 та9. Чув, що в 9 зараз великі побори, за інші не знаю. Але мене більше цікавить рівень викладання. Що порадите?

Опубліковано

В 9-ій школі рівень поборів відповідає рівню викладання. Я там вчився, знаю точно. Хто вчився в 9-ій на 3, в 5-ій потім вчився на 4 з плюсом або 5.

5 російська тільки частково.

Опубліковано
Люди! Ви живете в Україні!

Це сумно, оскільки в нашій країні все робиться через клоаку.

В девятій школі, в старших класах вчитися важко. Проте з іншої сторони участь у олімпіадах, турнірах та інших заходах. Погано тільки, що деколи уже буває все вирішено наперед. Вчителі дуже хороші, а на рахунок фінансів, не так уж багато й беруть. + зараз роздягальні на фіз-ру відремонтувал та поставили душові, ремонтують кабінети інформатики і скоро збираються актовий зал оновлювати. Так що все пучком, гроші йдуть в плюс.

А ще поставили камери спостереження. Так то :)

Опубліковано

Сам закінчував 9 в 2001. Відтоді був там разів 5 (2 з них по роботі, як раз тему про відеонагляд пробивав). Актовий зал був в руінах. Зараз 2012 - тільки починають ремонтувати (а тоді вже здавали на ремонт по 50 грн в рік). Останній раз як був (2008 рік) - паркет як після бомбордування. Саме образливе те, що багато хто з моїх викладачів позвільнялися (Розумовська, наприклад). А за нових нічого сказати не можу. Тому поки і орієнтуюся на відгуки.

• 2 тижня потому...
Опубліковано
Неофіційний рейтинг найкращих шкіл України склав журнал «Вісник тестування і моніторингу в освіті» за результатами складання ЗНО-2011 року. Шість шкіл Волині увійшли до сотні найкращих в Україні.

Про це інформує «Сім'я і дім»

12 місце – Луцька гімназія № 21

18 місце – Ковельська гімназія

22 місце – Луцька гімназія № 4

29 місце – Волинський ліцей обласної ради

55 місце – Луцька гімназія № 14

90 місце – Луцька спеціалізована школа № 1

При складанні рейтингу до уваги бралися бали, які отримали випускники цих шкіл при складанні тестів у 2011 році з усіх предметів.

Крім того, гімназія № 21 отримала 3 місце у рейтингу найкращих шкіл країни за результатами ЗНО із трьох основних предметів – української мови і літератури, математики та історії України. А з біології цей навчальний заклад – другий за якістю освіти в Україні.

Результаті подано у №1 журналу ВТІМО за 2012 рік.

(Джерело)
Опубліковано

Цікаво, за рахунок чого моя 9-та школа ставала "школою міста" два чи три роки поспіль в кінці 90х - на початку 2000х?

Опубліковано

Цікава інформація. Рейтинг шкіл по Україні за результатами ЗНО-2011.

http://www.volynpost.com/news/1595-nazvaly-najkraschi-shkoly-volyni - стаття про волинські школи, які потрапили до цього рейтингу

http://lyceum-intellect.kiev.ua/rating.html - загальний рейтинг по Україні

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...