Перейти до змісту

пора вчити маршрутчиків дотримуватись ПДР!

krava

Рекомендовані повідомлення

Про між іншим: не вистачає форуму теми "Обійміть мене"..... ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь

І що ти цією темою хочиш доказати? Всією бордою мєтнутись в місто і провернуть флешмоб по вибиванню зеркал маршруткам? Береш двох свідків і дуєш в ГАІ і росповідаєш сво історію. А те що ти йому зеркало завернув він на тебе заяву напише, зеркало тріснуло, а велосепедист росповідав який він ділавой і тиць двох свідків. І що ти докажиш?

Під"їжаю до трьох тисяч.

у бібліотеки і 3000 якось різні зупинки...

Обгін це коли автомобілі рухаються. А він об"їхав припаркований авто.

так два рази підрізав. біля трешки і біля бібліотеки.

Про між іншим: не вистачає форуму теми "Обійміть мене"..... ;)

:ok: 200%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Падимаєм чарівну книжечку і читаємо хто кого повинен пропускати коли машрутка/тролейбус виїжають із зупинки ;)

пропускати можна коли ти ще не доїхав до зупинки, а коли

з зупинки рушає маршрутка девятка в той же час, коли я був в нього з боку
як пропускати???

Коли маршрутчики різко гальмують і зупиняються, бо хтось у нього перед носом махнув, то завбачливі водії звикли, і на хвіст їм не сідають. Але коли маршрутчик рушає, що йому заважає глянути у дзеркало і переконатися, що немає небезпеки??? Справа не у наданні переваги у русі, а в уникненні аварійно небезпечної ситуації.

17. ПЕРЕВАГИ МАРШРУТНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

...

17.5. Водії автобусів, мікроавтобусів і тролейбусів, які подали сигнал про намір розпочати рух від зупинки, повинні вжити заходів для запобігання дорожньо-транспортній пригоді.

Те, що маршрутчики часто зневажають велосипедистів - факт!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сумніваюсь, що таке відбулося черед те, що не помітив у дзеркалі велосипедиста. Гадаю свідомо так виїжджав, типу

"пропущу, потім буду плентатись за ним"

дорога там не дуже широка, припаркований автомобіль+велосипедист, і вже обганяти немає як.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

krava тепер ти ознайомлений з "ефектом бумеранга".

Мене обганяли, підрізали, матюкали, били по ліцу з вікна маршруткі - всьо було, а тому, що я - На ходу мяв бокі маршруток ногою, та рульом царапав, обганяв, підрізав, матюкав. Замутив не використане кріплення на ногу для балончіка з краскою, щоб ще й малювати їх....і озареніє - простіше прорахувати ситуацію наперед, ніж розбиратися з непродуманими насдідками. А може і не прийдеться, хрусь-хрусь і лісапедіста німа, кулі там, захисту нікакого, різниця в вазі авто і веліка >100 раз. Тебе зрозуміти не складно, почуття потребують поділитись з навколишнями, відчути підтримку дій і т.д.

Ти ж його підрізав, зупинив, скрутив дзеркало, створив тим самим авар. сит. - чим ти кращий ? Такий самий по суті еблан як і я, як і той водій, і сотня інших учасників руху.

Кароч, нада було діяти радикально. Впасти на хвіст, коли зупиниться на прийом пасажирів - пробити колесо. І всі справи. Самолюбіє задобрене, а злості маршрутчіка буде не достатьньо щоб ненароком там підрізати, прижати, штовхнути корпусом :angry: зовсім "левого" лісапедіста.

Мене підрізав, я підріжу пропаде :smile3: .

Підрізав - палучі шило в шину або краскі на лобовуху :0123:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Половину маршутчіків це не образовані люди якім взагалі сідати за руль будьякого ТЗ заборонено! Нахера ссилатись на правила, люди, що ви гоните! Від їхної бездарної, не уважної їзди складається враження що вони срали на пасажирів срали на водіїв. Якщо водій маршуки невміє дотримуватись правил, і немає взаєморозуміння з іншими учасниками дорожного руху, н*х такого марщутчика. Для тих хто в танку - вам треба як котятам, взяти за бари і тикнути носом на ті ситуації які роблять ті "ВАДІЛИ". Як ще язик повертається їх захищати і казати шо вони праві - то дійсно ви або злосний пішохід якого покищо не влупила маршутка на переході або такий ж маршутчик або заядлий велосипедис як проти всі ТЗ крім свого двоколесного друга або хз хто. :angry2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На дорозі як в країні, безлад і розруха.

У кого крутіша тачка той і прав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі, може не в тему. Чекав я якось маршрутку біля риббази. Бачу - їдуть дві: 17 і 28 вроді. Так от, 28 тікає на повній швидкості з багатьма людьми в салоні, а 17 переганяє також з пасажирами. Це напевно не перегони і не "хто кого підріже". Але при ТАКІЙ швидкості ДТП мало б жахливих наслідків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

FenMix - алчність, і бажання вихопити 2гривенник перед носом колеги по цеху.

Сам був невільним учасником раллі 9а vs. 4. Мав нещастя опинитися в останній, воділа якої мчав як навіжений по вул Мамсурова з її ямами та переїздами. Думав що проламаю головою дах в автобусі, або зубів не позбираю, драйв ще той :smile3:

Andrew_Best вірно зауважив, водіїв-професіоналів там практично не знайти, крутять баранку якісь далекі трактористи-комбайнери, котрі слабо уявляють, що таке перевезення людей. Мало того, один одному готові глотки перегризти, бо бач но "благородний джентельмен" виїхав з кінцевої на 3 хв раніше свого строку і позабирав усіх людей, а курсуючий за ним, бідняжка, увесь день возитиме повітря....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На дорозі як в країні, безлад і розруха.

У кого крутіша тачка той і прав.

чувак. тоді я реально прав!

Народ. Ви головний пост не помітили:

я себе в обіду не дам. Наприклад, коли я вів на свято прапора того року в переддень Дня незалежності від ЗАГСу до центру трьох пацанів (сина, і ше двох дворових...) то нас підрізав маршрутчик під час зупинки біля Там-Таму після того як нас обігнав. тіпа пацани тормозіть інакше вкатаю в бровку ...

То тоже получив в мене, тільки по правому зеркалу. То він ше біля пятої школи пробував возмущатись!!! Була маршрутка під номером дев"ятнадцять.

Але ж наші діти і зараз на весняні канікули вже сіли на веліки і літом будуть їздити. Так шо, вважаю, шо надо мочить по зеркалам цих неродівих!!! Може почнуть хоть трохи в них дивитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сюдячи з пешого випадку він був у кармані.

А шо Ви присіли на повороти? Слова ніде не було сказано що маршрутчик не увімкнув його.

а я в нього збоку! Я ж на веліку був. і ми сінхронно почали рухатись вліво. Він на смугу руху, я на встречку. Да я тормозив, шоб сховатись. Бо йшов вже лоб-в-лоб з встречкою...

ПіСі:

Чувак! Маршрутка тобі не трамвай. Шо треба ставати, коли він зупинився на зупинці!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дайте маршрутникам нормальні умови роботи (зарплата, стан доріг, кондуктори тощо), то вони на порядок стануть краще перевозити пасажирів. Звісно, це не звільняє їх від обов'зку не порушувати ПДР, але уявіть собі ситуацію: за кермом маршрутки водій мало того, що постійно об'їзджає ями, рахує здачу, то він ще й несеться як навіжений, щоб першим на зупинку приїхати і побільше пасажирів набрати, бо сім'ю кормити то треба. Під час всього цього йому вже не до дзеркала...

В школі говорять: щоденник - лице учня. А лице держави - це дороги. Я думаю, всі розуміють, де ми живемо, в нас все не так, маршрутні перевезення не виняток ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дайте маршрутникам нормальні умови роботи (зарплата...)

Потешил :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дайте маршрутникам нормальні умови роботи (зарплата, стан доріг, кондуктори тощо), то вони на порядок стануть краще перевозити пасажирів.

В мене знайомий робив на маршрутці, так він з рейсу при самих поганих днях виносив від 150 грн, а в святкові дні і 500 грн, + в кінці місяця мінімалку отримує, (працював він приблизно 2-3 роки тому) багато хто з вас заробляє такі гроші??? Вони від роботодавця не просять щоб він садив кондуктора, тому що вони гроші кондуктора просто собі забирають. 75% з них не занють і не включають при маневрах повороти. Дзеркала їм необхідні та служать лише для того щоб рахувати кількість пасажирів які зайшли в транспортний засіб. Їдучи по дорозі він не турбується про безпеку руху, а рахує скільки заплатило і скільки в салоні зайців їде. А те що вони так роблять так це вина контролюючих органів (представників роботодавця, представників влади, працівників ДАІношосьмені). А не рахунок доріг так в нас їх незначна кількість, а в основному напрямки вкриті асфальтом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перепрошую, маршрут який?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дайте маршрутникам нормальні умови роботи (зарплата, стан доріг, кондуктори тощо), то вони на порядок стануть краще перевозити пасажирів.

В мене знайомий робив на маршрутці, так він з рейсу при самих поганих днях виносив від 150 грн, а в святкові дні і 500 грн, + в кінці місяця мінімалку отримує, (працював він приблизно 2-3 роки тому) багато хто з вас заробляє такі гроші??? Вони від роботодавця не просять щоб він садив кондуктора, тому що вони гроші кондуктора просто собі забирають. 75% з них не занють і не включають при маневрах повороти. Дзеркала їм необхідні та служать лише для того щоб рахувати кількість пасажирів які зайшли в транспортний засіб. Їдучи по дорозі він не турбується про безпеку руху, а рахує скільки заплатило і скільки в салоні зайців їде. А те що вони так роблять так це вина контролюючих органів (представників роботодавця, представників влади, працівників ДАІношосьмені). А не рахунок доріг так в нас їх незначна кількість, а в основному напрямки вкриті асфальтом.

Так Ви повторили мій пост іншими словами. Так, вони відмовляються від кондукторів, використовують дзеркала для рахування пасажирів, рахують здачу під час руху і т.д. Бо якби вони цього не робили би, то мали б мінімалку і ще пару гривень зверху... Висновок напрошується сам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дайте маршрутникам нормальні умови роботи

Тема жована-пержована. Жаль не знайшов теми про вартість проїзду, щоб дати силку.

Чоловіче, краще сформулювати по-іншому.

1.Зобовяжіть власників мати контролера в транспорті.

2.Контроль кількості перевезених (прозорість надходжень від пасажирооборота).

І як бонус матимемо максимум 1,5грн за проїзд. Але, нажаль, цього ніхто не робитиме. І водії маршруток і надалі "страждатимуть" від нелюдських умов праці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дайте маршрутникам нормальні умови роботи

Тема жована-пержована. Жаль не знайшов теми про вартість проїзду, щоб дати силку.

Чоловіче, краще сформулювати по-іншому.

1.Зобовяжіть власників мати контролера в транспорті.

2.Контроль кількості перевезених (прозорість надходжень від пасажирооборота).

І як бонус матимемо максимум 1,5грн за проїзд. Але, нажаль, цього ніхто не робитиме. І водії маршруток і надалі "страждатимуть" від нелюдських умов праці.

А я про що? Я, в принципі, це і мав на увазі, тільки сказав іншими словами...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановні велосипедисти в п.11.14 вам забороняється лівий поворот або розворот на дорозі де більше однієї полоси в одну сторону.

Ну і не слід забувати про світлофори.

Ось в мене питання ви дотримуєтесь цих вимог?

П.С. Я не водій маршрутки, просто пару дибілів(дальтоників) на перехресті чуть не збив.

П.П.С. Ну і для тих хто не хоче їхати на капоті - у вас у всіх фонарі ззаду є?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ліхтар є, поворотів таких не роблю, автомобілям взагалі намагаюсь не заважати, прорахувати ситуацію так, щоб не маячити, про маршрутчиків теж можу багато написати як з боку велосипедиста, так і з боку пасажира, просто, не бачу сенсу повторятись.

ПС. Серед автомобілістів часто траплялось, що відносились як до повноцінного учасника руху, і пропускали, навіть, коли не зобов’язані були, і що завгодно, розуміючи, що їм у ситуації простіше, і т. д. А от серед маршрутчиків зустрічалась тільки одна позиція — ніби мене і нема на дорозі.) Пачіму так? Тенденція? Випадковість? Скандали-інтрігі-расслєдованія?)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для маршрутчиків на дорозі взагалі нікого немає, а на тротуарі замість людей вони бачать гривні.

І ще є правило "ДДД", - банально якщо маршрутка мені машину поб'є- не проблема метал завжди відремонтувати можна,

а тепер ви на велосипеді?, чи вам в реанімації легше буде від того, що водія моршрутки по судах тягають?

так, що я завжди стараюсь притримуватись "Дай Дорогу Дурному"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановні велосипедисти в п.11.14 вам забороняється лівий поворот або розворот на дорозі де більше однієї полоси в одну сторону.

Вот тема с обсуждением этого пункта

Это получается я с пр.Победы не могу повернуть на Шопена, чтобы выехать на Коперника? И таким же образом я не могу с пр.Волі (направляясь от ЦУМа) повернуть на неё же? Как же тогда туда добраться, если не объездом через Молоді-Відрождення-Ровенскую? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перехід біля медучилища, за ним довжелезна зупинка ( з двома знаками) маршруток. зі 100 умовних маршруток - лише 5 затормозить біля переходу! інші не зменшуючи швидкості вилітають з перехрестя або з повороту від Д.Галицького щоб і людей тут підібрати, і раніше інших на старий ринок заскочити. Маршрутчикам пофіг - діти, велосипедисти, хворі (тут же і школа для дітей з особливими потребами...). я і каляску чуть не з під колес маршрутки витягувала, і на переході з велосипеда грохнулась на дорогу, бо маршрутка підрізала. а вимушена тим переходом постійно користуватися, а ще мені його з офісного вікна видно. добре як менти стоять, а так - ужос!

дайош тролейбуси! і ніяких маршрутких! :mdr: як в європі. і безпечніше, і дешевше, і екологічніше!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мається на увазі власне на "дорозі" із розривом подвійної суцільної чи на "перехрестях" теж заборонений такий маневр? Я ж це правило тільки сьогодні порушив раз 5, а за весь час що їжджу велосипедом, ОМГ :unsure:.

П.С.Згадав випуск "Руйнівників міфів" про раціоналізацію доставки вантажів по місту з виконанням тільки правого повороту (щоб зекономити час на лівих поворотах).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Это получается я с пр.Победы не могу повернуть на Шопена, чтобы выехать на Коперника? И таким же образом я не могу с пр.Волі (направляясь от ЦУМа) повернуть на неё же? Как же тогда туда добраться, если не объездом через Молоді-Відрождення-Ровенскую? :)

Елементарно - на любому пішохідному переході, спригуєш з вєліка і переходиш як звичайний пішохід.

Вчорашня історія, можна було і в "Сьогоднішню ДТП", але най вже тут: завжди проблемний перехід біля "Променя" і "Укртелекома". Маршрутчик, рухаючись від центру, притормозив, щоб пропустити літню жінку, а хлопака на ровері вирішив, що правила не для нього і, не гальмуючи, обійшов маршрутку з правого боку і збив цю літню жінку. Ніби серйозних травм не було, але хлопака навіть не допоміг жіночці, аж поки люди не почали його лаяти. В знак подяки, отримав від жіночки по горбу сумкою. Добре якщо ніяких травм не виявиться пізніше, але все-рівно неприємно бути виваляним в піску і пилюці у центрі міста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...