Перейти до змісту

пора вчити маршрутчиків дотримуватись ПДР!

krava

Рекомендовані повідомлення

сьогодні девятка чуть не осталась без лівого зеркала заднього виду! :naezd:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь

в центре происходит в порядке вещей. лучше действительно заехать на тротуар, чем объезжать возле универмага вереницу маршруток, которым левое зеркало только для украшения :dont:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чого маршрутчиків?

Попався якийсь недосвідчений. От з ним і треба розбиратись.

Я взагалі б сказав що на маршрутках часто їздять досить довідчені водії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З цим розібрались. Шкода, що ближче не познайомились.

Діло було так:

Виїхав я з роботи на веліку. Іду. Ше день.

Під"їжаю до трьох тисяч. В цей час з зупинки рушає маршрутка девятка в той же час, коли я був в нього з боку. я реально попадаю на встречку зліва від нього. по встречці машина уходить вправо. Він виривається вперед, але біля бібліотеки на молоді ловить чергові свої дві гривні. Коли я знову до нього під"їжаю - знову мене підрізає...

Тут в мене зносить кришу і я насідію на педалі.

Доганяю його на наступній зупинці біля "Ганусі" (ще на Молоді) Підрізаю його. Злажу з веліка, підхожу зліва до водія і ударом повертаю йому зеркало на 180 градусів і кажу, шо воно йому не треба... На шо почув відповідь, що мені треба їздити по тротуару...

Далі ми з ним ще трохи поспілкувались. Пришлось розказати цьому водію, що велосипедист є теж учасником дорожнього руху і зобов"язаний їздити лише по дорожній смузі. Маршрутка ще раз получила по лівому зеркалу...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"-Ты "Богдана" видиш?

- нет

- ..а он есть!!!!"

тре бути готовим до раптового руху маршрутки в невідомому напрямку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було таке що на протязі 100 метрів маршутчікі (правда на Пазіках) 2 рази конкретно підрізали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене з Вадімом, два дні назад, так само на зупинці в центрі біля ВНУ підрізав маршрутчик, ми і зфарами і маячками були, нас нормально було видно, але треба було вже на зупинці обігнати нас і підрізати....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А їм на нас пофіг, з фарами ми, чи з маячками. От коли Крава на хомячку їде, то напевне ведуть себе трохи інакше. Мудаки вони і крапка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я себе в обіду не дам. Наприклад, коли я вів на свято прапора того року в переддень Дня незалежності від ЗАГСу до центру трьох пацанів (сина, і ше двох дворових...) то нас підрізав маршрутчик під час зупинки біля Там-Таму після того як нас обігнав. тіпа пацани тормозіть інакше вкатаю в бровку ...

То тоже получив в мене, тільки по правому зеркалу. То він ше біля пятої школи пробував возмущатись!!! Була маршрутка під номером дев"ятнадцять.

Але ж наші діти і зараз на весняні канікули вже сіли на веліки і літом будуть їздити. Так шо, вважаю, шо надо мочить по зеркалам цих неродівих!!! Може почнуть хоть трохи в них дивитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тему переназвав, топікстартеру умовне :0023:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тему переназвав, топікстартеру умовне :0023:

шалабан від модера - це канечно пачотно! :0008:

Але суті теми це не міняє.

Кароче. Мачіть по зеркалам надо таких неродівих! :boks:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я звісно вас розумію, але маршрутчики теж люди. Уявіть, як їм працювати доведеться кожен день.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це ж треба, такі великі дзеркала, а так мало видно... :smile3:

А для чого їм взагалі в них дивитись, якщо основне завдання кожного маршрутчика - догнати і перегнати попередурухаючий автобус  і ще гроші взяти і здачу видати бажано...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я звісно вас розумію, але маршрутчики теж люди. Уявіть, як їм працювати доведеться кожен день.

як-як. зг.правил дорожнього руху:

10. ПОЧАТОК РУХУ ТА ЗМІНА ЙОГО НАПРЯМКУ

10.1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

...

10.3. У разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.

...

14. ОБГІН

14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів дозволяється лише ліворуч.

...

14.2. Перед початком обгону водій повинен переконатися в тому, що:

а) жоден з водіїв транспортних засобів, які рухаються за ним і яким може бути створено перешкоду, не розпочав обгону;

б) водій транспортного засобу, який рухається попереду по тій самій смузі, не подав сигналу про намір повороту (перестроювання) ліворуч;

в) смуга зустрічного руху, на яку він буде виїжджати, вільна від транспортних засобів на достатній для обгону відстані;

г) після обгону зможе, не створюючи перешкоди транспортному засобу, якого він обганяє, повернутися на займану смугу.

...

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.4. Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що й інші учасники виконують ці Правила.

1.5. Дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків.

Особа, яка створила такі умови, зобов'язана негайно вжити заходів до забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці дороги та вжити всіх можливих заходів до усунення перешкод, а якщо це неможливо, попередити про них інших учасників дорожнього руху, повідомити підрозділ міліції, власника дороги або уповноважений ним орган.

...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це ж треба, такі великі дзеркала, а так мало видно... :smile3:

А для чого їм взагалі в них дивитись, якщо основне завдання кожного маршрутчика - догнати і перегнати попередурухаючий автобус  і ще гроші взяти і здачу видати бажано...

Це покруче Need for Speed! Треба йти в маршрутчики! Супер-хардкорна гра!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Падимаєм чарівну книжечку і читаємо хто кого повинен пропускати коли машрутка/тролейбус виїжають із зупинки ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Падимаєм чарівну книжечку і читаємо хто кого повинен пропускати коли машрутка/тролейбус виїжають із зупинки ;)

легко:

17.4. У населених пунктах, наближаючись до автобуса, мікроавтобуса або тролейбуса, що розпочинає рух від позначеної зупинки, розташованої в заїзному "кармані", водії інших транспортних засобів зобов'язані зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати можливість маршрутному транспортному засобу розпочати рух.

17.5. Водії автобусів, мікроавтобусів і тролейбусів, які подали сигнал про намір розпочати рух від зупинки, повинні вжити заходів для запобігання дорожньо-транспортній пригоді.

тема: включив поворот, посчитав до трьох і повалив - не канає!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну ось. Згідно п 17.4 ти мав його пропустити )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при чому замітьте, перевага є лише при початку руху. При зупинці після обгону - всі рівні!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нас не всі зупинки в карманах

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чувак. повторюю я був в нього зліва вже! На смузі, куди він виїжав! збоку! Після його маневру я опинився на зустрічній. навіть почав тормозити, шоб сховатись від зустрічної... Повезло лише, шо встречка сховалась в кармані зупинки. шо на проти самолета!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ех, як я люблю коли згадують "чарівну" книжечку.... :g05:

krava забув в тому прекрасному копіпасті згадати дуже важливий пункт, про який відсотків 50, як мінімум, водіїв не пам'ятають:

9.2. Водій повинен (!) подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку:

а) перед початком руху і зупинкою;

б) перед перестроюванням, поворотом або розворотом.

Ha3ik, 17.4. У населених пунктах, наближаючись до автобуса, мікроавтобуса або тролейбуса, що розпочинає рух від позначеної зупинки, розташованої в заїзному "кармані", водії інших транспортних засобів зобов'язані зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати можливість маршрутному транспортному засобу розпочати рух. Таких зупинок в нас в Луцьку можна на пальцях рук перерахувати. В інших випадках маршрутні транспортні засоби повинні керуватись п.10.1 (див. кравин пост).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сюдячи з пешого випадку він був у кармані.

А шо Ви присіли на повороти? Слова ніде не було сказано що маршрутчик не увімкнув його.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нас не всі зупинки в карманах

це було біля бібліотеки... Перед ним стояла машина. то цей неродівий так рушив, шо опинився в акурат на середині дороги!!!

:angry2:

це вже не виїзд - це вже обгін!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І що ти цією темою хочиш доказати? Всією бордою мєтнутись в місто і провернуть флешмоб по вибиванню зеркал маршруткам? Береш двох свідків і дуєш в ГАІ і росповідаєш сво історію. А те що ти йому зеркало завернув він на тебе заяву напише, зеркало тріснуло, а велосепедист росповідав який він ділавой і тиць двох свідків. І що ти докажиш?

Під"їжаю до трьох тисяч.

у бібліотеки і 3000 якось різні зупинки...

Обгін це коли автомобілі рухаються. А він об"їхав припаркований авто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...