Перейти до змісту

Де можна придбати двигун Стірлінга

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Так, попав до рук старий прінтер, ну і шаговік зняв, прогнав тест - афігєл... при невеликих обертах дає 6 вольт(на катушку, там їх дві) тобто в сумі 12 вольт, струм теж по 0.3 А на на катушку, тобто можна отримати або 6 вольт 0.6 А або 12 вольт 0.3 А, іто як два пальця...

Надибав схему випрямляча

3.jpg

4.jpg

буду збирати гідро генератор...

Прочитавши оцю маленьку статтю починаю подумувати про вітряка...

Ідея непогана...

• Відповідей 96
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Доречі ці шаговікі якісь цікаві, розкручую його на повну, замикаю всі 4 контакти а він якби починає набирати обороти, з колеторниками такого небуло, замкнув - тяжче крутити... :blink:

• 1 місяць потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Для отвода глаз :D просто взяв перше, що попалось до рук. Наразі експерименти закінчив, хоча не закривайте тему хай існує...

Опубліковано

Глибоко в душі :D

нема колеса від велосипеда...

якби було то вже на всю вітроагрегат працював

Доречі автор відео

оцінив мою ідею з кроковим двигуном...

Thank you, attaching a stepper motor from an old printer is a great idea. I'm not quite sure what the best way to do this mechanically is. Maybe a belt connecting the stepper, or have it contact the wheel directly, or maybe even use the stepper motor as the bearing of the wheel. Good possibilities here, thanks.
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Апну

Он тут продають стірлінга який тягне дві п'яти ватні лампочки від автомобіля за пів штуки доларів...

З.І. Середня потужність газової конфорки 2-3 кіловати.

Опубліковано

Доречі ці шаговікі якісь цікаві, розкручую його на повну, замикаю всі 4 контакти а він якби починає набирати обороти, з колеторниками такого небуло, замкнув - тяжче крутити... blink.gif

На рахунок шагових моторів. Теж виникла думка спробувати його в якості генератора. Мож в кого завалявся флопік 5-ти дюймовий, ну або принтер старий непотрібний, або сканер ;) ? З величезною подякою прийняв би в дар.

Опубліковано

Ну в відео вище від флопіка тільки шпиндель і корпус плюс недешеві магнітики. А я хотів би використовувати сам мотор в ролі генератора. Та й не потрібен мені він такий потужний в принципі.

Опубліковано

Чувак, тобі швидше за все сюди

Для чого треба? Ну в смислі, що живити будеш, чим обертати будеш?

Розкажу свій задум. Частенько влітку виїзджаю поматраснічати десь в віддалених краєвидонасичених місцях у Карпати. Як правило, ці місця завжди приурочені до струмочків. Отже і виникла ідею придумати розбірну конструкцію з робочим механізмом типу "водяне колесо", редуктором, регулятором напруги і використовувати для зарядки навігатора, телефона, або простих акумів в мильницю. От я і хочу прикинути потрібні передаточні числа редуктора (якщо буде потрібно), схему регулятора струму. Хочу добитись струму 500-700мА і 4-5V. А взагалі дуже сподобалась така ідея, правда реалізувати її дуже важко.

Опубліковано

Ось тут пан VADIK продає

2. Універсальне автомобільне міні-зарядне - є 1 шт. - 15 грн.

Інвертор напруги з 12 у 5 вольт ккд цього інвертора приблизно 70-80 % по моїм замірам(собі купив такий у нього)... головною відмінністю його є те що він може працювати в діапазоні з 12 до 24 вольт і прицьому жерти 150-200 міліампер при 24 вольтах а на виході буде 5 вольт 500 міліампер.

Ще одне, для отримання напруги в 12-24 вольти можна використовувати два крокових двигуна а також можна змінити схему випрямляча таким чином щоб не сила струму яку можна зняти з котушки сумувалась а напруга...

Ідея 2 - вітер, гори і вітер то можна сказати дуже сумісні речі ;) при цьому лопаті вітротурбіни(зараз так модно називати вітряки)

можна зробити частково з тканини чим і зменшити вагу без втрати потужності...

Ось типу цього тільки меньше.

Ветряк+из+Уссурийской+тайги.jpg

ЗІ Вам треба дістати ще крім самого генератора мультиплікатор (шестерню) так як тільки штормовий вітер зможе сильно розкрутити генератор.

Опубліковано

ЗІІ 2 крокові двигуни можна закріпити на текстоліті таким чином щоб шестерня була посередині

post-11171-0-55689800-1322404513_thumb.p

ЗІІІ На рахунок водяного колеса, цікавий факт: один куб води який падає з висоти 1 метр виробляє 10 кіолват потужності тобто - 1 літр на секунду 10 ват при цьому ккд водяного колеса(вертикальним наливом води) 80-90% а того що по силці то буде куди меньше...

Опубліковано

ЗІІІ На рахунок водяного колеса, цікавий факт: один куб води який падає з висоти 1 метр виробляє 10 кіолват потужності тобто - 1 літр на секунду 10 ват при цьому ккд водяного колеса(вертикальним наливом води) 80-90% а того що по силці то буде куди меньше...

Те що по ссилці просто красіве ;), не потребує додаткових конструкцій (дамбочок), ну і не дешеве напевно. Вертикальний налив води впринципі можна зробити досить легко. Просто доведеться в комплект включити кусок ПВХ труби.

Опубліковано

от я б на Вашому мiсцi дивився у сторону вiтру, втер усюди i майже завжди.

Або... eл. пельє... Використовувати воду для перепаду температур типу знизву вода а зверху невеличкий вогник горить,тiльки прийдеться трохи потратитись... Хоча... сонячна зарядка за тi ж грошi вийде.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...