Перейти до змісту

памятник жертвам УПА установят в Варшаве


Shkoder

Рекомендовані повідомлення

Украинский вариант на Korrespondent

Первоисточник на польском

Концепція пам’ятника така: вилите з бронзи 5-метрове дерево з крилами замість крони, до якого прибито трупи дітей.

z3948736X.jpg

очень правильная концепция, imho

ps. вот еще любопытный фоторепортажик о различных "героях и героизме" + масса комментариев различных дискутирующих сторон. советую прочитать перед тем, как флеймить здесь

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чувак, это была война. И для кого то это была война за независимость Украины.

А война такая штука ... мерзкая.

Но намеренно искажать факты, и гнать бочку лишь на одну сторону, как это делаешь ты, еще более мерзко.

Вот расскажи нам про то как НКВДисты в бандеровцев переодевались и опять же мирное население резали ... расскажи про польские погромы.

А пока это лишь полуправда, которая хуже лжи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слава Україні !!!

в Польщі класні люди, що будуть ставити Українським людям, ще в Луцьку поставили то взагалі круто було б, я цей пам'ятник підтримую........

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слава Україні !!!

в Польщі класні люди, що будуть ставити Українським людям, ще в Луцьку поставили то взагалі круто було б, я цей пам'ятник підтримую........

Стьоб?

Колись вживу за столом спілкувався з одним українцем з Америки. Він сам - з бандерівців, з Волині. Розказував і про НКВДшні перевдяганки, і про розстріли. Ну, а я його питаю: "А в нас про вас пишуть, що ви розстрілювали, вбивали і знущались. Це що - неправда?" Він відвернувся, і тихо сказав: "Було..."

Не вірити цій людині в мене після цього причин не було. Як, зрештою, і до цього.

На Волині чимало публіцистів, які не мають грошей, щоб видати свої спогади для широкого загалу, але видають їх обмеженими екземплярами. І з цих спогадів добре видно, що той, хто хотів звести рахунки з ближніми - маючи зброю, форму, владу - зводив їх. Незалежно від армії, якій належала його форма.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слава Україні !!!

в Польщі класні люди, що будуть ставити Українським людям, ще в Луцьку поставили то взагалі круто було б, я цей пам'ятник підтримую........

а вот этот набор слов я так и не понял.. понял, что в Польше - классные люди, и все, дальше моск умер. старею.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 max:

я исказил факты? как это, интересно, можно исказить факты просто запостив в топик пару ссылок? :D а вот ты, похоже, начитался национал-популярной литературы. это клиника..

2 all:

я так и знал что снова флейм начнется, а топик просто для вашей информации

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я исказил факты? как это, интересно, можно исказить факты просто запостив в топик пару ссылок?
Чувак, я на этом форуме не первый день, и еще ни разу не видел от тебя постов «по ту сторону барикад» . То есть ты целенаправленно работаешь ... против чего или кого, думаю не стоит обьяснять?

Вполне вероятно что и неосознанно, так тебя воспитали. Но как грится незнание законов не освобождает от отвественности.

И такие фразы

а вот ты, похоже, начитался национал-популярной литературы. это клиника..

в ответ на мой безобидный пост, только подтверждают это.

Кстати национал-популярной литературы сроду не читал...

Заранее извиняюсь перед остальными участниками форума, просто намеренное злорадство и пренебрежительное отношение к воинам УПА(всем без разбору) этого участника не могло оставить меня равнодушным.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підставою для проекту стала фотографія, зроблена наприкінці 1933 р., початку 1934 р.
Дивно, насправді так звана "Волинська різня" вдбувалась в 1943 році...

Shkoder, рекомендував би почитати тобі таку от статтю в "Дзеркалі тежня"

http://www.zn.kiev.ua/op/show/431/37668

Так що в цьому питанні повністю погоджуюсь з max’ом:

А война такая штука ... мерзкая.

На мою думку, недоцільно ставити такий пам’ятник, адже Україна теж може поставити собі аналогічний пам’ятник, де написати: "Жертвам Армії Крайової" - ти думаєш, це сприятиме примиренню народів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перенесите этот пост из "Политики", или, хотя бы ,"из -под" сегодняшнего модератора, тогда можно и будет что - нибудь написать..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тим, кого регулярно, з топіка в топік вистачає максимум на одне речення в пості - може, краще не писати.... Навіщо напрягатися?

Все одно крім язвистого сарказму з безперспективною претензією на високоінтелектуальний гумор у це речення більше нічого не втрапить... Ну, хіба ще смайлик з висолопленим язиком... :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тим, кого вистачає максимум на одне речення в пості - може, краще не писати.... Навіщо напрягатися?

Моє імхо.

х-ровые у нас адвокаты... и чему их учат_ да и учат ли вообще... не слыхали они даже, что краткость - сестра таланта... :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені стидно... Все таки хоч Ви і далеки проте які не які друзі.. Але як же Вам жити з тамким невіглаством, ніби клин вбили в голову що навіть припустити не можете що УПА боролась проти всіх окупантів, за своє за рідне, за святе.

А до цього прочитайте статті що стосцються саме піднятої теми

Прочитайте повністю до кінця.

ТУТ і ТУТ і ТУТ і ТУТ

Хто не хоче читати той хай і далі читає свої улюблені книжки радянського дитинства.

Доречі для декоо цей сайт може стати досить інформативним, може хто й подякує.

Серед людей є багато гидких істот які живуть у свому світі гидких вчинків незалежно від того до якої групи, класу чи соціуму відносяться.

Але в час тяжкої боротьби коли ставилось або вмерти або вибороти свободу перед народом ставала задача розробити для себе чіткі правила для того щоб в цей тяжкий час не тільки вижити, не тільки вибороти свободу але і зостатись людиною що не втратила любові до мирного співіснування. для цього провідними ідеологами складались такі правила, така собі конституція людини, і крім того виконання цих правил суворо перевірялось і суворо наказували порушників.

Тому така відповідь як розказував Ярчик "Було..." не достойна справжнього борця, якщо він не викрив вчинок своїх однополчан, не покаявся, не згладив своєї провини"

Про правила такі ви зможете прочитати ТУТ і ТУТ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...
Розхитане дерево міфів

Скандальна історія зі спорудженням у Варшаві пам’ятника жертвам ОУН-УПА отримала сенсаційне продовження.

11.jpg12.jpg

Після резонансу довкола наміру спорудити пам’ятник і стосовно його проекту (“Газета” вже писала про це в лютому) з’ясувалося, що міф, який живив міжнаціональну ворожнечу, – фікція. Це довели польські науковці Ада Рутковська та Даріуш Стола на сторінках газети Rzeczpospolita.

Повний текст українською :

http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2007/05/25/23673/

або польською :

http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=1680

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Rzeczpospolita з’ясувала справжню історію фотографії, яка є ледь не найпопулярнішим підтвердженням звірств українців проти поляків. Виявляється, українці не мають нічого спільного із цим злочином. Фото походить не із сорокових, а з двадцятих років минулого століття, його зробили слідчі, і на ньому зображені не польські діти, а циганські. Що більше, фотографій із місця події є декілька, і всіх їх свого часу опублікували разом із справжньою історією злочину, який стався 1923 року. Косі лінії на широковідомій фотографії “звірств УПА”, які вважають колючим дротом, насправді є просто дефектом негатива або ж згинами оригінальної фотографії – на інших світлинах, які знайшов польський часопис, жодних ліній чи колючого дроту немає.

“Це сталося вночі проти 12 грудня 1923 року, – стверджують автори газети Rzecz-pospolita. – Чотири жертви – це циганські діти, а вбивцею була їхня божевільна мати, 32-річна М.Д. Цю подію докладно описано в публікаціях із судової медицини 1928 року (очевидно, і в тогочасній пресі)”.

Уперше фото опублікували у статті “Маніакально-депресивний психоз у судово-психіатричній казуїстиці” авторства Вітольда Люнєвського, директора відповідного закладу у Творках. Стаття з’явилася в психіатричному щорічнику Rocznik Psyhiatryczny. Подію з ілюстрацією описано і в “Підручнику із судової медицини для студентів і лікарів”, який видав професор Віктор Гриво-Домбровський 1948 року.

“Це, власне, доконаний факт, що вбивцею дітей була їхня матір, – наголошує Rzeczpospolita. – Нещасна жінка вбила чотирьох дітей у розпачі після арешту чоловіка та розпаду циганського табору, в якому вона жила, з переконання, що їм загрожує неминуча голодна смерть. Наступного дня вона зголосилася до поліції

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да цей пам'ятник - непотрібство.

Почитавши останній пост, зрозумів що поляки хочуть зробити з себе "страждальців". Якщо так і далі піде, то ше признають сутички тих часів геноцидом проти польського народу і заставлять Укаїну виплачувати компенсації.

Да... я не сперичаюся що наші українські брати порізали раз поляків, (уже терпець лопнув). Та коли згадую історію, то те як вони гнобили нас це лиш капля в морі порівняно з одною ніччю.

Нікого не хочу захищати і нікого не буду судити - Бог усім суддя.

Коли поляки кажуть: "Ой ми такі бідні, нас так гнобили, а українські повстанці такі погані, брали та вбивали нас", та щей фуфлові факти підсовують - ЦЕ ЇМ ЧЕСТІ НЕ РОБИТЬ. Ми ж не кричимо що нас століттями експлоатували поляки.

Наш український народ ніколи нікого не завойовував і ніколи не накого не нападав, щоб поневолювати і знущатися і гнобити. Всю свою історію наша нація оборонялася та хотіла самостійності. А оці випади УПА - це як повстання Кармелюка.

Якщо уже поляки поставлять такий пам'ятник, то нам треба поставити аналогічний - жертвам польских панів та буржуазії.

Як би націоналістично цей пост не звучав - я просто хотів сказати, що не треба робит з Ураїни тиранів а зполяків страждальців лише одним таки прикладом. Історія каже зовсім інакше.

Слава Україні !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...