Перейти до змісту

Потрібен спеціаліст з настройки старих швейних машин

olaok

Рекомендовані повідомлення

Дано: від бабці дісталась швейна машинка Чайка-2. Ніби завжди шила добре (в бабці), але щось я не можу її запустити. Чи переїзду не витримала, чи просто за років 5 стара стала.

А може я просто не вмію з нею спілкуватись.

Чи може хтось порадити людину, яка може за розумні гроші настроїти машинку і показати ази роботи з нею?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відносно цього - не знаю...

показати ази роботи з нею?

Володя т.о5о725вісім439

може за розумні гроші настроїти машинку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую, вже дзвоню...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 7 місяців потому...

Апну тему. Є Подолка 2 з ручним приводом. Від вимушеної бездіяльності в ній позастигало все мастило (раніше була цілком працездатна). Є бажання відновити. Шукаю ПЕРЕВІРЕНІ контакти майстрів, хто це робить (можна в приват), із описом вражень. Ну або аргументовані поради, як це зробити самому, адже є потрібне нове мастило, не знаю лише, як і чим краще відчистити старе, та і не розбирав ніколи тих машинок. Допоможіть, знаючі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Ну або аргументовані поради, як це зробити самому, адже є потрібне нове мастило, не знаю лише, як і чим краще відчистити старе, та і не розбирав ніколи тих машинок. Допоможіть, знаючі!

Якщо машинка раніше нормально шила, то розбирати її не треба, просто добряче збризнути всі рухомі вузли ведешкою (WD-40)? через деякий час, коли мастило розм'якне, прокрутити машинку рукою, витерти все насухо, змастити всі рухомі вузли новими мастилом, профіт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

витерти все насухо, змастити всі рухомі вузли новими мастилом

Ось тут етап зборки/розборки, вважаю, необхідний, і які там підводні каміння, для мене невідомо. Картка змазування відсутня теж..

P.S. А от про існування WD-40 я таки забув. Чищення точно стало би легшим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось тут етап зборки/розборки, вважаю, необхідний, і які там підводні каміння, для мене невідомо. Картка змазування відсутня теж..

P.S. А от про існування WD-40 я таки забув. Чищення точно стало би легшим.

Це побутова швейна машинка, передбачалося, що працювати на ній буде жінка, як і змащувати і чистити. Тому можу запевнити, що для змащування не потрібно її розбирати. Свіже мастило, розчинить, те що не змогла розчинити ведешка і вимиє, просто перший раз змастити її не шкодуюючи мастила, построчити яку-небуть шмату, шоб вона увібрала в себе масло, яке може витекти, і знову витерти насухо все що витіче з механізмів. Також не потрібно ніякої карти змащування, змащуй всі рухомі деталі, там в основному кривошипно-шатунні механізми (декілька зверху в рукаві, декілька знизу під платформою), в кулачках для змащування передбачено отвори, є декілька підшипників ковзання, їх також змастити. Ото і вся машинка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:rolleyes: Ото досвід! Дякую!

[Пішов за WD в магазин]

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:rolleyes: Ото досвід! Дякую!

[Пішов за WD в магазин]

Якщо ведешки не купиш, то старі майстри старе масло гасом (керосином) відмочували або навіть нашатирним спиртом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...