Перейти до змісту

Потрібна допомога з налаштуванням роутера

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Виникла потреба налаштувати комп щоб виконував фунуції роутера, роздавав інтернет в локальну мережу.

Якщо детальніше то ADSL-модем має бути піключений в режимі моста, а комп має піднімати зєднання і виконувати всю маршрутизацію, NAT та DHCP.

Панове знаючі, поможіть адміну-початківцю практичними порадами як це все настроїти,

а то я перечитав вже цілу купу статей та мануалів, а осилити цю справу не виходить.

Підскажіть, з практичного досвіду,які спеціалізовані чи неспеціалізовані ОС можна використати і як на їх базі настроїти таку систему.

Буду дуже вдячний.

З.І. Експерементвав з IPcop та Ubuntu Server.  

Опубліковано

порада - поставити роутер в режим роутера. Поставити на комп (типу целерон 450/128Мб ОЗУ/2 Гб Вінт) pfSense. І забути про проблеми.

Ос (pfSense) на основі FreeBSD - проста до ужаса. Вказали Лан порт. Вказали ВАН порт. Вказали на кожен необхідний порт ІР. перегрузили - і все!

Доступ та налаштування через Веб-інтерфейс. НАТ-ом роздається інет. На рахунок DHCP не пам*ятаю. Всілякі заборони і т.п. налаштування - без проблем.

не справишся - кажи. приїду зроблю - роботи ну 20-30 хвилин. під пиво :)

Опубліковано

ну якщо з роутером - то немає різниці, а л2тп підключення - то вже цікаво. :) тре спробувати.

off. site

L2TP VPN Settings

From PFSenseDocs

Jump to: navigation, search

New in pfSense 2.0 is the L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) VPN type, which will allow L2TP VPN clients to connect remotely. It can be found under VPN > L2TP.

The L2TP VPN server works much like the PPTP server. It can use internal authentication or pass off authentication to a RADIUS server.

You can choose the interface for the L2TP server, set the IP address and subnet mask for the clients, set a limit for the number of concurrent connections, among other items.

Опубліковано

у мну не получилось. я так розумію, цей л2тп реалізований для того, щоб клієнти могли конектитися по даному протоколу до роутера, а не роутер міг би конектитися до нету через ван, використовуючи л2тп. можна підняти л2тп сервер, завести юзерів і т.д. більш детально пограюсь як буде час.

upd. ага, підтвердив свою версію, л2тп тут реалізовано для підняття його на роутері і коннекту юзерів throw vpn... імхо для добавлення л2тп в настройки ван, тре руцями добавляти пакетик, що дане діло підтримує

ще upd. тут все розписано wan подружить l2tp

Опубліковано

Дякую всім за поради і рекомендації.

Завтра, з початком робочого дня, буду пробувати, як тільки будуть результати то відпишусь шо і як.

Женя дякую за пропозицію по допомозі, буду мати на увазі.

Звичайно хочеться самому розібратись, треба ж на чомусь і якимось чином вчитися.

Опубліковано

Скачав pfSense 1.2.3, поставив на старий комп(целерон 300/128мб ОЗУ) запустилась і працює.

Ближче до кінця робочого дня, щоб не залишити офіс без інету, займуся настроюванням.

Опубліковано

Всім, хто відгукнувся, дуже вдячний, особливо Жені за порекомендований pfSense.

Настроїв роутер на pfSense 1.2.3. ADSL модем підключений мостом і вже на роутері піднімається PPPoE зєднання.

NAT і решту поки ще не крутив, працює на авто.

Вцілому ОС-роутер pfSense приємно вразила своєю, порівняно з аналогами, простотою та автоматизацією.

Чудово підходить якщо треба досить швидко підняти маршрутизатор із фаєрволом. 

Ще раз вісім дякую, на даний момент задачу вирішено.

Опубліковано

Буду пробувати крутити, на рахунок шейпера ідея непогана.

Впринципі основне що від нього вимагається це шоб інет в локалку роздавав обмежував доступ ззовні і трафік фільтрував.

Хоца цікаво спробувати настроїти додаткові функції, тому буду єксперементувати.

Опубліковано

mikrotik рулить l2tp аж фуфайка завертається !! і вимоги до заліза походу менші. Він правда платний і його ламати тре, а штукенція кльова.

Опубліковано

Щоб не створювати нової теми. Дуууже прошу допомогти з наступним.

46e346888a10.jpg

Чи зможе мені допомогти простий роутер? Якщо його налаштувати у режимі повторювача? Сусід прада ще попався з боязливих. МОже тільки пересавити роутер ближче до вікна (але це не допомагало) А допускати мене до роутера боїться. Ще й платив за установку укртелекомівцям . . .

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...