Перейти до змісту

Чи допоможе заміна відеокарти?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Допоможіть,будь ласка,порадою.

Син багато грає в ігри і стверджує що наш комп"ютер дозволяє грати тільки при невимогливих настройках.

Від його імені спробую взнати чи буде покращення якщо замінити тільки одну відеокарту.

Я так розумію,ще й материнська плата та пам"ять має значення,вірно?

Так як я не дуже розуміюся на рейтингах цих плат,хочу запитати чи материнська плата MSI K9AGM3 (http://ru.msi.com/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=818) дуже стара чи слабопродуктивна?

Чесно кажучи,коли я дивлюся як грає син в ігри я зовсім непомічаю щоб гра "тормозила" але син каже що я просто не знаю яка вона має бути насправді :)

Відеокарта зараз така - Sapphir Radeon 2600 XT

Ігри,в які грає - Fifa 2011, PES 2011, need for speed hot pursuit, Medal of Honor - Extended, GTA 4 . Більше я не дозволяю загружати,багато вже пам"яті займає це все.

Деякі дані нашого комп.:

Материнская плата : MICRO-STAR INTERANTIONAL CO.,LTD MS-7367

> Микропроцессор : AMD RS690/RS690M

> Процессор : AMD Athlon 64 X2 5000+ @ 2600МГц

> Физическая память : 2048Мб (2 x 1024 DDR2-SDRAM )

> Видеоадаптер : ATI Radeon HD 2600 XT

> Жёсткий диск : SAMSUNG HD200HJ (200Гб)

> Тип монитора : ASUS LS201яя - 20 дюймов

> Oперационная система : Microsoft XP Профессиональный 5.01.2600 Service Pack 3 та Windows 7

> DirectX : Версия 10.00

Опубліковано

заміна відео допоможе.

материнська плата, пам'ять і процесор - можуть лишитись ті що є.

Для цього процесора - підійде відео типу GeForce 9600GT, 9800gt, GT240, GTS250, Radeon 4770/4850/5670

Опубліковано

заміна відео допоможе.

Для цього процесора - підійде відео типу GeForce 9600GT, 9800gt, GT240, GTS250, Radeon 4770/4850/5670

цей проц непотягне GTS250 ... немає сенса купувати нову відяху під ваш проц

Опубліковано

Можливо цей процесор і не зможе повністю завантажити роботою GTS250, але встановленя цієї відеокарти дасть відчутний прирість продуктивності в іграх. Принаймі відеокарта не буде "вузьким місцем". До того ж, пропонуються й інші варіанти апгрейду відео, так що ТС має можливість обирати.

Опубліковано

заміна відео допоможе.

цей проц непотягне GTS250 ... немає сенса купувати нову відяху під ваш проц

to Andruli4ki:

Звідки така впевненість? Після встановлення GTS250 продуктивність в іграх виросте в 2-3 рази.

І це єдине що треба зробити, оскільки зміна процесора і нарощування памяті не дасть такого ефекту.

Опубліковано

Тут ще треба врахувати що за БЖ стоїть, якщо він явно "лівий" то або міняти, або не вище GT240/HD5670.

з цим згідний. знаючи "зборщиків" і які БЖ ставлять в компи - то може й треба буде замінити.

Хоча завжди можна взяти Green версію - і для БЖ не напряжно і проц під зав'язку.

Опубліковано

Дивіться в чому річ. Якщо син хоче грати в іграшки, то все буде літати як треба. Кількість NPC (ворогів, друзів в ігрі, трупів, деталей, будинків, машинок) залежить від оперативної спроможності (оперативної пам'яті). Якість картинки (згладжування, шейдери, динамічні тіні, антіалісінг) залежить від відеокарти. Тобто чим краща відеокарта - тим краще виглядає іграшка. Для вашого варіанту (для економії) раджу просто змінити налаштування гри. Але якщо у вас старенька відеокарта (наприклад не підтримую шейдери 3.0, DirectX 10, 11) то у вашому випадку для того, щоб усі сучасні ігри йшли без проблем потрібно відюху замінити.

До речі, ось, на що впливає відюха:

Мінімальні вимоги до відеокарти:

2ff5e8c012774ebb52b178cc11b80a68.jpg

Задовільняючі вимоги до відеокарти:

952481_20090502_screen002.jpg

Опубліковано

на точно такий самий проц я ставив і аті5770 і GTS250 і в іграх Race Driver Grid, Alliance of Violant Arms, Dirt2 фпс непіднімалось в порівнянні з більш гіршими відеокартами, іграшки зараз проццесорозалежні .... приріст фпс буде 10-15 максимум ... перевірено на практиці ... немає сенсу купувати нову відяху під ваш проц! Приросту ніякого недасть, дасть тільки якість зображення, фпс ляже

Опубліковано

Відеокарту бажано змінити, а процесор я б розігнав (без фанатизму і поступово - з кроком в 50-100 МГц)...

На даний момент в самого Athlon64 5200+ (частота знижена до 2,6ГГц) та HD5750. Ті ігри, що запускав, йшли на практично максимальних настройках (NFS:HP, Dragon Age). Metro 2033 - трохи приторможувала.

Опубліковано

ці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштує

Михась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ...

хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччям

Опубліковано

ці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштує

Михась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ...

хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччям

Моя ссылка от ва ризниця миж 8600 и даною карточкою .......

Опубліковано

1. ФПС біля 50 - значення, близьке до частоти оновлення LCD-монітору (60Гц).

2. Відео оновити - обов'язково (попробуй посперечайся). Якщо буде мало, то тоді можна і проц. З новим відео і буде видно, чи є в цьому потреба.

3. Про розгін Athlon 64 5000+ є досить інформації в Інтернеті. Він нормально розганяється до 3ГГц (ядро Brisbane) чи 3,2ГГц (ядро Windsor). Для ядра Brisbane це +15% (для Windsor - ще більше). Ну а це трохи більше 1-5% <_<

Опубліковано

тебе ніхто не спитав кому на що гроші тратити

Що твоя ссылка доказує? Всі і так знають що різниці між 8600gt і 2600xt майже немає. в твоєму посиланні карта з GDDR4, вона трохи швидша.

Відеокарту варто замінити. Те, що заміна відео без заміни процесора нічого не дасть, і про більшу процесорозалежність ігор - доказуй ось цим нічого не розуміючим ламерам з сайту ixbt.com http://www.ixbt.com/video3/video-cpu-combinations-3.shtml

А за такі розумні поради і стиль спілкування - я б тобі РО дав, але я не модератор.

Опубліковано

Прочитав всі коментарі по два рази.Потім покликав сина,і він прочитав ,йому здалося що висновок - купити відеокарту ,але буджет в нього 500 гривень (+ 100-200

я доложити можу)

Який блок живлення не знаю,лінь туди лізти,там стільки проводів і вони всі запутані :) , думаю 350Вт. Крім того,ще потрібно поміняти вінчестер... (може справді краще вже новий,коли блок живлення слабий,і вінчестер міняти?

Якщо ж міняти відеокарту , то може цю HD5670, передивився з всіх,що були запропоновані, в цеї найбільша цифра :),може і сама нова ? і в бюджет "ледь впихаєтся"

GTS250 - трохи дорожча.

Але найбільше мене непокоїть цей коментар,в людини був такий саме процесор:

на точно такий самий проц я ставив і аті5770 і GTS250 і в іграх Race Driver Grid, Alliance of Violant Arms, Dirt2 фпс непіднімалось в порівнянні з більш гіршими відеокартами, іграшки зараз проццесорозалежні .... приріст фпс буде 10-15 максимум ... перевірено на практиці ... немає сенсу купувати нову відяху під ваш проц! Приросту ніякого недасть, дасть тільки якість зображення, фпс ляже

Я б краще розумів,якби знав що таке "фпс"

І ще питання,про гру "Мафія- 2" ,він також її грає на самих низьких настройках,коли ж виставити середні то починав тормозити (зі слів сина) а після виходу з гри екран був темний (не чорний,а якбудь то яскравість зменшили на мінімум) це що,тоже за відеокарти?

Опубліковано

тебе ніхто не спитав кому на що гроші тратити

Що твоя ссылка доказує? Всі і так знають що різниці між 8600gt і 2600xt майже немає. в твоєму посиланні карта з GDDR4, вона трохи швидша.

Відеокарту варто замінити. Те, що заміна відео без заміни процесора нічого не дасть, і про більшу процесорозалежність ігор - доказуй ось цим нічого не розуміючим ламерам з сайту ixbt.com http://www.ixbt.com/video3/video-cpu-combinations-3.shtml

А за такі розумні поради і стиль спілкування - я б тобі РО дав, але я не модератор.

Прочитав всі коментарі по два рази.Потім покликав сина,і він прочитав ,йому здалося що висновок - купити відеокарту ,але буджет в нього 500 гривень (+ 100-200

я доложити можу)

Який блок живлення не знаю,лінь туди лізти,там стільки проводів і вони всі запутані :) , думаю 350Вт. Крім того,ще потрібно поміняти вінчестер... (може справді краще вже новий,коли блок живлення слабий,і вінчестер міняти?

Якщо ж міняти відеокарту , то може цю HD5670, передивився з всіх,що були запропоновані, в цеї найбільша цифра :),може і сама нова ? і в бюджет "ледь впихаєтся"

GTS250 - трохи дорожча.

І ще питання,про гру "Мафія- 2" ,він також її грає на самих низьких настройках,коли ж виставити середні то починав тормозити (зі слів сина) а після виходу з гри екран був темний (не чорний,а якбудь то яскравість зменшили на мінімум) це що,тоже за відеокарти?

Рекомендуемые системные требования:

Операционная система Windows XP (SP2 или выше) / Windows Vista / Windows 7;

Процессор с тактовой частотой 2.4 ГГц Quad Core;

2 Гб оперативной памяти;

Видеокарта NVIDIA GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870 или лучше;

10 Гб свободного места на жестком диске;

Звуковая карта, совместимая с DirectX 9.0c;

Клавиатура и мышь.

Опубліковано

я доложити можу)

GTS250 - трохи дорожча.

FPS це кількість кадрів у секунду. Наприклад за 80 можна грати, а за 15-10 - це слайдшоу, типу фотографії показують. Звідси і "тормозять" ігри.

Найчастіше всього треба відключити динамічні тіні у грі і все буде ОК. Перевірено досвідом.

Опубліковано

GTS250 - трохи дорожча.

HD5670 одна із нових, але не сама потужна, слабша за HD4770. Зате не потрібно зовнішнього живлення і низьке енергоспоживання.

GT240 трохи слабша і дешевша.

GTS250 може потягнути за собою заміну блока живлення.

Опубліковано

Lisovic гарно і просто все описав .

Думали - думали ,радилися з сином і вирішили взяти новий системний блок.

Тепер думаємо,може взяти по запчастинах .

Не економити (міняти відеокарту) вирішили після того,як син "полазив" в настройках і після цього ,як він стверджує ,ігри стали йти краще і не тормозять.

P.S.Хоча де відключати динамічні тіні він так і не розібрався,щось там немає такого.

Опубліковано

Lisovic гарно і просто все описав .

Думали - думали ,радилися з сином і вирішили взяти новий системний блок.

Тепер думаємо,може взяти по запчастинах .

Не економити (міняти відеокарту) вирішили після того,як син "полазив" в настройках і після цього ,як він стверджує ,ігри стали йти краще і не тормозять.

P.S.Хоча де відключати динамічні тіні він так і не розібрався,щось там немає такого.

заміна відео була накращим виходом, але вирішувати звичайно Вам.
Опубліковано

Я б радив зараз взяти якесь потужне відео і блок живлення, це якщо планується подальша модернізація, а згодом замінити материнську плату і процесор. Такий апгрейд легше переноситься бюджетом.

Опубліковано

Зрозуміло, але я подумав так - якщо вже міняти,то на щось ,суттєво краще, а це значить потрібно змінити не тільки відеокарту а й блок живлення, а ще потрібно замінити вінчестер, бо маловато пам"яті... а це вже майже половина :) комп"ютера.Тоді це вже не доцільно,на мою думку.

Краще взяти потужніший системний блок , а цей продати, наприклад гривень за 900 , а ні то буде мій робочий комп"ютер.

Опубліковано

Якщо є можливість взяти зразу потужній системній блок то так краще і зробити. Але якщо фінансів не вистачає зразу взяти все, то ІМХО краще брати запчастинами.

А при потужній відеокарті, БЖ окремий прийдеться брати все одно, оскільки ті що йдуть з корпусами не витягнуть.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Боже боже! Добалакалися!

Купи просто відеокарту б.в. за 500-800, щось типу: 4850, 4770, 9800, 250, 5670, 5750-5770 і не думай 1-2 роки про апгрейд :0122:

Опубліковано

може в грі ввімкнена відеоопція V. Sync (вертикальна синхронізація)? це саме більше тормозить усі ігри, наскільки я знаю, і спробуйте змінити розширення на 1280х1024 якщо воно стоїть на більших показниках бо я щось не можу зрозуміти, що така комплектація тормозить ігри на мінімумі..

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...