Перейти до змісту

Штраф - платить или нет?

oldspice

Рекомендовані повідомлення

Уважаемые, посоветуйте, как поступить. Выписали мне штраф за нарушение ПДД (не пропустил пешехода). А через два дня я продал машину. Скорей всего появится новая, но чуть позже. Вопрос: Нужно ли платить штраф, если в будущем хочу снова ездить? Может люди знающие подскажут, как он в базах ГАИ висит - на водителе или на автомобиле?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На водителе. И выплывет он тебе при прохождении техосмотра.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А машину як продав - повністю переоформлював на нового власника чи по дорученню ???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

штаф висить на особі .. а при проходженні ТО, та знятті з обліку . .вимагають оплату. .. .зараз ще не нараховують штаф за несвоєчасну оплату .. .але потім може і підгонять це питання))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо не заплатиш напротязі 15 діб штраф подвоюється і передається на виконавчу. Потім приходить постанова з виконавчої про подвійний штраф і проханням заплатити до визначеного ними терміну. Далі ще +10% до подвійного штрафу і 170 грн якщо проігноруєш їхнє "запрошення". Далі незнаю покищо мені нарахували тільки це.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А далі арешт майна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

BSL, понял - лучше заплатить сразу и спать спокойно. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на самому ділі не все так страшно як ти написав............:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дотягнув колись до арешту всього рухомого майна із забороною в ДРОРМі. Потім зайшов у виконавчу заплатив штраф в звичайному розмірі + 34 грн. за два витяги з реєстру...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Штраф це стягнення за адмінітративне порушення, штраф наклажається на особу і не може бути привязано до автомобіля чи ще чогось. А продав ти там машину чи ні, всерівно за тобою залищається штраф за адміністративне правопорушення за яке тебе буде трясти виконавча служба.

Виправте якщо не так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо не заплатиш напротязі 15 діб штраф подвоюється і передається на виконавчу. Потім приходить постанова з виконавчої про подвійний штраф і проханням заплатити до визначеного ними терміну. Далі ще +10% до подвійного штрафу і 170 грн якщо проігноруєш їхнє "запрошення". Далі незнаю покищо мені нарахували тільки це.

2008 року виписали штраф. Оплатив в 2010р. при проходжені ТО. Нічого не подвоїлось і не збільшилось. (Платив у виконавчій)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Більше скажу - виписали штраф у м. Рівне - забив. Взагалі нічого не платив. Заносив через рік у виконавчу службу рішення суду по іншому стягненню і запитав, чи є за мною ще якісь штрафи. Дівчатка сказали що немає :) І ще видали таку інфу:

- Бачите, ото ззаду стоїть залізний шкаф до стелі. Ото кілька тисяч справ. А людей всього 4. І коли вони до них доберуться - невідомо.

+ гріє ще той факт, що єдиної бази у Даї немає. Та, що є

1)не сертифікована, отже, напівлегальна;

2) своя на кожен регіон (область)

(хоча, можливо, інфа застаріла)

Особисто радив би топікстартеру забити. Будеш робити ТО, чи ставити машину на облік, якщо випливе - заплатиш. Ні - просто забудеш :)

(з відомих мені фактів більш за все вірогідний варіант 2 ) :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Забути неполучеться, нагадають. Кажу з власного дасвіду

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

))) це кому як везе .. про когось забувають .. комусь нагадують ... хтось мудро вирішує))) . . але ще ні разу не стикався щоб подвоїли ... це лєпєт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Точно нагадають...вот в мене цікава сітуйовіна, мож хтось підскаже як мудро поступити.

прислали мені позавчора листочок без печаток і вихідного номеру і дати - ось він post-7368-0-27224500-1337845975_thumb.jp

напрягло, бо ж ніпанятна шо ж то таке....виявилось, що далекого 2009 в файному місті Тернополі зовсім нефайні гєєри вирішили, шо їхати в лівій смузі при вільній правій зло...в принципі правильно, але падли постанову так і невислали да і сума штрафу слєгка завишена(ну так мені здалося)post-7368-0-06377600-1337846580_thumb.jp

ну і ДВС відкрило провадження post-7368-0-95124500-1337846633_thumb.jp

правда через 2 РОКИ!!! і ше через півроку вони мене таки повідомили, забирати копію прийшлось самому....

шановні форумчани, надіюсь на мудру пораду або алгоритм дій по закриттю провадження і можливо, хоча непринципово, по притягненню винних держ службовців/виконавців до відповідальності(хоч якоїсь....).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага, а мне за штраф 3-х летней давности арест на "рухоме майно" прислали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В протоколі Ви підписувались, що з порушенням згідні?? + чи зазначалось в тому самому протоколі ДЕ? і КОЛИ? буде розглядатись Ваша справа???. Якщо Ви не були повідомлені про час і місце розгляду справи (відсутній Ваш підпис про це), вперед оскаржувати до суду!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+ чи ознайомлювали Вас зі ст. 268 КУпАП??? Про ознайомлення має бути Ваш підпис про це. Якщо Вам не зачитували це (і Ви непідписувались де Вам казав інспектор "Ось тут... ось тут... ось тут..."), це ще у Вашу сторону один великий +. Дорогу уже знаєте)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В протоколі Ви підписувались, що з порушенням згідні?? + чи зазначалось в тому самому протоколі ДЕ? і КОЛИ? буде розглядатись Ваша справа???. Якщо Ви не були повідомлені про час і місце розгляду справи (відсутній Ваш підпис про це), вперед оскаржувати до суду!

В протоколі непідписувався(ашибка), з порушенням чи згідний зараз по-моєму неважливо....про місце і час коли воно розглядалось і зараз недуже зрозуміло, бо навіть на самій гаішній постанові внизу відсутні дані про то, шо воно видіслано рекомендованим листом, невказаний вихідний номер і дата. В мене питання по процедурах і термінах, там шо одні, шо другі ,скоріше всього, наробили порушень вагон з тєлєжкою-завдання правильно розкласти факти і повідсилати по нужних адрєсатах....хтось уже з таким іб**сі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Витяги із КУпАП:

1. У протоколі про адміністративні правопорушення зазначаються: дата і місце його складання; посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу правопорушника (прізвище, ім'я, по батькові, громадянство, рік народження, місце проживання, місце роботи, місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, імена, по батькові, адреси свідків, якщо вони є; пояснення правопорушника та інші відомості, необхідні для вирішення справи, якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду).

2. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у разі, якщо є достовірні дані про своєчасне сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

3. Особа, що притягується до адміністративної відповідальності, має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання, при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи; виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову у справі.

В протоколі непідписувався(ашибка), з порушенням чи згідний зараз по-моєму неважливо....про місце і час коли воно розглядалось і зараз недуже зрозуміло, бо навіть на самій гаішній постанові внизу відсутні дані про то, шо воно видіслано рекомендованим листом, невказаний вихідний номер і дата. В мене питання по процедурах і термінах, там шо одні, шо другі ,скоріше всього, наробили порушень вагон з тєлєжкою-завдання правильно розкласти факти і повідсилати по нужних адрєсатах....хтось уже з таким іб**сі?

Якби копію протоколу побачити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це Ваші основні "козирі": відсутність дати, часу, вхідних/вихідних номерів, Ваших підписів. Це входило в обов"язки інспектора записати ЦЕ ВСЕ.

Це означає, що Ваша справа на початковій стадії оформлялась із порушенням зі сторони інспектора, і хоча Ви, теоретично (ще не доведено судом), винні І НАВІТЬ ЯКЩО ПІДПИСАЛИСЬ ЩО ЗГІДНІ З ПОРУШЕННЯМ, оскаржити дану постанову, я вважаю, у Вас є достатньо підстав.

На сайті http://roadcontrol.org.ua/ повинна бути описана процедура оскарження постанов. "Порийтеся", можливо стане в пригоді...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я би і сам непроти, підписів моїх там немає....правда, попри те шо я можу непідписувати, це як правило не на мою користь...але знову ж таки тут питання більше до ДВС, як вони могли відкрити свою постанову якшо

Стаття 22. Строки пред'явлення виконавчих документів

до виконання

1. Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в

такі строки:

1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у

справах про адміністративні правопорушення та постанови органів

(посадових осіб), уповноважених розглядати справи про

адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я би і сам непроти, підписів моїх там немає....правда, попри те шо я можу непідписувати, це як правило не на мою користь...але знову ж таки тут питання більше до ДВС, як вони могли відкрити свою постанову якшо

Стаття 22. Строки пред'явлення виконавчих документів

до виконання

1. Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в

такі строки:

1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у

справах про адміністративні правопорушення та постанови органів

(посадових осіб), уповноважених розглядати справи про

адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;

Їх дії також оксаржувати. Вони там дивляться лише на папери, прийшла "діпєша" - відкрили провадження.

Моя думка, Вам дії і інспектора ДАІ, і ДВС тіко оскаржувати, оскільки потім будуть подвоювати штраф, накладати арешти на майно. Штраф по базі в ДАІ буде "висіти" довго й нудно, якісь рухи з авто будите робити - знову проблеми будь.

ЦЮ ВСЮ КУПУ БУМАЖОК ПОТРІБНО "ЗАПЕЧАТАТИ" ПОСТАНОВОЮ СУДУ НА ВАШУ КОРИСТЬ. І забути про ето.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...