Перейти до змісту

Эластичное право

D@ve

Рекомендовані повідомлення

Ще одна цікава статейка на тему корупції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В кодифікатор професій треба внести одну дуже поширену - "рішало". Вони ці рішали обліплюють всякі МРЕО, Консульства, рай-, міськ - архітектури, земвідділи і т.д. і т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В кодифікатор професій треба внести одну дуже поширену - "рішало". Вони ці рішали обліплюють всякі МРЕО, Консульства, рай-, міськ - архітектури, земвідділи і т.д. і т.п.

За кордоном їх називають лоббістами і у них є така професія, але наші "рішають" на межі законно/незаконно, весь час перетинаючи цю межу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може і поступлю неправильно, але я краще заплачу "рішалі" і він вирішить моє питання за день, ніж буду сама ходити і вирішувати свої справи за тиждень з нашою бюрократією і відношенням до людей, коли посилають з довідками з одного кабінету в інший - ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а хто каже, що ти поступиш неправильно, просто ти платиш податки, щоб жити в правоій державі, а не додатково доплачувати іншій третій особі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а хто каже, що ти поступиш неправильно, просто ти платиш податки, щоб жити в правоій державі, а не додатково доплачувати іншій третій особі.

і які права.. чи точніше можливості я маю в нашій правовій державі, якій я плачу податки... ? та й не тільки я, тому і процвітають такі от "рішали"

взяти хоча б те саме МРЕВ - щоб поставити чи зняти з обліку автомобіль ніяких нервів не вистачить, коли буду робити це сама.. навіть зі всіма готовими документами.., а не через знайомих чи "рішал". А так - заплатила такому от пєрцу і через кілька годин все готове. То чия в тому вина? Нашої правової держави....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мав досвід проведення електрики на участок( проект, затвердження, встановлення стовпів і кидання лінії). Самому це зробити нереально - потрібно обійти купу установ, кабінетів, побігати з бумагами, почекати рішення і затверджень. А так пару сотень гривень і за декілька місяців на участку є електрика.

Це - набагато простіше, легше і дешевше (в якійсь мірі).

Та якби процедура (яку встановила держава)отримання електрики не була б такою клопіткою можливо я б сам походив би. І скоріше за все я б і при цій схемі сам ходив би, якби люди, які видають усякі бумаги, рішення (люди до яких мені потрібно було б приходити) не дивились на тебе як на доїльний апарат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може і поступлю неправильно, але я краще заплачу "рішалі" і він вирішить моє питання за день, ніж буду сама ходити і вирішувати свої справи за тиждень з нашою бюрократією і відношенням до людей, коли посилають з довідками з одного кабінету в інший - ІМХО

В цьому й сенс роботи нинішньї системи. Саме на цьому й наголошує автор статі, і я, запостивши її тут. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще одна цікава статейка на тему корупції.

Необхідно ламати систему та щось в головах людей.

Щось типу як у Грузії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

побігати по кабінетах не так вже і важко коли маєш час і не треба відпрошуватись з роботи втрачаючи ЗП, тоді так. Просто вражає факт що чиновники нарошно обмежують доступ до інформації про те що і яким чином треба зроби щоб получити послугу. І люди в страху від необізнаності починають кіпішувати і шукати рішал. Такшо певна провина в цьому лежить і на громадянах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уральські пельмені класно на цю тему розповіли :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...