Amaranth Опубліковано 22 Січня, 2011 в 17:34 #1 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 17:34 А давайте поговорим в этой теме про экзотических красавиц? Выкладываем фотки своих любимиц, интересные статьи, советы по уходу, задаём вопросы и опознаем неизвестные в своей коллекции орхи и просто знакомимся ) Покажу старую фотографию одной из первых орхидей в коллекции - простенького Пафиопедилюма, самого любимого "первый пошел". Но не думайте, моя коллекция не состоит только из одного коричневого друга. Просто мне лень выкладывать фотки остальных
Tanichka Опубліковано 22 Січня, 2011 в 17:47 #2 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 17:47 Хотите поговорить, а самим лень выкладывать даже фото "своих любимцев" Тогда и мне лень с вами общаться
shevchenka Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:11 #3 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:11 Дякую за тему. Завжди подобались ці квіти. Та задоволення не з дешевих. І от позавчора по скидці купила перецвівшу рослину, що "втратила товарний вигляд". Листочки були трохи прив"ялі, але коріння живе. Почитала це, пересадила, поставила на підвіконня (t-25+).Сьогодні бачу, що листочки жовтіють. Скажіть чому і що мені робити з мом фаленопсисом? Це він мені каже "фе" за пересадку чи потрібно було поставити його в темне місце, щоб коріння подружилось із новим субстратом?
talja Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:13 #4 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:13 Колись хтось із знайомих сказав, що купивши одну орхідею, автоматично стаєш колекціонером цих квітів. Я не вірила, поки мені першу не подарували . Зараз маю три і хочу ще - чим побільше . Кожен похід в квітковий магазин має на меті не так купівлю, а виявити цікаві сорти, бо з такими цінами їх не накупляєшся .
talja Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:18 #5 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:18 Сьогодні бачу, що листочки жовтіють. Скажіть чому і що мені робити з мом фаленопсисом? Це він мені каже "фе" за пересадку чи потрібно було поставити його в темне місце, щоб коріння подружилось із новим субстратом?Фаленопсиси навпаки люблять світло, а те, що листочки жовтіють, мабуть, не від того. Коли мої перецвіли, то теж багато листочків жовтіло і в"януло. І ще, вкотре переконуюсь, що їх головне не переливати, хай краще постоїть кілька днів суха - їй буде більше користі.
Amaranth Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:23 Автор #6 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:23 А почему "своих любимцев" в кавычках? Буду "по немногу".
Amaranth Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:29 Автор #7 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:29 Дякую за тему. Завжди подобались ці квіти. Та задоволення не з дешевих. І от позавчора по скидці купила перецвівшу рослину, що "втратила товарний вигляд". Листочки були трохи прив"ялі, але коріння живе. Почитала це, пересадила, поставила на підвіконня (t-25+).Сьогодні бачу, що листочки жовтіють. Скажіть чому і що мені робити з мом фаленопсисом? Це він мені каже "фе" за пересадку чи потрібно було поставити його в темне місце, щоб коріння подружилось із новим субстратом?Я думаю, что это такая реакция на пересадку. В тёмное место ставить не стоит, могут завеститсь бактерии. Поставьте в более прохладное место, листьям возможно жарко.
Amaranth Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:38 Автор #8 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:38 Колись хтось із знайомих сказав, що купивши одну орхідею, автоматично стаєш колекціонером цих квітів. Я не вірила, поки мені першу не подарували . Зараз маю три і хочу ще - чим побільше . Кожен похід в квітковий магазин має на меті не так купівлю, а виявити цікаві сорти, бо з такими цінами їх не накупляєшся . Вот очень хороший и недорогой киевский интернет-магазин орхидей. Все украинские коллекционеры там пасутся. Растения не дорогие, как редкие так и не очень, в хорошем состоянии и возраста цветения. http://orchids.in.ua/store/show_price/1/4/ Там нужно зарегистрироваться и можно заказывать. Основной сайт, с обсуждениями всего и участиями в заказах http://www.flo.com.ua/forum/viewforum.php?f=35
talja Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:42 #9 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 18:42 Я думаю, что это такая реакция на пересадку. В тёмное место ставить не стоит, могут завеститсь бактерии. Поставьте в более прохладное место, листьям возможно жарко. Навряд чи спека впливає, адже природне середовище орхідей - там де тепло . В мене в кімнаті орхідеї зовсім недалеко від батареї стоять (навіть квіточки від руху гарячого повітря рухаються) і нічого, подобається їм . Вот очень хороший и недорогой киевский интернет-магазин орхидей. Все украинские коллекционеры там пасутся. Растения не дорогие, как редкие так и не очень, в хорошем состоянии и возраста цветения. http://orchids.in.ua/store/show_price/1/4/ Там нужно зарегистрироваться и можно заказывать. Щось не можу собі уявити, як можна замовити і доставити орхідею через інтернет .
Amaranth Опубліковано 22 Січня, 2011 в 19:18 Автор #10 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 19:18 Навряд чи спека впливає, адже природне середовище орхідей - там де тепло . В мене в кімнаті орхідеї зовсім недалеко від батареї стоять (навіть квіточки від руху гарячого повітря рухаються) і нічого, подобається їм . Зимой таки лучше содержать в прохладе и рядом с увлажнителем воздуха. Вам это любой орхидеист скажет. Щось не можу собі уявити, як можна замовити і доставити орхідею через інтернет . Экзотов и природных, не гибридных видов хотите? Иначе их не упите никак в Украине. А если и попадают редкие орхи в продажу, то стоят неоправданно дорого. Все продвинутые орхидеисты в интернете покупают и обмениваются, по другому никак не разжиться растениями скажем из Тайланда или Израиля, природных мест произрастания орхидей. Про доставку орх из этого магазина там на форуме можна пораспрашивать пользователя Діану в личных сообщениях, например, как доставляются орхи в Луцк и сколько будет стоить доставка. Чтобы увидеть фото растения которое вы выбрали, нужно написать на этот форум http://flo.com.ua/forum/viewtopic.php?f=1&t=6304&start=3555. Там Вам опишут состояние и сделают фотографию.
Tanichka Опубліковано 22 Січня, 2011 в 19:26 #11 Опубліковано 22 Січня, 2011 в 19:26 Дякую за тему. Завжди подобались ці квіти. Та задоволення не з дешевих. І от позавчора по скидці купила перецвівшу рослину, що "втратила товарний вигляд". Листочки були трохи прив"ялі, але коріння живе. Почитала це, пересадила, поставила на підвіконня (t-25+).Сьогодні бачу, що листочки жовтіють. Скажіть чому і що мені робити з мом фаленопсисом? Це він мені каже "фе" за пересадку чи потрібно було поставити його в темне місце, щоб коріння подружилось із новим субстратом? Листя жовтіє від надмірного поливання. Дайте субстрату повністю висохнути і ще 1-2 дні не поливати. Поставте орхідею не на прямому сонячному світлі, але достатньо освітленому (бажано не на підвіконні, адже батереї можуть надто підсушувати як листя так і субстрат), обов"язково перевірте на наявність протягів - вони цього не люблять. Хай щастить!
Orfey Опубліковано 23 Січня, 2011 в 08:19 #12 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 08:19 в "Епіцентрі" великий вибір орхідей
talja Опубліковано 23 Січня, 2011 в 08:53 #13 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 08:53 в "Епіцентрі" великий вибір орхідей Так, їх багато, але майже всі однакові , в принципі, як і всі вазони, що там є - продають по 30-40, а то і більше однакових .
Tanichka Опубліковано 23 Січня, 2011 в 09:18 #14 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 09:18 в "Епіцентрі" великий вибір орхідей І ціни теж не дуже радують Іноді дуже великий вибір орхідей на базі квітів "Флора", що знаходиться напроти заводу (це як їхати від Променя і спускатися біля піцерії Фелічіта на Набережну, буде зправа поворот і стоїть на дорозі вивіска). Там іноді можна купити інтересні екземпляри, але не скажу що надто дешеві.
talja Опубліковано 23 Січня, 2011 в 09:25 #15 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 09:25 в "Епіцентрі" великий вибір орхідей І ціни теж не дуже радують Іноді дуже великий вибір орхідей на базі квітів "Флора", що знаходиться напроти заводу (це як їхати від Променя і спускатися біля піцерії Фелічіта на Набережну, буде зправа поворот і стоїть на дорозі вивіска). Там іноді можна купити інтересні екземпляри, але не скажу що надто дешеві. Дуже інтересних там не бачила, може, того, що не часто там буваю. А от звичайні фаленопсиси недорогі - з однією гілочкою 120 грн., з двома - 150. Але це не 100 %, такі ціни були у Флорі місяць тому.
Masik Опубліковано 23 Січня, 2011 в 09:44 #16 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 09:44 Ни х**себе цены, жена вчера привезла из Люблина две орхидеи, одна 35-40 см - 60 грн., другая 60-65 см - 75 грн.
Amaranth Опубліковано 23 Січня, 2011 в 11:19 Автор #17 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 11:19 Tanichka, благодарю за информацию про Флору, а то никак не могла её найти
talja Опубліковано 23 Січня, 2011 в 11:33 #18 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 11:33 Ни х**себе цены, жена вчера привезла из Люблина две орхидеи, одна 35-40 см - 60 грн., другая 60-65 см - 75 грн. То ще не багато в порівнянні з ЦУМом і Там-Тамом Хоча в ЦУмі в більшості випадків продають відбірні квіти, але вони і коштують близько 200 грн., в Там-Тамі орхідеї теж дорогі і майже завжди страшні. В "Лілеї", що на Лесі Українки - фаленопсиси з однією гілочкою я бачила за 225 . Здивувалась, що негарні, перецвічені орхідеї там продають за 120 грн. - виходить, що купуєш незрозуміло що.
Amaranth Опубліковано 23 Січня, 2011 в 12:55 Автор #19 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 12:55 Ни х**себе цены, жена вчера привезла из Люблина две орхидеи, одна 35-40 см - 60 грн., другая 60-65 см - 75 грн. То ще не багато в порівнянні з ЦУМом і Там-Тамом Хоча в ЦУмі в більшості випадків продають відбірні квіти, але вони і коштують близько 200 грн., в Там-Тамі орхідеї теж дорогі і майже завжди страшні. В "Лілеї", що на Лесі Українки - фаленопсиси з однією гілочкою я бачила за 225 . Здивувалась, що негарні, перецвічені орхідеї там продають за 120 грн. - виходить, що купуєш незрозуміло що. В ЦУМе Цимбидиум гибридный стоит вроде 395 гривень, а в Там-Таме есть совсем больные и гнилые Башмачки по 80 гривень. Я хазяйке цветочного в Там-Таме предлагала забрать из жалости "обувь" (Пафиопедилюмы, кто не понял) на отживку за символичную плату, а потом вернуть их обратно. Та куда там. Даже говорить не захотела. Жалко растеньца, сгноят и выбросят же, а не дадут спасти. Лично я за гибридными орхами езжу в Новую Линию и теплицу Лилилайн и рыскаю в ихней уценке. В Лилилайне я купила (правда в прошлом году) мини-Цимбидиум и Толумнию по 15 гривень за штуку. Нормальные, только слегка залиты были. Цимб уже ростит цветоносы ) А месяц назад были у них жирнючие, будто с чьей-то коллекции Фаленопсисы, но при перевозке сильно помялись и попадали на пол. Я кокраз и была в магазине, когда они их разгружали. Те орхи, у которых цветки совсем обпали - были по 60 гривень, а с более-менее нормальными - по 150. Я себе взяла орангутанга с двумя цветоносами за 60. Всё растения стоили таких денег.
talja Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:03 #20 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:03 а в Там-Таме есть совсем больные и гнилые Башмачки по 80 гривень. Я хазяйке цветочного в Там-Таме предлагала забрать из жалости "обувь" (Пафиопедилюмы, кто не понял) на отживку за символичную плату, а потом вернуть их обратно.Та куда там. Даже говорить не захотела. В Там-Тамі орхідею з половиною квіточок, нетоварну на вигляд, уцінюють на 10-20 грн. і продають отаке страхіття за 150-160 грн. Така зажерливість веде до того, що потім стоять ті голенькі орхідеї десь в куточку по 100 грн. і ніхто їх і не купує.
Amaranth Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:26 Автор #21 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:26 В Там-Тамі орхідею з половиною квіточок, нетоварну на вигляд, уцінюють на 10-20 грн. і продають отаке страхіття за 150-160 грн. Така зажерливість веде до того, що потім стоять ті голенькі орхідеї десь в куточку по 100 грн. і ніхто їх і не купує. А Зигопеталумы с половиной цветения видели у них за 98 гривень? Хозяйка одного цветочного, у которой Там-там закупает растения, говорила, что Зиги до того, как стали гнить в у них, стояли аж 300 гривень. Я правда три месяца назад неудержалась и купила один из этих Зигопеталумов. Очень уж хотела его иметь, хотя и знала, что в Киеве его можно заказать дешевле и здорового. Надеялась выходить, но перед Новым годом он таки "приказал долго жить" и заразил Мильтонию и пару бульб какого-то гигантского Цимбидиума, не помню сорта. Вот такой была мечта.
talja Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:33 #22 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:33 Amaranth, дійсно дуже гарні орхідеї на тому форумі продають.
Tanichka Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:48 #23 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:48 Продають ще іноді цікаві орхідеї (забарвлення і квітка) у "Дім Сад Город" той що біля Тигресу ("Нова лінія") і ціни порівняно з Там-Тамом і ЦУМом відпочивають.Особисто у мене орхідей немає, але регулярно дарую своїй сестрі. Стараюсь щоб кожен раз були різні. Тому і цікавлюсь ними. Сама не маю жодної, хоч дуже подобаються, у мене друга мутка - акваріум. Буду в неї зроблю кілька фоток.
Amaranth Опубліковано 23 Січня, 2011 в 16:04 Автор #24 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 16:04 Amaranth, дійсно дуже гарні орхідеї на тому форумі продають. И не дорогие. Например Ванды (Vanda). В прошлом году в Новой линии их продавали по 600-1500 гривень, ученили гнилыми по 270. А в Киеве там с цветоносами 280. Большая разница. А за доставку пяти растений поездом я раз как-то заплатила 50 гривень. Что купить одну орху за цену из Новой Линии, а что заказать. Продають ще іноді цікаві орхідеї (забарвлення і квітка) у "Дім Сад Город" той що біля Тигресу ("Нова лінія") і ціни порівняно з Там-Тамом і ЦУМом відпочивають.Особисто у мене орхідей немає, але регулярно дарую своїй сестрі. Стараюсь щоб кожен раз були різні. Тому і цікавлюсь ними. Сама не маю жодної, хоч дуже подобаються, у мене друга мутка - акваріум. Буду в неї зроблю кілька фоток. У меня тоже есть аквариумы. Но хочу сделать своим черепахам вот что: http://orhidei.org/forum/44-150-1 Это скорее и террариум и орхидариум.ъ А вот картинка просто орхидариума. Снизу просто вода и нет животных. Моими первыми зелёными поселенцами будут; драгоценная орхидея Лудизия И Неоргелия с парой-тройкой Фаленопсисов. Пока что у меня нет стекла. А нужна "баночка" на 500 литров. У меня свой дом с отапливаемой теплицей специально для моих орх строится, но мне теплици мало Пихну любимиц в стекло.
Tanichka Опубліковано 23 Січня, 2011 в 17:43 #25 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 17:43 У меня тоже есть аквариумы. Но хочу сделать своим черепахам вот что: http://orhidei.org/forum/44-150-1 Это скорее и террариум и орхидариум.ъ А вот картинка просто орхидариума. Снизу просто вода и нет животных. Шикарно!!!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.