Перейти до змісту

можливості використання зовнішнього диску для програм?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потрібно терміново розширити пам'ять в комп'ютері. Надумав купити зовнішній диск,але не зовсім впевнений чи він підійде для моїх потреб.Про те,що можна просто зберігати фільми,фото... зрозуміло.

Підкажіть,чи можна використовувати такий диск для програм.

Тобто,в мене є корпоративні програми в яких я працюю кожен день. Мені потрібно записати ці програми на зовнішній диск і взяти з собою ,наприклад в офіс,там підключити до комп"ютера і так працювати. Так можна ,чи він крім збереження фото,чи фільмів більше не для чого?

Опубліковано

Запросто..проги мають бути або на віртуалці наприклад, або портабельні..так як якщо вони інсталюються то свої налаштування звичайно ж зберігають в реєстрі та Users. і їх ти не зможеш з собою понести тому бажано щоби вони прописували все в ту саму папку де й лежать(Portable Soft).

Тобто на мій погляд є 2 розгортання подій: 1. VmWare ThinApp + Vmware - самостійне створення портабельного софту

2. VmWare WorkStation (Create Pocket ACE package+вибираємо рідер(player) для цих віртуальних машин(Лінукс 32/64 біт або вндовс)-

Опубліковано

Тобто,в мене є корпоративні програми в яких я працюю кожен день. Мені потрібно записати ці програми на зовнішній диск і взяти з собою ,наприклад в офіс,там підключити до комп"ютера і так працювати. Так можна ,чи він крім збереження фото,чи фільмів більше не для чого?

зависит от того что за программы,

если они просто "копируются" то копируешь на внешний диск и работаешь

если требуют установки - сложнее,

а если и активации - еще сложнее

Опубліковано

Треба придумати прогу для переносу данних та файлів реєстру, а також їх зміни. Це буде корисна прога:) Full Portable. Може займусь, як буде час. Тобто навіть фотошоп з ліцухою зможе працювати на іншому компі.

Опубліковано

Хоч Witiok і дав мені надію боюся що все складніше ніж я думав,точніше надіявся.

если требуют установки - сложнее,

а если и активации - еще сложнее

Програми достатньо тяжкі до установки ,сама установка займає десь годину,підгружаются дані з інтернету.А сама програма звязуєтся з сервером в Європі(при роботі).

Це значить - все сложнее и сложнее... ну вот зрозуміло,мабуть цей варіант мені не підійде,а жаль.

Зовнішній диск - ніщо інше,як велика флешка.

Опубліковано

Зовнішній диск - ніщо інше,як велика флешка.

ну не скажи,

у меня есть внешний (диск)карман Трансценд, УСБ2

видится системой как ХДД, а не как съёмный диск

винда на нем создает

System Volume Information и RECYCLER(удаляет в корзину)

всё от драйверов зависит

а внутренний диск(ИДЕ или САТА) тебе тоже не поможет

если ты хочешь запускать софт на разных машинах (разных инсталляциях винды) если софт хочет установки

а если привязывается к железу - то и не поможет даже если таскать с собой "виндовый" ХДД с установленной программой

если очень хочешь и дома поработать - то смотри в сторону витруализации

или удалённого рабочего места

Опубліковано

На жаль віддалений доступ не підходить.

Я все це затіяв з однією метою - хочу нарешті за декілька років поїхати у відпустку. І потрібно щоб хтось за мене вносив дані,вот і подумав ,як би таке як хотів,було можливо,дав людині диск,паролі,навчив користуватися ... а сам до моря :),красота!!!

Мабуть,все таки ,прийдется купити ноутбук,поставити туди ті програми,і вже сам ноутбук з програмами залишити людині. Хотів як простіше (дешевше)вийти з цієї ситуації.

Опубліковано

З зовнішнім диском розібрався - він мені не потрібен,точніше не підходить.

Підкажіть,а якщо купити внутрішній жорсткий диск,можна буде інформацію перенести з старого на новий чи всеодно потрібно буде програми записувати по новому?

Опубліковано

Клон зробити можна(всі розділи диса). Наприклад Acronis True Image Home/або копіювання на цільовий диск тільки вибраних розділів Acronis Disk Director Home

Опубліковано

...зробити можна...

Що це зробити можна теоретично я знав,питання чи це тяжко буде зробити якщо до цього не було досвіду?

Чи може підкажете де таке можна зробити,фірма яка таким займаєтся?

Буду вдячний за поради.

З київського офісу порадили поставити новий варіант програми,сьогодні пробував встановити,так на зміг,пише що недоставтньо місця.Треба вже щось думати,і робити а я все ще неоприділився що саме :(

Може простіше поставити новий диск і все записати по новому? може так простіше?

Опубліковано

Та зовсім нічого складного. Вказані програми мають майстри на ці дії(версії є російські), Для копіювання розділів потрібно видалити розділи існуючі вже на диску - саме в цю нерозмічену область і скопіюються розділи з вихідного диска.

Я думаю таке Вам зроблять на будь - якій комп. фірмі. Все по новому - зовсім не простіше...так як програми можуть не тільки позитивний результат принести раджу Вам дійсно звернутись до когось.

Опубліковано

А якщо зробити так.

Підключити зовнішній диск до компа №1. Присвоїти йому літеру, наприклад, Х:

Встановити потрібний софт на диск Х:

Відключити диск.

Підключити цей самий зовнішній диск до компа №2. Також присвоїти йому літеру Х:

Встановити потрібний софт на диск Х:, в ту ж саму папку з тими ж параметрами, що й на компі №1.

Відключити диск.

За можливості (якщо інсталяція це підтримує) під час установки задавати папку користувача на тому ж диску, що й програма, чи в папці програми...

Теоретично, в обох системах "підхід" до програми буде ідентичний. Можливо, це й дозволить використовувати софт на різних системах.

Опубліковано

...теоретично...

Дійсно,теоретично таке може "пройти" ,але,як я вже писав,необхідність використання комп"ютера дла роботи на протязі дня,не дозволяє мені залишитися на довго без комп"ютера і тому я боюся попробувати такий варіант.

Натомість звернутися до спеціаліста ,думаю, буде найкращим варіантом,тим більше якщо цим займаются будь які комп.фірми ,як пише Witiok.

Підсумовуючи,я так зрозумів,що в цьому випадку це найкращий варіант?

Чи може просто "перерозбити" вже існуючий жорсткий диск на два диски- С і D ( зараз в мене розбито на 4),тим самим збільшивши диск С для запису програм.

Я так розумію,це також зроблять в любій комп.фірмі. Тепер питання в часі,скільки це займе?

Опубліковано

Може, відслідкувати зміни реєстру при інсталяції, а потім поправити :unsure:

А то маніпуляції з дисками — підгонка системи під настройки програми :unsure:

Що там служба підтримки говорить?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...