Перейти до змісту

Повірка лічильників води

Victorius

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Шановні форумчани!

Постало питання повірки лічильників гарячої та холодної води.

Злегка погугливши, знайшов 2 протилежні думки з цього приводу:

1) КП "Луцькводоканал" Повірка лічильників

2) Відомості.уа тиц

Хто що думає з цього приводу?

Та і взагалі особисто у мене ситуація двояка - термін повірки лічильників стоїть кінець 2010 року, проте абсолютно ніяких повідомлень я не отримував і близько.

У мами лічильники встановлені трохи пізніше - отримала повідомлення про необхідність повірки.

Опубліковано

Про законодавчі колізії чув. А тепер про реалії нашої "дерьовні". Мусив повірку робити сам і за власні кошти на "Волиньстандартметрології" приблизно за 40 гривень/лічильник (в інших дорожче). Притому ще й сказали мені, що лічильник "спішив", його підправили до норми. Віддзвонювався при повірці два рази на водоканал, перший раз просив зняти пломби (сказали зробити це самому), другий - прийти і переопломбувати (прийшли, переопломбували). Потрібний паспорт лічильника (книжечка, що була в коробці із лічильником із печаткою). Повірку зробили за 4 години (зранку заніс, оплатив, після обіду забрав). Монтаж/демонтаж робив власноруч.

Опубліковано

У мене повідомлення про необхідність повірки давним-давно висить в шапці квитанції про оплату квартпослуг.

Повірочний період - 2 роки. Не повіряв вже більше 3-ох.

Ігнорував до моменту, доки не отримав персональне повідомлення про необхідність повірки.

І от буквально в минулий понеділок розібрався хто де і як те все робить. 297217 - номер телефону сервісу від гарячого водопостачання (хз, як їх там правильно звати). тариф - 66 грн./лічильник - прийдуть майстри, знімуть, поставлять тимчасову перемичку, заберуть, повірять, принесуть, поставлять, опломбують.

40 грн. - просто повірка в разі самостійного зняття.

думаю, 66 проти 40 - то ніщо, а от затрати часу економиш колосально.

повіряють лічильники і холодної, і гарячої води. тільки холодну назад не пломбують.

щоправда, дуже зайняті вони, черга на зняття до місяця. перед приходом телефонують і повідомляють.

Опубліковано

Короче говоря гИморрой ещё тот! Я создавал подобную тему , но вразумительных ответов так и не получил. У меня счётчики не проверялись уже 4года. Переодически приносят бумагу и напоминают :) Меня конкретно интересовало чтобы НЕ снимать и НИ куда не носить. Всё равно извините эта проверка ДОПИ.ДЫ. Им просто нужно бабло которое платится за проверку. Я готов заплатить чтобы отеб..сь даже больше, больше за то чтобы их не снимать. Но так ни кого и не нашёл.... пока не нашёл :) Но найду ..... :D

Опубліковано

і не знайдеш. ключовим в цій ланці є Волиньстандартметрологія.

якщо тобі хтось від них без самої повірки підпише акт про її проведення - тоді да. але вони на таке не підуть.

всі інші варіанти - фейк.

Опубліковано

і не знайдеш. ключовим в цій ланці є Волиньстандартметрологія.

якщо тобі хтось від них без самої повірки підпише акт про її проведення - тоді да. але вони на таке не підуть.

всі інші варіанти - фейк.

Думаю ключевое слово тут ДЕНЬГИ. Возможно запросят столько что проще будет снять. Но за деньги можно ВСЁ, вопрос в их количестве и целесообразности.

Опубліковано

здається літом здавав лічильники гарячої води на перевірку, бо дуже прохали із Луцьктеплокомуненерго. заніс, потім виявляється требаб уло заплатити десь 90 грн запервірку, я цього не знав, заплатив. але сказав їм що більше носити не буду бо користуюсь бойлером і тому така сума у мене по лічильнику гарячої набігає десь за рік-два. вони кажуть що то вимоги держстандарт(чи як там воно там називається) на що відповів що своїм лічильникам довіряю, і якщо вони щось там лишнє беруть то при моєму користуванні я цього не помічу.

зауважу що знімали пломби та ставили вони самі

Опубліковано

Так само користуюсь бойлером. В тепрокомуненерго вкурсі, що некористую їх лічильник (він у мене як пломба) отж і перевірками не турбують. А от з лічильником холодної пів-дня проваландався коли проводив перевірку в їх конторі. Мало того що незручно то ще й хамити пробували (на спробі, правда, і закінчилось). І де гарантія, що лічильник не "повірять" в свою користь? Кожен помітить різницю в 100-150літрах на кубі без замірів?

Опубліковано

в мене з того часу як будинок поставили і лічильники це приблизно 1998 ну нехай підключили лічильники з 2000р, ще не разу не провіряв, листи шлють майже щомісяця, тіпа вам потрібно для нарахування пільг і т.д., хоча пільгами ніякими не користуюсь.

Можливо хтось знає, за це є якесь адміністративна відповідальність?

правда, і закінчилось). І де гарантія, що лічильник не "повірять" в свою користь? Кожен помітить різницю в 100-150літрах на кубі без замірів?

ось тому я їх і не даю нікому.

Опубліковано

Маєш час, бажання і прямі руки - знімеш і занесеш сам і буде дешевше. Маєш сумніви - неси в державний повірочний орган (як і ваги, амперметри/вольтметри, динамометри етс) і записуй серійний номер. Якщо не повіряти лічильник - ТЕОРЕТИЧНО можуть почати рахувати за нормами споживання або відключати воду (на руках договору не маю, тому точно сказати не можу). На практиці знаю, що "запізнювались" носити на кілька років, і нічого не було.

P.S. 90 гривень ІМХО закруто, новий лічильник ніби недавно дешевший був. До речі, це спосіб нічого не носити - придбати новий! ))

Опубліковано

можливо, якщо лічильники не повірити вчасно - то нарахування за воду будуть проводити по реєстрації жильців в квартирі... як було раніше...

• 1 рік потому...
Опубліковано

Вирішив підняти цю тему.

На минулому тижні "Луцьктепло" принесли повідомлення про обов"язкову повірку до 14.02.12 року лічильника гарячої води і рекомендацію зробити це в них же. Зателефонував я до них і в минулу п"ятницю працівник "Луцьктепло" зняла показники лічильника гарячої води і дозволила робити повірку.

Сьогодні ранком зателефонував по рекомендованому телефону ("Луцьктепло"), де мені сказали що повірку зроблять протягом двох тижнів і ця процедура буде коштувати від 95 гривень (можливий ремонт). Тоді я пішом по старому провіреному шляху, зателефонував в "Мегавод" (до цього я вже три рази користувався їхніми послугами і нарікань на їх роботу не було). Диспетчер "Мегавод" зразу ж записав мене на сьогодні і порекомендувала (не нав"язчиво) мені здати разом на повірку і холодний лічильник, вартість повірки в них 65 гривень. Я зразу ж домовився з "Водоканалом" про повірку лічильника холодної води, показів вони не знімали, а сказали що після повірки прийдуть і запишуть ці покази.

Далі, в 12-30 прийшов монтер "Мегавод" і зняв лічильники, в 15-30 привіз повірені лічильники і встановив їх. Коли він це все робив, я був на роботі. Мене приємно здивувало його відношення до роботи, коли я побачив в коридорі старі мої прокладки (хоча і в нормальному стані), поміняні цим спеціалістом на нові (ніхто йому про це не говорив).

Чому я це все пишу? Якщо у Вас виникне питання повірки лічильників води, можете самі це зробити і завезти на вулицю Світлу, або звернутися в "Мегавод". Повірте це не реклама, це фірма яка заслуговує уваги і робота її перевірена роками.

Вибачте за сумбур, я просто хотів показати дві сторони однієї медалі.

В темі вже обговорювали повірку лічильників. Є закон, за яким повірка має виконуватись за рахунок постачальника послуг. Не пробували ним (законом) скористатися?

• 1 рік потому...
Опубліковано

Апну темку.

Вчора принесли повєстку на повірку лічильника. Озвучила тарифи: 40 грн власними силами, 80 грн. мальчіками по визову.

В законі написано ст. 28 п. 3 шо все-все-все відбувається за рахунок постачальника послуг.

"Періодична повірка, обслуговування та

ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж)

зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок

підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-,

газо- і водопостачання."

Хотілось би знати все таки, "за чей счет этот банкет".

Можливо, хтось вже мав справу з цим?

Опубліковано

Смішно получається: повірка лічильника 90 грн. + може ще щось якщо будуть ремонтувати, а новий лічильник біля 100 гривень коштує. Нормальна тема. А, що вони можуть зробитиі за те, що лічильник не пройшов повірку? Думаю нічого не зроблять.

Опубліковано

Включать норму на кожну прописану людину в квартирі. 6 кубів. В мене 2 людини приписані, виходить 12 кубів. 1 куб - біля 5 грн. За місяць виходть кругленька сумма відносно того шо ми платимо зара 6-7 кубів за місяць по лічльнику.

Прийшли, забрали лічильник. В четверг мають принести повірений і разом чек на оплату через банк напротязі 3 днів. Кажу, по закону ж платить постачальник.... та каже даже не намагайтесь шось там доказати, платять всі і нічого ніхто не доведе.

Отак от.

Опубліковано

Дурять нашого брата на кожному кроці - така система, в чомусь ми й самі ж винуваті в цьому, тому що один в полі не воїн ... А де ж гарантія що й на повірці не надурять, так можна ж мабуть і не знімаючи перевірити лічильник, просто взявши спеціальну ємність з позначками, наприклад літрів 10 - 50 (або й куб) набрати води, та порівняти з показами лічильника - всеодно ж дешевше та і менш затратно, але ж тоді не матимуть заробітку ще одні халявщики - "перевіряльщики". Це ще один із прикладів того що ми прості люди - на превеликий жаль не згуртовані, не дружні і т.п. ...

Опубліковано

Та вони короче як з ланцюга зірвались.

В нашому домі встановлюють лічильники на газ. Акція від держави, встановлення безкоштовне. Відмовився. Але мужик сказав, шо з 2016 року усі будуть переходити в обовязковому порядку на лічильники. Постанова кабміну. Отак от. Відать Азірова таки довго будем згадувать.

Опубліковано

і на газ повірка кожен рік :(

ПС: жарт, та хто зна.. прикро що все так.

ПСС: скоро і в мене повірка.

• 1 рік потому...
Опубліковано

Повірка лічильників . Вода, газ, тепло, електрику.

1 січня 2016 набув чинності новий закон.

Закон України Про метрологію та метрологічну діяльність від 05.06.2014 № 1314-VII

Всі нормативні відомчі документи приводяться у відповідність до нового Закону, а укладені до цієї дати договори зі споживачами послуг (з жителями) діють виключно в рамках нового Закону. У ньому чітко описані «взаємини споживачів і постачальників послуг». Тепер ми їх « того цього ... » , а не навпаки.

Витяг із Закону , яка відноситься до жителів : Стаття 17. Повірка ЗАСОБІВ вимірювальної техніки , что перебувають в ЕКСПЛУАТАЦІЇ.

Пункт 4. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються ЗА РАХУНОК СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, ПОКЛАДАЄТЬСЯ НА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Періодична повірка ПРОВОДИТЬСЯ ЗА РАХУНОК ТАРИФІВ на електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Порядок подання таких засобів на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, а також порядок оплати за періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Порядок затверждено Постановою Кабінету Міністрів України від 8 липня 2015 р. № 474http://zakon.rada.gov.ua/go/474-2015-%D0%BF

Розділ X ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року ....

2. До приведення нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом вони діють в частині, що не суперечить цьому Закону.

Перекладаємо з юридичної на зрозумілу мову :

1. СПОЖИВАЧ відповідає за збереження і цілісність лічильника.

2. ВИКОНАВЕЦЬ відповідає, зобов'язаний:

• своєчасність повірки ;

• провести перевірку за свій рахунок;

• письмово повідомити споживача про терміни проведення повірки .

Тобто підприємства "Вода", "Тепло", "Газ" і "електроенергія" (будь-якої форми власності - КП, ПАТ, ТОВ або ЧФ) САМОСТІЙНО стежать за термінами проведення повірки, ПИСЬМОВО під розпис повідомляють жителів про майбутню повірці , і проводять перевірку ЗА РАХУНОК ПІДПРИЄМСТВА . Жителі повинні забути взагалі, зовсім , назавжди про "повірки лічильників". Відтепер і навіки це обов'язок підприємства. Це реальна перемога в борьбе с корупцією!

Юрий Кальченко розповів як відбуваються повірки зараз у Харкові :

Перевірено на собі сьогодні, 12 січня 2016 прийшли до мене зняти лічильники на повірку. КП «Вода» працює по-старому. Не за старим Законом, а за встановленими ними поняттями - вимагання грошей у жителів за «повірку лічильників».

Провів освітню лекцію з працівниками КП «Вода».

• Слюсар - «Ми беремо на перевірку тільки гарячу воду, на холодну нам грошей не виділили. Але можемо зробити за вас рахунок ».

• Я - «Новий Закон, прізвище вашого начальника, хто дав розпорядження вимагати гроші з жителів і т.д.»

Мужик слюсар ох ... (здивувався) від моєї юридичної підкованості і його понесло.

Тітка інспектор втиснулася в стіл зі своїми зошитами та тремтячим голосом просила слюсаря заспокоїтися.

Слюсар не вгамовувався і почав «нехорошими словами» поносити Президента, Уряд, Європу, евромайданутих і «дуже розумних правозащітнічков».

Я його різко осік, сказавши, що для нього це може сумно закінчиться, достатньо одного дзвінка. Тітка-інспектор схопилася, обхопила слюсаря руками і благаючи замовкнути, потягла його з квартири.

З душевної бесіди з цими очманілими працівниками КП «Вода» я зрозумів, що про новий закон вони нічого не знають, бесіду з ними ніхто не проводив, про необхідність «письмово повідомленні жителів» були в шоці.

Після їх йдучи я подзвонив в КП «Вода» і спробував там прояснитися. Той же самий розмова - «грошей на перевірку нам не дали». Хто не дав? Коли не дали? Я ж заплатив за воду, чому грошей немає, хто вкрав мої гроші? Телефонна трубка відповіла - пі-пі-пі.

Ці «кращі люди міста» перебувають в шоці від «недозволеною нахабства» мешканців щось вимагати від ̶н̶е̶б̶о̶ж̶і̶т̶е̶л̶е̶й̶ комунальників. Закон прийнятий влітку 2014 року, півтора року їм давали, щоб підготуватися і перейти на нормальні відносини з споживачами. Але система пручається. Яка система? Та ось ці самі малюсінькі гвинтики і є основа цієї системи. Боротьба з корупцією - це заміна прогнилих в душі людей на чесних і порядних.

Опубліковано

Мені опломбували лічильник холодної води після повірки і виписали до оплати рахунок "за опломбування лічильника". Я так розумію,що цим рахунком вже можна підтертись?

Опубліковано

Ну, це краще перепровірити, а то можна через рік і на Цуманьському посту і без машини лишитися

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Как нас "натягивает" власть: подобие "бесплатной" поверки счетчиков

Вы не слишком хорошо разбираетесь в расчетах, субсидиях и нормативных актах? Вам легче оплатить гигантскую квитанцию или даже переплатить втрое, чем выстаивать за очередной справкой? Поход на прием к чиновнику вызывает у вас повышение давления?

Тогда эта рубрика для вас. Узнавайте вместе с нами, как не переплачивать за государственные услуги и делитесь своими историями и победами.

Сегодня речь пойдет о поверке счетчиков. Сейчас они установлены почти в каждой квартире: на газ, горячую и холодную воду, электричество, а иногда и на тепло. По закону эти счетчики каждые 3-4 года надо сдавать на поверку. Местные службы еще и угрожали своими бумажками-объявлениями, приклеенными на двери: не сделаешь вовремя проверку, будешь платить по общему тарифу.

Это хождение по мукам известно каждому: вызываешь контролера, например, из водоканала, чтобы он снял пломбу с холодной воды. Потом контролера теплосети, чтобы снял пломбу с горячей. Тащишь их в метрологию на проверку. Потом идешь в метрологию, забираешь, вызываешь двух контролеров, чтобы они их установили и снова опломбировали. Стоит услуга не очень дорого, около 60 гривен, но ожидание, поездки, очереди – все это отнимало не меньше двух дней.

Или можно было обратиться в частную фирму, заплатить втрое дороже, чем берут государственные службы, и все это метание фирма брала на себя.

По новому закону поверка счетчиков больше не является святой обязанностью их обладателей. Первого декабря в силу вступил новый закон "О метрологии и метрологической деятельности", согласно которому, "ответственность за своевременность проведения периодической поверки, обслуживания и ремонта (в том числе демонтаж, транспортировка и монтаж) средств измерительной техники (результаты измерений которых используются для осуществления расчетов за потребленные электрическую и тепловую энергию, газ и воду), которые являются собственностью физических лиц, возлагается на субъектов хозяйствования, предоставляющих услуги по электро-, тепло-, газо - и водоснабжению. Периодическая поверка производится за счет тарифов на электро-, тепло-, газо - и водоснабжение".

Иначе говоря, потребитель теперь отвечает только за сохранность и целостность счетчика. А вот исполняющий отвечает за своевременность поверки и обязан:

1. Провести поверку за свой счет.

2. Письменно уведомить потребителя о сроках проведения поверки.

Классно, правда? Наконец-то власть что-то для людей сделала.

Но, как говорится, обещанного три года ждут!

Во-первых, это "бесплатно" совсем не бесплатно, потому что деньги на поверку уже заложены в тарифы на воду, газ, и тому подобное. Поэтому вы как платили, так и платите, плюс только в том, что хлопоты и заботы о заблаговременной поверке теперь вас не касаются.
Ваша обязанность – не прозевать приход контролера.

Во-вторых, пока у вас нет счетчика, вы платите за услугу по общему тарифу. А срок, в который вам должны проверить и вернуть счетчик, не указан. Сказано только "в установленные сроки". В пункте 15 постановления Кабинета Министров Украины от 21 июля 2005 года № 630 сказано, что "периодическая поверка средств учета воды проводится в срок, не превышающий одного месяца. За это время потребитель оплачивает соответствующие услуги в соответствии со среднемесячными показаниями средств учета за предыдущие три месяца".

А в-третьих, кроме тех денег, что вы за эти поверки будете платить автоматически, с вас могут попытаться взыскать средства за ту же поверку.

"12 января 2016 пришли ко мне снять счетчики на поверку. КП "Вода" работает по-старому. Не по старому Закону, а по установленным ими понятиями - вымогательство денег у жителей за "поверку счетчиков", - рассказывает харьковчанин Юрий Кальченко. – Слесарь сказал, что "мы берем на проверку только горячую воду, на холодную нам денег не выделили. Но можем сделать за ваш счет". Я спросил, кто дал распоряжение требовать деньги с жильцов. Мужик удивился моей юридической подкованности, и его понесло. Тетя инспектор вжалась в стол со своими тетрадями, и дрожащим голосом просила слесаря успокоиться. Из душевной беседы с этими шальными работниками КП "Вода" я понял, что о новом законе они ничего не знают, беседу с ними никто не проводил, о необходимости "в письменном уведомлении жителей" были в шоке. Потом я позвонил в КП "Вода" и попытался прояснить ситуацию там. И тот же разговор – "денег на проверку нам не дали". Кто не дал? Когда не дали? Я же заплатил за воду, почему денег нет, кто украл мои деньги? Телефонная трубка ответила - пи-пи-пи".

На сайте Киевводоканала указано следующее.

Як нас "натягує" влада: безкоштовна повірка лічильників - фото 1

Однако,  depo.ua по телефону заверили, что бесплатно будут проверять абсолютно все счетчики. Специалист приедет и проведет поверку на месте. Или заберет его с собой – это уже будет зависеть от состояния устройства.

Зачем же тогда указывать на сайте какие-то непонятные данные? Не для того ли, чтобы растерянные потребители и в дальнейшем платили деньги?

Но это лишь предположение...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...