Victorius Опубліковано 17 Січня, 2011 в 08:34 #1 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 08:34 Шановні форумчани!Постало питання повірки лічильників гарячої та холодної води.Злегка погугливши, знайшов 2 протилежні думки з цього приводу:1) КП "Луцькводоканал" Повірка лічильників2) Відомості.уа тицХто що думає з цього приводу?Та і взагалі особисто у мене ситуація двояка - термін повірки лічильників стоїть кінець 2010 року, проте абсолютно ніяких повідомлень я не отримував і близько.У мами лічильники встановлені трохи пізніше - отримала повідомлення про необхідність повірки.
Scabiosa Опубліковано 17 Січня, 2011 в 09:00 #2 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 09:00 Про законодавчі колізії чув. А тепер про реалії нашої "дерьовні". Мусив повірку робити сам і за власні кошти на "Волиньстандартметрології" приблизно за 40 гривень/лічильник (в інших дорожче). Притому ще й сказали мені, що лічильник "спішив", його підправили до норми. Віддзвонювався при повірці два рази на водоканал, перший раз просив зняти пломби (сказали зробити це самому), другий - прийти і переопломбувати (прийшли, переопломбували). Потрібний паспорт лічильника (книжечка, що була в коробці із лічильником із печаткою). Повірку зробили за 4 години (зранку заніс, оплатив, після обіду забрав). Монтаж/демонтаж робив власноруч.
QWESTiON Опубліковано 17 Січня, 2011 в 09:40 #3 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 09:40 У мене повідомлення про необхідність повірки давним-давно висить в шапці квитанції про оплату квартпослуг.Повірочний період - 2 роки. Не повіряв вже більше 3-ох.Ігнорував до моменту, доки не отримав персональне повідомлення про необхідність повірки.І от буквально в минулий понеділок розібрався хто де і як те все робить. 297217 - номер телефону сервісу від гарячого водопостачання (хз, як їх там правильно звати). тариф - 66 грн./лічильник - прийдуть майстри, знімуть, поставлять тимчасову перемичку, заберуть, повірять, принесуть, поставлять, опломбують.40 грн. - просто повірка в разі самостійного зняття.думаю, 66 проти 40 - то ніщо, а от затрати часу економиш колосально.повіряють лічильники і холодної, і гарячої води. тільки холодну назад не пломбують.щоправда, дуже зайняті вони, черга на зняття до місяця. перед приходом телефонують і повідомляють.
DarkMonk Опубліковано 17 Січня, 2011 в 09:51 #4 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 09:51 Короче говоря гИморрой ещё тот! Я создавал подобную тему , но вразумительных ответов так и не получил. У меня счётчики не проверялись уже 4года. Переодически приносят бумагу и напоминают Меня конкретно интересовало чтобы НЕ снимать и НИ куда не носить. Всё равно извините эта проверка ДОПИ.ДЫ. Им просто нужно бабло которое платится за проверку. Я готов заплатить чтобы отеб..сь даже больше, больше за то чтобы их не снимать. Но так ни кого и не нашёл.... пока не нашёл Но найду .....
QWESTiON Опубліковано 17 Січня, 2011 в 10:01 #5 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 10:01 і не знайдеш. ключовим в цій ланці є Волиньстандартметрологія.якщо тобі хтось від них без самої повірки підпише акт про її проведення - тоді да. але вони на таке не підуть.всі інші варіанти - фейк.
DarkMonk Опубліковано 17 Січня, 2011 в 10:10 #6 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 10:10 і не знайдеш. ключовим в цій ланці є Волиньстандартметрологія.якщо тобі хтось від них без самої повірки підпише акт про її проведення - тоді да. але вони на таке не підуть.всі інші варіанти - фейк.Думаю ключевое слово тут ДЕНЬГИ. Возможно запросят столько что проще будет снять. Но за деньги можно ВСЁ, вопрос в их количестве и целесообразности.
madkot Опубліковано 17 Січня, 2011 в 10:29 #7 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 10:29 здається літом здавав лічильники гарячої води на перевірку, бо дуже прохали із Луцьктеплокомуненерго. заніс, потім виявляється требаб уло заплатити десь 90 грн запервірку, я цього не знав, заплатив. але сказав їм що більше носити не буду бо користуюсь бойлером і тому така сума у мене по лічильнику гарячої набігає десь за рік-два. вони кажуть що то вимоги держстандарт(чи як там воно там називається) на що відповів що своїм лічильникам довіряю, і якщо вони щось там лишнє беруть то при моєму користуванні я цього не помічу. зауважу що знімали пломби та ставили вони самі
S30 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 12:22 #8 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 12:22 Так само користуюсь бойлером. В тепрокомуненерго вкурсі, що некористую їх лічильник (він у мене як пломба) отж і перевірками не турбують. А от з лічильником холодної пів-дня проваландався коли проводив перевірку в їх конторі. Мало того що незручно то ще й хамити пробували (на спробі, правда, і закінчилось). І де гарантія, що лічильник не "повірять" в свою користь? Кожен помітить різницю в 100-150літрах на кубі без замірів?
Phoinix Опубліковано 17 Січня, 2011 в 12:29 #9 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 12:29 в мене з того часу як будинок поставили і лічильники це приблизно 1998 ну нехай підключили лічильники з 2000р, ще не разу не провіряв, листи шлють майже щомісяця, тіпа вам потрібно для нарахування пільг і т.д., хоча пільгами ніякими не користуюсь. Можливо хтось знає, за це є якесь адміністративна відповідальність? правда, і закінчилось). І де гарантія, що лічильник не "повірять" в свою користь? Кожен помітить різницю в 100-150літрах на кубі без замірів?ось тому я їх і не даю нікому.
Scabiosa Опубліковано 17 Січня, 2011 в 15:02 #10 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 15:02 Маєш час, бажання і прямі руки - знімеш і занесеш сам і буде дешевше. Маєш сумніви - неси в державний повірочний орган (як і ваги, амперметри/вольтметри, динамометри етс) і записуй серійний номер. Якщо не повіряти лічильник - ТЕОРЕТИЧНО можуть почати рахувати за нормами споживання або відключати воду (на руках договору не маю, тому точно сказати не можу). На практиці знаю, що "запізнювались" носити на кілька років, і нічого не було.P.S. 90 гривень ІМХО закруто, новий лічильник ніби недавно дешевший був. До речі, це спосіб нічого не носити - придбати новий! ))
BARAKUDA Опубліковано 17 Січня, 2011 в 16:06 #11 Опубліковано 17 Січня, 2011 в 16:06 можливо, якщо лічильники не повірити вчасно - то нарахування за воду будуть проводити по реєстрації жильців в квартирі... як було раніше...
nickel Опубліковано 7 Лютого, 2012 в 18:25 #12 Опубліковано 7 Лютого, 2012 в 18:25 Вирішив підняти цю тему.На минулому тижні "Луцьктепло" принесли повідомлення про обов"язкову повірку до 14.02.12 року лічильника гарячої води і рекомендацію зробити це в них же. Зателефонував я до них і в минулу п"ятницю працівник "Луцьктепло" зняла показники лічильника гарячої води і дозволила робити повірку.Сьогодні ранком зателефонував по рекомендованому телефону ("Луцьктепло"), де мені сказали що повірку зроблять протягом двох тижнів і ця процедура буде коштувати від 95 гривень (можливий ремонт). Тоді я пішом по старому провіреному шляху, зателефонував в "Мегавод" (до цього я вже три рази користувався їхніми послугами і нарікань на їх роботу не було). Диспетчер "Мегавод" зразу ж записав мене на сьогодні і порекомендувала (не нав"язчиво) мені здати разом на повірку і холодний лічильник, вартість повірки в них 65 гривень. Я зразу ж домовився з "Водоканалом" про повірку лічильника холодної води, показів вони не знімали, а сказали що після повірки прийдуть і запишуть ці покази.Далі, в 12-30 прийшов монтер "Мегавод" і зняв лічильники, в 15-30 привіз повірені лічильники і встановив їх. Коли він це все робив, я був на роботі. Мене приємно здивувало його відношення до роботи, коли я побачив в коридорі старі мої прокладки (хоча і в нормальному стані), поміняні цим спеціалістом на нові (ніхто йому про це не говорив).Чому я це все пишу? Якщо у Вас виникне питання повірки лічильників води, можете самі це зробити і завезти на вулицю Світлу, або звернутися в "Мегавод". Повірте це не реклама, це фірма яка заслуговує уваги і робота її перевірена роками.Вибачте за сумбур, я просто хотів показати дві сторони однієї медалі.В темі вже обговорювали повірку лічильників. Є закон, за яким повірка має виконуватись за рахунок постачальника послуг. Не пробували ним (законом) скористатися?
aroma Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 09:34 #13 Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 09:34 Апну темку.Вчора принесли повєстку на повірку лічильника. Озвучила тарифи: 40 грн власними силами, 80 грн. мальчіками по визову.В законі написано ст. 28 п. 3 шо все-все-все відбувається за рахунок постачальника послуг."Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання."Хотілось би знати все таки, "за чей счет этот банкет".Можливо, хтось вже мав справу з цим?
yarik1 Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 10:18 #14 Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 10:18 Смішно получається: повірка лічильника 90 грн. + може ще щось якщо будуть ремонтувати, а новий лічильник біля 100 гривень коштує. Нормальна тема. А, що вони можуть зробитиі за те, що лічильник не пройшов повірку? Думаю нічого не зроблять.
aroma Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 11:02 #15 Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 11:02 Включать норму на кожну прописану людину в квартирі. 6 кубів. В мене 2 людини приписані, виходить 12 кубів. 1 куб - біля 5 грн. За місяць виходть кругленька сумма відносно того шо ми платимо зара 6-7 кубів за місяць по лічльнику.Прийшли, забрали лічильник. В четверг мають принести повірений і разом чек на оплату через банк напротязі 3 днів. Кажу, по закону ж платить постачальник.... та каже даже не намагайтесь шось там доказати, платять всі і нічого ніхто не доведе.Отак от.
vitiokl Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 11:50 #16 Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 11:50 Дурять нашого брата на кожному кроці - така система, в чомусь ми й самі ж винуваті в цьому, тому що один в полі не воїн ... А де ж гарантія що й на повірці не надурять, так можна ж мабуть і не знімаючи перевірити лічильник, просто взявши спеціальну ємність з позначками, наприклад літрів 10 - 50 (або й куб) набрати води, та порівняти з показами лічильника - всеодно ж дешевше та і менш затратно, але ж тоді не матимуть заробітку ще одні халявщики - "перевіряльщики". Це ще один із прикладів того що ми прості люди - на превеликий жаль не згуртовані, не дружні і т.п. ...
aroma Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 12:19 #17 Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 12:19 Та вони короче як з ланцюга зірвались.В нашому домі встановлюють лічильники на газ. Акція від держави, встановлення безкоштовне. Відмовився. Але мужик сказав, шо з 2016 року усі будуть переходити в обовязковому порядку на лічильники. Постанова кабміну. Отак от. Відать Азірова таки довго будем згадувать.
NeoN Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 14:27 #18 Опубліковано 4 Лютого, 2014 в 14:27 і на газ повірка кожен рік ПС: жарт, та хто зна.. прикро що все так. ПСС: скоро і в мене повірка.
madkot Опубліковано 14 Січня, 2016 в 13:32 #19 Опубліковано 14 Січня, 2016 в 13:32 https://polemix.com.ua/ua/article/-chitati-vsm-stosutsya-kozhnogo-garn-novini/ Повірка лічильників . Вода, газ, тепло, електрику.1 січня 2016 набув чинності новий закон. Закон України Про метрологію та метрологічну діяльність від 05.06.2014 № 1314-VIIhttp://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1314-18 Всі нормативні відомчі документи приводяться у відповідність до нового Закону, а укладені до цієї дати договори зі споживачами послуг (з жителями) діють виключно в рамках нового Закону. У ньому чітко описані «взаємини споживачів і постачальників послуг». Тепер ми їх « того цього ... » , а не навпаки. Витяг із Закону , яка відноситься до жителів : Стаття 17. Повірка ЗАСОБІВ вимірювальної техніки , что перебувають в ЕКСПЛУАТАЦІЇ. Пункт 4. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються ЗА РАХУНОК СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, ПОКЛАДАЄТЬСЯ НА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.Періодична повірка ПРОВОДИТЬСЯ ЗА РАХУНОК ТАРИФІВ на електро-, тепло-, газо- і водопостачання. Порядок подання таких засобів на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, а також порядок оплати за періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) встановлюються Кабінетом Міністрів України.Порядок затверждено Постановою Кабінету Міністрів України від 8 липня 2015 р. № 474http://zakon.rada.gov.ua/go/474-2015-%D0%BF Розділ X ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року ....2. До приведення нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом вони діють в частині, що не суперечить цьому Закону. Перекладаємо з юридичної на зрозумілу мову : 1. СПОЖИВАЧ відповідає за збереження і цілісність лічильника.2. ВИКОНАВЕЦЬ відповідає, зобов'язаний:• своєчасність повірки ;• провести перевірку за свій рахунок;• письмово повідомити споживача про терміни проведення повірки . Тобто підприємства "Вода", "Тепло", "Газ" і "електроенергія" (будь-якої форми власності - КП, ПАТ, ТОВ або ЧФ) САМОСТІЙНО стежать за термінами проведення повірки, ПИСЬМОВО під розпис повідомляють жителів про майбутню повірці , і проводять перевірку ЗА РАХУНОК ПІДПРИЄМСТВА . Жителі повинні забути взагалі, зовсім , назавжди про "повірки лічильників". Відтепер і навіки це обов'язок підприємства. Це реальна перемога в борьбе с корупцією! Юрий Кальченко розповів як відбуваються повірки зараз у Харкові : Перевірено на собі сьогодні, 12 січня 2016 прийшли до мене зняти лічильники на повірку. КП «Вода» працює по-старому. Не за старим Законом, а за встановленими ними поняттями - вимагання грошей у жителів за «повірку лічильників». Провів освітню лекцію з працівниками КП «Вода». • Слюсар - «Ми беремо на перевірку тільки гарячу воду, на холодну нам грошей не виділили. Але можемо зробити за вас рахунок ».• Я - «Новий Закон, прізвище вашого начальника, хто дав розпорядження вимагати гроші з жителів і т.д.» Мужик слюсар ох ... (здивувався) від моєї юридичної підкованості і його понесло.Тітка інспектор втиснулася в стіл зі своїми зошитами та тремтячим голосом просила слюсаря заспокоїтися.Слюсар не вгамовувався і почав «нехорошими словами» поносити Президента, Уряд, Європу, евромайданутих і «дуже розумних правозащітнічков».Я його різко осік, сказавши, що для нього це може сумно закінчиться, достатньо одного дзвінка. Тітка-інспектор схопилася, обхопила слюсаря руками і благаючи замовкнути, потягла його з квартири. З душевної бесіди з цими очманілими працівниками КП «Вода» я зрозумів, що про новий закон вони нічого не знають, бесіду з ними ніхто не проводив, про необхідність «письмово повідомленні жителів» були в шоці. Після їх йдучи я подзвонив в КП «Вода» і спробував там прояснитися. Той же самий розмова - «грошей на перевірку нам не дали». Хто не дав? Коли не дали? Я ж заплатив за воду, чому грошей немає, хто вкрав мої гроші? Телефонна трубка відповіла - пі-пі-пі. Ці «кращі люди міста» перебувають в шоці від «недозволеною нахабства» мешканців щось вимагати від ̶н̶е̶б̶о̶ж̶і̶т̶е̶л̶е̶й̶ комунальників. Закон прийнятий влітку 2014 року, півтора року їм давали, щоб підготуватися і перейти на нормальні відносини з споживачами. Але система пручається. Яка система? Та ось ці самі малюсінькі гвинтики і є основа цієї системи. Боротьба з корупцією - це заміна прогнилих в душі людей на чесних і порядних.
zaHARE Опубліковано 17 Січня, 2016 в 08:26 #20 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 08:26 Мені опломбували лічильник холодної води після повірки і виписали до оплати рахунок "за опломбування лічильника". Я так розумію,що цим рахунком вже можна підтертись?
vaz75 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 08:29 #21 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 08:29 Ну, це краще перепровірити, а то можна через рік і на Цуманьському посту і без машини лишитися
Jack Опубліковано 29 Січня, 2016 в 21:55 #22 Опубліковано 29 Січня, 2016 в 21:55 Как нас "натягивает" власть: подобие "бесплатной" поверки счетчиков Вы не слишком хорошо разбираетесь в расчетах, субсидиях и нормативных актах? Вам легче оплатить гигантскую квитанцию или даже переплатить втрое, чем выстаивать за очередной справкой? Поход на прием к чиновнику вызывает у вас повышение давления? Тогда эта рубрика для вас. Узнавайте вместе с нами, как не переплачивать за государственные услуги и делитесь своими историями и победами. Сегодня речь пойдет о поверке счетчиков. Сейчас они установлены почти в каждой квартире: на газ, горячую и холодную воду, электричество, а иногда и на тепло. По закону эти счетчики каждые 3-4 года надо сдавать на поверку. Местные службы еще и угрожали своими бумажками-объявлениями, приклеенными на двери: не сделаешь вовремя проверку, будешь платить по общему тарифу. Это хождение по мукам известно каждому: вызываешь контролера, например, из водоканала, чтобы он снял пломбу с холодной воды. Потом контролера теплосети, чтобы снял пломбу с горячей. Тащишь их в метрологию на проверку. Потом идешь в метрологию, забираешь, вызываешь двух контролеров, чтобы они их установили и снова опломбировали. Стоит услуга не очень дорого, около 60 гривен, но ожидание, поездки, очереди – все это отнимало не меньше двух дней. Или можно было обратиться в частную фирму, заплатить втрое дороже, чем берут государственные службы, и все это метание фирма брала на себя. По новому закону поверка счетчиков больше не является святой обязанностью их обладателей. Первого декабря в силу вступил новый закон "О метрологии и метрологической деятельности", согласно которому, "ответственность за своевременность проведения периодической поверки, обслуживания и ремонта (в том числе демонтаж, транспортировка и монтаж) средств измерительной техники (результаты измерений которых используются для осуществления расчетов за потребленные электрическую и тепловую энергию, газ и воду), которые являются собственностью физических лиц, возлагается на субъектов хозяйствования, предоставляющих услуги по электро-, тепло-, газо - и водоснабжению. Периодическая поверка производится за счет тарифов на электро-, тепло-, газо - и водоснабжение". Иначе говоря, потребитель теперь отвечает только за сохранность и целостность счетчика. А вот исполняющий отвечает за своевременность поверки и обязан: 1. Провести поверку за свой счет. 2. Письменно уведомить потребителя о сроках проведения поверки. Классно, правда? Наконец-то власть что-то для людей сделала. Но, как говорится, обещанного три года ждут! Во-первых, это "бесплатно" совсем не бесплатно, потому что деньги на поверку уже заложены в тарифы на воду, газ, и тому подобное. Поэтому вы как платили, так и платите, плюс только в том, что хлопоты и заботы о заблаговременной поверке теперь вас не касаются. Ваша обязанность – не прозевать приход контролера. Во-вторых, пока у вас нет счетчика, вы платите за услугу по общему тарифу. А срок, в который вам должны проверить и вернуть счетчик, не указан. Сказано только "в установленные сроки". В пункте 15 постановления Кабинета Министров Украины от 21 июля 2005 года № 630 сказано, что "периодическая поверка средств учета воды проводится в срок, не превышающий одного месяца. За это время потребитель оплачивает соответствующие услуги в соответствии со среднемесячными показаниями средств учета за предыдущие три месяца". А в-третьих, кроме тех денег, что вы за эти поверки будете платить автоматически, с вас могут попытаться взыскать средства за ту же поверку. "12 января 2016 пришли ко мне снять счетчики на поверку. КП "Вода" работает по-старому. Не по старому Закону, а по установленным ими понятиями - вымогательство денег у жителей за "поверку счетчиков", - рассказывает харьковчанин Юрий Кальченко. – Слесарь сказал, что "мы берем на проверку только горячую воду, на холодную нам денег не выделили. Но можем сделать за ваш счет". Я спросил, кто дал распоряжение требовать деньги с жильцов. Мужик удивился моей юридической подкованности, и его понесло. Тетя инспектор вжалась в стол со своими тетрадями, и дрожащим голосом просила слесаря успокоиться. Из душевной беседы с этими шальными работниками КП "Вода" я понял, что о новом законе они ничего не знают, беседу с ними никто не проводил, о необходимости "в письменном уведомлении жителей" были в шоке. Потом я позвонил в КП "Вода" и попытался прояснить ситуацию там. И тот же разговор – "денег на проверку нам не дали". Кто не дал? Когда не дали? Я же заплатил за воду, почему денег нет, кто украл мои деньги? Телефонная трубка ответила - пи-пи-пи". На сайте Киевводоканала указано следующее. Однако, depo.ua по телефону заверили, что бесплатно будут проверять абсолютно все счетчики. Специалист приедет и проведет поверку на месте. Или заберет его с собой – это уже будет зависеть от состояния устройства. Зачем же тогда указывать на сайте какие-то непонятные данные? Не для того ли, чтобы растерянные потребители и в дальнейшем платили деньги? Но это лишь предположение...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.