Перейти до змісту

Транспортні проблеми

Igrek

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Тільки що по 1+1 показували чергування кобри у Києві. Зупинили водія повної маршрутки, всі чекають, йому протокол виписують.

Щось в тому звичайно є, але варто задуматися і про інше - можливо транспорту все ж не вистачає і варто спочатку якось виправити ситуацію.

Ми чудово знаємо, що не краща ситуація і в нас в Луцьку - в час пік їздити дуже "весело", а деякі маршрути цілий день переповнені.

Але от одного я не розумію. Чому переповнена маршрутка в час пік приїжджає на кінцеву, вивантажує людей, а там стоїть ще 4-5 маршруток. І це тоді коли ми пхаємося, пропускаємо по 2-3 маршрутки, бо вони не стають, будучи переповненими. Може варто хоча б час пік змінити графік і пустити їх частіше - можливість же існує.

Багато чого я не розумію в нашій державі - дійсно "умом Россию (Україну) не понять".

Опубліковано

Яка різниться в яку ти машрутку сідаєш, в пусту чи повну? Факт той що ти всеодно сідаєш. Бо треба їхати на роботу чи універ, чи ще кудись. Маршрутчики на цьому заробляють гроші, а тепер подумай чи ти б на їхньому місці захотів би ділитися прибутком з кимось іншим?

Опубліковано

...да а если авария, прикиньте какая лепёшка внутри будет...и все при этом побегут свои права защищать в суд и выбивать компенсации, кто прав? Водитель по отношению к пасажирам, или пасажиры по отношению к водителю...

Опубліковано

Думаю, у нас все же взялись за проблему переполненных маршруток, но сделали это, как всегда, через жопу :)

Мое мнение - надо действительно запускать побольше габаритных маршруток - ну сколько влезет в 20-летний (а зачастую - переделанный из грузового в пассажирский народными кулибиными) мерс? 10-11 сидячих мест и 30 стоячих? :)

Вот Богдан - другое дело. Конечно, он не слишком шустрый, но...

Нужно просто чтобы все маршрутки останавливались ТОЛЬКО на своих и на троллейбусных остановках. Все. Никаких "А мені, будь-ласка, ось за оооооооооон тою машиною зупиніть", а через 10 м - "Біля магазину станьте" и т.п. Это же бред. Иногда так бесит.

Говорю так потому, что сам сажусь на маршрутки и выхожу из них в 95% случаях на остановках, и считаю, что так и должно быть для нормального графика курсирования во избежание переполненности маршруток. Мое ИМХО, но по-моему, вполне обосновенное.

Опубліковано

Я теж переважно виходжу або на зупинках, або коли хтось інший зупиняє недалеко.

А на рахунок не хочуть ділитися. Так вони і не стають бо переповнені. А хтось інший, хто стоїть на кінцевій, міг би теж їхати і людей брати - і всім би вистачило.

Опубліковано

Я тоже в основному виходжу на зупинках так як вони розташовані якраз в тому місці де мені виходити. Інші випадки коли зупиняю маршрутку в іншому місці це коли до найближчої зупинки доволі далеко.

Опубліковано
Думаю, у нас все же взялись за проблему переполненных маршруток, но сделали это, как всегда, через жопу :P

Мое мнение - надо действительно запускать побольше габаритных маршруток - ну сколько влезет в 20-летний (а зачастую - переделанный из грузового в пассажирский народными кулибиными) мерс? 10-11 сидячих мест и 30 стоячих? :smile3:

Вот Богдан - другое дело. Конечно, он не слишком шустрый, но...

Нужно просто чтобы все маршрутки останавливались ТОЛЬКО на своих и на троллейбусных остановках. Все. Никаких "А мені, будь-ласка, ось за оооооооооон тою машиною зупиніть", а через 10 м - "Біля магазину станьте" и т.п. Это же бред. Иногда так бесит.

Говорю так потому, что сам сажусь на маршрутки и выхожу из них в 95% случаях на остановках, и считаю, что так и должно быть для нормального графика курсирования во избежание переполненности маршруток. Мое ИМХО, но по-моему, вполне обосновенное.

А я от особисто не розумію тих обумовленних зупинок ,уважно читаємо назву !!! *маршрутне ТАКСІ*! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Мало того що воно маршрутне то ще й хочете позбутись привілею де завгодно (в межах правил) зупинятись ???? Нащо тоді воно взагалі потрібне ? І чим буде відрізнятись від звичайного тролейбуса чи автобуса ? Висновок простий ,кому не подобаются часті зупинки хай їздять у тролейбусах (там меньше зупинок) або в таксі (там зупинки відсутні взагалі) А по друге маршрутки існували з радянських часів і нікому й в голову не приходило видумувати якісь спеціальні зупинки,на те воно і таксі хоч і маршрутне. Правда різна кількість маршруток іздила тоді і зараз але це тема для іншої розмови

Опубліковано

Мені (як водію, який їздить по одній з маршрутками дорозі) не подобається, що вони стають де заманеться. Згадую останній приклад -- близько місяця тому я їхав від Фуршета і хотів повернути на Кравчука. Але якраз на перехресті якийсь д*біл маршрутчик став висаджувати чи підбирати пасажирів. Після того, як я посигналив і махнув йому рукою, щоб він з'їхав, то змій прочитати на його губах зливу матів в мій адрес. Повезло йому, що я не сам їхав, інакше навчив би його, де можна зупинятись... :smile3:

Я взагалі за те, щоб поняття "маршрутне таксі" відмінити, а замість них по місту пустити автобуси. І дозволити їм зупинятись тільки на зупинках. Толку було б більше, і порядку. Зараз тих маршруток вже стільки, що нормально їздити по місту через них вже не можна. Чого варта одна лише зупинка біля ЦУМа! А один нормальний автобус замінив би мінімум три-чотири маршрутки. До того ж в час пік буває вже швидше їздити тролейбусом, ніж маршруткою, яка зупиняється через кожні 20 метрів. А водії маршруток -- порушники праил дорожнього руху номер 2 в місті (на першому місті безперечно пішоходи, вони як завжди поза конкурсом).

Опубліковано

вот поэтому

на перехресті якийсь д*біл маршрутчик став висаджувати чи підбирати пасажирів
и поэтому
Чого варта одна лише зупинка біля ЦУМа

у нас и такой бардак на дорогах,

ещё можно и старый рынок сюда дописать

я хоть и не аводитель, но когда возле цума стоит 2-3 "15ки", заняв собой всю остановку - маршруткам некуда дется, то это слегка напрягает.....

но порядок никому наводить не нужно, ни ГАИ ни "городу"..... вот что странненько

Опубліковано
Я взагалі за те, щоб поняття "маршрутне таксі" відмінити, а замість них по місту пустити автобуси. І дозволити їм зупинятись тільки на зупинках. Толку було б більше, і порядку.

Тоже вариант!

А то народ, ИМХО, совсем разбаловали. Можно же все-таки 10-50 м пройти до ближайшей остановки!

Я уверен, что в таком случае добраться до пункта назначения можно будет не медленнее, а напротив, намного быстрее, чем сейчас, особенно в часы пик. А кому не понравится - вперед на троллейбусы.

Опубліковано

ИМХО Бардак на дорогах створюють не маршрутки (хоча їх і дійсно багато), і не пішоходи(про деяких мовчу). Це поперше вузькі дороги, якість тих же доріг, відсутність підземних переходів в деяких місцях, (Центр, 5 школа, Варшавський, старий ринок), де вже вони дійсно потрібні.

На рахунок зупинок маршрутних таксі, це добре якщо ти малодий можеш пройтися пару метрів до зупинки, я і сам так роблю. А якщо якась старша людина, ще й з тяжкою сумкою, їй буде легко іти на зупинку. І тролейбуси не всюди же їздять.

Я думаю водії мають самі вирішувати де кому і де ставати.

Опубліковано
но порядок никому наводить не нужно, ни ГАИ ни "городу"..... вот что странненько

ГАІ і не будуть наводити порядок з маршрутками бо саме шишки в ГАІ і є власниками більшості маршруток Луцька. Штрафують тільки тих, хто їм не належить. Неодноразово ставав свідком розмов маршрутчиків, які на це жалілись.

Опубліковано
Бардак на дорогах створюють не маршрутки

Це поперше вузькі дороги

... які вщерть забиті маршрутками :)

якість тих же доріг
Тому що по них їздить багато маршруток, а дороги не розраховані на таку вагу (в такій кількості)
А якщо якась старша людина, ще й з тяжкою сумкою, їй буде легко іти на зупинку. І тролейбуси не всюди же їздять

Більшість старших людей з важкими сумками їздіть, як каже статистика і здоровий глузд, на тролейбусах, а не на маршрутках. А там де тролейбуси не їздять -- потрібно робити ЗУПИНКИ для маршруток (точніше автобусів)

Я думаю водії мають самі вирішувати де кому і де ставати.

Якраз це вони зараз і роблять. Гади.... ^_^

Поки вони будуть вирішувати кому і де ставати -- вони будуть ставати скрізь, де їм помахають гривнею. Порядок повинен бути. А маршрутки -- це зородок анархії на дорогах.

Я думаю, що потрібно просто, щоб якась маршрутка втулила машину меру, начальнику ДАІ або якійсь іншій шишці. Тоді за день порядок наведуть...

Опубліковано

На рахунок кількості Маршрутних таксі я з тобою абсолютно згідний. Хтось-то казав колись що в Луцьку найбільше на кількість населення припадало маршруток та барів ніж у інших містах України.

І якби їх дійсно стало б менше вони б не гонилися за кожною гривнею а ставали тільки у відведених для цього місцях. Ось наприклад як у Києві, зупиняються тільки на зупинках де вже стоять черги на прїзд.

А на рахунок маршруток не всі ж водії однакові, гораздо хуже пяні водії, та жінки за кермом (особливо блондинки). Або ще ті які купили права за сало.

• 1 місяць потому...
Опубліковано
А на рахунок маршруток не всі ж водії однакові, гораздо хуже пяні водії, та жінки за кермом (особливо блондинки). Або ще ті які купили права за сало.

Біда в тому, що на маршрутках починає їздити підростаюче покоління "шумахерів" (пацанва років 20-25), які можливо і купили права. От з ними реально страшно їздити, як в маршрутці так і біля неї особливо на 2 колесах вони такий пранспорт взагалі не помічаю, їдуть як в танкові :friday:(на власній шкурі знаю).

А дорогі в нас погані

Тому що по них їздить багато маршруток, а дороги не розраховані на таку вагу (в такій кількості)

і ще поки дорога будується декільком людям побудується по будиночку. Розкрадають все шо можуть.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...