Перейти до змісту

Очистка екрану LCD монітора

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Порадьте, як можна очистити екран LCD-монітора, точніще якими засобами? (просто малеча чихнула прямо на монітор, і поки я добрався до нього -усе засохло :lol: ).

PS. Може є якісь спеціалізовані засоби?

Опубліковано
Порадьте, як можна очистити екран LCD-монітора, точніще якими засобами? (просто малеча чихнула прямо на монітор, і поки я добрався до нього -усе засохло :lol: ).

PS. Може є якісь спеціалізовані засоби?

вот читаю з етикетки Surface cleaner.в любому компутерному магазині.

Опубліковано

поделюсь собственным опытом. метод очистки зависит от текстуры внешнего покрытия. обычно бывает похожее на стекло и напоминающее CRT монитор, либо матовое, наощупь как пластик. последнее особенно плохо поддается чистке, но если загрязнение растворяется водой, то именно ей и стоит воспользоваться. достаточно собрать пыль и грязь чуть влажной салфеткой, после чего убрать сухой салфеткой разводы и излишнюю влагу. если обычная вода не помогает, можно использовать слабый мыльный раствор. в самых крайних случаях можно использовать специализированные салфетки (как правило они оставляют очень трудно вытираемые разводы) и чистящие средства на основе этилового и нашатырного спирта (с этим очень аккуратно! некоторые антибликовые покрытия не расчитаны на бытовую химию)

салфетки должны быть настоящими микрофибровыми, то есть не оставляющими после себя пыль и волокна. еще можно использовать несколько раз прополосканные тряпочки из 100% коттона (подойдет старая футболка). не стоит для протирки использовать бумажные салфетки (количество пыли от них будет только больше) и синтетические ткани (создают статический заряд, царапают покрытие)

если очень хочется использовать именно влажные салфетки, то лучше всего подходят те, что продаются в магазинах оптики для протирки линз. они не оставляют разводов и практически не пылят. спецсалфетки для протирки LCD на практике обычно оказываются полной ерундой

ps. перед "агрессивной" чисткой не забудьте выключить монитор и после чистки дайте ему отстояться - жидкость отлично проникает между дисплеем и рамкой, мало ли что может замкнуть или окислить

Опубліковано

Я роблю завжди так:

1. Шматинку (не синтетичну) добре вимочую в воді, і віджимаю.

2. Пару разів проводжу по ній звичайним милом. А далі тру саму шматинку - ретельно намилюю - аж до виділення піни.

3. Кладу шматинку у сухий ворсистий рушник, і витираю її ним.

Після цих маніпуляцій вона злегка волога, трошки мила на ній залишилося - можна протирати. Після неї монітор витерти чимось сухим. Таким макаром витирвю ноутбучний дисплей.

Опубліковано
вот читаю з етикетки Surface cleaner.в любому компутерному магазині.

Відповідь невірна :lol:

Surface Cleaner призначений для протирки пластикових поверхонь побутової техніки. Категорично не рекомендую протирати ним монітори, особливо зі скляною поверхнею і антибликовим покриттям (CRT або деякі TFT на зразок Соньок). Ці серветки мають в собі досить агресивні речовини, які не шкідливі пластикам, але можуть "вбити" антибликове покриття монітора. Як наслідок ви будете спостерігати чудову райдугу на поверхні вашого монітора :ok:

Для протирання TFT моніторів існують спеціальні серветки TFT Screen Cleaner (або CRT Screen Cleaner відповідно для CRT моніторів). От вони мають в собі спеціальний розчин, призначений для моніторів Я використовую серветки ТІЛЬКИ виробництва EMTEC (здається це те ж саме, що BASF). Вони є різних типів. Одні -- в пластиковій "колбі" з прорізом зверху і витягуються "шнурочком" одна за другою. Інші продаються в картонній коробці, в яку вкладено подвійні герметичні пакетики. В одній частині пакетика знаходиться волога серветка, а в іншій -- суха (анатогічні комплекти продаються для протирання окулярів).

А взагалі -- з такими питаннями потрібно звертатись до Difoto :D

Опубліковано

абсолютно вірно щодо протирання Surface Cleaner - не вздумайте!

EMTEC випускає декілька видів серветок і засобів типа спрею, але ТФТ - окремо!

Звичайна туба на 100 серветок коштує приблизно 17-20грн., для ТФТ - прибл. 20-25грн. якщо продавці будуть пробувати пояснити, що звичайними можна терти ТФТ - в газєнвагєн таких продавців! :)

Опубліковано

Я чистив вкрай запльований "гнучкопластиковий" СамСунг 700-ї сері звичайним Містером Мускулом для скла. Нічого, вижив :( Правда всетаки відключив його, від гріха подальше...

Опубліковано
Я чистив вкрай запльований "гнучкопластиковий" СамСунг 700-ї сері звичайним Містером Мускулом для скла. Нічого, вижив :( Правда всетаки відключив його, від гріха подальше...

кто-то хочет фотки того что случается с CRT монитора если его оработать "правильной" бытовой химией?

Опубліковано
кто-то хочет фотки того что случается с CRT монитора если его оработать "правильной" бытовой химией?

Фотки в студію!

Я раніше чистив СРТ цими салфєтками. Після них такі розводи, що ну їх нафіг.

Зараз протираю ТФТху вологою (чуть-чуть) мякою шматинкою - і всё гуд <_<

Опубліковано

спасаюсь злегка вологою ХБ шматою

після неї серветка з вже згаданої мікрофібри (~10 грн. в Мат-Маті)

• 2 тижня потому...
Опубліковано
так и запишем у V0V@n монитор не покупать! :)

ты сначала попробуй, а потом розмышляй :D:D:D

• 4 тижня потому...
Опубліковано
вот купив собі TFT Screen Cleaner за 23.75 пачка 10 штук.

і шо ?

витер а розводи остаються...

як ви ними витераєте ? :)

А сухих там небуло разом?? :)

Опубліковано
Тільки водою. Причому якщо на всю діагональ то під краном з ретельним і ніжним протиранням :D

Що монітор під воду всадити?? :)

Опубліковано
вот купив собі TFT Screen Cleaner за 23.75 пачка 10 штук.

і шо ?

витер а розводи остаються...

як ви ними витераєте ? ;)

после любой влажной очистки - сухой тканью или бумагой.

В принципе, это написано на упаковке.... должно быть написано. ;)

Опубліковано

як це так бумагой ? :D

і якою тканиною ?

і бумагою якою ? :D

бо думаю якшо буду терти бумагою то можу пошкодити ЖК кристали...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...