Перейти до змісту

Що потрібно для прохідності по снігу

max

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Навіяно темою -

Нещодавно розпачалась зима. Що ми бачимо навкруги, а ми бачимо купи снігу, все заметено або вкрито шаром льодової кірки.

Якщо з прохідністтю машин по "говнам" (грязюці літом, осінню весною) більш-менш ясно (по прохідності я би розсотував машини так, від найбільш прохідною до найменш прохідної

-Волинянка

-ГАЗ

-УАЗ

-Запорожець

- просто звичайні седани іномарки

То з прохідністтю по снігу, мені нічого не ясно

які якості повинна мати машина

Я так розумію, вона повинна мати велику масу , щоб "продавлювати" сугроб і на "поніжайці" тихеньку повзти скрізь нього?

Чи треба ЦЕПи на колеса, для їзди саме по сугробам? Не кажу про лід - там ясно що треба.

Ну і так якось... Взагалі чи існує автомобіль, який навіть при тюнінгу зможе без проблем перетнути снігове поле, з товщиною снігу хоча б до 30-50СМ?

Опубліковано

Як показала практика, для КрАЗ-255Б сніг то не перешкода, навіть не на шибко нових покришках.

З повним кузовом солдат дорогою на полігон при висоті снігу віще колін біг аж бігом. :rolleyes:

В мене в друга колись був уазік взятий з консервації із якоїсь ВЧ (зараз стоїть поламаний :(), то мі частенько любили ганять їм у відлигу по полям, прикольно так сніг розлітається з під коліс :smile-zachot::rolleyes:

Опубліковано

Lisovic, ця машина (КрАЗ-255Б) напевне і в пеклі скрізь пройде :D

Але я говорю про щось більш доступніше так би мовити.

УАЗік - добре. Взагалі то не сумніваюсь що машини такого штибу на швидкості "пролетять" сніг і до колін, але чи здатні вони йти в ньому (і навіть меншому снігові) постійно? Думаю ні. А так, сам бачив як іноземний "внідорожнік" перелітав через сугроби на швидкості. Правда якщо притормажуєш зразу грузне, і піпець.

Опубліковано

Для прохіднтості по дійсно глибокому снігові треба зменшувати питомий тиск. Для цього використовують пневмобалони, гусениці, лижі...

Опубліковано

При нормальних покришках уазік непогано справляється з великим снігом. Головне шоб голова була.

В снігу ми УАЗом засіли тіко один раз, коли спробували розвернутись на подвірї, туди заїхали без проблем а розвернутись толком не змогли, пришилось розкопувати, снігу було чуть більше бампера.. І то тоді на уазіку стояли повністю лисі покришки і на землі під снігом був лід.

п.с. фокус з гасанням по полю, спробував повторити чудак на джипі, ледь МТЗ його відтуди витягнув, хоча справедливості раді скажу шо він зловив досить велику незамерзлу баюру під снігом, про яку ми знали і обминали її гріха подалі :rolleyes:

Опубліковано

-Волинянка

-ГАЗ

-УАЗ

-Запорожець

- просто звичайні седани іномарки

А ваз 2121?

Все повнопривідне, при правильній гумі, зможе їхати по снігу/грязі поки не сяде на пузо/мости. Тут, чим більший кліренс тим краще.

Опубліковано

купи сибі шиповану гумі для їзди та ланцюги в багажник для доріг де сніг не прибраний, а в сугроби висотою 50 см нема чого лізти - ти ж не спецтехніка.

ІМХО, транспорт по потребах підбирають.

Опубліковано

ну зимою на волинянці в сніг по коліно через поле з одного села в інше ми їздили :)

хоча я думав що якщо сядем, то до весни та волинянка там пробуде...

але понижена+повне блокування диференціалу і похрюкали помаленьку

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...