Перейти до змісту

Заміна системному трею

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Я нарешті майже організував свій медіа-центр. Думаю, за тиждень-другий викладу антологію своїх стараній. Вибрав програмну оболонку (myHTPC), налаштував її, помістив в гарний корпус, приглушив вентилятори, настроїв пульт ДУ... і врешті-решт захотів встановити myHTPC як оболонку на заміну стандартному експлореру (цей момент обговорювати не треба). Створив cmd-фалик, в який помістив загрузку драйвера мультимедійної клави, мишки, пульта ДК, ну, і самого myHTPC (бо з реєстра не все хотіло грузитися). В реєстрі поміняв шелл на новостворений cmd-файл. Все запустилося, фуричить, програми грузяться, альт-таб працює. Але одна маленька ложка дьогтю - немає системного трея. А він дуже треба. Наприклад, щоб відключитися від інтернету. Звичайно, можна залізти в панель керування, там вибрати мережеві підключення, ну і вже звідти відключатися. А от як бути з безпечним вийняттям пристроїв - адже значок для нього є тільки в системному треї (вроді як...). Ну та й інші програми також люблять туди ховатися (АктівСінк, наприклад). І постала проблема - чим можна замінити стандартний системний трей. Потреби в тому, щоб він постійно був в кутку екрана - немає. Це може бути якась програмка, яка буде появлятися за комбінацією клавіш, або в альт-табі крутитися. Хто що може порадити?

Да, і ще одне питання. В cmd-файлі є кілька команд на запуск різних програм (наприклад, А, Б, і В). В такій послідовності мені їх і треба запускати. Але в силу того, що програма А довше грузиться, вона, хоч і стартує першою, але повністю запускається вже після того, як запущені програми Б і В. Якою командою я можу реалізувати затримку перед запуском програм Б і В? Ну, типа так:

start c:\progra~1\KeyMan\KeyMan.exe (тобто, програма А)

wait 5 sec

start c:\progra~1\Mouse\Mouse.exe (програма Б)

start c:\progra~1\myHTPC\myHTPC.exe (програма В)

Що можна написати замсість слова "wait"? Я-то вибрав ping - за той час, поки він пінгує сам себе, програма А повністю встигає запуститися, і наступні програми запустяться після неї. Ця штука мені треба тому, що KeyMan (Keyboard Maniac) хоч і стартує раніше, але не встигає повністю загрузитися, і коли вже запущений myHTPC - лише після того остаточно догружається KeyMan і перебирає управління пультом (та й клавішами) на себе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вот мой батничек для запуска myhtpc :

"C:\Program Files\myHTPC\mousemove.exe"

wait for /m:0 /s:5

start "" "C:\Program Files\myHTPC\myHTPC.exe"

саму прогу wait я использую еще со времен DOS, ни разу не подводила wait_dos.zip

ps. кстати с пингом весьма оригинальная идея, мне понравилось

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

wait просто джёд 5 сек и проходит дальше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори
wait просто джёд 5 сек и проходит дальше?

именно так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

заюзаем-заюзаем

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ура! Я знал, я знал, что есть такое слово - wait! Второй вопрос решен. Остался первый - чем заменить системный трей?

Шкодер, чет тебе плюсик не идет... завтра попробую :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажись, я знайшов те, що шукав... Тут: http://www.delphikingdom.com/asp/viewitem.asp?catalogid=618

І файлик додається: http://www.delphikingdom.com/zip/demotray.zip

Але є одне "але": це - ісходнік, а не ехе... Хто може допомогти подивитися, що це таке, і у випадку потреби - довести до пуття? Винагорода пивом і закуссю потяне?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, я так зрозумів, що нічого не буде? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Там не замена трею... Там - простой пример реализации прорисовки иконки приложения в этом самом трее...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хочу тебя разочаровать, более-менее пристойная замена трею есть разве что в Aston Shell

поэтому я предлагаю все нужные действия (подключение к инету, отключение устройств, etc) оформить в виде шорткатов и добавить их в отдельное меню myHTPC. второй вариант - сделать клавиатурные макросы в KeyMan и навесить их на какие-то комбинации кнопок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так и сделал...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кстати, а почему ты выбрал myHTPC, а не более свежий Meedeo?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

start c:\progra~1\KeyMan\KeyMan.exe (тобто, програма А)

wait 5 sec

start c:\progra~1\Mouse\Mouse.exe (програма Б)

start c:\progra~1\myHTPC\myHTPC.exe (програма В)

а такий варіант першого рядка не проходить?

start c:\progra~1\KeyMan\KeyMan.exe /WAIT

З пінгом винахідливо... :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а такий варіант першого рядка не проходить?

start c:\progra~1\KeyMan\KeyMan.exe /WAIT

В даному випадку буде очікуватися завершення КейМена, а він не завершується, а грузиться в память.
кстати, а почему ты выбрал myHTPC, а не более свежий Meedeo?

А ти? :P

Я ніде не знайшов ломаного Мідіо. А настройки муХТРС досить прості, і я їх вдало реалізвуав з МедіаПлеєрКлассік, і Флай2000ТВ. Все одон жоден медіа-центр не дасть тих можливостей, що їх дає Флай (в ньому тільки таймшифтінга немає, але мені це не треба).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...