Yarchik Posted February 5, 2007 at 12:17 PM #1 Posted February 5, 2007 at 12:17 PM Я нарешті майже організував свій медіа-центр. Думаю, за тиждень-другий викладу антологію своїх стараній. Вибрав програмну оболонку (myHTPC), налаштував її, помістив в гарний корпус, приглушив вентилятори, настроїв пульт ДУ... і врешті-решт захотів встановити myHTPC як оболонку на заміну стандартному експлореру (цей момент обговорювати не треба). Створив cmd-фалик, в який помістив загрузку драйвера мультимедійної клави, мишки, пульта ДК, ну, і самого myHTPC (бо з реєстра не все хотіло грузитися). В реєстрі поміняв шелл на новостворений cmd-файл. Все запустилося, фуричить, програми грузяться, альт-таб працює. Але одна маленька ложка дьогтю - немає системного трея. А він дуже треба. Наприклад, щоб відключитися від інтернету. Звичайно, можна залізти в панель керування, там вибрати мережеві підключення, ну і вже звідти відключатися. А от як бути з безпечним вийняттям пристроїв - адже значок для нього є тільки в системному треї (вроді як...). Ну та й інші програми також люблять туди ховатися (АктівСінк, наприклад). І постала проблема - чим можна замінити стандартний системний трей. Потреби в тому, щоб він постійно був в кутку екрана - немає. Це може бути якась програмка, яка буде появлятися за комбінацією клавіш, або в альт-табі крутитися. Хто що може порадити?Да, і ще одне питання. В cmd-файлі є кілька команд на запуск різних програм (наприклад, А, Б, і В). В такій послідовності мені їх і треба запускати. Але в силу того, що програма А довше грузиться, вона, хоч і стартує першою, але повністю запускається вже після того, як запущені програми Б і В. Якою командою я можу реалізувати затримку перед запуском програм Б і В? Ну, типа так:start c:\progra~1\KeyMan\KeyMan.exe (тобто, програма А)wait 5 secstart c:\progra~1\Mouse\Mouse.exe (програма Б)start c:\progra~1\myHTPC\myHTPC.exe (програма В)Що можна написати замсість слова "wait"? Я-то вибрав ping - за той час, поки він пінгує сам себе, програма А повністю встигає запуститися, і наступні програми запустяться після неї. Ця штука мені треба тому, що KeyMan (Keyboard Maniac) хоч і стартує раніше, але не встигає повністю загрузитися, і коли вже запущений myHTPC - лише після того остаточно догружається KeyMan і перебирає управління пультом (та й клавішами) на себе.
Shkoder Posted February 5, 2007 at 12:35 PM #2 Posted February 5, 2007 at 12:35 PM вот мой батничек для запуска myhtpc :"C:\Program Files\myHTPC\mousemove.exe"wait for /m:0 /s:5start "" "C:\Program Files\myHTPC\myHTPC.exe"саму прогу wait я использую еще со времен DOS, ни разу не подводила wait_dos.zipps. кстати с пингом весьма оригинальная идея, мне понравилось
Zevs_Isver Posted February 5, 2007 at 12:42 PM #3 Posted February 5, 2007 at 12:42 PM wait просто джёд 5 сек и проходит дальше?
Адміністратори t0rik Posted February 5, 2007 at 12:48 PM Адміністратори #4 Posted February 5, 2007 at 12:48 PM wait просто джёд 5 сек и проходит дальше?именно так.
Zevs_Isver Posted February 5, 2007 at 12:54 PM #5 Posted February 5, 2007 at 12:54 PM заюзаем-заюзаем
Yarchik Posted February 5, 2007 at 01:17 PM Author #6 Posted February 5, 2007 at 01:17 PM Ура! Я знал, я знал, что есть такое слово - wait! Второй вопрос решен. Остался первый - чем заменить системный трей? Шкодер, чет тебе плюсик не идет... завтра попробую
Yarchik Posted February 5, 2007 at 03:37 PM Author #7 Posted February 5, 2007 at 03:37 PM Кажись, я знайшов те, що шукав... Тут: http://www.delphikingdom.com/asp/viewitem.asp?catalogid=618І файлик додається: http://www.delphikingdom.com/zip/demotray.zipАле є одне "але": це - ісходнік, а не ехе... Хто може допомогти подивитися, що це таке, і у випадку потреби - довести до пуття? Винагорода пивом і закуссю потяне?
Yarchik Posted February 6, 2007 at 07:59 AM Author #8 Posted February 6, 2007 at 07:59 AM Ну, я так зрозумів, що нічого не буде?
mix_forever Posted February 6, 2007 at 08:45 AM #9 Posted February 6, 2007 at 08:45 AM Там не замена трею... Там - простой пример реализации прорисовки иконки приложения в этом самом трее...
Shkoder Posted February 6, 2007 at 10:54 AM #11 Posted February 6, 2007 at 10:54 AM хочу тебя разочаровать, более-менее пристойная замена трею есть разве что в Aston Shellпоэтому я предлагаю все нужные действия (подключение к инету, отключение устройств, etc) оформить в виде шорткатов и добавить их в отдельное меню myHTPC. второй вариант - сделать клавиатурные макросы в KeyMan и навесить их на какие-то комбинации кнопок
Yarchik Posted February 6, 2007 at 11:37 AM Author #12 Posted February 6, 2007 at 11:37 AM Так и сделал...
Shkoder Posted February 6, 2007 at 12:14 PM #13 Posted February 6, 2007 at 12:14 PM кстати, а почему ты выбрал myHTPC, а не более свежий Meedeo?
Morock Posted February 6, 2007 at 01:40 PM #14 Posted February 6, 2007 at 01:40 PM start c:\progra~1\KeyMan\KeyMan.exe (тобто, програма А)wait 5 sec start c:\progra~1\Mouse\Mouse.exe (програма Б) start c:\progra~1\myHTPC\myHTPC.exe (програма В) а такий варіант першого рядка не проходить? start c:\progra~1\KeyMan\KeyMan.exe /WAIT З пінгом винахідливо...
Yarchik Posted February 6, 2007 at 02:16 PM Author #15 Posted February 6, 2007 at 02:16 PM а такий варіант першого рядка не проходить?start c:\progra~1\KeyMan\KeyMan.exe /WAIT В даному випадку буде очікуватися завершення КейМена, а він не завершується, а грузиться в память.кстати, а почему ты выбрал myHTPC, а не более свежий Meedeo? А ти? Я ніде не знайшов ломаного Мідіо. А настройки муХТРС досить прості, і я їх вдало реалізвуав з МедіаПлеєрКлассік, і Флай2000ТВ. Все одон жоден медіа-центр не дасть тих можливостей, що їх дає Флай (в ньому тільки таймшифтінга немає, але мені це не треба).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.