Перейти до змісту

CRPG

sku

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім шанувальникам жанру RPG прошу відмітитись тут!

Від себе - опишу кілька ігр, котрі грав і котрі вважаю кращими з класики жанру.

Fallout 1-2. "War... war never changes..."

Старенькі гри 1997/1998 року, що оповідають про події після ядерної війни, стали просто-таки культовими в широкому колі шанувальників, зруйнувавши міф про те, що RPG - це фентезі. Чудова на той час графіка (і навіть на тепер цілком непогано), цілковита свобода дій (отримав майнквест - і крутись як знаєш, ніяких сюжетних "рельсів"), а найголовніше - неповторна, вражаюча радіоактивна атмосфера Пустоші, підсилена звуковим амбієнтом... Наш герой - "людина нізвідки" - досліджує нові території, спілкується з персонажами, воює з чудовиськами і ворогами, і, врешті-решт, рятує світ. До речі ігри можна пройти нікого не вбивши - розвиваючи шпигунські чи дипломатичні навики.

Planescape: Torment. "What can change the nature of man?"

Ця гра на Infinity Engine настільки ж не схожа на на своїх "сестер про движку", наскільки незвичний на "класичне" фентезі світ в ній описується. Сеттінг Planescape об'єднує світи AD&D в дивовижний калейдоскоп з власною, досить незвичною атмосферою. Гра дуже дивна і на перший, і на другий погляд. Головний герой - безіменний і безсмертний, котрий не пам'ятає свого минулого, і в процесі гри повертає собі пам'ять, розплутуючи таємницю свого минулого. В грі настільки багато складних діалогів, що її можна назвати інтерактивним романом. Сюжет розпочинається з того, що герой прокидається в морзі, котрий обслуговують зомбі, і в напарники до нього нав'язується літаючий череп Морте, а на спині - татуювання з вказівками до дії. Сигіл, місто дверей, котрим править Леді-Біль, світ Хаосу, Лабіринти, місто Карст, що провалилось в Гадес, колона черепів в самому Пеклі, світ негативної енергії - це все відвідає головний герой в пошуках самого себе, спілкуючись з демонами, небожителями і ще безліччю найдивовижніших істот, а також з своїми попередніми інкарнаціями і власною смертністю... Сюжетна лінія, хоча й досить лінійна, дуже сильна, і окрім того є в наявності величезна кількість побічних квестів, котрі здатні змінити світогляд героя.

Arcanum: the Steamworks and Magic Obscure.

Гра від тих же товаришів котрі виготовили Fallout, в трохи незвичному стилі паропанку - паровози, дирижаблі, літаки-етажерки, електричні ліхтарі на вулицях, телеграф, магазинні гвинтівки і револьвери - милий серцю світ для шанувальника Герберта Уеллса і Жюля Верна. Однак в світі Arcanum є ще й магія, і типові фентезійні раси як хоббіти, гноми і т.п. Магія протистоїть техніці, і це вирішувати гравцю - по якій лінії розвивати персонажа. Магом грати простіше, однак техніком - значно цікавіше. В грі - величезний простір для дослідження, багато персонажів (наприклад монополіст Гіл Бейтс... нікого не нагадує? :) ), широкий вибір напрямків розвитку персонажа, можливість виконувати квести різними способами, неповторна атмосфера кінця 19 століття.

далі буде...

• Відповідей 77
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Мені більш до вподоби ігри в стилі Action/RPG. Кращими вважаю:

Star Wars: Knights of the Old Republic - за небувалу атмосферність

Sacred (Князь Тьмы) - за величезний пропрацьований світ і хохми на могилах аля Fallout (але могил тут значно більше)

Gothic - Gothic 2 - за чудову атмосферність, живий світ, класний сюжет.

Да і ще багато. Описувати ці ігри нідля чого адже вони вишли в світ не так давно і всі поціновувачі щанру вже встигли з ними ознайомитись і ще не забули що це таке.

А Arcanum для мене став зачарованою грою. Я його починав проходити разів з 10 (кожен раз грав по годин 10 не меньше) але постійно щось заважало. То глючна версія яка постійно вилітає то ще щось.

Опубліковано
Sacred (Князь Тьмы) - за величезний пропрацьований світ і хохми на могилах аля Fallout (але могил тут значно більше)

Ха! Писати хохми на погилах - це хобі девелоперів. Таке є і в Арканумі, і в Baldurs Gate, і ще мабуть багато де.

Да і ще багато. Описувати ці ігри нідля чого адже вони вишли в світ не так давно і всі поціновувачі щанру вже встигли з ними ознайомитись і ще не забули що це таке.

Та я просто намагаюсь підняти тему, та й заодно зацікавити тих хто ще не грав. Класика, так би мовити, для гравців нового покоління.

Опубліковано

Продовжимо.

Baldur's Gate 1-2

"Класична" фентезі, чудова ілюстрація до описаного в численних книжках світу Forgotten Realms - реалізована ігрова механіка AD&D2 на Infinity Engine. Надзвичайно гарна тайлова графіка, стильна середньовічна музика, велика кількість локацій, безліч монстрів, заклинань і зброї, динамічний сюжет. Головний герой намагається розкрити таємницю свого походження, і в процесі, звичайно ж, стати неймовірно крутим і покарати Зло!

Оце і всі, напевне, RPG класичного стилю (не суміжні з іншими жанрами), що я грав, варті того щоб ними захоплюватись. Якщо хтось знає ще кандидатів, прошу доповнити список!

silia назвав: Star Wars: Knights of the Old Respublic. Далі?

Опубліковано

До речі, зараз, кажуть, достойна річ вийшла, називається Fable: the Last Chapter. Хтось уже щупав? Можна вживати?

Опубліковано

В клубі "Нео" вже є ця гра - ось там і запитай. Я збоку дивився - ніби достойна уваги. Інсталяшку маю теж завдяки цьому клубу. :)

Опубліковано
В клубі "Нео" вже є ця гра - ось там і запитай. Я збоку дивився - ніби достойна уваги. Інсталяшку маю теж завдяки цьому клубу. :)

Викласти ISO-шку можеш?

Опубліковано
достойна річ вийшла, називається Fable: the Last Chapter. Хтось уже щупав?

Да брат пройшов. Затянула по самі вуха. Але прощупується трошки лінійність, ну і трошки швидко проходиться.

А взагалі пристойна річ...

:)

Опубліковано

Безумовно Gothic. Цю гру зможе перевершити хіба що Gothic III.

А ще відмітив би КР2 (Космічні рейнджери 2). Гра з 2D графікою (не рахуючі планетарні бої) реально мене захопила. Гра , яка поєднує у собі RPG/Quest/Strategy. Хтось грав?

Опубліковано

Я то раз, бо мене на більше в багатьох іграх не вистачає - проходити ще раз чомусь стає не цікаво.

Опубліковано

Я грав перші КР - вищий бал! А другі, на мою думку, надто якісь... другорядні, чи що? Нічого нового там немає окрім планетарних боїв, а з мене ніякий стратег :) Та й текстові квести в КР2 якісь... нагадують задачки з підручника арифметики, чи що? В КР1 значно прикольніші були.

Опубліковано

Так, продовжим тему :) Зараз перечислю кілька достойних ігр з змішаних з РПГ жанрів

Deus Ex (Action-RPG). Класичний кіберпанк. "Небо над портом нагадувало екран ненастроєного телевізора..."

Надзвичайно атмосферний світ близького майбутнього в стилі техно-нуару на движку Unreal. Терористи, епідемія, всесвітній заговор, наноімплантанти, кіборги, штучний інтелект з власними планами - у всій цій карколомній суміші треба розібратись головному герою Джей Сі Дентону - агенту-кіборгу, співробітнику контр-терористичної організації UNATCO. Однак, він дізнається, що в його керівництва зовсім не такі благородні наміри - а не більш і не менш аніж світове панування. І саме його дії визначать майбутнє цивілізації.

Не можу втриматись від цитати: "Аквінас говорив про міфічне Місто-На-Схилі. Воно вже є, і ми будем у ньому царями. Ні, більше ніж царями - богами!"

Anachronox (J-RPG)

Візьмем т.зв. "японську RPG" - JRPG - викинем звідти весь пафос і "рожеві соплі", добавим гору гумору, місцями досить-таки чорного, оригінальний технологічний світ і масу прикольних персонажів - і отримаєм Anachronox! Це штучна планета, світ-артефакт Предтеч з рухомою поверхнею, зеселений людьми і численними негуманоїдами. Планетою править мафіозі, і в головного героя - приватного детектива - проблеми - він винен воротилі БАГАТО грошей. Власне гра починається з того що герой отримує по морді і його ставлять на "лічильник". Хочеш не хочеш - відривай задницю від дивану і вирушуй заробляти! Ну і Галактику врятуєм заодно, як же без того? :)

• 2 тижня потому...
Опубліковано

По можливості буду постити новини "в топік":

Трейлер до пост-апокаліптичної гри від Troika Games

тут

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Панове анімешники!

Часом у вас не найдеться гама з серії Final Fantasy або Septerra Core?

На рахунок FF одразу скажу що підійде будь-яка з більш-менш останніх "серій" поскільки не бачив ні одної.

Опубліковано
По можливості буду постити новини "в топік":

Трейлер до пост-апокаліптичної гри від Troika Games

тут

Тройку вже з місяців 6 як розігнали. ;)

Опубліковано

Fallout 2 - rulezzz foreva!! пару раз пройшов. культова ігруха. раджу.шкода, що не бачив першої частини, досі шукаю.

ше дуже сподобалась Космічні Рейнджери, особливо квести.;)

із серії Action/RPG - Blade Of Darkness (трохи файтинг та квест) - пройшов енну кількість разів, досі шпілю, коли вже зовсім хрєново.;)

Опубліковано
Fallout 2 - rulezzz foreva!! пару раз пройшов. культова ігруха. раджу.шкода, що не бачив першої частини, досі шукаю.

http://game.lutsk.ua/game/Возрождение/ - тут обидва Фолаути

із серії  Action/RPG - Blade Of Darkness (трохи файтинг та квест) - пройшов енну кількість разів, досі шпілю, коли вже зовсім хрєново.;)

Викласти можеш? Мене теж ця тема зацікавила! ;)

Опубліковано

Залю.

Одразу після НФС і Фабла.

ЗІ Дайте мені право дозакачки ато по 2 - 3 рази запускаю закачку тих самих ігор (Нфс залив 3 образа робочих і 3 по половині ;) решту ніяк долити неможу)

Опубліковано

2sku (нарахунок F i F2)

ага, я там вже давно набачив, кожен раз як гляну, аж шось робиться мені, але в мене діалап неширокий і казенний, сильно не розкачаєшся. Веду пошук "на руках".

нарахунок BOD - робили якісь іспанці, в тітлах мелькає Codemasters.

Якщо чесно гра справляє враження трохи недоробленої та сирої (та і стара вже, років 2-3 їй), АЛЕ є модні на ті часи штуки - тіні в реальному часі, можна багато чого брати та кидатися ним у ворогів (стільцями наприклад :glare:, або відрубаними перед тим кінцівками ), причому предмети майже реалістично відскакують від стін та котяться.

Спочатку дуже важко навчитися нормально шпілити (схоже на бійку п'яних), але з часом тільки бошки летять на всі боки.

Така сама трабла - залить проблематично.

Опубліковано
2sku (нарахунок F i F2)

ага, я там вже давно набачив, кожен раз як гляну, аж шось робиться мені, але в мене діалап неширокий і казенний, сильно не розкачаєшся. Веду пошук "на руках".

F i F2 понимать как Fallout 1-2 ?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...