Перейти до змісту

Hyundai i30 vs. Skoda Fabia vs. ?

Plum

Рекомендовані повідомлення

Постало питання вибору НОВОГО легкового автомобіля в ціновому діапазоні 110-130 тис. грн. В авто планую проводити досить багато часу, щодня проїжджаючи по 200-400 км, тому далеко не останніми показниками при виборі є комфорт, надійність і економічність автомобіля.

На сьогодні основних кандидата два -- хетчбеки Hyundai i30 і Skoda Fabia New, обидва з бензиновим двигуном об'ємом 1.4 л.

Hyundai i30 -- досить просторий салон, зручна і цікава панель приладів, багатоважільна задня підвіска зі стабілізатором поперечної стійкості, багата комплектація в базі (ABS/ESP, шість подушок безпеки, магнітола з MP3/USB, електродзеркала з підігрівом, багато ніш для різних дрібниць). Основним мінусом даної моделі для мене є сервісне обслуговування в UA Холдинг, про який вже наслухався багато "приємного". Відкритими лишаються питання надійності і комфорту даного автомобіля. Провести тест-драйв і почути відгуки поки не вдалось.

Skoda Fabia New -- перевірена часом "робоча конячка". Базова комплектація досить бідна, немає навіть ABS (думав, що в Європі ABS давно став невід'ємною частиною нових авто), не кажучи про електродзеркала і інші "здобутки цивілізації". Дві подушки безпеки. Задня підвіска -- балка. Але і ціна на 15 тис. грн. нижча, ніж у Hyundai i30. Хоча, навіть добравши "опцій" на ті 15 тис. грн. комплектація трохи не дотягне до рівня i30. Інтер'єр аскетичний, не "розцяцькований", але досить зручний, відчувається європейський стиль. Місця для задніх пасажирів не дуже багато, але і не так мало, як здається ззовні. Сьогодні провів тест драйв. Сподобалось. Сів в Фабію 1.4 після BMW 735 і при цьому вона не здалась мені "тупою" і надто жорсткою. Досить "живенький" двигун (правда, звична для мене динаміка з'являється лише після 3500-4000 об/хв), комфортна підвіска, тихенький салон. Автомобіль дуже маневренний, електропідсилювач керма відпрацьовує відмінно, педалі м'які, але інформативні. Сервіс автомобілів проводиться на "Промтехсервісі", про який маю лише приємні враження, часто обслуговував в них власні автомобілі.

Хто з форумчан що може сказати про ці автомобілі. Або які ще альтернативні варіанти варті уваги?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хетчбеки Hyundai i30 звичайно!!!!!!!!!!!!! в мене кум купив, але дизельну.....раджу....бомба......4,5л на 100км пришвидкості 140км\год. і комфортна дуже......ну просто СУПЕР!!!! фабія думаю багато в чому уступає........

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

200-400 км в день з комфортом і маленькі хетчі імхо не дуже сумісні.. (при моїх 182см зросту принаймі)

я такого плану машини хіба на прокат брав, то 300+ км в день досить тяжко в них було(і то на гарних дорогах, на наших ямах думаю враження доплюсуються) - особливо якщо з жінкою і дитиною..

я бачив, що там пише "НОВОГО", але я б все таки дивився на щось вище класом, але 3-4 річне.

дизель тут рулить менше - новий дизель, то додаткова переплата, а такі машинки і так небагато жеруть зазвичай (+хто б то на них їздив 140+ км/год, I have no bloody idea :blink:).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок Фабії - враження знайомого.

Десь через пів-року почала гриміти пластмаса. В результаті десь через рік користування він не витримав і поміняв її на якусь Субару.

При подібному виборі я б ше глянув в сторону Kia Cee'd (ну це просто особисте вподобання ;)).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от я забалдєл від KIA Soul. Місця в машині багато. Як водієві, так і пасажирам. При моєму рості 185 см, я ногами НІДЕ НЕ впираюся. Як варіант, навіть для сімейного авто - він дуже навіть Супер!!

Також, можна звернути увагу на KIA Seed, але його ціна уже 140+К грн. Ця модель у 2008 році була визнана найбезпечнішим авто року. У мінімальній комплектації було 10(!) подушок безпеки.

Детальніше можна все подивитися і помацати в салоні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Kia Cee'd - рулит!!! При таких километражах.....если есть гарантийные проблемы - то вылезут на первом полугодии (можно и на гарантии посидеть), а потом поменять масло и фильтра и сам сможешь!!!!! Я не много езжу..но мне очень мой кедик нравиЦЦаа!!!! Жестковат......но на трассе классно держится!!!!!

и30 - что-то подобное кеду!!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Fabaia як-ніяк дітище концерну VAG - відрізняється простотою і якістю, що в свою чергу дає знати при ТО та обслуговуванні. Особисто мене бентежить відсутність АБС (надзвичайно корисна штука, особливо зимою) та електропідсилювач керма (я віддаю перевагу гідравліці).

Взагалі не віддаю переваги жодному з авто. З модельного ряду намагався би взяти хоча б Октавію, хоч вона і дорожче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант

Toyota Corolla City за 129 000 грн. + 3 безкоштовних ТО 15,30,45 000.

Ну і бюджетний варіант Рено Логан, або Сандеро в максималці 113000 і 116000. Також ці машини зараз комплектуються заводським ГБО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

два роки тому, коли купляв авто, також розглядав дві моделі кіа сeed 1.6 crdi і skoda tour 1.9 tdi.

Кажуть багаторичажна задня підвіска менше ходить і дорожча в обслуговуванні (хоча краще тримає дорогу) так що невідомо це мінус чи плюс.

І ще знаю що hyundai не цинкує кузова своїх авто, а в skodi кузов оцинкований, звичайно це немає великого значення, але той факт що я наприклад півроку їздив з поцарапаним крилом - як з'явились кошти поїхав пофарбував. На хюндай такий варіант не пройде - через місяць вилізе іржа.

Хоча та комплектація фабії звичайно бідна - за такі гроші навіть в комплектації Elegance могли би задні склопідіймачі поставити (а то доплата 225 у.о.) + колір металік 465 (без металіка ідуть тільки вроді білий, синій і ще якийсь уже не пам'ятаю).

Тут вибір тільки за вами.

Чисто візуально і30 більше підходить для домашнього авто, fabia - як робоча (скільки їх їздить з різними наклейками різних торгових марок). Але це все моє імхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сравнение автомобилей - http://auto.mobus.com/catalog/equals.jsp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Renault Duster, Ford Focus, Kia Soul.

Фабія, але в універсалі. Хетч, якось зовсім не серйозно виглядає )

А якщо для оригінальності, то б щось таке http://market.autoua.net/catalog/cars/fiat/qubo/65468/ . Всі взнавати будуть зразу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от я забалдєл від KIA Soul. Місця в машині багато. Як водієві, так і пасажирам. При моєму рості 185 см, я ногами НІДЕ НЕ впираюся. Як варіант, навіть для сімейного авто - він дуже навіть Супер!!

Детальніше можна все подивитися і помацати в салоні.

А в багажник заглядали? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Kia Cee'd - рулит!!! При таких километражах.....если есть гарантийные проблемы - то вылезут на первом полугодии (можно и на гарантии посидеть), а потом поменять масло и фильтра и сам сможешь!!!!! Я не много езжу..но мне очень мой кедик нравиЦЦаа!!!! Жестковат......но на трассе классно держится!!!!!

и30 - что-то подобное кеду!!!!!

Сід і і30 будуються на одній платформі. Фішка кіа - більш спортивні налаштування, в той час як хюндай робить акцент на комфорті.

http://ua.autoreview.ru/archive/2008/19/test/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Fabaia як-ніяк дітище концерну VAG - відрізняється простотою і якістю, що в свою чергу дає знати при ТО та обслуговуванні. Особисто мене бентежить відсутність АБС (надзвичайно корисна штука, особливо зимою) та електропідсилювач керма (я віддаю перевагу гідравліці).

Взагалі не віддаю переваги жодному з авто. З модельного ряду намагався би взяти хоча б Октавію, хоч вона і дорожче.

На машині такого класу наявність/відсутність АБС не критично.

Якщо розглядати в аспекті керованість/якість, думаю, фабія виглядатиме більш цікаво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант

Toyota Corolla City за 129 000 грн. + 3 безкоштовних ТО 15,30,45 000.

Ну і бюджетний варіант Рено Логан, або Сандеро в максималці 113000 і 116000. Також ці машини зараз комплектуються заводським ГБО.

Щодо Логана та Сандеро - жахливо поводяться на дорозі:

http://www.autocentre.ua/ac/Auto/Test-Drive/HYUNDAI-Accent-RENAULT-Logan-16160.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ford fusion - Люкс!!! Високий, широкі колеса багажник розкладається зручно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Топікстартер відпишеться про вибір авто? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На машині такого класу наявність/відсутність АБС не критично.

Ну не знаю...АБС на будь якій машині будь якого класу лиш вітається..Безпеки не буває багато

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вставлю свої 5 копійок.

Я за останні 2 роки, наїздив на Фабії 60 тис. км. (1.4, 5-ст МКПП) і на Октавії Тур 136 (1.6, 5-ст МКПП) (буквально сьогодні засвітились).

Фабією був дуже задоволений, тихий салон (як тут писали вище що він гучний), комфортно, гарна динаміка та і взагалі немав з нею жодних проблем!

Октавію я отримав не нову, до мене мало що не на першій 1000 км попала в серйозну аварію, щей бита була спереду. Взяв я її з пробігом в 24 000. Проте за всі 136 тис. із незаплпнованих ремонтів була лише заміна рульового механізму (по гарантії і швидше за все саме із-за аварії) та передні нижні сайлент блоки. Ще є момент, сама по собі вмикається задня щітка і ніхто не знає причину )) Задні тормоза ще навіть не трогав, про те як передні колодки вже міняв двіччі. Масло не їсть, з бензином проблем не було, в морози заводиться чудово.

Своєю вмісткістю багажника вона просто дивує! Один великий мінус, дуже скрипучий салон (але зновуж таки, у колег по роботі на такій же машині із тієї ж партії і майже з таким же прробігом подібних проблем не було). Однак чув що Тур зняли з конвейєра, тому раджу звернути увагу ще на Румстер, також дуже цікава пропозиція цна/вмісткість/комфорт/якість.

А якщо час не піджимає, раджу дочекатись Поло в седані.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки зупинив вибір на Kia Soul. Чудова машинка! Дизайн просто неймовірний, дуже комфортний салон, ергономічне місце водія. До того ж всього від 124 тис. грн. в досить пристойній комплектації (камінь в город Fabia) і з двигуном 1.6.

Виникли певні незручності з купівлею автомобіля в кредит через Волиньавто -- в них ця процедура прив'язана до їхньої власної страхової компанії, яка хоче за річну страховку КАСКО з франшизою 3% цілих 12 тис грн, хоча інша страхова пропонує КАСКО з франшизою всього 0,5% (і 0% на лобове скло) за 7 тис. грн. Наразі шукаю варіант купівлі такого авто через іншого дилера, який би не прив'язував свої послуги до певного банку і певного страховика.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справа в тому, що УКР-АВТО офіційний представник КІА в Україні.. :( перекупили в когось. Хоча, лазєйка ЗАВЖДИ є ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чому ти не пройдеш по салонах? Серед запропонованих варіантів нічого толкового не бачу. Але ти можеш прийти до мене у салон, пораджу щось краще.

Мітсубіші, вул.К.Карого-17, т.773300

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага, міЦуПісі, автомобілі з однаковими мордами :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

KIA запускает тест-драйвы популярных моделей в 12 городах

http://www.autoconsulting.com.ua/article.php?sid=17899

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...