Masik Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 14:16 #1 Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 14:16 Выехали мы из Луцка 04.09 часика в 04.00 утра, как ни странно, но очень быстро прошли обе границы и часиков в 07.00 уже ехали по НОРМАЛЬНЫМ дорогам Поляндии. Заскочив ненадолго в Варшаву, двинули мы дальше в сторону Торуня. кривой домик вид города с башни городской ратуши А дальше был автобан до Гданска! Гданск оставил после себя неописуемое впечатление всё старое,но очень красивое! А это уже на берегу Балтийского моря в Сопоте Следующим и последним нашим пунктом была небольшая деревушка Мальборк, где находится самый большой в мире кирпичный замок Тевтонского ордена! Фоток море, но все выложить не представляется возможным. Для себя решили твёрдо,что в Гданск и Мальборк обязательно съездим ещё раз следующим летом!
VitaliyS Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 14:37 #2 Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 14:37 Гарно там... Сам бував в Польщі,і часто задумувався-вот ми разом "виповзли" з розрушеного комуністичного блоку,були в майже рівних умовах.Чому Поляки так живуть,а ми не так? Гарно проїхалися,чесно,по "білому" заздрю.
Terrable Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 14:49 #3 Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 14:49 На счет прохождения таможенного контроля - это да, у нас даже сумки не посмотрели 15 числа )) Очень странно. (обычно раньше рылись по самое немогу при въезде в Польшу)На счет дорог, то они по сравнению с прошлым годом испортились что ужас. Как в Украине стали. Но ребята молодцы, уже латают )))
St@S_ Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 16:21 #4 Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 16:21 Гарно там... Сам бував в Польщі,і часто задумувався-вот ми разом "виповзли" з розрушеного комуністичного блоку,були в майже рівних умовах.Чому Поляки так живуть,а ми не так? імхобезвідповідальність, аби собі, обдурити ближнього....менталітет у нас такий...
Olesya Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 18:19 #5 Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 18:19 Класні фотки! Рівно рік назад в ці дні я теж гуляла Торунем. Майстерно відреставровані будинки, акуратна бруківка, купа симпатичних кав"ярень. Як кажуть поляки, "місто Коперніка і пєрніків", бо там народився Копернік, ну а пєрнікі - це медове печиво, яке печуть ще з часів середньовіччя і яким славиться місто. Ми ночували в дуже цікавому місці: колись це був оборонний форт, а зараз його переобладнали під готель. Ввечері нам організували цікаву екскурсію підземеллями. Ех, ностальгія......... Якщо топікстартер буде не проти, то і я викладу кілька фоток. Класні фотки! Рівно рік назад в ці дні я теж гуляла Торунем. Майстерно відреставровані будинки, акуратна бруківка, купа симпатичних кав"ярень. Як кажуть поляки, "місто Коперніка і пєрніків", бо там народився Копернік, ну а пєрнікі - це медове печиво, яке печуть ще з часів середньовіччя і яким славиться місто. Ми ночували в дуже цікавому місці: колись це був оборонний форт, а зараз його переобладнали під готель. Ввечері нам організували цікаву екскурсію підземеллями. Ех, ностальгія......... Якщо топікстартер буде не проти, то і я викладу кілька фоток.
HDEELutsk Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 20:55 #6 Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 20:55 торунські пєрнікі це реально кул! в принципі їх по цілій Польщі продають, але краще все таки в Торуні їх купувати.люблю Польщу і поляків - кожне місто, кожне маленьке село то якась цікавинка. колись може і в нас так буде.
Oksana04 Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 22:11 #7 Опубліковано 23 Вересня, 2010 в 22:11 но очень быстро прошли обе границы який перехід? Не знаю який перехід був тут, але думаю на швидкість перетину не впливає назва переходу. Я з чоловіком їхала через Устилуг. Приїхали до кордону в четвертій ночі 14.08 - перетнули кордон 15.08 о 17й годині. 13ть год - це був жах. Минулого тижня в неділю через той же перехід чоловік їхав з батьками в шостій ранку, щоб до 12ти бути в Польщі. Приїхали в Устилуг - перед ними ОДНА машина, яка вже проходила паспортний контроль. І кукали вони там з самого ранечку (їздили прокатати візу в магазини, які ще в той час були закриті). Ось так от...
Masik Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 07:25 Автор #8 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 07:25 но очень быстро прошли обе границы який перехід?Ягодын, а насчёт дорог - неудобство в том,что очень много ремонтов на дорогах и одна полоса закрыта, а дороги там и так очень узкие!
Masik Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 07:29 Автор #9 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 07:29 Якщо топікстартер буде не проти, то і я викладу кілька фоток. Я подумаю над Вашим предложением! Шютка конечно же! Выкладывайте скока душе угодно!
Terrable Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 09:00 #10 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 09:00 Я езжу в Польшу автобусами и поездами. На поезде 2 границы проходятся за 1 час+20 мин. переход на узкую (польскую) колею. Автобусом были максимум 3 часа на границе. И вообще, какой бы не был автобус, а поездом всегда удобнее ехать, теперь только поездами и езжу, авто своего нету пока что.
max Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:26 #11 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:26 Не знаю який перехід був тут, але думаю на швидкість перетину не впливає назва переходу.Як це не впливає? Ще як впливає!Переходи є різні за суттю, якісь приймають фури, якісь ні , основна затримка це величезна фура + іноземці "по інерції" пруть через великі трасиЯгодин по моєму не самий швидкий, самий швидкий той що в сторону володимира, назву не памятаю
Oksana04 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:36 #12 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:36 Ягодин по моєму не самий швидкий, самий швидкий той що в сторону володимира, назву не памятаюОт я про нього і писала - УстилугФур немаєАле були таких от два різних випадки 1. 13ть год і 2. жодної машини - пояснення цьому немає...
max Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:41 #13 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:41 Треба подумати хто там створює графік і їхати коли їх нема
Masik Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:50 Автор #14 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:50 Прицеплю ещё пару фоток с нашего рождественского путешествия в Краков и Соляные шахты Велички! Погодка немного подпортила настроение, но красота и очарование Кракова это вполне компенсировали! Сорри за качество фоток!
SvitlikOM Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:50 #15 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:50 Чудові фото, чудова подорож. Теж була в Гданську, Сопоті і Мальборку. А ще в Фромборку, Гдині, Ольштині. Дивовижні місця. Їздила кілька років назад наприкінці жовтня. Пам'ятаю набрали з собою повні валізи теплого одягу, бо у нас було уже холодно. Туди приїхали, а там самий пік Бабиного літа, теплота. Довелось гардиробчик обновити. Після цієї поїздки я відкрила для себе Польщу абсолютно по-новому. Північ Польщі, тамтешні люди значно відрізняються від сусідніх до нас, скажімо Любліна чи Хелма.
Masik Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:55 Автор #16 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 10:55 Чудові фото, чудова подорож. Теж була в Гданську, Сопоті і Мальборку. А ще в Фромборку, Гдині, Ольштині. Дивовижні місця. Їздила кілька років назад наприкінці жовтня. Пам'ятаю набрали з собою повні валізи теплого одягу, бо у нас було уже холодно. Туди приїхали, а там самий пік Бабиного літа, теплота. Довелось гардиробчик обновити. Після цієї поїздки я відкрила для себе Польщу абсолютно по-новому. Північ Польщі, тамтешні люди значно відрізняються від сусідніх до нас, скажімо Любліна чи Хелма.Я всякую мелоч типа Ольштына, Оструды, Гюнвальда не беру в счёт, там просто красиво, как в любом маленьком городке Польши. А относительно севера Польши, так она вся до 1945 года была немецкой и это сильно выделяется как в архитектуре, так и в менталитете людей!
Masik Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 11:09 Автор #17 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 11:09 Величка: Практически всё сделано из соли!
max Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 11:53 #18 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 11:53 А относительно севера Польши, так она вся до 1945 года была немецкой и это сильно выделяется как в архитектуре, так и в менталитете людей! Хочеш прикол тобі скажу, після виселення німців звідти, як думаєш звідки поляків брали? Тільки тсссс не будем руйнуват людям красиву казку )
Olesya Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 13:36 #19 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 13:36 Ну, раз мені дозволили - ось Торунь
Olesya Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 13:44 #20 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 13:44 А це - форт, який тепер став готелем.
VitaliyS Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 17:56 #21 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 17:56 ... А относительно севера Польши, так она вся до 1945 года была немецкой и это сильно выделяется как в архитектуре, так и в менталитете людей! Згадав цікавий для мене епізод - раніше їздив в Німеччину,як правило з Луцька до Любліна,далі до Вроцлава,З німеччини також до Вроцлава,так вот,якщо їхали з Німеччини "наші" які перший раз то не могли знайти поїзд Берлін-Вроцлав Я то знав що на потягах з Німеччини вказувався не Вроцлав,а БРЕСЛАУ.
Romcheg Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 13:58 #22 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 13:58 Фото супер! Вони шанують свою спадщину... не те що ми ! Після другої світової було знищено майже все, і люди фактично відновлювали це по фотографіям...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.