Перейти до змісту

ГАИ через две недели растонирует стекла

kvit

Рекомендовані повідомлення

Министр внутренних дел Анатолий Могилев в четверг подпишет приказ, которым сотрудникам ГАИ будет поручено растонировать свои автомобили.

Об этом он заявил в четверг на брифинге, сообщает ЛІГАБізнесІнформ.

При этом министр подчеркнул, что тонировка с автомобилей патрульно-постовых служб исчезнет уже через две недели.

Как известно, в соответствии с подпунктом "В" пункта 31.4.7. Правил дорожного движения Украины эксплуатация транспортных средств, на стекла которых нанесено покрытие, которое ограничивает обзор с места водителя, и ухудшает его прозрачность запрещается.

Однако в примечании к этому пункту сказано, что на верхней части ветрового стекла автомобилей и автобусов могут быть прикреплены прозрачные цветные пленки. Разрешается применять тонированные стекла (кроме зеркальных), светопропускание которых отвечает требованиям ГОСТ 5727-88.

http://www.pravda.com.ua/rus/news/2010/08/26/5331824/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воно то добре. Меніцікаво як вони плівку будуть віддирати... З власного досвіду знаю - це не легко...

Ось нехай вже починають замість того щоб паличкою махати хай засочують рукава і ногті відрощують. :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сорі за оффтоп, але підкажіть, будь-ласка, де в Луцьку можна затонувати автоскло по ГОСТу із відповідною видачею сертифікатів?

Б/У тонування ДАЙців не пропонувати :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воно то добре. Меніцікаво як вони плівку будуть віддирати... З власного досвіду знаю - це не легко...

Ось нехай вже починають замість того щоб паличкою махати хай засочують рукава і ногті відрощують. :rolleyes:

А ти думаєш вони самі їх будуть дерти? :jeer:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сорі за оффтоп, але підкажіть, будь-ласка, де в Луцьку можна затонувати автоскло по ГОСТу із відповідною видачею сертифікатів?

Б/У тонування ДАЙців не пропонувати :D

Любая тонировка, даже самая светлая, не подходит по ГОСТУ....А сертификат - это развод...в нем прямо указано коэф. светопропускания и он всегда ниже 75%, то есть это и есть документ который показывает, что пленка не подходит для тонирования автостекла....можно магазины, окна балконов :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vams

Дякую за інформацію)

Все як завжди... Законними шляхами в нашій державі нічого зробити не можна :mdr:

Це вже в менталітет заклалося - шукати обхідні шляхи вирішення проблем (поставлених задач) :0001:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ИМХО Сейчас они свои растонируют и возьмутся за обычных водителей 100%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну да, жаба почне душити... Але не думаю що це реально.

А ти думаєш вони самі їх будуть дерти?

Звичайно, ні. Я ж смайл поставив. Але хотілось б. І нечув я щось про послугу зняття тонування...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ваша думка, варто собі скло тонувати, чи почекати розворот подій? :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну да, жаба почне душити... Але не думаю що це реально.

Почему? В России за это дело хорошо взялись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще в нас за колхозний ксенон, як в Росії взялись, а то вже затрахали своїм світінням, кругом, тільки не на дорогу... Але то окрема тема...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ваша думка, варто собі скло тонувати, чи почекати розворот подій? :rolleyes:

Не варто. Та й для чого?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щоб потім ввечері по приборах їздити :0001:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Любая тонировка, даже самая светлая, не подходит по ГОСТУ....А сертификат - это развод...в нем прямо указано коэф. светопропускания и он всегда ниже 75%, то есть это и есть документ который показывает, что пленка не подходит для тонирования автостекла....можно магазины, окна балконов :rolleyes:

А звідки така інформація? Джерелу можна вірити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме ідеальне скло має світлопропускання менше 100%. Якщо ж звичайне автомобільне скло буде трохи забруднене - його світлопропускання може знизитися до 75% без усяких плівок. Я не бачив жодного тонованого автомобіля, на якому тонування відповідало б чинним вимогам.

Єдине, що проходить по нормам, це атермальні стекла. Самі стекла не темні, вони лише мають легке зеленкувате забарвлення, але добре протистоять проникненню інфрачервоного випромінювання, через це салон на сонці нагрівається значно менше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як то кажуть до фені, 90% даю що будуть розтоновувати ще рік, 100% що почнуть приставати дов одіїв,. одне спасіння, сертефікати автосалонів, в мене від міцібізі нашого (тобто заходу) вже питав в юристів сказали що Гаішнику практичьно нереально доказати що тонування невідповідає госту, а якщо докаже) то це судовий позов вже на авто салон)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб дайці могли штрафувати за тонування скла, вони повинні мати при собі СЕРТИФІКОВАНІ люксметри. Вам це ситуацію з Візирами не нагадує? Замахаються їх купувати, проводити сертифікацію, інструктаж і т.д. А поки вимірюватимуть ступінь тонування "на око", то такі постанови в судах скасовуватимуть пачками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Могильов повідомив про те, що при проходженні техогляду автомобілі громадян також будуть перевірятися на предмет відповідності нормам тонування. За його словами, спеціальні прилади для цієї перевірки вже спрямовані до областей.©

Звичайно ніхто нікого не буде штрафувати, просто не зможете пройти техогляд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Могильов повідомив про те, що при проходженні техогляду автомобілі громадян також будуть перевірятися на предмет відповідності нормам тонування. За його словами, спеціальні прилади для цієї перевірки вже спрямовані до областей.©

Звичайно ніхто нікого не буде штрафувати, просто не зможете пройти техогляд.

я наприклад ТО проходив на Міцубісі так як машина Лансер, тонування робилось на сервісі Міцубісі, вихродить що автосалон підставить себе сам?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли я проходив ТО, то в ДАІ авто навіть не бачили, я ж не один такий? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

100% не один, таких багато ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Придивіться на потік автомобілів на дорозі. Більша половина затонована. Здається мені їм буде тяжко то все обдерти. А як же наші мажори які стоять при владі? Вони перші ховаються за темними вікнами своїх автівок. Ще є одна закономірність нашої влади це те що говорили говорили тай забули. Поживемо побачимо. Чесно кажучи мені зовсім не хочеться розтоновувати свою машину бо відчувати себе в акваріумі не дуже хочеться.

P.S. Якщо машина затонована якісною плівкою то ніяких перешкод я не бачив у русі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі-то обдирати мають не нам, а ДАІшникам. Два тижня пройшло, хтось бачив затоновані машини ДАІ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі-то обдирати мають не нам, а ДАІшникам. Два тижня пройшло, хтось бачив затоновані машини ДАІ?

знайоитй даїшнік жалівся шо заставляють...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...