Перейти до змісту

Задачка

Parfumer

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В посібнику з ПДР є роз'яснення.

1. Дана табличка описується в пункті правил 8.7.3 .е. і прирівнюється до додаткової секції світлофора.

2. Дійсно в 16.10 цей випадок повністю росписаний і якщо немає нікого позаду, то можна чекати ввімклення зеленого сигналу інакше потрібно повертати праворуч і шукати розворот. В посібнику так і написано.

Посібник це ОФІЦІЙНИЙ документ?

Опубліковано

Бачив таку саму ситуацію як їхати з Волі і повертати на Шопена, там також є стрілка, попереду стала машина, в правій смузі, і стоїть на червоний,ззаду підїхали даі, стали на секунду, потім включили мигалку, передня машина відїхала вліво, вони ж погнали направо.

Опубліковано

Смотрим, что написано в ПДД

post-6505-1281085623,03_thumb.jpg

Так как присутствует разметка и согласно пдд с крайней правой полосы разрешено движение прямо и направо, но в данном случае водитель впереди создает помеху для движения и согласно правил должен проехать перекресток на право и далее искать разворот. В случае если за ним нет других ТС, то он может стоят и дожидаться разрешающего сигнала светофора.

Опубліковано

Тут мова зараз йде не про секцію світлофора із стрілкою, а про стрілку, намальовану на табличці. Немає певності в тому, що така табличка прирівняна до секції світлофора.

Опубліковано

Як раз ніде в ПДР і не написано, що зелена стрілка на білому фоні прирівняна до сигналу додаткової секції світлофору.

Верно, но идет речь о том, что создается помеха для движения других ТС, в некоторых случаях это может привести к заторам, поэтому водитель обязан совершить поворот на право.

Опубліковано

Історія яка трапилася тільки що зі мною.

Виїжджаю від там-тама не на світлофорі а за заправкою, відповідно з тої дороги можна тільки направо повертати, а мені потрібно було їхати далі по Соборності прямо.

Середня смуга повна машин, аж до того місця де я виїжджав, відповідно я на виїзді стаю в правий ряд і жду. Чую вже сигналять, і кричать,

Їхав я на москвичі і став перед самим світлофором, не видно що там зверху, тільки те що зліва червоний світлофор горить.

Вилажу я з машини і дивлюсь там дійсно стрілка направо, я відповідно повернув і поїхав по Чорновола. Ну да провтикав короче кажучи, затримав всіх реально на стрілці на секунд 5 це максимум, їду в правій смузі по чорновола, вибачте найшлося двоє п**** сигнялить, матюжиться... питається якого х ??? ну завтикав буває, то треба вже там пінитись і пригорати?

Виходить що тепер їхат від там-там прямо можна тільки по одній смузі, по середній, бо ліва на розворот, а права на правий поворот, не дуже зручно виходить.

Опубліковано

Ехать можно и по правой, но если не создается препятствий для тех кто поворачивает на право. В противном случае надо поворачивать на право, чтоб освободить полосу.

Опубліковано

Ну да, але коли я став то нікого ззаду не було, через три секунди, вже всі сигналять, там дуже часто хтось буде їхати направо, і реально буде тільки одна полоса...

Опубліковано

Hexus, в силу аргументів, які наводились вище і які не буду повторювати, водій не зобов'язаний повертати при додатковій табличці. Справа лише в ВЗАЄМОповазі, що не можна сказати про ситуацію зі snight-ом.

Опубліковано

Верно, но идет речь о том, что создается помеха для движения других ТС, в некоторых случаях это может привести к заторам, поэтому водитель обязан совершить поворот на право.

Водій також зобов'язаний виконувати всі вимоги правил дорожнього руху. І що? Когось це зупиняло? Якщо нормальна людина знає, що попереду перехрестя з такою зеленою табличкою, а їй потрібно поїхати прямо і вона може зробити позад себе пробку, то, повторю, нормальна людина не поїде по крайній правій полосі. Або дійсно поверне направо, щоб не створювати перешкод іншим, розвернеться десь собі і поїде далі своїм маршрутом.

А всякі умніки, які вважають себе пупом землі і істиною в останній інстанції поїдуть, і зроблять перешкоду тим, хто може не менше них поспішає і потім будуть впринципі то абсолютно праві в плані ПДР.

Опубліковано

Hexus, в силу аргументів, які наводились вище і які не буду повторювати, водій не зобов'язаний повертати при додатковій табличці. Справа лише в ВЗАЄМОповазі, що не можна сказати про ситуацію зі snight-ом.

Сто процентів згідний...  взагалі хто їздив до Ляхів то в них таке давно. 

Опубліковано

В том-то и проблема, что ПДД не совершенны и там очень много дыр при чем не в пользу водителя. Но мне понравилась одна вещь которая написана в ПДД в самом начале и про которую говорили в автошколе и считаю что это не зря написано.

post-6505-1281338223,8_thumb.jpg

К сожалению хамство на дорогах не редкое явление, но а что нам мешает бороться с ним? И в первую очередь давайте начнем с себя. Ведь каждый человек хочет, чтоб его уважали, но чтоб уважали тебя прояви и ты уважение к другим. Ведь на сколько приятнее находится за рулем авто и знать, что окружающие к тебе настроены положительно. Давайте будем взаимно вежливыми.

Ну и немного по сути, п.1.5. на мой взгляд четко поясняет, что нужно сделать в данной ситуации. :)

Опубліковано

Hexus, цитую "Правила дорожного движения с комментариями и иллюстрациями. 6 1/2-е издание. По состоянию на 1 января 2010 г.":

post-3641-1281341473,65_thumb.jpg

Опубліковано

Hexus, цитую "Правила дорожного движения с комментариями и иллюстрациями. 6 1/2-е издание. По состоянию на 1 января 2010 г.":

post-3641-1281341473,65_thumb.jpg

ну вже ясніше і бути не може. а взагалі, потрібна взаємоповага на дорозі, як водія до водія, водія до пішохода, пішохода до водія і т.д.

Опубліковано

Dream,я прекрасно понял, что вы имеете ввиду.

Табличка белого цвета с нанесенной на ней стрелкой зеленого цвета на уровне красного сигнала светофора дает право, но не обязывает водителя двигаться в указанном направлении...

С табличкой мы разобрались, как на нее реагировать тоже. Но есть помеха движению для других участников и есть п.1.5. На лицо явные противоречия пунктов 16.10 и 1.5 ПДД. С одной точки зрения надо повернуть на право тем самым дать возможность проехать машине, которая позади, но исходя из правил можно этого не делать. В обоих случаях вы будете правы. Выходит составители ПДД берут во внимание, то что у каждого водителя есть совесть и она подскажет как правильно действовать в той или иной ситуации.

Согласен с tolik79, должно быть уважение к другим участникам дорожного движения. Уступишь ты - уступят и тебе, будешь мешать другим - молчи и не возмущайся, что кто-то тебя подрезал/заблокировал/не пропустил.

Опубліковано

Стоп. А чого це мій автомобіль, який не порушує жодного ПДР, має вважатись кимось "перешкодою для руху" - він такий самий учасник руху, як і ті авто, які стоять за моїм авто перед світлофором з табличкою. Адже, так як в ситуації з snight-ом, я, наприклад, не міг по іншому вчинити, крім як стати в вільний та доступний для мене ряд руху. Тому, раз зайшла мова про взаємоввічливість, - мо' в мене на зупинку "перед табличкою" є вагомі причини, які є не менш важливими, ніж намір інших водіїв повернути направо.

Або нехай дорслужби влаштують правильну розмітку, аби відкинути всілякі різнотолки ПДР. :)

Опубліковано
Выходит составители ПДД берут во внимание, то что у каждого водителя есть совесть и она подскажет как правильно действовать в той или иной ситуации.

виходячи з тези, що кожен пункт ПДР буквально "зрошений кров'ю", дуууже сильно сумніваюсь що вони оглядуються на совість водіїв.

Опубліковано

Або нехай дорслужби влаштують правильну розмітку, аби відкинути всілякі різнотолки ПДР. :)

Согласен. Давно уж пора порядок на дорогах навести. А то подъезжаешь к светофору, а там машины в шахматном порядке стоят и в какой ряд прикажете становится?

Опубліковано

повернуся до взаємоповаги : чому (не вперше трапляється), коли я їду від світлофора (Там-Там (перший світлофор), напрямок пр.Перемоги-пр.Соборності) перестроюючись на праву смугу (звичайно з увімкненим правим поворотом!!!) для повроту на вул. ім.Чорновола, любий автомобіль, який виїзджає дорогою, яка проходить поза заправкою WOG, чомусь хоче проскочити і стати або в середню або ліву смугу??? або це спеціальна підстава авто або звичайна неповага або ... (куплені "права", нерозуміння знаків ПДР, ...) або я такий щасливий, що постійно натрапляю на таких водіїв :huh:

Опубліковано

повернуся до взаємоповаги : чому (не вперше трапляється), коли я їду від світлофора (Там-Там (перший світлофор), напрямок пр.Перемоги-пр.Соборності) перестроюючись на праву смугу (звичайно з увімкненим правим поворотом!!!) для повроту на вул. ім.Чорновола, любий автомобіль, який виїзджає дорогою, яка проходить поза заправкою WOG, чомусь хоче проскочити і стати або в середню або ліву смугу??? або це спеціальна підстава авто або звичайна неповага або ... (куплені "права", нерозуміння знаків ПДР, ...) або я такий щасливий, що постійно натрапляю на таких водіїв :huh:

Тому що там був знак post-1632-1280833939,3_thumb.jpg, згідно якого з правого ряду тільки на Чорновола, прямо з середнього і з лівого. Тому і лізуть всі з правого на середину. Тепер там новий знак post-1632-1280833951,23_thumb.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...