Перейти до змісту

Українською? Так!

difoto

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Otto Kreer, а яка причина?

Я все-таки прихильник позиції Ді і у цій справі, і будь-якій іншій. Хоча далеко не завжди сам так поступаю. Так от. Краще робити хоч щось, ніж взагалі нічого не робити.

Так, мені дуже неподобається прогресуюча бидлязація нашого суспільства, але мені не влом донести порожню пляшку чи упаковку від морозива до смітника (або навіть додому), хоча я цим планету не врятую.

А на рахунок кота, можливо, вам такі люди не зустрічались. А мені зустрічались. І хочеться їм дати зрозуміти, що можна і треба розмовляти українською вскрізь на території своєї держави. Тим більше, що частенько її вони знають набагато гірше. Але нікого ні до чого не змушувати.)

• Відповідей 107
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Сьогодні до кінця дня буде в обох магазинах.

Пані Оксана, дайте адреси магазинів, хочу зайти і поспілкуватись на калиновій

тут без піфка не обійтись :beer:

Опубліковано

Сьогодні до кінця дня буде в обох магазинах.

Пані Оксана, дайте адреси магазинів, хочу зайти і поспілкуватись на калиновій

http://board.lutsk.ua/index.php/topic/57774/

Опубліковано

якісь у Вас дитячі ідеї. Футболки ,об'яви... мова це - така-собі сила національної ідентичності, приналежності до певного генотипу, народу. Галичани - сильний генотип, поляки сильний генотип, палішуки слабий генотип, хфранцузи -сильний генотип і т.д. якщо нам збільшують плату за газ у ми м-е-е-є, з виборами все перевернули, - а ми м-е-е-є. В розвинутій країні таке десь є? там за підняття цін на 3% пів міста палять. Так-шо футболки, кружки , об'яви -хрень.

п.с. цікаво вкотре побачити фест. БАНДЕРШТАТ, - як завше нагадимо навколо?

Опубліковано

В розвинутій країні таке десь є? там за підняття цін на 3% пів міста палять.

от уяви що в тому півмісті твою хату і машину(твій магазин і т.д.)горить! ти погидився б на такі жертви заради акції протесту?

Опубліковано

Blik підтримую, мова це остання не вирішена проблема в нашій країні)))...людям скоро небуде за шо хліба купити, а кажуть що не в грошах щастя. Людей зовсім не ці проблеми цікавлять принаймі більшість.

P/s А головне кожен усвідомлює що кругом быдло і кожен ніби чистоплотний, і чого то воно так получається нагаджено.

Опубліковано

В розвинутій країні таке десь є? там за підняття цін на 3% пів міста палять.

от уяви що в тому півмісті твою хату і машину(твій магазин і т.д.)горить! ти погидився б на такі жертви заради акції протесту?

А чого по твоєму там тих протестів так бояться, бо там в результаті банкротіють страхові компанії а ті в свою чергу рвуть на німецькі значкі дупу влади. Так що добре вони себе почувають за них можна не переживати.

Опубліковано

Особисто для мене така табличка матиме зовсім зворотні наслідки, навпаки якщо бачитиму такий знак на витині магазину, обов'язково переходитиму на російську мову. Тому що ніхто не вправі нав'язувати мені мову спілкування.

Подібні таблички сприймаю, як напис на кшталт: - "Вхід тільки для білих!!!"

А на рахунок футболки то думаю, мені краще б пасувала майка з написом: -"Янукович - подай на оплату комунальних тарифів!!!", або ж: -"Я Українець - і не доживу до пенсії!!!"

Опубліковано
якісь у Вас дитячі ідеї. Футболки ,об'яви... мова це - така-собі сила національної ідентичності, приналежності до певного генотипу, народу. Галичани - сильний генотип, поляки сильний генотип, палішуки слабий генотип, хфранцузи -сильний генотип і т.д. якщо нам збільшують плату за газ у ми м-е-е-є, з виборами все перевернули, - а ми м-е-е-є. В розвинутій країні таке десь є? там за підняття цін на 3% пів міста палять. Так-шо футболки, кружки , об'яви -хрень.

п.с. цікаво вкотре побачити фест. БАНДЕРШТАТ, - як завше нагадимо навколо?

"Шарік -- ти балбєс ©"

Як можна почати поважати щось чи когось коли ми самі себе не поважаємо до тої степені що не можемо розмовляти як громадяни України на своїй мові.

Опубліковано

Чого не можемо розмовляти??? Хто забороняв? Репресії? Хоч хтось підніміть руку і скажіть, мені не давали розмовляти українською, є тут такі?

Опубліковано

От тому у нас і так погано, бо всі думають, що це все дитячі забавки, а треба паритись лише про квартплату і гроші.

Ті держави здатні ставати великими, у яких великі малі люди

О. Довженко

У нас малі люди малі.

Я не казав, що я чистоплотний, я казав, що мені не влом. Не треба додумувати.

Ніхто нікому не нав’язує і не примушує. Це називається "громадська діяльність".) Коли я їду на велосипеді, ніхто ж не каже, що я комусь нав’язую цей засіб пересування. Оце і є ті комплекси, про які я писав вище.

Опубліковано

так палять не спальні райони де мирні громадяни живуть а центральні де бутіки, банки та срахові контори разом з поліцейськими відділками. А іздьовка вмоїх слова присутня, бо не знаю, що повинно статись, щоб нація (хоча б якась частинка) згуртувались. На голову вже і напісяли і накакали, - а ми ме та й ме.

Опубліковано

й*п вашу м*ть! А якщо я дитині повітряну кульку куплю, з написом "Люблю Україну" і скажу: тримай, сонечко - а ви мені почнете розказувати, хто там де кусок хліба не може купити - перейду на щирі українські матюки! Шо за народ?!!! Дитячі ідеї? Ідіть ,пля, паліть Банкову, беріть калаш і стріляйте з засади у кортежі депутатські! Тільки , будь ласка, не заважайте іншим українцям хоч якось підкреслити свою гордість тим, що вони - українці! Дуже вас прошу!

Опубліковано

Так, до речі, дуже нехороше, що така ідея викликає обурення в українців.

Свого часу ходили такі наклейки з написом, здається, "розмовляй українською". Оце я ще можу зрозуміти, самому не дуже подобається, що в наказовій формі. Пряма асоціація з "пий кока-кола" і тому подібною пургою. :naezd:

Проблема нашого народу у тому, що ми себе цураємось. І вона важливіша за квартплати, повірте.

VitalikDG, ну от валяйся на дивані з повним шлунком і далі та ний про гроші, чекаючи манни небесної.

Про таке не говорять, а ...дують заробляти. А от про духовність говорять.

Опубліковано
Раби — це нація, котра не має мови Слова. Тому й не зможе захистить себе. (О. Пахльовська)

ось шановні для чого потрібна мова рідна(державна)

Опубліковано
VitalikDG, ну от валяйся на дивані з повним шлунком і далі та ний про гроші, чекаючи манни небесної.

О за це дякую...щиро. Да от такий матеріальний, хочу бути ситим і з грошима.

А про духовність говорити ніколи ...бо вкалують як коні щоб за комунальні послуги заплатити вже мовчу про їжу.

Опубліковано

Дивно, що деяких українців заклик розмовляти українською так зачіпає за живе.

Виникає сумнів, чи то справжні українці....

Опубліковано

Дивно, що деяких українців заклик розмовляти українською так зачіпає за живе.

Виникає сумнів, чи то справжні українці....

Покажіть цих негідників !

Принаймні у цій темі ну ніхто не відрікся від рідної мови !

Я наприклад проти нав"язування того що і без акції роблю.

Доречі прочитавши пости поборників невідомо чого склалося враження що людина яка розмовляє українською завжди - це еталон, а так званий двомовний, тобто людина яка знає більше чим одну українську це недорозвинений примат якому потрібно чіпляти вказівники. :D

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...