Перейти до змісту

Я грамотно пишу на різних мовах

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 83
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Як то не підходить?

"Ти квартиру вже підшукувала?" шонєтак?

немає підшуковувала в українській мові.

Опубліковано

немає підшуковувала в українській мові.

"ПідшУкувати" і "підшукОвувати" - імхо, відрізняються, поки лише не можу сформулювати чим: не то часом дії, не то важливістю...

На рахунок "немає" - якщо слово звучить в розмовній мові, то воно "є". Крім того, погугливши, знайшов інтерв'ю, де зустрічається обидва варіанти слова з вуст однієї ж людини:

Згодом розпочали підшукувати колективи вищого дивізіону провідні гравці «Буковини».
Як наслідок, багато гравців івано-франківського колективу розпочали підшуковувати інші команди.

Знову ж виникає питання: ці словоформи - результат кальки з якоїсь іншої мови, чи просто діалект однієї відносно іншої?

Опубліковано
"ПідшУкувати" і "підшукОвувати" - імхо, відрізняються, поки лише не можу сформулювати чим: не то часом дії, не то важливістю...

так і хочеться провести аналогії з англійськими "Indefinite" і "Perfect" часами!..

Опубліковано

так і хочеться провести аналогії з англійськими "Indefinite" і "Perfect" часами!..

проведи такі паралелі між словами підшукувати і підшукати. або, якщо уже так дуже хочеться, підшуковувати і підшукати.

Опубліковано

словник.нет підказує що підшукати - дієслово, доконаний вид, I дієвідміна, підшукувати - дієслово, недоконаний вид, I дієвідміна, а про "ПІДШУКОВУВАТИ" там ні слова... Так все таки, що таке є слово "підшуковувати"?

Опубліковано

проведи аналогію, наприклад,

підпригнути = підшукати

підпригувати = підшуковувати

думаю в другому випадку має місце множина,

або навіть так =): підшуковувати = n * підшукати

============================

не, не так

підпригнути = підшукати

підпригувати = підшукувати

підшуковувати..... підприговувати!? О_о

я вже сам запутався...

Опубліковано

vanabee, я трошки не про то: мова про "під-шук-ува-ти" і "під-шук-ов-ува-ти"...

умумс, я вже виправився:

не, не так

підпригнути = підшукати

підпригувати = підшукувати

підшуковувати..... підприговувати!? О_о

я вже сам запутався..

Опубліковано

російською "підшуковувати" перекладу як "подыскивывать".

цей переклад я з самого початку, в першому пості писав. В той же час: "підшукувати" - теж "подыскивывать".

Що означає суфікс -ов- в дієсловах (якщо я правильно постом вище "підшуковувати" розклав)?

Опубліковано

Ще жодного разу не стрів росіянина, що грамотно говорив по російськи.... в т.ч. на борді.

Ну а якщо "хтось" захоче вчити мене грамотності і повязувати її з моєю патріотичністю хай щиро цьомне мне в попу, трясця його матері. Хай спочатку спробує щирого українського лайна на смак,, а щоб легше було вчити хай пустить собі троха крові носом. А всяким там народним великим вчителям я раджу спилювати мушку на гвинтівці, щоб вічко не порвалось як будуть з дупи виймати.

Опубліковано

Історія вчить, що для патріотизму краще влучно стріляти, ніж грамотно писати, хоча одне другому і не заважає

Опубліковано

--  Скажи: “за*бал ти меня, папа, сваімі ахвіцеpами, я на моpе їду купаться. Хочеш купаться?

--   Я стpілять хочу!

Опубліковано

Ну-ну, рібята. Стріляйте, стріляйте. Уже до Януковича дострілялись.

Чомусь усі так болісно сприймають ті напади про грамотність, хоча вони адресовані буквально двом особам.

Не знаю, що ще вам сказати. Я, просто, дуже ціную і поважаю працю моєї шкільної вчительки української мови і літератури. Вона так старалась. А ми стріляти хочемо. Ну що ж... Така, видно, наша українська доля...

Опубліковано

Чомусь згадалось...

У всякого своя доля

І свій шлях широкий:

Той мурує, той руйнує,

Той неситим оком

За край світа зазирає,—

Чи нема країни,

Щоб загарбать і з собою

Взять у домовину.

Той тузами обирає

Свата в його хаті,

А той нишком у куточку

Гострить ніж на брата.

А той, тихий та тверезий,

Богобоязливий,

Як кішечка, підкрадеться,

Вижде нещасливий

У тебе час та й запустить

Пазурі в печінки,—

І не благай: не вимолять

Ні діти, ні жінка.

А той, щедрий та розкошний,

Все храми мурує;

Та отечество так любить,

Так за ним бідкує,

Так із його, сердешного,

Кров, як воду, точить!..

А братія мовчить собі,

Витріщивши очі!

Як ягнята; «Нехай,— каже,—

Може, так і треба».

Так і треба! бо немає

Господа на небі!

А ви в ярмі падаєте

Та якогось раю

На тім світі благаєте?

Немає! немає!

Шкода й праці. Схаменіться:

Усі на сім світі —

І царята і старчата —

Адамові діти.

І той... і той... а що ж то я?!

Ось що, добрі люди:

Я гуляю, бенкетую

В неділю і в будень.

А вам нудно! жалкуєте!

Єй-богу, не чую,

І не кричіть! Я свою п'ю,

А не кров людськую!

Опубліковано

Історія вчить, що для патріотизму краще влучно стріляти, ніж грамотно писати, хоча одне другому і не заважає

Історія вчить, що деякі особливо войовничі народи іноді поколіннями контрибуцію виплачували.

Опубліковано

Історія вчить, що деякі особливо войовничі народи, іноді, поколіннями контрибуцію виплачували.

Опубліковано

Ще жодного разу не стрів росіянина, що грамотно говорив по російськи.... в т.ч. на борді.

А може, російської мови, як такої не існує? Може це - широко роздутий міф, для "оболвания" "братських народів", а ми ведемся на цю чухню?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...