Перейти до змісту

Полімерпіщана черепиця


Anubius

Який матеріал для покриття даху ви обираєте  

67 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Будую будинок, вже скоро постане питання, яким матеріалом накрити дах. Є два оптимальні матеріали: металочерепиця та полімерпіщана черепиця. Ціна за квадратний метр однакова: 60-65 грн. за кв.м. Ціна за роботу теж не сильно відрізняється. Як я бачу, полімерпіщана черепиця - ще досить новий матеріал на ринку Луцька; продавці наводять дві основні переваги полімерпіщаної черепиці над металочерепицею: відсутність конденсату, шумоізоляція від граду, дощу; а я дав би третю перевагу: - зовнішній вигляд практично як у натуральної черепиці, виглядає вонa дуже гарно, стоячи із землі, практично неможливо відрізнити від натуральної черепиці. Дуже цікавить те, хто з вас вже працював з полімерпіщаною черепицею? Чи може вже хтось експлуатує на свому будинку? Може, маєте суттєві зауваження чи навпаки можете похвалити? Буду дуже вдячний за Ваші важливі для мене відгуки.

> Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Європа вже давним давно переходить на полімерні вяжучі.... ось так.....у всіх сферах, тому полімербетон стоїть поряд з цементобетоном і асфальтобетоном. тобто.....якщо є дешевий полімер то чому б його не використовувати. Але якщо він дорогий.....я тоді взяв би щось дещевше....наприклад.... треба думати і шукати якісні місцеві матеріали

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В жару полімер-піщана - дає специфічний запах, а отже плавиться і виділяє щось....це погано!!!

Часом не перевірена - це теж погано!!!

Шум і конденсат....що я можу сказати, коли плануєш мансарду і все робиш по технології, то шуму і конденсату не буде ні в металочерепиці ні в полімерної... бо в любому випадку будеш використовувати гідро, пароізоляційні плівки і утеплювач, який не тільки утеплює, але і шумоізолює...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 року потому...

Рік тому побудував будинок і теж став вибір,яким матеріалом покрити дах...?спочатку думав про мет.черепицю,керамічну(дуже дорога)і зупинив свій вибір на полімерці(підійшла ціна і вигляд її мені дуже подобається).від знайомих почув,що в Луцьку появився ПП Ващук І.В.робить полімер-піщану черепицю.взнав його номер,зустрівся...що можу сказати...про черепицю розказував мені,що в них найкраща"ЕЛІТ" і ціни теж і сертифікати показував про довговічність і клявся,що не вигорить...заказав я черепицю в нього.зразу вам кажу,що переміряйте квадратуру,як вам її привезуть,бо мене хотіли нагріти,зі скандалом вирішив це питання.рік любувався своїм дахом,а потім почала вигорати.спочатку трошки,а зараз майже вся!приїхав до ПП Ващук І.В.розказав проблему,він сказав,що пофарбує мені її,але так і не приїхав!ось і вір після цього сертифікатам і словам... може хтось порадить,що робити в таких ситуаціях?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мій знайомий накрив хату полімеркою , через 2 роки черепиця почала тріскатись. Перекривав з частковою компенсацією.

В любих полімерах,якщо продукт виготовлено з первинних гранул- то ще більш менш, якщо з переробленого пластику-буде йому пісєц.Плюс сонце випалює всі полімери.

Ніхто поки що краще глиняної черепиці ни винайшов., зимою тепло, літом прохолодно, довговічна, естетична. Але вона важка, має бути відповідний фундамет, стіни та стропильна система.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я брав полімерпіщану черепицю з Житомира, 5 років назад, у нас в Луцьку її ще й досі продають на Дубенській.

Поки лежить :-) Трохи колір став бліднуватий, спочатку була глянцева, але так стала більш на натуральну схожа.

В сильну жару дійсно є трохи запах пластмаси, якщо залізти на кришу.

Не кришиться, не сиплеться, під ногами не ламається, в сильну жару вона навпаки робиться мягка, можна в руках гнути.

Теж показували всі сертифікати, гарантія - ніби 25 років.

Поки не жалію. Дійсно в інеті багато випадків описано, що тріскається/сиплеться. В той же час будинків багато нею покрито.

Брав з запасом, ще півпалети залишилось на заміну.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Я ще у 2009 році будувався, також став вибір між металочерепицею та полімеркою. Зупинив свій вибір на полімерці тому, що більш сподобався її вигляд, брав у Луцьку у ПП Ващук І.В. на Рівненській. Так дійсно, за ці роки колір став дещо блідніший, але не суттєво, і це майже не помітно. У жару не помічав запаху пластмаси. Дійсно тут пишуть погані відгуки про неї, але у мене за ці роки вона ані потріскала (хоч зимою і ходили по криші скідали сніг), не посипалась. На рахунок квадратури, хочу сказати що не всі майстри її вміють правильно ложити, так як це є новий товар на нашому ринку, тому можливо у вас щось ї не зійшлося.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 місяця потому...

Неякісна продукція на жаль зустрічається в усіх сферах.також це стосується і бітумної і метало і інших.як забезпечити свої інтереси?

Варіант один. При купівлі чітко і ДОКУМЕНТАЛЬНО обумовити гарантійні зобовязання.

а по темі- куми 3 роки тому побудувались.накрили полімерпіщаною.дуже задоволені.

позавчора пиячив у знайомого в новобудові,накритій бітумкою.весь вечір обговорювали усілякі будматеріали.все таки бітумна черепиця не для нашого клімату.

а по Луцьку і навколишніх селах бачу дуже багато (в основному на "свіжіших"будинках) полімерну.виглядає як справжня.виглядає дорого.

хоча насправді ціна на сьогодні коливається в межах плюс мінус 70 грн.

Вище писали ,що краще це перевірене старе.хм.та хай кладуть шифер.чи фарбовану тоненьку бляху.хоча якщо задуматись то скільки років на ринку України металочерепиця?і чи дійсно добре себе зарекомендувала.бляха є бляха.варто придивитись до тих будинків ,де вже лежить хоча б років 6-8.обростає мохом.на деяких будинках змінює колір плямами. ржавіє починаючи від місць кріплення.є там багато своїх мінусів.

Мені більше подобається полімерпіщана.а все ,що потрібно,це остерігатись при купівлі любої речі недобросовісних продавців.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вибрав полімерпісчану церепицю. Як будете вибирати, то беріть темні відтінки, а то дійсно можуть вигоріти. Важко вгадати які матеріали використовувались та якість в-ва. І ця черепиця значно важча за метал, будьте уважні.

post-20701-0-20275200-1364213939_thumb.j

(перший буд. до вас)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Метало- чи полімерпіщанна черепиця? Я вибрав метал, але не нашого виробництва. На даний час якість стає гіршою (товщина металу).Колись будувались батьки років 10 тому- метало-черепиця була товщиною 0.7 мм з Фінляндії, а зараз на добудову брали Словацьку метало-черепицю товщиною 0.45мм. Товщина металу коливається в основному 0.45-0.5 мм. Одне, що її спасає від корозії-це вміст цинку. Ні в якому разі її різати "болгаркою" не можна, тільки ножицями по металу. На рахунок моху на даху скажу, що він з"являється в більшості на метало-черепиці з матовим покриттям в будинках з розташуванням поблизу дороги. Краще метал з глянцевим покриттям, літом після дощу як нова з заводу. Витрати на дах, а саме каркас з дерева для метало-черепиці менші. Для полімерпіщанної черепиці потрібно дуже "густо" ставити крокви і бити рейки, з-за кордоном каркас для полімерпіщанної та натуральної черепиці роблять з металу. Це займає багато часу та грошей і т.д.

Якщо взяти якісну метало-черепицю,хороших спеціалістів та супутні матеріали належної якості- така металочерепиця буде довго служити вам на радість. Під метало-черепицю треба класти якісну і дорогу (500-700 грн за рулон 75 м кв) паро-гідроізоляційну плівку. Утеплити дах мінватою бажано польського виробництва товщиною від 10 до 20 см.

Полімерпіщанну черепицю Луцького виробництва мені рекомендували знайомі спеціалісти не брати через не належну якість (брак, вигоряє).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 місяця потому...

То ж якого виробника полімерпіщаної черепиці порадите?

І ще одне, чи обов"язково під неї класти горизонтальну рейку обрешітки товщиною 50-60 мм? Чи можна використати тоншу дошку, наприклад, товщиною 30 мм і шириною 100 мм, як під металочерепицю? Кут нахилу приблизно 40 градусів, відстані між кроквами 1,15-1,20 м.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Полімерпіщана продукція чи то черепиця, або бруківка або інші вироби в Луцьку не якісні. Підтримую думку форумчан в цій вітці. Трохи про процес виробництва. Пластик(гранули або відходи) розігрівають до ну дуже високих температур і перемішують з фарбованим піском. Вигорає черепиця-бо пігменти китайські-дешевші). Якщо роблять на смітті- це дуже погано, бо потріскає від морозу. Взагалі туди наскільки я знаю не дають протиморозних добавок, це ще одна причина чому тріскає після зими бруківка і черепиця полімерпіщанка. Їдем далі...обладнання-воно саморобне,(знаю декількох таких виробників) а технологічний процес-цього не любить.

Пластик потім в черепиці від сонця розігрівається і якщо там в черепиці або бруківці є ПВХ відходи чи пластик, тоді можливо виділення канцирогенних газів...тобто тих, що провокують утворення ракових пухлин...про УСЕ це звісно виробники не розказують...

Тут казали , що закордоном давно вже стоять будинки з такою черепицею, так того і стоять, що там проф. обладнання з сертифікатами і наповнювачі якісні, а не пластикові пляшки з смітників...) мій вибір був на користь металопрофілю і тільки металопрофілю!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Багато інфи перечитав стосовно якою черепицею краще крити.. Багато від*їздив до Ващука на виробництво, бачив усі процеси, матеріали і тд... Після того багато літератури пролистав нашої і не нашої, зв*язувався з постачальниками обладнання для виробництва - розпитував про технологію... Зараз вже накрив 7 дахів полімеркою.. Люди задоволені. Пробували різні візерунки. Естетично ця черепиця дивиться дуже гарно.. Приховує деякі недоліки даху... Толік дає гарантію 30 років здається.. Про те, що метал не шумить,якщо правильно зробити утеплення - теоретично можливо, але тоді слід відмовитись від вікон у мансардних кімнатах)).. Працювати нею - одне задоволення. Як на мене є велика перевага - літом метал нагрівається до 80 гр.Ц. і тим самим з часом псує підпокривельну мембрану. (а якщо брати просту гідроізоляцію, що наші не дуже навчені, економні люди пхають - то взагалі за пару років вонпа просто розсипається).

Полімерка так не нагрівається, не шумить, дійсно не створює конденсат (антикондинсаційна плівка не у всіх випадках працює), колір можливо трошки і втрачає з часом, якщо брати темні тони (все таки ультрафіолет). Світлі не втрачають у кольорі.

Зараз по вартості більш доступна ніж метал, бо наше виробництво - наша сировина (окрім фарби - беруть дорогу звідкілясь у євро). А ці всі страхи і ляки оцінюю як чорний піар, оскільки виїздив на їхні дахи, яким вже по 15 років. В основному пишуть люди які чули, але не стикались з такою покрівлею напряму.

До речі, не відмітити не можна добросовісність та порядність Анатолія. Я люблю працювати напряму з людьми, без цих клятих менеджерів і тд.. Тому говорю, що з цією людиною можна працювати.

post-26520-0-19609500-1424946361_thumb.j

post-26520-0-00664900-1424946364_thumb.j

post-26520-0-89953200-1424946365_thumb.j

post-26520-0-16809200-1424946371_thumb.j

post-26520-0-58641000-1424946376_thumb.j

post-26520-0-85143800-1424946383_thumb.j

post-26520-0-51229100-1424946388_thumb.j

post-26520-0-73214600-1424946772_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Побачив тему, згадав про свої муки вибору з цього питання. Те, що задаєте питання безпосередньо тим людям, які стикнулися з даною черепицею на практиці, а не просто її продають - дуже вірно! А тепер стосовно вашого запитання. В мене така черепиця на будинку вже 7 років. Якби зараз прийшлося знову вибирати, вибрав би її ще раз, проте в іншого виробника. Мав проблему, і не лише я один. За півроку коричнева черепиця вигоріла до невпізнання. Робив мені її такий Толік Слупський. Спочатку вони виробництво налагодили в Рожищі, потім перенесли у Луцьк. Так от, за півроку я в нього запитав, чому ж вона вигоріла??? він відповів що їх "розвели" з фарбою, проте причина банальна - його жадність і недобросовісність. Через близько року дзвінків, він все ж таки мені її перефарбував, прислав пацаньонка років 14-15 і він за 2 дні її перефарбував. Поки фарба тримається, але коли знову вигорить, то прийдеться платит з свого карману, а фарба + робота на даху дуже дорога. Я пожалів, що не підписав з ним договір. Будьте дуже уважні, якщо з ним стикнетеся, говорить одне - робить інше. За той час чув ще багато поганих відгуків про цього виробника. Особисто нічого проти не маю, але коли приходиться викладати свої кровні, мимоволі починаєш задумуватися. Не наступіть на ті ж граблі.

П.С.Будуть птання, розкажу більш детально, пишіть в ПП.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багато інфи перечитав стосовно якою черепицею краще крити.. Багато від*їздив до Ващука на виробництво, бачив усі процеси, матеріали і тд... Після того багато літератури пролистав нашої і не нашої, зв*язувався з постачальниками обладнання для виробництва - розпитував про технологію... Зараз вже накрив 7 дахів полімеркою.. Люди задоволені. Пробували різні візерунки. Естетично ця черепиця дивиться дуже гарно.. Приховує деякі недоліки даху... Толік дає гарантію 30 років здається.. Про те, що метал не шумить,якщо правильно зробити утеплення - теоретично можливо, але тоді слід відмовитись від вікон у мансардних кімнатах)).. Працювати нею - одне задоволення. Як на мене є велика перевага - літом метал нагрівається до 80 гр.Ц. і тим самим з часом псує підпокривельну мембрану. (а якщо брати просту гідроізоляцію, що наші не дуже навчені, економні люди пхають - то взагалі за пару років вонпа просто розсипається).

Полімерка так не нагрівається, не шумить, дійсно не створює конденсат (антикондинсаційна плівка не у всіх випадках працює), колір можливо трошки і втрачає з часом, якщо брати темні тони (все таки ультрафіолет). Світлі не втрачають у кольорі.

Зараз по вартості більш доступна ніж метал, бо наше виробництво - наша сировина (окрім фарби - беруть дорогу звідкілясь у євро). А ці всі страхи і ляки оцінюю як чорний піар, оскільки виїздив на їхні дахи, яким вже по 15 років. В основному пишуть люди які чули, але не стикались з такою покрівлею напряму.

До речі, не відмітити не можна добросовісність та порядність Анатолія. Я люблю працювати напряму з людьми, без цих клятих менеджерів і тд.. Тому говорю, що з цією людиною можна працювати.

Ой сорі,я якраз в цього Толіка і беру

Побачив тему, згадав про свої муки вибору з цього питання. Те, що задаєте питання безпосередньо тим людям, які стикнулися з даною черепицею на практиці, а не просто її продають - дуже вірно! А тепер стосовно вашого запитання. В мене така черепиця на будинку вже 7 років. Якби зараз прийшлося знову вибирати, вибрав би її ще раз, проте в іншого виробника. Мав проблему, і не лише я один. За півроку коричнева черепиця вигоріла до невпізнання. Робив мені її такий Толік Слупський. Спочатку вони виробництво налагодили в Рожищі, потім перенесли у Луцьк. Так от, за півроку я в нього запитав, чому ж вона вигоріла??? він відповів що їх "розвели" з фарбою, проте причина банальна - його жадність і недобросовісність. Через близько року дзвінків, він все ж таки мені її перефарбував, прислав пацаньонка років 14-15 і він за 2 дні її перефарбував. Поки фарба тримається, але коли знову вигорить, то прийдеться платит з свого карману, а фарба + робота на даху дуже дорога. Я пожалів, що не підписав з ним договір. Будьте дуже уважні, якщо з ним стикнетеся, говорить одне - робить інше. За той час чув ще багато поганих відгуків про цього виробника. Особисто нічого проти не маю, але коли приходиться викладати свої кровні, мимоволі починаєш задумуватися. Не наступіть на ті ж граблі.

П.С.Будуть птання, розкажу більш детально, пишіть в ПП.

Я якраз в нього і беру черепицю))) поки проблем ніяких не було і мені його порадили мої ж замовники.. Всі вчаться на своїх помилках, і я не виняток - різні ситуації можуть трапитись і часом таки трапляються. Головне бути людиною...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Побачив тему, згадав про свої муки вибору з цього питання. Те, що задаєте питання безпосередньо тим людям, які стикнулися з даною черепицею на практиці, а не просто її продають - дуже вірно! А тепер стосовно вашого запитання. В мене така черепиця на будинку вже 7 років. Якби зараз прийшлося знову вибирати, вибрав би її ще раз, проте в іншого виробника. Мав проблему, і не лише я один. За півроку коричнева черепиця вигоріла до невпізнання. Робив мені її такий Толік Слупський. Спочатку вони виробництво налагодили в Рожищі, потім перенесли у Луцьк. Так от, за півроку я в нього запитав, чому ж вона вигоріла??? він відповів що їх "розвели" з фарбою, проте причина банальна - його жадність і недобросовісність. Через близько року дзвінків, він все ж таки мені її перефарбував, прислав пацаньонка років 14-15 і він за 2 дні її перефарбував. Поки фарба тримається, але коли знову вигорить, то прийдеться платит з свого карману, а фарба + робота на даху дуже дорога. Я пожалів, що не підписав з ним договір. Будьте дуже уважні, якщо з ним стикнетеся, говорить одне - робить інше. За той час чув ще багато поганих відгуків про цього виробника. Особисто нічого проти не маю, але коли приходиться викладати свої кровні, мимоволі починаєш задумуватися. Не наступіть на ті ж граблі.

П.С.Будуть птання, розкажу більш детально, пишіть в ПП.

Знайшов на сайт виробника, про якого тут багато говорилось вже...

Хороша черепиця ну не може бути дешева.

За 60грн/кв... я дам вам 99% що там пігменти (CHINA).... навіть можу назвати виробників)

Да як на мене виробники роблять єрєсь, що не красять краскопультом черепицю поверхово... це довговічніше і кольори булиби яскравіші... по цні не дуже і відчутна булаби різниця...+ можна взяти лаки кольорові і ними пройтись...-був БИ БЛИСК і шик...

Можна взяти вітчизняні лаки, які витримують температуру 300град. ! Оце я розумію був би якісний продукт...

Вам так і зробили-пофарбували поверх черепицю і результат жеж краще! Практикою доказано!)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Побачив тему, згадав про свої муки вибору з цього питання. Те, що задаєте питання безпосередньо тим людям, які стикнулися з даною черепицею на практиці, а не просто її продають - дуже вірно! А тепер стосовно вашого запитання. В мене така черепиця на будинку вже 7 років. Якби зараз прийшлося знову вибирати, вибрав би її ще раз, проте в іншого виробника. Мав проблему, і не лише я один. За півроку коричнева черепиця вигоріла до невпізнання. Робив мені її такий Толік Слупський. Спочатку вони виробництво налагодили в Рожищі, потім перенесли у Луцьк. Так от, за півроку я в нього запитав, чому ж вона вигоріла??? він відповів що їх "розвели" з фарбою, проте причина банальна - його жадність і недобросовісність. Через близько року дзвінків, він все ж таки мені її перефарбував, прислав пацаньонка років 14-15 і він за 2 дні її перефарбував. Поки фарба тримається, але коли знову вигорить, то прийдеться платит з свого карману, а фарба + робота на даху дуже дорога. Я пожалів, що не підписав з ним договір. Будьте дуже уважні, якщо з ним стикнетеся, говорить одне - робить інше. За той час чув ще багато поганих відгуків про цього виробника. Особисто нічого проти не маю, але коли приходиться викладати свої кровні, мимоволі починаєш задумуватися. Не наступіть на ті ж граблі.

П.С.Будуть птання, розкажу більш детально, пишіть в ПП.

Знайшов на сайт виробника, про якого тут багато говорилось вже...

Хороша черепиця ну не може бути дешева.

За 60грн/кв... я дам вам 99% що там пігменти (CHINA).... навіть можу назвати виробників)

Да як на мене виробники роблять єрєсь, що не красять краскопультом черепицю поверхово... це довговічніше і кольори булиби яскравіші... по цні не дуже і відчутна булаби різниця...+ можна взяти лаки кольорові і ними пройтись...-був БИ БЛИСК і шик...

Можна взяти вітчизняні лаки, які витримують температуру 300град. ! Оце я розумію був би якісний продукт...

Вам так і зробили-пофарбували поверх черепицю і результат жеж краще! Практикою доказано!)

Зараз ціна їхня 120 грн за м2... Фарбувати поверх уже однорідну масу - це і є "єресь". Це б призвело до значного здорожчання черепиці. Бо звичайні фарби не підходять - там полімер, в нього дуже погана адгезія. Значить треба грунтовка специфічна... Тим більше коли нею працюєш - вона падає, царапається і тд... Всі проблеми виникають через сонечко. Відповідно основна проблема вигорання, тріскання і тд (якщо відкинути, що використовують вторпластик - там бачив гранули та спец машина для гранул) в УФ стабілізаторах. Саме їх слід давати, щоб не було руйнування полімерів,яке починається з вигорання кольору...

Можливо колись були з цим трабли. Останніх років 5 - 10 все чітко. Бачив дахи їхні яким по 15 років.

Ну і не вірю, я що вона десь в когось потріскалась... Це мені здається тролінгом, чи ПР конкурентів... Кажіть мені адресу даху чи власника - я поїду чисто з інтересу подивлюсь та поспілкуюсь....

Так, що давайте адрес - мені цікаво. Це буде корисно для цієї теми. Фото викладу. Чекаю.

Це мені потрібно оскільки я з нею працюю і ця черепиця для мене пріоритетна - бо чудово підходить для мансардного поверху каркасного будинку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Останніх років 5 - 10 все чітко. Бачив дахи їхні яким по 15 років.

А це не "єресь"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ж написав - давайте адреси дахів проблемних будинків. Поїду подивлюсь... Останнім часом людям мало довіряю, а ще менше буквам в інтернеті.

Полімеркою накриті сотні будинків тільки в Луцьку - більшість це полімерка Толіка.. Так що якщо є проблемні будинки - обов*язково тут відгукнуться.. Поїду подивлюсь.. Тут викладу інформацію та фото...

Якщо будете їхати через міст Рівненської біля автозаводу то по лівій стороні побачите накритий будинок полімеркою теракотового кольору - вона вже там лежить біля 15 років...

Ну і плюс я постійно в зонах активних забудов... багато теж накрито полімеркою..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Платформа, одна адреса є - можна підїхати запитатись. Давайте більше адрес.

П.С. Архітектор розповідав, що металочерепиця для нежитлових будівель і термін експлуатації 15 років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По цій адресі є проблема і яка?

Ми жіночці на Чернишевського накрили будинок Словацьким металом (знайомий віддав їй типу "по собівартості" за 56 грн при курсі 8). Вже ржавіє. 2 роки тільки пройшло. Там де хвильки - взагалі на сонці просвітлюєтсья.

Я це говорю не до того, що металочерепицею крити не варто, а до того, що багато хто гониться за економією не розуміючи до чого це може призвести...

Нормальний метал на сьогодні - це як мінімум 170 грн для роздрібу. І брати варто в перевірених постачальників

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

<p>

<br />По цій адресі є проблема і яка?<br />
<br /></p> Є адреса можна підїхати розпитатись у власника. Про проблеми не писав.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...