Перейти до змісту

Проект-пленер "Зникаюче місто"

shvorak

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

мєтодічность і сістєматічность!

"лучше один день потерять, а потом за пять минут долететь!" (с)

989837813.jpg

Насправді, я як ніхто, не жаліючи сил, рекламую майбутнє дійство !

Куча людей вже пишуть і дзвонять мені з єдиним питанням - Ну коли вже ???

А що я їм можу сказати ? Ну хіба що :

"Но, клянусь вам, в следующий же раз, и уж никак не позже понедельника..." (с)

• Відповідей 78
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Колись я зтикався з Іваном Швораком і його товаришами з приводу "Вічного вогню" на "Меморіалі слави".

В результаті, окрім, "та ми, та я !!!!!", і усіляких пустих слів, ні яких результатів.

Опубліковано

Був би я модером - прикріпив цю тему як важливу !

Подія ж далеко не рядова для "Лучан та мешканців Луцька".

По останнім чуткам - ще нічого конкретного але планер "навмисного дискомфорту" має розпочатися ось-ось і з дня на день.

Опубліковано

6dec717358d0.jpg

Запрошуємо всіх, хто чекав, 29 жовтня 2010 року на виставку-пленер "Місто, що зникає", яка відбудеться на вул. Лесі Українки (район колишньої "Лакомки"). Орієнтуємось розпочати з 14.00. В випадку сильного дощу спроба буде перенесена на суботу.

Опубліковано

Треба було цю "світлу ідею" за два дні перед виборами мутити? Чи ви тепер скажете: хай вони задумаються, хай знають наших!

Тьфу. І тут політика.

Опубліковано

Пропоную відвідати колективно планер, оцінити на місці і провести коротку бордівку у кафе напроти. Коротку ! на годинку-дві від сили !

Опубліковано

Дякуємо всім, хто чекав, стимулював і сумнівався. Пленер завершився, виставка відбулась, але проблема зникаючого міста залишається актуальною, та болючою для нас. Тому ми і надалі будемо боротися всіма розумними методами за повернення душі міста.

post-7304-033873300 1288377594_thumb.jpg

post-7304-076850500 1288377633_thumb.jpg

post-7304-069491400 1288377706_thumb.jpg

post-7304-062757500 1288377759_thumb.jpg

post-7304-049634800 1288377909_thumb.jpg

post-7304-037711600 1288378025_thumb.jpg

post-7304-092534500 1288378069_thumb.jpg

post-7304-039703800 1288378118_thumb.jpg

post-7304-032275100 1288378176_thumb.jpg

post-7304-006382500 1288378243_thumb.jpg

post-7304-038482100 1288378319_thumb.jpg

Опубліковано

Дякуємо всім, хто чекав, стимулював і сумнівався. Пленер завершився, виставка відбулась, але проблема зникаючого міста залишається актуальною, та болючою для нас. Тому ми і надалі будемо боротися всіма розумними методами за повернення душі міста.

Опубліковано

я так розумію що саме це полотно і є головним у пленері

6bc78e9ffc57.jpg

як ви самі пане Іван оцінюєте ваш учорашній захід,чи добилися ви поставленої мети і у чому це виразилось ?

На мою думку всеж ефективніше було б розмістити цю виставку на форумі і гаряче обговорити кожен знімок і проблему з ним повязану. Абсолютно не сумніваюсь що до обговорення долучилось би дуже багато форумчан - ми це діло любимо, бо не байдужі ! Можливо ми б зразу знайшли практичне рішення хоч якоїсь проблеми разом. А саме це і є головне - не показати проблему а вирішити її !

А так , технічно говорячи, коефіцієнт корисної дії вашого заходу,на мою думку, вибачте, практично нульовий.

Якщо бажаєте, а думаю ви саме цього повинні бажати, давайте прямо тут і обговоримо чому наприклад власник "старої" споруди замість того щоб відновити її первісний вигляд робить сучасне оздоблення і т.д. і т.д

І наостаток дружня порада - заходи потрібно робити оперативно, а не анонсувати за пів року і тянути кота за хвоста, при цьому ображаючи незнайомих людей у байдужості і "совковій начинці" .

І тоді ви, можливо, знайдете хоч якусь підтримку, а не те що отримали ...

Опубліковано

дякую за фото! хоч і приймав участь, але не зміг прийти на виставку. бачив на фотках дещо змінилося з літа!!! уявіть, як швидко! а за роки!...(

Опубліковано

бачив на фотках дещо змінилося з літа!!! уявіть, як швидко! а за роки!...(

Олександр, а що конкретно змінилося ? Може почнемо предметну розмову. Чи це в принципі не потрібно ?

Опубліковано

мелькнув будинок на вулиці, назву якої забув. цегляного нетинькованого стилю. там на балконі (замість балкону?) зробили якусь прозору коричневу пластикову дугу - очевидко, накриття якесь.

Опубліковано

бачив на фотках дещо змінилося з літа!!! уявіть, як швидко! а за роки!...(

Олександр, а що конкретно змінилося ? Може почнемо предметну розмову. Чи це в принципі не потрібно ?

Шановний Otto Kreer, але ж заперечувати, що нічого не змінилося (читай "не зникло" або "спотворено") навіть за кілька місяців просто не доводиться. Напевно Вам, як досвіченому краєзнавцю, це відомо.

Конкретних прикладів просто маса. Наприклад, Вам же відомо як зовсім недавно було перефарбовано старий будинок СБУ? як повністю знищено образ Братської церкви? як "модернізуються" фасади десятків будинків кінця ХІХ - початку ХХ ст. на Д. Галицького, бічних провулках вул. Б. Хмельницького, Старого міста? Ви ж бачите, яку новобудову ваяє УПЦ КП навпроити нацбанку? А це ж буде єдине ціле з комлексом Троїцького собору та монастиря. Придивіться, яку цибулину вони збираються підняти на дах? Рязанська глубинка помре від заздрощів просто! А наш центр та його пам'ятки XVIII ст. просто збагатяться ще одним шедевром по сусідству. Про пластикові вікна та жахливі вивіски та реклами на будинках, старі фотографії яких Ви теж охоче виставляєте на форумі, я вже мовчу.

Шановний Otto Kreer, можливо я не розумію джерел Вашого скептицизму стосовно вчорашньої акції, але, повірте, зміни, про які йдеться, відбуваються у реальному часі - тепер і навколо нас.

Опубліковано

Конкретних прикладів просто маса. Наприклад, Вам же відомо як зовсім недавно було перефарбовано старий будинок СБУ?

Почнемо по порядку ! Який вигляд на вашу думку мав би мати будинок СБУ ?

але, повірте, зміни, про які йдеться, відбуваються у реальному часі - тепер і навколо нас.

Вірю, зміни відбуваються - тепер і навколо нас, скажу більше зміни відбуваються уже багато століть і не завжди ці зміни погані.

Опубліковано

Конкретних прикладів просто маса. Наприклад, Вам же відомо як зовсім недавно було перефарбовано старий будинок СБУ?

Почнемо по порядку ! Який вигляд на вашу думку мав би мати будинок СБУ ?

точно, не совдеповсько-сірим і точно не з такими вхідними дверима (до речі, бабла на кращі двері СБУ точно має, та й фарба іншого кольору у Новій лінії не дорожча). Ви ж маєте багато старих фотографій цього будинку. Подивіться. У цей їх ремонт просто вершина рагульства.

Опубліковано

точно, не совдеповсько-сірим і точно не з такими вхідними дверима (до речі, бабла на кращі двері СБУ точно має, та й фарба іншого кольору у Новій лінії не дорожча). Ви ж маєте багато старих фотографій цього будинку. Подивіться. У цей їх ремонт просто вершина рагульства.

Якщо справа лиш у кольорі то мені особисто подобається ця гамма і хто ж з нас правий ? Наскільки я побачив архітектуру старого будинку абсолютно не чіпали.

Опубліковано

Якщо справа лиш у кольорі то мені особисто подобається ця гамма і хто ж з нас правий ? Наскільки я побачив архітектуру старого будинку абсолютно не чіпали.

Логіка залізна. Гадаю, батюшці з Покровки теж подобається як вимальована його церква. Воже й він правий? А можливо, окрім власних уподобань є ще якісь критерії? Колористика теж має свої закони. А ремонт вони зробили рагульський все-таки. І хтож з нас правий?

Опубліковано

колір, матеріал, стилістика - це все рівноправні речі, бо всі вони визначають рівень (псевдо)реставрації об'єкта. якщо був будинок якогось стилю, ми не можемо реставрувати його, знявши і стерши стилістику оригінального авторства. якщо купол в братській церкві не був і ніяк не міг бути золотим, ми не можемо просто так собі його золотити. якщо є споруда цегляного стилю, ми не можемо її покрити кольоровим легким тиньком. звісно, ми можемо це все зробити дуже легко і робимо. але тоді це ніяка не реставрація і навіть не ремонт пам'ятки - це її елементарне нищення! і це не я придумав - це підсумок розвитку свідомості людства у питаннях збереження культурної спадщини, закріплених у різних документах, як міжнародного, так і регіонального характеру.

Конвенція про захист всесвітньої культурної та природної спадщини

Міжнародна хартія з охорони та реставрації архітектурно-містобудівної спадщини

Закон України "Про охорону культурної спадщини"

та про що говорити - їх ціла купа...

є один сайт цікавий - форум, де люди слідкують за (псевдо)раставраціями по всій Україні. цікаво подивитися, де, що і хто...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...