talja Опубліковано 19 Серпня, 2010 в 17:24 Поділитися #101 Опубліковано 19 Серпня, 2010 в 17:24 дивно, десь пропали деякі повідомлення... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 11:32 Поділитися #102 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 11:32 вчора були голубці Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
solnishko Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 11:51 Поділитися #103 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 11:51 у мене теж))))) а сьогодні тушу кролика і плов роблю))))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 11:56 Поділитися #104 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 11:56 обожнюю плов Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Sandro Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 12:44 Поділитися #105 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 12:44 Яєчня по-холостяцки: "відкрив холодильник - почесав яйця - закрив холодильник" Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Caprichos Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 13:30 Поділитися #106 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 13:30 гречка, відбивні та цвітна капуста. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ha3aP Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 13:46 Поділитися #107 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 13:46 Я ото сижу і думаю, хто б то мене накормив сьогодні? )) І тут опа, така чарівна тема Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kleo Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 14:49 Поділитися #108 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 14:49 А я готую фарширований перець. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 15:16 Поділитися #109 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 15:16 У мене в духовці мусака - запіканка з баклажан і м"яса.Рецепт: баклажани порізати вздовж пластинками, посолити і відставити хвилин на 20-30.Підсмажити цибулю, додати м"ясний фарш і тушкувати до готовності. Потім сюди ж додати томатний соус (можнасвіжі помідори), часник, сіль, перець.У форму для запікання викладаємо шарами - баклажани, фарш, баклажани, фарш, баклажани, помідори кружальцями.Заливаємо соусом - розтопити зо дві ложки вершкового масла, всипати дві ложки борошна,трошки підсмажити і влити 1,5-2 склянки гарячого молока. Розмішувати швидко, щоб не утворились грудочки - і на запіканку його. Щедро посипати тертим сиром.Запікати в духовці 30 хв при температурі 200 градусів. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
zzzvalentinxxx Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 17:39 Поділитися #110 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 17:39 хех... Мівіну запарюю.. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Iresjka Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 18:21 Поділитися #111 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 18:21 макарончики. але обов"язково з твердої пшениці: Премія, Чемпіон, Серджіні, або дорожчі типу барілли. Варю стільки часу як написано на пачці, потім зціджую, заправляю оливковою олійкою і базиліком(як варіант- прованські або італійські трави). плюс салат із зелені і свіжих овочів, теж заправлений олійкою і з травами. часом просто макарони вимішую з порізаним листям салату, шматочками помідорів, покришеною зеленою або молодою цибулькою, кропом, петрушечкою. звичайно ж, заправляю оливковою олійкою. Макарони після варіння мають лишатися тверденькі. Як казав Сєва Новгородцев, відомий поціновувач пасти- как грудь молодой дєвушкі. смачного. А де можна купити свіжий базилік?! Я спеціально до старого ринку катався (у їхній відділ спецій де бабки торгують) Та нічого незнайшов В мене можна купити!!! А ще інколи на базарі варшавка внизу... якщо прямо спускатися від входу зверху вниз по зїзду.. похилому так дешевше як в супермаркетах. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Iresjka Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 18:31 Поділитися #112 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 18:31 Мало в кого є такий інгридієнт... я квіти гарбуза. Просто пустоцвіт що не дає плодів зриваємо, миємо, видаляємо тичинки... дуже акуратно, квіти тонесенькі. Попередньо варимо рис. Тоді беремо морквинку, натираємо на тертушці, аналогічно 1-2 зубки часничку. Притушуємо морквочку з часничком на сковорідці. Потім перемішуємо отримане з рисом і фаршируємо квіточки. Викладуємо їх на сковорідку. Заливаємо томатним соком або розведеним трішки соєвим соусом. Мені більше подобається томатний сік!!! І тушимо до того як основа квіточки стане мякою. СУПЕР!!!! Дуже смачна і легенька страва для вечері. З мясом робили... але уже не той еффект. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Caprichos Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 21:23 Поділитися #113 Опубліковано 20 Серпня, 2010 в 21:23 якась така цікава страва...а хіба гарбузи ще й досі цвітуть? я думала,що вони ще десь у червні відцвіли, де пересічному лучанину зараз взяти ті квітки? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Iresjka Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 16:18 Поділитися #114 Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 16:18 якась така цікава страва...а хіба гарбузи ще й досі цвітуть? я думала,що вони ще десь у червні відцвіли, де пересічному лучанину зараз взяти ті квітки?Насіння гарбуза висівають тоді, коли температура ґрунту на глибині 10-12 см досягне 12-14°С. У південних районах України і Закарпатті — це третя декада квітня, а на Поліссі і в західних областях — перша половина травня.Крім того квітки у гарбуза поділяються на жіночі та чоловічі. Жіночі квітки запилюються комахами від чоловічих та на них формується зав`язь, чоловічі ж в той час ростуть та квітнуть. Дехто їх зрізає, дехто залишає. В червні вони ще навіть не заквітають, це період активного росту пагонів. Якраз зараз у мене на огороді повнісінько таких квітів на яких не сформувалася зав`язь. Пересічний лучанин за бажання може домовитися з тими ж бабусями що торгують на базарі, внизу в павільйоні. В них гарбуза росте, а квіти (я впевнена на 95%) використовує мало хто. Крім того за домовленістю в тому ж таки місці на базарі де я попередньо казала продається базилік у домовлений день можуть з`явитися і квіточки гарбуза.Можа їх купити і у мене за чисто символічну плату ) щоб не безплатно.. скажімо за 1 грн. за 10 шт. Тільки одна умова. ГОТУВАТИ ОДРАЗУ ПО ПРИХОДУ ДОДОМУ... ІНАКШЕ ЗІВ`ЯНУТЬ!!!!! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Iresjka Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 18:52 Поділитися #115 Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 18:52 Шо ви всьо за той базілік? Базилік дуже класне зіллячко. Але знайти його важко. Тітки на базарі майже не знають,що воно за чудо таке. В "ТАМ-ТАМІ" і "Сільпо" він буває рідко, привозний (в основному з Ізраїлю), продається на вагу, виходить дорого і дуже швидко псується. А на дачі я 2 роки підряд його сіяла - не росте, зараза. Потрібно з розсади. Так, що рослина ця дуже примхлива, але смачна. Я її люблю в салати додавати і соуси до макаронівчи спагеті. Можу порекомендувати рецепт салату - швидко і по сезону. Якщо базилік знайдете. Салат. 2-3 помідора, пучок салату, сир "Моцарела" (беріть в розсолі), листя базиліку, бальзамічний оцет, оливкова олія, сіль, перець. Листя рвемо руками, помідори ріжемо крупними кусками, "Моцарелу" зливаємо і ріжемо немаленькими квадратиками. Базилік нарізаємо смужками. Готуємо заправку - 3 ст. ложки олії збиваємо з 1 ст. ложкою оцту (пропорції можуть бути трохи більшими в залежності від кількості салату), додаємо сіль перець. Заливаємо заправкою, перемішуємо і даємо настоятись кілька хвилин не в холодильнику. А до молодою картоплі з маслом і укропом - це взагалі красота! P.S. Замість "Моцарели" можна взяти болгарський перець і порізати його тоненькими смужками. Теж смачно вийде. Не знаю... в мене росте на ура і багато!!!!!! І зелений і фіолетовий. Якщо буде зайве насіння можу дати. Можливо адаптований сорт. А в принципі, спробуй садити в теплицю (якщо маєш)... або висаджувати в грунт в середині травня. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Caprichos Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 19:32 Поділитися #116 Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 19:32 ну не знаю... я б не ризикнула нагодувати свого чоловіка квітками гарбуза Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tolik_lt Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 19:51 Поділитися #117 Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 19:51 на минулому тижні купляв базилік біля Пасажу, в дядька, що сидів під ковбасним магазином. 1,50 грн пучок. був фіолетовий і зелений. я брав фіолетовий. Дядко мав багато базиліку, спецом вирощує. іщітє, і обрящєтє Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Iresjka Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 20:51 Поділитися #118 Опубліковано 21 Серпня, 2010 в 20:51 Годувала гостей два рази. Позиціоную екзотично, як "Страва з чарівного острова гавайї". Тато як перший раз скуштувавне зразу зрозумів шо воно таке за тонка капуста... Крім того страви з квітів це не новинка. Колись модно було готувати... ніколи б не подумала... фіалки. А взагалі Гугл в поміч. там є ще кілька рецептів з цих чудових квіточок... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Caprichos Опубліковано 23 Серпня, 2010 в 19:26 Поділитися #119 Опубліковано 23 Серпня, 2010 в 19:26 сьогодні готувала печінку під гучною назвою "По-королівськи", салат з баклажанів та перчик фарширований творогом з часником та зеленню. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 23 Серпня, 2010 в 19:41 Поділитися #120 Опубліковано 23 Серпня, 2010 в 19:41 сьогодні готувала печінку під гучною назвою "По-королівськи", салат з баклажанів та перчик фарширований творогом з часником та зеленню. Рецепт печінки в студію, пліз! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tolik_lt Опубліковано 23 Серпня, 2010 в 19:49 Поділитися #121 Опубліковано 23 Серпня, 2010 в 19:49 їла чоловікові печінки? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
solnishko Опубліковано 23 Серпня, 2010 в 20:56 Поділитися #122 Опубліковано 23 Серпня, 2010 в 20:56 А я була на шашликах, тому хоч сьогодні дала трохи спокою плиті)) але вчора готувала хачапурі (в начинку до якого завжди даю свіжий базилік і часник), базилік купую на старому ринку. рецепт:для тіста - 200-250 гр. творога, 150г вершкового масла, чайна ложка цукру, 2 яйця, муку (скільки забере, але не надто густе, просто творог буває різний по жирності), 1/2ч. ложки соди, дрібка солідля начинки: 300 гр. твердого сиру, 1 яйце, 1 столова ложка сметани, часник, базилікзамішується тісто, ділиться на 2 частини, розкатується на бляшці, зверху - начинка, накриваємо другою частиною розкатаного тіста, змазуємо яйцем, проколюємо в декількох місцях вилкою. Випікати на невеликому вогні (духовка повинна бути розігріта!) приблизно 40-45 хвилин, тісто покаже, зарумяниться. ЗІ порада - тісто розкатувати не товсто - краще пропечеться і буде ефект "розшарування" Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Caprichos Опубліковано 24 Серпня, 2010 в 13:25 Поділитися #123 Опубліковано 24 Серпня, 2010 в 13:25 їла чоловікові печінки? ну якщо ти знаєш тільки такий рецепт приготування печінки, то я щиро співчуваю (хоча такий рецепт я також знаю) я ж готую по іншому: печінку звільнити від плівки, вимочити в молоці,порізати, посолити, обваляти в муці, смажити з обох боків, викласти в окремий посуд. Цибульку порізати півкільцями не дуже тоненькими, болгарський перець(червоний та жовтий)також порізати широкими півкільцями. Обсмажуємо цибулю, додаємо туди перець - все тушкуємо до готовності,викладаємо зверху на печінку, прикрашаємо зеленню. Смачного! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 24 Серпня, 2010 в 13:32 Поділитися #124 Опубліковано 24 Серпня, 2010 в 13:32 я ж готую по іншому: печінку звільнити від плівки, вимочити в молоці,порізати, посолити, обваляти в муці, смажити з обох боків, викласти в окремий посуд. Цибульку порізати півкільцями не дуже тоненькими, болгарський перець(червоний та жовтий)також порізати широкими півкільцями. Обсмажуємо цибулю, додаємо туди перець - все тушкуємо до готовності,викладаємо зверху на печінку, прикрашаємо зеленню. Смачного! Дякую за рецепт! Сьогодні збираюсь готувати рагу з цибулі, баклажанів, кабачків і солодкого перцю (треба трохи розвантажити холодильник від всього цього добра) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 26 Серпня, 2010 в 18:52 Поділитися #125 Опубліковано 26 Серпня, 2010 в 18:52 Сьогодні готувала смачні котлетки: дрібно порізала 500 гр курячого філе і десь 150 гр твердого сиру (був російський), додала яйце, 3 столові ложки майонезу, 2 столові ложки борошна, сіль, перець. Все вимішала і дала 10 хв постояти. Ложкою викладала на сковорідку, як млинці, і смажила. Дуже смачно! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.