Перейти до змісту

звукоізоляція стін

r0ma

Рекомендовані повідомлення

потрібна порада.

треба зробити звукоізоляцію стіни в 0,5 цегли. невже єдиний вихід 5 см мінвати і гіпсокартон на каркасі? чи можна щось зробити тоньше? бо на вагу золота кожен см.

буду вдячний

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

треба стянути стіну штукатурним розчином високої марки, затерти, прогрунтувати. Поклеїти на стіну звукоізоляційні плити :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що за плити? пінопласт?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо все ж таки діло дійде до мінвати з гіпсокартоном, тоді на внутрішню сторону ГКЛ можна наклеїти автомобільну шумоізоляцію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна глянути тут

verdani.com.ua

правда я ще з ними не працював, але думаю можна буде замовити, завтра уточню деталі і ціни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна глянути тут

verdani.com.ua

правда я ще з ними не працював, але думаю можна буде замовити, завтра уточню деталі і ціни.

це ж підкладка під ламінат. ви пропонуєте наклеїти її на внутр. сторону гіпсокартону?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю товста підкладка під ламінат теж буде працювати, ще краще тепловий екран для батарей (те саме, тільки з фольгою, фольга - до напрямку звуку). Клеїти можна на клей для поролонових багетів (прозорі "соплі" такі, теж досить дешевий) Я за такою технологією звукові колонки покращую ;)  

Можна і поекспериментувати з  розчином високої марки, це зменшить резонанси стіни, але додатково "закатати" в нього сіточку, що приміняють для армування покриття "короїд". 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 року потому...

Хочу звукоізолювати кімнату в панельному будинку.

Хтось таке вже робив? Які матеріали вибрати? Яка технологія робіт? Мінвату не пропонувати - внутрішній об'єм кімнати не повинен суттєво зменшуватись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм.

Чого робити непотрібно

Дуже часто будівельники рекомендують для збільшення звукоізоляції наклеїти на стіни, стелі, двері листи пінопласту, а потім їх облицювати. Насправді, така звукоізоляційна конструкція стелі або дверей не збільшує, а в більшості випадків навіть зменшує (!) Звукоізоляцію огорожі. Це пов'язано з резонансними явищами в описаній конструкції в області мовного діапазону частот. Наприклад, якщо облицювання з таких матеріалів змонтувати з двох сторін важкої стіни, стелі або двері, то зниження звукоізоляції може досягти значення 10-15 дБ! Необхідно відзначити, що до такого ж плачевного результату може привести застосування в конструкції перегородок, стелі, двері замість пінопласту таких матеріалів, як пінополіетилен, пенополіпропілен, пробка, т.п.

Не слід довіряти порадам, які передбачають закріплення на поверхні стін, стелі, дверей деяких видів супер звукоізоляційних матеріалів товщиною не більше 5-10 мм. Не слід довіряти порадам, які передбачають монтаж звукоізоляційних конструкцій і матеріалів загальною товщиною не більше 10-20 мм.

Основним фактором, що викриває подібні поради, є наявність самої проблеми звукоізоляції. Якби в природі існували такі види тонких звукоізолюючих матеріалів, то проблема захисту від шуму вирішувалася б ще на стадії проектування будинків і зводилася б тільки до вибору зовнішнього вигляду і ціни подібних матеріалів. Насправді, мінімальна товщина звукоізоляційної конструкції, ефект від якої буде очевидним і відчутним, складає не менше 40-50 мм. Сподіваємося, що наведені вище рекомендації допоможуть поліпшити комфортність проживання в панельних будинках без значних фінансових вкладень.

©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм.

Чого робити непотрібно

Насправді, мінімальна товщина звукоізоляційної конструкції, ефект від якої буде очевидним і відчутним, складає не менше 40-50 мм. Сподіваємося, що наведені вище рекомендації допоможуть поліпшити комфортність проживання в панельних будинках без значних фінансових вкладень.

©

І чому в автомобілебудуванні інженери про це не знають? хм... 40-50мм...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І чому в автомобілебудуванні інженери про це не знають? хм... 40-50мм...

Нє, ну я думав про автомобільну безшумку, але ж ціна питання теж важлива. Я вже мовчу про технологію, наприклад, звукоізоляції стелі автобезшумкою.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

потрібна порада.

треба зробити звукоізоляцію стіни в 0,5 цегли. невже єдиний вихід 5 см мінвати і гіпсокартон на каркасі? чи можна щось зробити тоньше? бо на вагу золота кожен см.

буду вдячний

акустичний паралон і тільки..

ніяка мінвата не замінить звукоізоляцію приміщення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропоную штукатурку ТМ"Тепловер" на основі вермикуліту.Спучений вермикуліт володіє великою відкритою пористістю, тому матеріали з нього характеризуються високим звукопоглинанням. Ця властивість вермикуліту використовується для глушіння повітряного і ударного шуму.

(протокол № 098к/12 від 07.06.2012 р. та протокол № 102к/12 від 22.06.2012 р. Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, м. Київ).
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...