Перейти до змісту

Громадські організації, або третій сектор влади

byiviter

Залише свій голос для нашої дошки, щоб нам було легше розібратись із цим питанням.  

28 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Останнім часом стала популярною думка про те, що громадські організації в умовах демократії спроможні стати "третім сектором влади".

Особисто я з цим погоджуюся на % так 95. Я належу до молодіжної громадської організації Національний Альянс.

P.S. Прошу в цій темі учасникам писати як свої думки з цього приводу, так і приналежність до певних ГО (надалі скорочення "громадська організація").

І так, почали! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь
' date='16 мая 2010 - 08:12' timestamp='1273990349' post='496620']

єдина мета твоєї організації - це забезпечити тепле крісельце її лідеру.

якщо лідеру буде дуже тепло, то кільком найближчим соратникам теж трохи потепліє.

всі решта - тільки фундамент. якщо ти не у числі тих кількох найближчих - досить скоро це зрозумієш.

Я особисто знаю лідера цієї ГО. Дійсно так виглядає збоку, наче самі члени ГО є якимсь розхідним матеріалом, або дармовою робочою силою. Насправді це не так.

А як Ви бачите вільну суверенну Україну, коли не буде отого фундаменту?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А просвітіть-но мене темного: що це за сектори влади?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До [nd]:

Я в тій ГО є простим рухівцем, ніякого особливого чину там не маю. Справді інколи не хочеться тим займатися, немає сил.

До діла ж, воно потрібне. Десь смолоскипна хода, потім якась акція чи флеш-моб, або просто мітинг, концерт, та навіть допомогти організувати "Студент року". В держави на таке немає грошей, бо останні покрали службовці або наша мафія.

Щодо теплих крісел для кількох людей, то скажу ось як:

Влада була завжди, керівники є, були, і ще деякий час будуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А просвітіть-но мене темного: що це за сектори влади?

"Сектор влади" - мається на увазі актив, який безпосередньо зацікавлений у всіх подіях політики, економіки і соціуму.

Тобто, громадська організація є рушієм певного соціооб'єднання, яке лобіює постійно свої інтереси посередництвом мітингів, акцій, інших продуктивних методів.

Перший сектор є законодавча влада, другий - виконавча (об'єднано з судовою, адже судова виконує закони), а третім сектором залишилися громадські організації - їхня роль у направленні першого сектору влади у своїх інтересах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

...адже судова виконує закони

е... мабуть трішки не так.

Судова чинить судочинство над тими, хто не виконує законів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

е... мабуть трішки не так.

Судова чинить судочинство над тими, хто не виконує законів держави.

Ви вірно відмітили. Я намагався тут сказати, що судова влада приймає свої рішення згідно законів, принаймні так має бути.

Третій сектор же (ГО) тисне на перший, щоб приймалися закони вигідні людям, а не олігархам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЧЕТВЕРТОЮ називають пресу, через те, що у країнах із розвиненим громадянським суспільством вона таки має значний вплив.

ну а на рахунок громадських організацій... ви щось тут трошки поспішили... :) 

Не плутати "гілки влади" з "секторами". Крім того, преса сама по собі нічого не варта, а об'єднання великої кількості людей під однією ідеєю заставить пресу писати вигідне для неї - вона завжди так робить.

Як там писав Макіавеллі: "Народ в своїй більшості мудріший за своїх правителів" - я додам же: "А в своїй єдності - сильніший від своїх гнобителів".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До [nd]:

Тепер в Україні бум безробіття - чим тут допоможе преса?

P.S. "Щось" мені підказує, що Ви журналіст.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До [nd]:

Я вважаю, коли людина активно співпрацює з іншими людьми в ГО, то вона виконає багато корисної роботи, крім того ознайомиться з ситуацією в соціумі, і знайде, в близькому майбутньому, собі якесь "хлібне" місце.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а можна шукати не "хлібне", а суспільно-корисне, чи хоча би таке, що відповідає можливостям і вмінням, чи хоча би дає самореалізуватися...  "хлібне місце" - ось вона, неприкрита суть цих ГО... 

Не придирайтеся до слів. Якщо індивід потрібний суспільству - він житиме, маючи що їсти. Якщо ні - виживатиме.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відповідь на питання вельмишановного [nd]:

Ця ГО має всі шанси стати політичною партією із своїм представництвом у Обласній раді. Тоді, я впевнений, будуть створені нові робочі місця, а також вламаємо перелюб, що сильно вплине на якісні сили в суспільстві. Боротимемось за справедливість, правду, милосердя та віру. Усе це підвищить суспільне здоров'я і свідомість.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Я вважаю, коли людина активно співпрацює з іншими людьми в ГО, то вона виконає багато корисної роботи, крім того ознайомиться з ситуацією в соціумі, і знайде, в близькому майбутньому, собі якесь "хлібне" місце."

В отому то й проблема (вірніш одна із проблем), що часто через співпрацю із ГО люди шукають собі "хлібні місця", а не насправді відстоюють ідею організації, поліпшують національну/громадську свідомість і т. д.

Сьогодні ГО їдять себе із середини, по великому рахунку вони нічим не відрізняються (не кращі) від представників державної влади й державних організацій.

(Досвід гром. діяльності 4 роки)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відповідь пану Dervish:

Не правильно зрозуміли - кожен судить сам по собі.

Коли хтось виконує масу потрібної роботи суспільству, той матиме в свою чергу щось корисне від таких самих дієвих як він.

Про керівників: Завжди були мудріші, сильніші, здоровші - такі були завжди керівниками.

Знову ж, кожен судить сам по собі.

Відповідь пану teenkath: Є різні ГО - з хорошою ідеєю і з гнилою ідеєю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та не напосідайтесь так на парубка :_02: Всі були такі мудрі в 19? :_04: В людини є ідея, є мета, є на чому шишки набити, в кінці кінців, якщо вже не все там так файно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сам я ніколи ні в яке Г...О не вступав, але напевно це не тільки тому що боявся забруднитися. Може просто невистачало впевненості в своїй позиції ? Небажання щось і комусь доводити ? читаю [nd] і вже починає прикалувати більше як цікавити - ви так вчите когось чомусь, хоча самі цього ніразу не пробували.

Малий має думку і небоїться за неї постояти, навіть проти таких форумосирачів як ви. Так може він поки бачить лише верхівку асбергу і не розуміє що основне заховане під водою, тут згоден. Но всеодно він круче за нас - тих што тільки на форумах тріпатися може, ну і ще я так зрозумів писати непотрібні статейки в непотрібних виданнях.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну ти напевно якусь сра*ь про нацистів з УПА писав, тому тебе залюбки і надрукували. А то що ти встиг побувати головою декількох організацій - то тобі хвала канєшно, то ти тоді з власного досвіду писав що керівники г**дони і все родлять щоб пригрітися десь потепліше. Но напевно ти сильно наглів, раз не міг затриматись в жодній.

П.С.: першим на інтим перейшов саме ти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наприклад буду гадити на історію України на борді...

дуже корисно для людей...

а раз писали ще в 2002 році про Нашу Україну, значить на заказ тодішньої влади

і немає чого зараз цим хвастатися, просто так обставини склались і ви з підлабузника стари пророком.

А ви і тоді і зараз проти України як держави.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так, час усе розтавити на свої місця, зсилку на статтю будь-ласка. в 2002 вже більшість видань архіви і інтернеті мали.

Просто відчуваю що ви не писали щось накшталт "Ющенко - це просто крок назад в партійному танго, який зробить підгрунтя для швидкого просування наволочі вглиб держави", ви ж строчили щось типу "прихвостень США і блаблабла, редіска короче".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну але і не настільки впевнений в собі, бо тільки відписали фігню, а зсилочки то так і не видно :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd]

давай ссилкі на статті, а то погане подумають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Но всеодно він круче за нас - тих што тільки на форумах тріпатися може

Можно попросить не путать "нас" и "меня"? Это разные местоимения на самом деле.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

промовчу, бо навіть якщо буду правий то заклюють із-за манії величі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попрошу у вас, дороге панство, а зокрема Соромітник та [nd], не ображати один одного. Кожному з нас є в чім вдосконалюватись, і офтопити не треба. Скажіть лише вашу думку - треба нам за західним зразком створювати усякі самоврядування і ГО, чи, все-таки, залишити владу сильної руки, як було за: Кучми, комунізму, деяких гетьманів козаччини (Хмельницький, Сагайдачний та ін.) і деяких князів Київської Русі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нажаль в Україні немає ні людських ГО, ні політичних партій, хай яку назву вони б не брали: "національний альянс", "за правду", "Свобода", "Європейська партія", всерівно зводиться все до одного - "дай бабла", тикнить носом, де реально партія, ГО, чи інша структура, яка обєднала б в собі думки науковців, письменників, інтелигенції (точніше її залишки). Вірите, але шо в ГО, шо в партіях одне бидло, різниця в тому, що одне бидло вже при кориті, а друге рветься до того корита, одні рвуться політичними діями, другі виїжають туди на громадських засадах. А автору пропоную почитати трохи праць такого журналіста, як Віталія Портнікова, як представника Інтелигенції і свідомого журналіста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...