Перейти до змісту

Школа №9

yurgen

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я отучился в 9-й школе с 1-го по 11-й класс, так что могу подтвердить все выше сказанные слова.

Товарищ ВД и у меня вел историю, он был в ней довольно слабым, по этому читал только в 5-м классе давнюю историю мира. Каменный век, знаете ли, вряд ли кто-то правдиво помнит, по этому все что учитель насочинял, тому ученики и поверили. Но это ерунда. Я не раз помню как учитель ВД приходил на уроки изрядно выпившим, с расстегнутыми штанами и на половину расстегнутой рубашкой. Точно так же хорошо помню как он своих сынков проталкивал, их тоже в школе он засветил изрядно. Но это тоже не столь важно.

Суть в том, что "добровольные" сборы в фонд школы начались именно тогда когда товарищ ВД стал директором школы, по началу это было по 2 грн. в месяц, потом по 20 грн. в месяц, ну и так далее.. При этом у школы было пару очень солидных спонсоров, так как дети владельцев некоторых предприятий Луцка учились в 9-й школе. Ну и в итоге, у товарища ВД 5 судимостей по злоупотреблению служебным положением, которые закрыты.

А вот что касается коллектива учителей, то школа действительно была сильной. Всех учителей которые меня учили, кроме товарища ВД, могу охарактеризовать только с положительной стороны. И я им очень благодарен, особенно физику! Кто учился в 9-й школе, тот знает о ком я..)))

• Відповідей 312
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Хочу сьогодні відійти від історії розвитку (чи занепаду?!!) школи під керівництвом Недужка.

Сьогодні відбулася перша у цьому році педрада. Я не буду напружувати вельмишановне панство усіма питаннями, що виносилися на неї - це нікому не цікаво, навіть нам - вчителям. Але два аспекти цього дійства були цікавими!

Перше: у поведінці директора стала чітко прослідковуватися агресія, напрямлена на опозицію (в школі є і таке!). Мається на увазі "опозиція", як по відношенню до директора та його наближених ж-лизів, так і прихильників не провладної партії. Наш Недужко, як флюгер - звідки вітер дме - туди і його ніс (а швидше дупа!) повертається. Пам'ятаю, як у 97-му, і в 2004-му він обов'язково виходив з колективом (не всі, звичайно, там були) на акції протесту, демонстрації, тільки для того, щоб "засвітитися". Але завжди його позиція була: "Не треба лізти вперед, але і не треба пасти задніх! - найкраще розміщуватися посередині, трохи просунувшись уперед!" Але сьогодні розпочався конкретний наступ на інакодумців.

Друге: знову прозвучали від директора настанови, як "вибивати" гроші з батьків! Схема дуже проста: спочатку він "обговорить" з наближеними до нього заступниками суму, яку батьки мають сплатити у благодійну касу. Потім ця сума доводиться до відома класних керівників. Після цього, за словами директора, класні керівники повинні підібрати на загальношкільну конференцію 2-3 батьків, які будуть підтримувати таку суму. Найчастіше такими батьками є або люди грошовиті (до речі і в 1 клас дітей відбирають, в першу чергу за цим принципом!), або батьки учнів, у яких є проблеми з навчанням чи поведінкою, або батьки випускників, яким треба підняти бал атестату (з наступним пресінгом на вчителів-предметників). Паралельно до відома про суму, ставиться голова піклувальної ради школи (який (яка) завжди обирається з "подачі" директора! І не вірте, що вибори проходять чесно!). Голова, якщо не відбувається переобрання, доводить до відома всій раді, яку суму треба підтримувати, а, якщо знайдеться на конференції батько чи мама, які почнуть обурюватися, їй швидко закриють рота зацікавлені особи, а класному керівнику того класу, "де взявся цей крикун" (цитую Недужка!) потім буде непереливки...

Як витрачаються батьківські грошики - це ще одна історія...

Опубліковано

Добре мені все таки в сільській школі працювати :)

В свій час будучи учнем 9-ї школи заївся з директором через те, що мені не давали можливості виправляти оцінки через постійні олімпіади, і я просто на одну з них не прийшов. Завів він мене в учительську і почав розказувати як я зганьбив честь школи і я не маю права взагалі в ній вчитись. Але мені тоді було якось байдуже, я знав, що я нормально підготуюсь до вступних екзаменів і стану студентом. Єдине, що було неприємно, після цього зі мною перестали вітатись деякі вчителі

Опубліковано

vich,не треба плутати стіну мого профілю з приватними повідомленнями. тим більше розводити там плітки про блядінисту піонервожату.я іронізував щодо чесності і сміливості.у вас жахлива обстановка у школі,співчуваю,але такою і лишиться.тому що ви й надалі підживлюєте її інтригами.

Опубліковано

Вияляється в темі vich - жінка, а в тебе, Толік, на стіні - чоловік:

Тут: "Як і обіцяла..."

А там: "Відповідаю Вам, як вже відповідав..."

А така схема "вибивання" грошей діє у всіх школах з підприємливими директорами.

Опубліковано

Вияляється в темі vich - жінка, а в тебе, Толік, на стіні - чоловік:

Тут: "Як і обіцяла..."

А там: "Відповідаю Вам, як вже відповідав..."

От-от, і я щойно це помітила:blink:.

Ситуації в колективах бувають різні, бувають просто нестерпні. Але мені незрозуміла боротьба тут на форумі. Боротися треба або в тому ж колективі, або рухатися вище (міське управління освіти і т.д.). А так - "імені відкривати не буду, бо зникне інтрига":dont:. А може просто не хочеться псувати імідж зразкової вчительки/вчителя, який у Вас склався в школі? Якби там не було, Ваш виклад - огидний. Не виправдовую поведінку і стиль управління Вашого керівництва, але подаєте Ви це непорядно.

Опубліковано

Вітаю батьків-засновників борди.ваше дітище настільки виросло,що на ньому почали робити вброси міського масштабу:D пєар

Опубліковано

Озвучу думки в голос... а то ці мутанти совка і недорозвинених капіталістів (школи, лікарні і тЕпЕ) викликають у мене подив.

"Власті і дєнєг" (с)

Давайте перший пункт відкинемо в сторону, гризота тараканів під холодильником видовищна, але не цікава.

Тепер по другому пункту.

Мене цікавлять батьківські гроші. Є документи які регулюють такі відносини хоча би на рівні школи? Якщо є, то чи відповідають вони законодавству України? Особисто ніде не зустрічав на законодавчому рівні таких моментів, вони б мене зацікавили.

Ці гроші повинні обліковуватись, складатись в баланс. Витрати повинні бути відкритими і доступними. Окремо повинен діяти рахунковий комітет (для контролю) з батьків і представників школи. Інакше це болото.

Якщо відійти в сторону, то в США (а це країна развітого капіталізму) є опікунська рада. Люди (вихідці з школи, батьки), які можуть собі дозволити перераховують суми. Усе ділиться так, що стибзити дуже тяжко.

У нас я так розумію не так??

Просвітіть мене, будь ласка.

Сплєтні і інтриги - це прєлєстно, дуже піднімають рейтинги. Але, якщо є бажання якихось реальних кроків. Можу посприяти на рівні комітету ВР, з депзапитом від Л. Оробець.

Я не добрий дядя. Просто Калуша не люблю, ще з часів школи.

Опубліковано

Ога! А можна невеличкий офф-топ.

І тут мене просвітіть, я з переїздом випав з інформаційного поля міста.

...

Невеличка поправка. З повідомлень вище (там звучав Калуш) я зробив висновок, що цей таракан втримався на посаді. Але говорилось в минулому часі.

Це не міняє пропозиції.

Опубліковано

вброс сочный,особенно перед 1 сентября.

но, анонимки нормальные люди никогда не

уважали и не рассматривали.

хочешь донести общественности свою правду? поставь под ней свою подпись.боишся? значит врёшь про правду.

а бросать из-за угла камни,называя себя Учителем,как то... ну не хорошо.

в 9 школе есть много одарённых детей,но не думал,что так всё плохо

Опубліковано

Ці гроші повинні обліковуватись, складатись в баланс. Витрати повинні бути відкритими і доступними. Окремо повинен діяти рахунковий комітет (для контролю) з батьків і представників школи. Інакше це болото.

Якщо відійти в сторону, то в США (а це країна развітого капіталізму) є опікунська рада. Люди (вихідці з школи, батьки), які можуть собі дозволити перераховують суми. Усе ділиться так, що стибзити дуже тяжко.

Опікунська рада, облік - усе це є. Звітують на зборах. Тільки ти неуважно читаєш. Вище було описано, кого саме обирають в опікунську раду.

Ці кошти йдуть на ремонт, навчальну базу і на оплату додаткових індивідуальних годин, факультативів і т.д.

Чи ти віриш що наш "щирий" українець не зуміє використати ці кошти собі в користь?

Хочеш деталей? Думаю, наступним постом наша/наш дописувач/ка розмалює все :D

Ога! А можна невеличкий офф-топ.

І тут мене просвітіть, я з переїздом випав з інформаційного поля міста.

Калуша давно зняли за хабар 500 грн., після нього вже мінялись начальники, відразу по виборах. Нині Гребенюк.

Опубліковано

Окей.

Але якщо витрати зведені і відкриті, а не звітують, то вони легко піддаються контролю. І "голова с плєч" опікунській раді. Чи там уже прям така мафія, шо сценарій до фільмів писати?

Просто цікаво.

Калуша давно зняли за хабар 500 грн., після нього вже мінялись начальники, відразу по виборах. Нині Гребенюк.

Ридаю... хоч настрій підняли перед сном. :_07:

Опубліковано

Та яка там в дупу мафія?шось на ті гроші робиться дійсно корисне.шось крадеться.мало хто хоче бути в батьківських комітетах,тратити свій час,нерви на то всьо.побори посильні,кричущого намахалова нема-власний спокій дорожчий.

Опубліковано

Та яка там в дупу мафія?шось на ті гроші робиться дійсно корисне.шось крадеться.мало хто хоче бути в батьківських комітетах,тратити свій час,нерви на то всьо.побори посильні,кричущого намахалова нема-власний спокій дорожчий.

Мда.. А що ж тоді за інтрігі? Виговоритись немає де??

Умовно прикинув, що з дитини грн 100. Клас десь 25 дітей. Помножив на середню (для себе) кількість класів. Плюс "меценати". Плюс підприємства може які балансово "дотують".

Але після слів "ніхто лізти не хоче" питання знімається гавтоматично. :lol:

Опубліковано

Ну чого ж, бували прецеденти, находились батьки, що писали заяви в Прокуратуру на голову опікунської ради, он і на Недужка писали. А толку? Діти прокурорів теж вчаться.

Опубліковано

Напевно правове поле розмите і є варіант "маньоврав". Бо крім прокурорів "з дітьми" є ще генеральна, де вже діти точно не вчаться і у котрих показники горять.

БУло б бажання і натхнення :smile3:

Опубліковано

вброс сочный,особенно перед 1 сентября.

но, анонимки нормальные люди никогда не

уважали и не рассматривали.

хочешь донести общественности свою правду? поставь под ней свою подпись.боишся? значит врёшь про правду.

а бросать из-за угла камни,называя себя Учителем,как то... ну не хорошо.

в 9 школе есть много одарённых детей,но не думал,что так всё плохо

А тебе что-то скажет ее имя? Какая разница?

Недужко в кінці 90х мого однокласника - мажора також "строїв" ніпадєцкі в себе в кабінеті. І про хамло правда. А дискозал там дійсно нікому не треба, краще б туалети зробили...

Опубліковано

мне не конкретное имя нужно,а ответ на вопрос:почему публично обличая в плохом одни имена,не хотят называть своё. пока что ответ напрашивается только один:либо у самих рыльце в пушку,либо просто враки.

или,согласно нашему менталитету,благополучно дотерпеть до пенсии,а потом уж писать уже никому не нужные мемуары на тему:"как страшно работать в школе".

зная,что с работы не выгонят, и всё равно пенсию принесут

я не прав?

Опубліковано

почему публично обличая в плохом одни имена,не хотят называть своё. пока что ответ напрашивается только один:либо у самих рыльце в пушку,либо просто враки.

А что, обязательно или то или другое? Третьего не дано? Например "и на Борде отписаться, и до пенсии благополучно доработать"?

Я, например, догадываюсь кто скрывается под ником vich. Учителей которые работают в школе с конца 80х не так уж и много.

ЗЫ. Как будто на Борде все под своими вбросами подписываются аки "Я Вася Пупкин, кто хочет дать мне в морду ищите по адресу..."

Опубліковано

вася пупкин то тут до чого? но если лично я решу публично кого то в чём то обвинить,или высказать претензии,я так и подпишусь:Гетто,и не буду прятаться под клонами разными.

ибо,если я прав-нечего скрывать,если не прав-нефиг тогда кляузничать.

имхо

Опубліковано

Я, например, догадываюсь кто скрывается под ником vich. Учителей которые работают в школе с конца 80х не так уж и много.

JC_handshake.gif

P.S. Я б теж не підписувався. Правда і епос такий я б не писав

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...