Перейти до змісту

У Януковича не виключають перегляд закону про Голодомор

Phoinix

Рекомендовані повідомлення

Підняли б ціну за оренду - в цьому поганого ж нічого немає, а після 2017 року флот би вийшов би з території України.

Питання "на скільки" підняли б. Повторюю ще раз - вже не один раз було озвучено не тільки в нашій пресі, а й в російській, що на Юльку в Росії значно більше важелів впливу ніж на Януковича і ставка РФ на президентських виборах була саме на неї.

Щодо ЧФ, то пошукай когось з Крима чи ще краще з Севастополя і поцікався їх думкою по сабджу. Акцент не на ідеологічні чинники, а на економічні, от тоді й продовжимо бесіду в цьому напрямку.

Переговори тривали кілька місяців перед підписанням угод, а чому Янукович хотів сховати від громадян свої наміри на переговорах - це вже велике питання. На прес-конференцію після Харківських домовленостей навіть українська преса не була допущена, щоб не ставили незручні запитання

Без сумніву піндос, що тут ще скажеш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 66
  • Створено
  • Остання відповідь

У Луганську вже вивісили біллборди зі Сталіним.

У Луганську до Дня Перемоги з'явилися рекламні щити з зображеннями Йосипа Сталіна, Шарля Де Голля і лідерів антигітлерівської коаліції.

Як заявив в інтерв'ю журналістам у четвер депутат від КПУ, глава Луганського обкому КПУ Спиридон Кілінкаров, плакати були вивішені в Луганську з ініціативи ветеранських організацій і луганських комуністів.

"Ми хочемо відновити правду історії. В історії нашої країни були різні етапи, але виключати з пам'яті народу роль Сталіна у Великій Перемозі просто несправедливо. Про його ролі висловлювалися Черчілль і Де Голль, а зараз сучасні коньюктурники намагаються все це перекреслити", - відзначив Кілінкаров.

На плакатах із зображенням Сталіна написано "Народ-Сталін-Перемога!", а також розміщені портрети радянських генералів.

На плакаті із Шарлем Де Голлем написана цитата французького лідера про роль Сталіна в перемозі над фашизмом.

На плакаті з фотографією лідерів антигітлерівської коаліції - Черчілля, Рузвельта, Сталіна написано "Змогли вони, зможемо ми. Перемога буде за нами!".

Джерело

Я ж казав, що відміна Голодомору та інші історичні події робляться в угоду РФ, а п'ята колона їх підтримує.

post-6957-1272547389,43_thumb.jpg

post-6957-1272547443,1_thumb.jpg

post-6957-1272547454,25_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ж казав, що відміна Голодомору та інші історичні події робляться в угоду РФ, а п'ята колона їх підтримує.

Дай будь-ласка посилання, де сказано, що на Україні не було голодомору, бо щось окрім твого "я ж казав" не можу віднайти де це було озвучено.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дай будь-ласка посилання, де сказано, що на Україні не було голодомору, бо щось окрім твого "я ж казав" не можу віднайти де це було озвучено.

Перепрошую, трошки неправильно висловився: не відміна Голодомору, а не визнання Голодомору геноцидом української нації. Так правильніше.

Дякую за вказання неточності, Mr. Ves.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перепрошую, трошки неправильно висловився: не відміна Голодомору, а не визнання Голодомору геноцидом української нації. Так правильніше.

Дякую за вказання неточності, Mr. Ves.

Дозвольте поцікавитися доказовою базою того, що голодомор, який дійсно мав місце - це була спрямована акція на знищення українців, як нації.

Звичайно було б чудово отримати лінки на фотокопії документів, адже уточнити цю інформацію в осіб, які дійсно володіли правдивою інформацією з цього приводу, в даний момент, на превеликий жаль, є неможливо.

Читаэмо

Парламентская Ассамблея Совета Европы отказалась признать Украину основной жертвой голода 1932-1933 годов

А відтак це не геноцид (Яник купив ПАООН?).

З.І. Якщо є документи, то чекаю лінки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[Повторюю ще раз - вже не один раз було озвучено не тільки в нашій пресі, а й в російській, що на Юльку в Росії значно більше важелів впливу ніж на Януковича і ставка РФ на президентських виборах була саме на неї.

Mr. Ves, ти або сам заплутався в своїх доказах, або це вже у нас така "хитра" політика, що як колись Кучма казав, "без бутилки не розберешся": на Юльку має вплив Росія, а договір по флоту чомусь Янукович підписує. Не бачу тут логіки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дозвольте поцікавитися доказовою базою того, що голодомор, який дійсно мав місце - це була спрямована акція на знищення українців, як нації.

Вся доказова база знаходиться в Москві в історичних архівах. Якщо ваша влада перебуває в дружніх стосунках з російським керівництвом, хай вона попросить відкрити ці архіви, на знак встановлення хороших відносин між Україною та Росією

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Mr. Ves, ти або сам заплутався в своїх доказах, або це вже у нас така "хитра" політика, що як колись Кучма казав, "без бутилки не розберешся": на Юльку має вплив Росія, а договір по флоту чомусь Янукович підписує. Не бачу тут логіки

Логіка прослідкується, якщо почитати весь діалог.

Вся доказова база знаходиться в Москві в історичних архівах. Якщо ваша влада перебуває в дружніх стосунках з російським керівництвом, хай вона попросить відкрити ці архіви, на знак встановлення хороших відносин між Україною та Росією

Ти вважаєш, що можна прийти в Парламентську Асамблею і сказати "а що ви думаєте з приводу ..." і не представити документи для розгляду питання? Це ж той основний об'єктивний орган Європи, куди пориваються усі свідомі українці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Луганську вже вивісили біллборди зі Сталіним.

Доречі за Сталіна

Виявляється нам і своєї дурі вистачає, а не тільки щоб наслідувати чужу ;)

' date='29 апреля 2010 - 17:11' timestamp='1272550287' post='487533']

це напевно найбільший злочин попередньої влади - так задурити зовсім незрілі мізки дітям.

Це боротьба за електорат. Потрібно ж щось поставити на противагу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Mr. Ves, усі лінки та доказова база на Лубянці, у Москві.

Я знаю, що мені розказувала моя бабця про Голодомор 1932-1933 р.р. Коли їх у сім'ї разом з дітьми було 12 душ і їсти не було. Те що було в них, і то небагато (крупи, борошно, пшениця) - закопали на городі. Потім постелили дошки і засипали землею (в такий самий спосіб ховали харчі і від німців у війну). Коли приходили продзагони, то багнетами кололи землю - так шукали "хованки". А вижили, бо мій прадід був господарем (як радянська влада називала - "куркуль") і дещо встиг заховати, і сказали нквдісти - ще раз і всі до Сибіру. А прабабця все ж таки попала у табір - за збирання "колосків" (це коли після збору врожаю залишалося зерно та колоски) на колгоспних полях. І про випадки каннібалізму теж розказувала.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дервіш, ти російську мову не в луганській школі вчив?

він мову вчив по ОРТ, одні штампи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='29 апреля 2010 - 16:11' timestamp='1272550287' post='487533']

це напевно найбільший злочин попередньої влади - так задурити зовсім незрілі мізки дітям.

нічьо, зараз просвітителі прийшли, роздурять назад

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Mr. Ves, усі лінки та доказова база на Лубянці, у Москві.

Я знаю, що мені розказувала моя бабця про Голодомор 1932-1933 р.р. Коли їх у сім'ї разом з дітьми було 12 душ і їсти не було. Те що було в них, і то небагато (крупи, борошно, пшениця) - закопали на городі. Потім постелили дошки і засипали землею (в такий самий спосіб ховали харчі і від німців у війну). Коли приходили продзагони, то багнетами кололи землю - так шукали "хованки". А вижили, бо мій прадід був господарем (як радянська влада називала - "куркуль") і дещо встиг заховати, і сказали нквдісти - ще раз і всі до Сибіру. А прабабця все ж таки попала у табір - за збирання "колосків" (це коли після збору врожаю залишалося зерно та колоски) на колгоспних полях. І про випадки каннібалізму теж розказувала.

Я ні в якому разі не намагаюсь заперечити факту (!) голодомору. Я лише прошу погуглити і вчитатися чим голодомор відрізняється від геноциду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Геноци́д (от греч. γένος — род, племя и лат. caedo — убиваю) — действия, совершаемые с намерением уничтожить, полностью или частично, какую-либо национальную, этническую, расовую или религиозную группу как таковую путём:

• убийства членов этой группы;
  • причинения тяжкого вреда их здоровью;
  • мер, рассчитанных на предотвращение деторождения в такой группе;
  • принудительной передачи детей;
  • предумышленного создания жизненных условий, рассчитанных на полное или частичное физическое уничтожение этой группы.

і?Голодомор тягне у ваших очах хоча б на нанесення тяжкої шкоди здоров"ю? чи це був масовий сеанс лікування за Полем Бреггом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Голодомор тягне у ваших очах хоча б на нанесення тяжкої шкоди здоров"ю? чи це був масовий сеанс лікування за Полем Бреггом?

Прошу озвучити на території яких країн був голодомор.

З.І. Визначеннями я ознайомився раніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вес, Голодомор був на території України, Росії, Білорусії, Казахстану. Це ніколи не заперечувалось тими людьми, які працювали над питанням визнанням його геноцидом українців. Визнання його геноцидом робиться на основі того, що в Україні голод мав найбільші масштаби. Для увічнення пам"яті про ці смерті. Я не бачу в цьому суперечності. А от така "торгівля" на визнанні пам"яті про земляків мене дивує, боротьба з цим мене дивує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це як періодична менструація. Кожен місяць чи два виходить тема по голодомору чи Бендері - тисячі переглядів, сотні постів. Тема вичерпується, її закривають, бо одній стороні нафіг нужни факти, хоча про них постійно триндять, а інша замахується щось тому контингенту пояснювати. (Що загалом правильно, бо мені нафіг потрібно щоб якийсь з тої зграї визнавав голодомор геноцидом чи ні - це його проблема, хай собі розбирається дитина, якщо нєфіг на роботі робити.) А потім через місяць другий, знову тому чуду доказуй, що є така Україна, українці, що вони за свою державу воювали і навіть декілька разів її створювали.

Дуже прошу не напрягатись цим гонівом і просто не звертати уваги на тих охмуряк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вес, Голодомор був на території України, Росії, Білорусії, Казахстану. Це ніколи не заперечувалось тими людьми, які працювали над питанням визнанням його геноцидом українців. Визнання його геноцидом робиться на основі того, що в Україні голод мав найбільші масштаби. Для увічнення пам"яті про ці смерті. Я не бачу в цьому суперечності. А от така "торгівля" на визнанні пам"яті про земляків мене дивує, боротьба з цим мене дивує.

Толік, ніхто не ставить питання про визнання пам'яті земляків. Більше того, я впевнений, що попри всі укази, визнання і ярлики ніхто цієї пам'яті в нас не в стані забрати, як і пам'яті про інші жертви трагедій, якими на превиликий жаль переповнена історія нашої країни.

Політичні ж сили розглядають голодомор в якості геноциду Росії проти української нації. Географія голодомору каже, що це твердження як мінімум є не коректним.

Уголовное дело по Голодомору на Украине

Основная статья: Уголовное дело по Голодомору на Украине

Уголовное дело[109] было возбуждено 22 мая 2009 года Главным следственным управлением Службы безопасности Украины по признакам преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 442 Уголовного кодекса Украины по факту совершения должностными лицами геноцида на Украине в 1932—1933 годах, вследствие чего погибли миллионы граждан.[110].

13 января 2010 года Апелляционный суд Киева признал руководителей большевистского тоталитарного режима виновными в геноциде в Украине в 1932-33 годах. Суд подтвердил выводы следователей Службы безопасности Украины об организации на территории УССР геноцида украинской национальной группы, то есть искусственного создания жизненных условий, рассчитанных на ее частичное физическое уничтожение. Суд констатировал, что Сталин (Джугашвили), Молотов (Скрябин), Каганович, Постишев, Косиор, Чубар и Хатаевич совершили преступление геноцида, предусмотренное ч. 1 ст. 442 Уголовного кодекса Украины (геноцид), и закрыл уголовное дело на основании п.8 ч.1 ст. 6 КПК Украины, в связи с их смертью[111].

(За часів ЮВА)

Юридические аспекты

В том, что касается квалификации Голодомора как акта геноцида, существуют мнения, что, во-первых, нельзя квалифицировать как геноцид события, которые произошли до принятия международного документа о геноциде (1948 г.), а во-вторых, от голода умирали не только на Украине, а поэтому нельзя говорить о массовом голоде как об акции, направленной против украинского народа.

Члены Международной Комиссии по расследованию голода инициированной «Всемирным конгрессом свободных Украинцев» в 1984 году и изучавшие представленные им же документы пришли к выводу что голод 1932-33 годов не был спланировано организован с целью уничтожить украинскую нацию раз и навсегда. Также им не удалось обнаружить существование заранее задуманного плана по организации голода на Украине для обеспечения успешности проведения «политики Москвы». Хотя на призыв организатора и инициатора Конференции признать голод геноцидом большинство комиссии высказало предположение о возможности существования составных элементов геноцида во время голода. [116]

В то же время ряд исследователей проблемы (Джеймс Мейс, Роберт Конквест и др.) считают, что Голодомор отвечает общепринятому определению геноцида (резолюция о геноциде, утверждённая ООН в 1948 г.).

Не зважаючи на юридичні аспекти даного питання, дозволю собі в черговий раз зробити акцент, що не важливо як назвати трагедію, яка мала місце на значній території СРСР (не тільки України), голодомором чи геноцидом, але розпалювати міжнаціональну ворожнечу і на ній будувати один з елементів політичного фундаменту не варто. За часів Ющенка (безумовно самий демократичний і справедливий (?) президент з моменту отримання Україною незалежності) суд назвав винних (головний подонок з яких взагалі грузин, хоча це не заважає Україні товаришувати з Грузією). Комусь вигідно аби люди ненавиділи один одного і цим відволікає увагу, інакше в фокусника номер не вдасться (як в 2004). Хто зараз піднімає бучу і кличе людей на барикади? Не та ж сама манда яка вже накерувалася і напрацювалася та за яку ми мерзли на майдані?

З.І. Ромаха, Іннннну знаєш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вес, ВАЮ ,до речі, неодноразово наголошував у публічних виступах, що визнання не є засобом звести з кимось рахунки чи звинуватити у цьому Росію. Він висловлював співчуття країнам, народи яких теж постраждали від цього лиха. У тому ж рішенні суду навіть натяку на це немає.Нахєра приписувати те, чого не було? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Комиссия создана по инициативе, предпринятой в 1984 г. Всемирным конгрессом свободных украинцев, который обратился к ряду юристов и учёных-правоведов во всем мире с просьбой принять участие в расследовании голода, по сообщениям имевшего место на Украине в 1932—1933 гг. Среди давших согласие были: полковник Джеральд И. А. Д. Дрейпер, профессор права в Сассекском университете (Великобритания), бывший прокурор на Нюрнбергском процессе; профессор Джон П.Хамфри, Макгилский университет (Канада), бывший директор отдела прав человека Секретариата ООН (1946—1966); профессор Джодж Левассер, Парижский университет, бывший член комиссии по пересмотру французского уголовного кодекса (1981—1986); профессор Риккардо Левене, Буэнос-Айресский университет (Аргентина), бывший председатель апелляционного суда, ныне президент верховного суда Аргентины; профессор Ковсй Т. Оливер, Пенсильванский университет (США), бывший посол в Колумбии, профессор Джейкоб В. Ф.Сандберг, Стокгольмский университет (Швеция); профессор Джо Верховен, Католический университет Лувэна (Бельгия). Организационное совещание членов Комиссии состоялось в Торонто (Канада) 12 февраля 1988 г.

подія відбулась 1984р. залучено дофіга різношерстної публіки, якщо зараз всі документи по голодомору є засекречені, чи хтось дозволив цим панам ритись в архівах кдб? Тобто який правовий висновок могли дати будь-які комісії без посилання на документи. Це просто свята наївність. З іншого боку є така тенденція історична, хто б не вбивав українців, чи то поляк, чи москаль, чи жид "юридична "істинна" історія" завжди робила з українця жорстоке бидло, а з катів - героїв. Яскравий приклад з вбивтсвом Петлюри виродком Самуїлом-Шльомою Шварцбардом або

Слід зазначити, що Сташинський належно оцінений в свій час Радянським союзом за вбивство Степана Бандери. Указом президії Верховного совета СССР від 06.11.1959 він нагороджений за успішне опрацювання однієї проблеми орденом Червоного прапора (вбивство сталося 15 жовтня 1959 р., тобто через три тижні).

Це було таке собі безкарне полювання з гарантованим визнанням мисливця, ну і багато українців також свято визнавали тих героїв і визнають до тепер в деяких охайних доглянутих ветеранчиках.

До чого я це, якщо б дійсно не було масового геноциду, українці б першими про це забули, але ж пам'ятають ы навыть пробують щось доводити, значить геноцид був.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вес, ВАЮ ,до речі, неодноразово наголошував у публічних виступах, що визнання не є засобом звести з кимось рахунки чи звинуватити у цьому Росію. Він висловлював співчуття країнам, народи яких теж постраждали від цього лиха. У тому ж рішенні суду навіть натяку на це немає.Нахєра приписувати те, чого не було?

Рішення суду - це копіпаст, так що соррі.

Давай підемо від зворотнього. Можливо я чогось не розумію, то підкажи мені в чому суть цієї статті і чому парламентська Асамблея ради Європи всетаки розмежовує поняття "голодомор" і "геноцид" і це розмежування має саме пряме відношення до України?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мля, Вес, не вдавай із себе дурника.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мля, Вес, не вдавай із себе дурника.

Мені здавалось, що Рада Європи є авторитетною установою.

Якщо фраза "не вдавай з себе дурника" є єдиним варіантом відповіді на моє запитання, то й говорити більше нема про що.

Дякую за бесіду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на твоє запитання це  вартий тебе варіант відповіді :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на твоє запитання це вартий тебе варіант відповіді :)

Я помітив, що коли опонент не має що сказати, то переходить на особистості.

Не парся, все зрозуміло й так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...