Перейти до змісту

Знизились депозитні ставки

talja

Рекомендовані повідомлення

Переукладала сьогодні депозитний договір в Авалі і дуже здивувалась значному падінню депозитних ставок. 3 міс. тому була ставка 19 %, а зараз від 14 до 15,5 %, в доларах 4-5 %, євро - 1-2 %.

операціоніст пояснила падіння ставок по депозитах відновленням кредитування.

Дуже цікавить питання чи інші банки знизили ставки і наскільки, чи реально зараз отримати кредит в інших банках?

Фізичних осіб в Авалі кредитують точно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, в основному знизили десь на 1-3% Це пояснюється тим, що довіра до депозитів повертається а ось за кредитами ніхто не бігає. Як результат - тримати високі ставки за депозитами для банків зараз велика розкіш і невелика потреба.

Особливо відчутно падатимуть % в іноземній валюті...

А взагалі читатитут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ех.. 25% річних у гривні вже напевне ніколи не буде... Але з іншої сторони прогнозують цьогорічну інфляцію на рівні 11-12%, це радує! Також позитивом є хоть якесь повернення кридитування. Хоча думаю багато людей вже боязко до нього ставляться і це правильно. Особисто я взагалі за жорстке обмеження кредитування фіз.осіб. А от для юридичних мають надавтись за пільговими ставками, тому що саме вони - рушійна сила економіки!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

падіння ставок по депозитах - признак росту економіки (падіння інфляції)...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Банки начинают поднимать голову и ложить Х.. на вкладчиков :) Более того , у кого есть не погашеные кредиты --- держитесь, думается мне - когда был кризис банк держался за любого должника который мало мальски из последних сил платил, и отдавал взятое с полна. Но теперь как мне кажется будет как в сказке "кто вёз, того и будут пиз..ть".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але з іншої сторони прогнозують цьогорічну інфляцію на рівні 11-12%, це радує!

Ага, це ж напевно Азаров прогнозував, в нього капуста добре родить. Він її зразу на експорт, і цим покриє дефіцит бюджету. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просвітіть мене, якщо наприклад, я робив вклад під 19,5% річних, що тепер процент знизиться, чи залишиться попереднім?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просвітіть мене, якщо наприклад, я робив вклад під 19,5% річних, що тепер процент знизиться, чи залишиться попереднім?

Залишиться попереднім до закінчення дії договору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оффтоп: точно? ставки по кредитам повышали жэ....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Залишиться попереднім до закінчення дії договору.

Треба брати депозитний договір і читати. Причому бажано читати договір ДО його підписання і внесення коштів в касу. Якщо договором передбачено право банку змінювати відсоткову ставку, то треба бути готовим до зміни...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В будь-якому депозитному договорі передбачена можливість зміни депозитної ставки у звязку з форс-мажорними обставинами.

Банк, в якого стабільний фінансовий стан і значні ресурси, не буде встановлювати надто високі ставки, тому і не буде потреби потім їх зменшувати. А банк, в якого є проблеми з ресурсами, навпаки буде зацікавлений у встановленні щонайбільших ставок, щоб залучити кошти. Ще одним важливим фактором в останній рік є те, що майже всі вклади є короткостроковими - 3 міс.,6 міс. Тому банкам невигідно змінювати ставку навіть при погіршенні кон"юнктури за 2-3 міс. до закінчення строку. Тут важливу роль відіграє репутація і небажання втратити клієнта.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

точно - безробітні вже десь подівались, тіпа вже зарплати почали рости))

В цією кризою економічні показники впали до рівня кінця дев`яностих років - і то в кращому випадку. І то, що зараз щось почало ворушитись, говорить про те, що мине багато часу, допоки ми повернемось до рівня хочаби року 2006-2007.

IMXO

;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як зараз чи можна довіряти банкам? Чи класти гроші на депозит? Зокрема в Дельта банк на 2 тижні з пролонгацією на кожні два тижні. Що найкраще, в евро?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ситуація в банківському секторі зараз відносно стабільна і позитивна. Та все ж багато кого життя навчило, особливо за останні 2 роки.

Моя порада можливо дещо консервативна і банальна, але з кожним роком все більше переконуюся в її правоті: для співпраі обирайте тільки банки-лідери ринку із великою історією і великими ресурсами. На рахунок Дельти, я б особисто не довіри в би їм великої суми навіть на 2 тижні. Краще втратити прибуток, але значно зменшити ризики.

Але те, що класти гроші на депозит краще, ніж тримати їх під подушкою - це однозначно, навіть не сумнівайтесь в даному питанні. За вами лише раціональний вибір достойного банку, до якого є достатньо довіри.

Друге питання, в якій валюті відкривати депозит? Якщо це короткотерміновий (3-6 місяців) - раджу гривні. Різниця відсотків порівняно із валютою достатньо вагома. А курс найближчим часом повинен залишатись приблизно стабільним. Якщо ж ваш вклад середньо-довго-строковий (6 і більше місяців) - в такому випадку не ризикну радити гривневий депозит. Адже є велика ймовірність і прогнози зодо росту долара/євро до гривні в тенденційному плані. Курс на кінець року досить ймовірно, шо може скакнути і до 8.50 і до 8.70. Євро зараз дуже дешеве, знаємо чому. Але майбутнє цієї валюти неоднозначне. Тобто купляти євро заарз - це звичайно ризик, але оправданий, бо при певних обставинах через рік-два можна суттєво виграти. Долар завжди був найбільш стабільним. І світові це вигідно, принамні поки Китай не підніметься до економічного рівня США. Так шо обвалу долара ближайші роки не буде, і це точно! З другої сторони росту також не прогнозується.. Але так, як в Україні зараз ставки по депозиту однакові для євро і долара, я б надав перевагу напевне менш ризикованому варіант - купив би доларів і поклав би на рік-два. Ну а для сміливців - євро саме то :)

Хоча це все лише догадки... Але одне точно правда - сьогодні валюта в Україні продається дешево (відносно). Незнаю чи це вже дно, але принаймні десь близько це точно.

Біля керма нашої держави влада експортно оріентована, їм дешева гривня вигідна для експорту і для здешевлення аншого товару за кордоном. І Януковч з компанією буде як зможе цьому сприєти. Перші кроки зроблено: соціально роширений бюджет із великим дефіцит проїдання. Ріст інфляії 13-15% автоматично. Отже і курс на рівні 8.00 грн/дол. втриматись навряд зможе. Транш МВФ не допоможе. Так шо прогоз довгострокової динаміки для гривні не дуже позитивний.

Я лише написав свої думки. Висновки лише за вами! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

імпорт зменьшився, надходження від заробітчан не зменьшуються, плюс експорт влади закидає сюди купу долярів, ось тому і гривня ще тримається 8-ми (доларів зараз дофіга)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пане romaxa11, додам від себе, що власне з гривнею в "закромах Родины" сильно сутужно. А економіці потрібна гривня- багато гривень,- звідси її ціна.

А пані, що цікавилась вкладами, і взагалі для всіх рекомендую ресурс http://tables.finance.ua/ru/currency/cash Особливо освітлення стану банків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бла-бла-бла - вирізано

Дякую положив в Приват банк 1-2 місяця в евро. А з Дельта я часто співпрацював до кризи. Зараз показалось опасно, евро вони не продають, а курс у них висить нижчий.

обов'язково додавати 6 абзаців квотінгу??? :angry: b0rg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Ставки продовжують падати кожних 2-3 тижні. В гривні ставки становлять - 13-20 %, долари - 5-10%, євро - 0,5-7 %. Найвищі ставки серед більш-менш стабільних банків зустрічала в Приваті - в них по валюті однакові ставки як для долара, так і для євро - аж 10-11 %, що трохи підозріло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...