Перейти до змісту

Радянська пісня 1966 стала інтернет-сенсацією


b0rg

Рекомендовані повідомлення

4.jpg

Російський естрадний артист Едуард Хіль став одним з найпопулярніших персонажів в американському інтернет-співтоваристві. Його радянська пісня без слів Я дуже радий, адже я, нарешті, повертаюся додому здобула всесвітню популярність.

Пісня сорокарічної давності з моменту появи на YouTube за кілька днів вона набрала 2 млн переглядів. Користувачі Facebook створили групу, до якої вступили вже 14 000 осіб. Вони хочуть скерувати Хілю петицію, в якій попросять влаштувати світове турне. Під петицією вже підписалися більш ніж 300 осіб. В основному, це мешканці США і Європи.

У Мережі пісню Хіля назвали Trololo, а самого артиста охрестили містером Трололо (Trololo-man). В обіг введено такий вираз як "вистачить тро-ло-ло-ло" або "тро-ло-ло-ло з тобою".

У британських інтернет-магазинах одним з найбільш ходових товарів стали значки, горнята та майки із зображенням Хіля.

Популярність пісні Я дуже радий, адже я, нарешті, повертаюся додому в англомовному інтернеті досягла таких масштабів, адже пародію на неї записав навіть лауреат Оскара-2010 Крістоф Вальц, який отримав нагороду за роль у Безславних виродках. Він заявив, що захоплюється Хілем.

Тисячі інтернет-користувачів по всьому світу зізнаються в коханні Едуарду Хілю в гостьовій книзі. Ось деякі залишені там повідомлення:

- Ви втілення Бога!

- Привіт з Канади! Ви мій герой!

- Привіт із Німеччини! Пане Трололо, ми вас любимо!

- Ви справжній мужчина! Привіт зі США!

- Заради вас я готова скасувати весілля! З любов'ю з Естонії.

У свою чергу російські блогери запропонували скерували Едуарда Хіля на Євробачення.

Рікроллінг та пісні інтернет-троля

Американці на форумах називають Хіля російським Ріком Естлі - співаком, який першим створив прецедент подібної неоднозначної популярності.

Ролик з фрагментом пісні Ріка, записаний в 1987 році, раптово повернувся на вершину популярності за відвідуваністю в інтернеті, хоча сам шлягер було названо "найгіршим в історії поп-музики". Явище названо на ім'я виконавця відомого в США як рікроллінг. Менш ніж за місяць до того, як зняли ролик з YouTube, його переглянули 18 мільйонів американців.

"Пам'ятаєте, як кілька років тому ви отримували е-mail з посиланням, на яке вас просили клацнути, ви входили туди і бачили ролик з піснею Ріка Естлі 1987 Ніколи не відмовлюся від тебе (Never Gonna Give You Up). Вас просто прорікролліли. Забавний відео-жарт у соціальних мережах вилився в незліченні втрачені години робочого часу. Зараз можна це назвати "Ви отримали Тро-ло-ло", - пише блогер AprillBrandon.

Феномен хіта Хіля став предметом обговорення в американських ЗМІ - як на сайті для впливових інтелектуалів The Huffington Post, так і в спеціалізованих типу Сучасна міфологія. В інтернеті заговорили про гіпнотичний вплив Хіля.

"Не знаю, як ми можемо викинути цю жахливу річ з голови. Я б рекомендував усю ніч пиятики в поєднанні з електрошоковою терапією і трепанацією черепа", - спантеличений блогер Rollinstone.

Іноземні користувачі, незнайомі з радянською естрадою, намагаються пояснити цю пісеньку. Як тільки відео потрапило в англомовну Мережу, воно викликало найбільш шокуючі асоціації.

Деякі навіть угледіли в манері виконання Хіля ознаки впливу психотропних речовин. Але найбільше поширення на Заході отримала теорія "Пісні інтернет-троля" (так називають учасника онлайн-листування, який своїми провокаційними коментарями прагне перетворити будь-яку мережеву бесіду в безглуздий і нещадний скандал, яким потім насолоджується).

Версію було викликано характерними звуками "ололо" і "трололо", які можна розрізнити в вокалізі. Завдяки цьому фрагменту, вокаліз Хіля потрапив буквально в усі відомі мережеві енциклопедії як доповнення до статей про інтернет-троля.

Коли ж на Заході все-таки перевели справжню назву вокалізу - "Я дуже радий, адже я, нарешті, повертаюся додому" - було вже пізно. Пісня в Мережі вже зажила своїм життям і обросла десятками рімейків.

Сам 75-річний Едуард Хіль про свою світову славу дізнався останнім - зі слів журналістів. Едуард Хіль - людина вже літня і досить далекий від інтернету. Особливо він здивувався, почувши, що в Мережі збирають підписи за організацію його світового турне. Співак, до речі, не відкидає можливості того, що воно відбудеться.

САМА ПІСНЯ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

больных на голову чисто по статистике из 6-7 миллиардов наберется пару сотен тысяч .. причем каким бы ты уникальным идиотом не был - в инете всегда можно найти хотя бы сотню соратников .. и етот пример подтверждает ето .. советская попса - самая попсовая попса в мире! бугага

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

" больных на голову чисто по статистике из 6-7 миллиардов наберется пару сотен тысяч .. причем каким бы ты уникальным идиотом не был - в инете всегда можно найти хотя бы сотню соратников .. и етот пример подтверждает ето .. советская попса - самая попсовая попса в мире! бугага "

в Хіля крутий вокал.. ше такий пошукати тре....

..і це не попса.

просто радянська естрада.

попса - це камєнскіх і патап ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хм, під таку в дитинстві точно не танцювала, а от мама переглянула - пам'ятає, каже, що їм подобалась.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

больных на голову чисто по статистике из 6-7 миллиардов наберется пару сотен тысяч .. причем каким бы ты уникальным идиотом не был - в инете всегда можно найти хотя бы сотню соратников .. и етот пример подтверждает ето .. советская попса - самая попсовая попса в мире! бугага

Попса!!!!! Ты хоть подумал что написал?????? Ты ещё Кобзона - попсой назови или Лидию Русланову, или Зыкину. Недолёкий ты наш. (с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...