Перейти до змісту

Радянська пісня 1966 стала інтернет-сенсацією

b0rg

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

4.jpg

Російський естрадний артист Едуард Хіль став одним з найпопулярніших персонажів в американському інтернет-співтоваристві. Його радянська пісня без слів Я дуже радий, адже я, нарешті, повертаюся додому здобула всесвітню популярність.

Пісня сорокарічної давності з моменту появи на YouTube за кілька днів вона набрала 2 млн переглядів. Користувачі Facebook створили групу, до якої вступили вже 14 000 осіб. Вони хочуть скерувати Хілю петицію, в якій попросять влаштувати світове турне. Під петицією вже підписалися більш ніж 300 осіб. В основному, це мешканці США і Європи.

У Мережі пісню Хіля назвали Trololo, а самого артиста охрестили містером Трололо (Trololo-man). В обіг введено такий вираз як "вистачить тро-ло-ло-ло" або "тро-ло-ло-ло з тобою".

У британських інтернет-магазинах одним з найбільш ходових товарів стали значки, горнята та майки із зображенням Хіля.

Популярність пісні Я дуже радий, адже я, нарешті, повертаюся додому в англомовному інтернеті досягла таких масштабів, адже пародію на неї записав навіть лауреат Оскара-2010 Крістоф Вальц, який отримав нагороду за роль у Безславних виродках. Він заявив, що захоплюється Хілем.

Тисячі інтернет-користувачів по всьому світу зізнаються в коханні Едуарду Хілю в гостьовій книзі. Ось деякі залишені там повідомлення:

- Ви втілення Бога!

- Привіт з Канади! Ви мій герой!

- Привіт із Німеччини! Пане Трололо, ми вас любимо!

- Ви справжній мужчина! Привіт зі США!

- Заради вас я готова скасувати весілля! З любов'ю з Естонії.

У свою чергу російські блогери запропонували скерували Едуарда Хіля на Євробачення.

Рікроллінг та пісні інтернет-троля

Американці на форумах називають Хіля російським Ріком Естлі - співаком, який першим створив прецедент подібної неоднозначної популярності.

Ролик з фрагментом пісні Ріка, записаний в 1987 році, раптово повернувся на вершину популярності за відвідуваністю в інтернеті, хоча сам шлягер було названо "найгіршим в історії поп-музики". Явище названо на ім'я виконавця відомого в США як рікроллінг. Менш ніж за місяць до того, як зняли ролик з YouTube, його переглянули 18 мільйонів американців.

"Пам'ятаєте, як кілька років тому ви отримували е-mail з посиланням, на яке вас просили клацнути, ви входили туди і бачили ролик з піснею Ріка Естлі 1987 Ніколи не відмовлюся від тебе (Never Gonna Give You Up). Вас просто прорікролліли. Забавний відео-жарт у соціальних мережах вилився в незліченні втрачені години робочого часу. Зараз можна це назвати "Ви отримали Тро-ло-ло", - пише блогер AprillBrandon.

Феномен хіта Хіля став предметом обговорення в американських ЗМІ - як на сайті для впливових інтелектуалів The Huffington Post, так і в спеціалізованих типу Сучасна міфологія. В інтернеті заговорили про гіпнотичний вплив Хіля.

"Не знаю, як ми можемо викинути цю жахливу річ з голови. Я б рекомендував усю ніч пиятики в поєднанні з електрошоковою терапією і трепанацією черепа", - спантеличений блогер Rollinstone.

Іноземні користувачі, незнайомі з радянською естрадою, намагаються пояснити цю пісеньку. Як тільки відео потрапило в англомовну Мережу, воно викликало найбільш шокуючі асоціації.

Деякі навіть угледіли в манері виконання Хіля ознаки впливу психотропних речовин. Але найбільше поширення на Заході отримала теорія "Пісні інтернет-троля" (так називають учасника онлайн-листування, який своїми провокаційними коментарями прагне перетворити будь-яку мережеву бесіду в безглуздий і нещадний скандал, яким потім насолоджується).

Версію було викликано характерними звуками "ололо" і "трололо", які можна розрізнити в вокалізі. Завдяки цьому фрагменту, вокаліз Хіля потрапив буквально в усі відомі мережеві енциклопедії як доповнення до статей про інтернет-троля.

Коли ж на Заході все-таки перевели справжню назву вокалізу - "Я дуже радий, адже я, нарешті, повертаюся додому" - було вже пізно. Пісня в Мережі вже зажила своїм життям і обросла десятками рімейків.

Сам 75-річний Едуард Хіль про свою світову славу дізнався останнім - зі слів журналістів. Едуард Хіль - людина вже літня і досить далекий від інтернету. Особливо він здивувався, почувши, що в Мережі збирають підписи за організацію його світового турне. Співак, до речі, не відкидає можливості того, що воно відбудеться.

САМА ПІСНЯ

Опубліковано

больных на голову чисто по статистике из 6-7 миллиардов наберется пару сотен тысяч .. причем каким бы ты уникальным идиотом не был - в инете всегда можно найти хотя бы сотню соратников .. и етот пример подтверждает ето .. советская попса - самая попсовая попса в мире! бугага

Опубліковано

" больных на голову чисто по статистике из 6-7 миллиардов наберется пару сотен тысяч .. причем каким бы ты уникальным идиотом не был - в инете всегда можно найти хотя бы сотню соратников .. и етот пример подтверждает ето .. советская попса - самая попсовая попса в мире! бугага "

в Хіля крутий вокал.. ше такий пошукати тре....

..і це не попса.

просто радянська естрада.

попса - це камєнскіх і патап ;)

Опубліковано

хм, під таку в дитинстві точно не танцювала, а от мама переглянула - пам'ятає, каже, що їм подобалась.

Опубліковано
больных на голову чисто по статистике из 6-7 миллиардов наберется пару сотен тысяч .. причем каким бы ты уникальным идиотом не был - в инете всегда можно найти хотя бы сотню соратников .. и етот пример подтверждает ето .. советская попса - самая попсовая попса в мире! бугага

Попса!!!!! Ты хоть подумал что написал?????? Ты ещё Кобзона - попсой назови или Лидию Русланову, или Зыкину. Недолёкий ты наш. (с)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...