spqr Опубліковано 8 Березня, 2010 в 10:28 #1 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 10:28 Reuters Повелитель бури - лучший фильм Одну из самых почетных кинопремий мира, Оскар в номинации Лучший фильм, завоевала лента Повелитель бури Кэтрин Бигелоу.Лента обошла таких конкурентов, как Аватар, Бесславные ублюдки, Тужься, Мне бы в небо, Образование, Невидимая сторона, Район №9, Серьезный человек и мультфильм Вверх. Как сообщалось, Кэтрин Бигелоу получила также Оскар как лучший режиссер. Повелитель бури - малобюджетная лента, которая рассказывает о службе в Ираке группы специалистов по обезвреживанию взрывных устройств. По мнению многих критиков, этот фильм является одним из лучших свидетельств об иракской войне. Ранее Повелитель бури стал самым титулованным фильмом церемонии вручения главной британской кинонаграды года BAFTA, которую называют своеобразной репетицией Оскара. Фильм также был признан лучшим фильмом года Гильдией продюсеров и Ассоциацией кинокритиков США. Лучшим фильмом года Повелителя бури назвали также Национальное общество кинокритиков США, нью-йоркская и лос-анджелесская ассоциации кинокритиков. Напомним, что в 2009 году Лучшим фильмом стал Миллионер из трущоб Денни Бойла. Полный список финалистов Оскара-2010: Лучший фильм - Повелитель бури Лучший режиссер - Кэтрин Бигелоу (Повелитель бури) Лучшее исполнение главной мужской роли - Джефф Бриджес (Безумное сердце) Лучшее исполнение главной женской роли - Сандра Буллок (Невидимая сторона) Лучшее исполнение мужской роли второго плана - Кристофер Вальц (Бесславные ублюдки) Лучшее исполнение женской роли второго плана - Мо‘Ник (Тужься) Лучший иностранный фильм: Секрет их глаз (Аргентина)Лучший короткометражный художественный фильм - Новые арендаторы Лучший полнометражный анимационный фильм - Вверх Лучший короткометражный анимационный фильм - Логорама Лучший полнометражный документальный фильм - Бухта Лучший короткометражный документальный фильм - Музыка Пруденс Лучший оригинальный сценарий - Марк Боал (Повелитель бури) Лучший адаптированный сценарий - Джеффри Флетчер (Тужься) Лучшая работа оператора - Мауро Фиоре (Аватар) Лучший монтаж - Повелитель бури Лучшая работа художника-постановщика - Аватар Лучшая работа художника по костюмам - Молодая Виктория Лучшая оригинальная музыка к фильму - Вверх Лучший саундтрек - Weary Kind (Сумасшедшее сердце) Лучшее сведение (микширование) звука - Повелитель бури Лучший звуковой монтаж - Повелитель бури Лучшая работа художника по гриму - Звездные войны Лучшие визуальные эффекты - Аватар.
Banzai Опубліковано 8 Березня, 2010 в 10:33 #2 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 10:33 да уж.. кено про "войну" снятое бабой... главный герой - безбашенный идиот .. кено - УГ
Yaryk Опубліковано 8 Березня, 2010 в 10:37 #3 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 10:37 Причому ця баба - бувша жінка Камерона, котрому досталось не так багато оскарів за його Аватара
Вoвчик Опубліковано 8 Березня, 2010 в 12:55 #4 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 12:55 Аватар обогнали - я думал все оскары отдадут Джеймсу Кэмерону...
romaxa11 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 16:14 #5 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 16:14 щось я не розумію загадкову американську душу при виборі переможця. Фільм хороший, але жодних глибинних речей я в ньому не знайшов.
Karabasbarabas Опубліковано 8 Березня, 2010 в 16:30 #6 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 16:30 да уж.. кено про "войну" снятое бабой... главный герой - безбашенный идиот .. кено - УГ баба бабою, але ж вміє знімати та ще і як щось я не розумію загадкову американську душу при виборі переможця. Фільм хороший, але жодних глибинних речей я в ньому не знайшов глибинна суть фільму у тому, що для людей, які йдуть на війну, вона стає звичкою, а то і залежністю. про це не так то і багато говорять у кіно, хоча проблема і актуальна. ІМХО
fenmix Опубліковано 8 Березня, 2010 в 17:06 #7 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 17:06 Але в 2009 році для мене найкращим фільмом залишиться "Місяць". Через тупих піратів його випустили в прокат "Луна 2112"...А цей фільм теж гарний. Хоча б та сцена зі снайпером в пустелі...
akamuza Опубліковано 8 Березня, 2010 в 18:47 #8 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 18:47 "Повелитель Бури" - достойный нишевый фильм. Но уж никак не тянет на столько оскаров, тем более за лучший фильм. Полностью не согласен с жюри.
spqr Опубліковано 8 Березня, 2010 в 20:13 Автор #9 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 20:13 Фільмец вибраний під вивід військ з Іраку,як завжди щось під свої потреби чі поняття.
eHoT Опубліковано 8 Березня, 2010 в 21:54 #10 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 21:54 А я не бачу причин в тому щоб "Аватар" став би кращим фільмом, окрім гарної картінки там більш нічого немає інші фільми з претендентів не бачив так що судити не можу
eHoT Опубліковано 8 Березня, 2010 в 22:15 #11 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 22:15 NightVision в нас різне уявлення про кіно
eHoT Опубліковано 8 Березня, 2010 в 22:24 #12 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 22:24 історія про Покахонтас, тільки в на іншій планеті і з синіми індіанцями))
Alexander47 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 22:37 #13 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 22:37 перше місце засулжене, на мою думку.(пробачте за оффтоп: кому сподобався цей фільм, рекомендую до перегляду аналогічний "Битва за Хадиту")
Karabasbarabas Опубліковано 9 Березня, 2010 в 08:13 #14 Опубліковано 9 Березня, 2010 в 08:13 А я не бачу причин в тому щоб "Аватар" став би кращим фільмом, окрім гарної картінки там більш нічого немає інші фільми з претендентів не бачив так що судити не можу навіть, якщо розглядати "Аватар", як блокбастер з гарною картинкою, то постає питання "чи багато хто у світі здатен створити настільки якісну картинку?"... окрім неї у фільмі все ж є ідея, тільки от стереотип, що блокбастери це просто масштабний атракціон, багатьом заважають її розгледіти. а для мене взагалі кращим фільмом є "Район №9"
Bern Опубліковано 9 Березня, 2010 в 17:48 #15 Опубліковано 9 Березня, 2010 в 17:48 А я не бачу причин в тому щоб "Аватар" став би кращим фільмом, окрім гарної картінки там більш нічого немає інші фільми з претендентів не бачив так що судити не можу навіть, якщо розглядати "Аватар", як блокбастер з гарною картинкою, то постає питання "чи багато хто у світі здатен створити настільки якісну картинку?"... окрім неї у фільмі все ж є ідея, тільки от стереотип, що блокбастери це просто масштабний атракціон, багатьом заважають її розгледіти. а для мене взагалі кращим фільмом є "Район №9" +1 А я згоден З усіх "оскаровських" фільмів можу оцінити лише District #9 і Hurt Locker, тому, напевно вперше, згідний з рішенням жюрі ПС. Про всякі там Сандри Буллок (з їхніми мега фільмами, які я ледь зміг додивитись "для галочки") я хочу промовчати ( ДА ні... як таке лайно взагалі можна висувати на таку премію??????
Serg20279 Опубліковано 10 Березня, 2010 в 22:07 #16 Опубліковано 10 Березня, 2010 в 22:07 Фільм розтягнув на два вечори Як кажуть війна і в Африці війна. Тільки таке відчуття після перегляду, що америкосівських солдат кинули з цим Іраком їхні політики, а на чужій землі недуже і повоюєш. А вони хоч солдати але теж люди. А нарахунок Оскарів, то тут як при комуняках Ілич Брєжнєв роздавав ордена на право и собі то тут те саме
yurkkkin Опубліковано 11 Березня, 2010 в 21:11 #17 Опубліковано 11 Березня, 2010 в 21:11 Ничего особенного в фильме не нашел . не согласен с жюри
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.