Перейти до змісту

Вибір вело покришок

Рекомендовані повідомлення

Ось прийшла весна, всі будуть ставити свої полу-слікі, а то й щось геть гладке, а я ще з осені надумав взяти добре шиповану покришку. Трохи вагався, бо думав крутити тяжко буде, але після деяких розпитувань - втрата 2-3 км здалась мені не такою значною (заодно і качатись буду швидше).

Так от хочу запитати - що можна купити і за скільки в нас на велозоні? Хто собі що може купував, якісь скарги чи навпаки, в скільки це обійдеться? І чи варто міняти два колеса, чи припустимо можна поміняти заднє, а переднє залишити на полусліку...

П.С. В мене Comanche TOMAHAWK.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Переднее , как раз нужно позубастее, оно влияет на удержание дороги. А вот заднее влияет на накат, поскольку на нем - основной вес.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Недорого, добре і універсально - візьми Schwalbe Black Jack на обидва колеса. І пробиваються вкрай рідко. У "Велозоні" мають бути зараз 1.9 близько 100 грн. за штуку. Я, правда, їздив на 2.1 - не знаю, чи відчувається різниця.

Хочеш подорожче - Albert або Smart Sam (або часто спереду Albert, ззаду Smart Sam або Black Jack). Близько 200 за штуку.

Ще дорожче :) - Nobby Nic.

Або, якщо на Schwalbe світ не зійшовся - йди і дивися, що є у "Велозоні" - там трохи є вибір.

Якщо зовсім зекономити, маю якусь одну стару 1.9 (треба глянути, Kenda чи щось інше, і здається не їжджена) - можу за четвертак віддати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я, правда, їздив на 2.1 - не знаю, чи відчувається різниця

що мається на увазі? невідчутна різниця між 1,95 і 2,1? то це чудово, значить можна сміло брати 2,1.

близько 100 грн за штуку

ну більше розкошелюватись якось і не хочеться.. а в чому перевага тих що за 200 і вище:? гума не така і довше стираються?

Якщо зовсім зекономити, маю якусь одну стару 1.9 (треба глянути, Kenda чи щось інше, і здається не їжджена) - можу за четвертак віддати.

буду мати на увазі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Выскажу свое мнение. Для 80% времени 80ти% райдеров идеальной покрышкой будет Smart Sam.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

согласен с Тренером. я всю зиму проездил на нобби никах, но как только потеплеет, переобуюсь на смарт сэмы

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Schwalbe SMART SAM

Ось пошукав те що рекомендують, і часто вспливає думка на форумах, що покришка легко пробивається, а хотілося б чогось надійного в цьому плані, чи можливо я просто натрапив на тих, кому не повезло? і яка її реальна ціна, а то писали і 130 і 200 грн, а 400 грн зараз викидати на дві покришки - напряжно, та й не дуже хочеться..

TAIS запропонувала Schwalbe little albert 2,1

При пошуку практично все що находить - це американські магазини, толком нічого не знайшов.

Що скажете по цьому приводу, чи варто їх комбінувати і що краще куди ставити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

согласен с Тренером. я всю зиму проездил на нобби никах, но как только потеплеет, переобуюсь на смарт сэмы

Я уже на сэмах. Это кайф :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не знаю, чи відчувається різниця між 2.1 та 1.9. Не порівнював. Може хтось інший підкаже. Мені здається, якщо більше асфальту - краще мабуть 1.9, якщо більше крос-кантрі - 2.1.

Black Jack ззаду перетворився на напівслік за 6000 км. Спереду за цей же час зношування мінімальне. Проколів 2, обидва ззаду.

Бери Black Jack - зносиш задній, поставиш щось інше (наприклад Smart Sam; або переставиш передній назад, а наперед Albert), а може й не захочеш... А може вже цілий велосипед до того часу поміняєш... Співвідношення ціна/якість в них хороше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Schwalbe SMART SAM

Ось пошукав те що рекомендують, і часто вспливає думка на форумах, що покришка легко пробивається, а хотілося б чогось надійного в цьому плані, чи можливо я просто натрапив на тих, кому не повезло? і яка її реальна ціна, а то писали і 130 і 200 грн, а 400 грн зараз викидати на дві покришки - напряжно, та й не дуже хочеться..

TAIS запропонувала Schwalbe little albert 2,1

При пошуку практично все що находить - це американські магазини, толком нічого не знайшов.

Що скажете по цьому приводу, чи варто їх комбінувати і що краще куди ставити?

Реальна ціна - близько 200, і так само нового Альберта. Ось тобі український магазин: http://velosiped.com/index.php/cat/c75_Kross-kantri.html

На новий велосипед я поставив назад Смарт Сем, а наперед Альберт. На старому їздив на двох Блек Джеках, і Блек Джек/Альберт (зад/перед). Але різниці в місті не відчуваю. Хоча двічі Блек Джек ззаду рятував мене на мокрому асфальті в повороті, коли заходив на зависокій швидкості - маленький знос і він знову хапає за поверхню. Здається, згідно з відгуками, в Смарт Сема з цим трохи гірше, але кращий накат.

Теж читав, що Смарт Сем пробивається. Але в той же час тут на форумі продавали з пробігом 8 тис. Смарт Сем і Альберт, і писали що без проколів. І знос менший, ніж в Блек Джека за 6 тис.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за Блек Джеки. Сам на них катаю, і зимою трохи відкатав і по льоду і по снігу, і літом катав і осінню по багну. Якщо не женешся за вагою і маєш обмежений бюджет і хочеш надійну покриху то це саме це, або щось із Швальби в цьому діапазоні: Джиммі, Терра Круізер і т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене блекджек проколовся один раз ) і все .. а так гума класна , ну чуть тяжка, але бокові задири нестрашні їй і можна їхати на півспущеному колесі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Поставлена задача вирішена покупкою Schwalbe little albert 2,1 і Smart Sam 2,1 у TAIS (за що їй треба не забути поставити +). По сумісним порадам вирішено поставити альберт на перед, сем на зад і пробувати виходити з зимового ступору помаленьку, скидати жирок. Всім дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Для любителей гламура:

2297_0.jpg

У Тимца видал сегодня две штуки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бери хурикейни кевларові і буде тобі щастя, в мене ще неразу непробивалася... класна покриха але тяжко найти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...