Перейти до змісту

Бродячі собаки кусають лучан. Жертви погрожують удом.

Shkoder

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Короткий підсумок

1 - відстріл негуманно і жорстоко

2 - стерелізація - дорого і не знімає питання "кусючості"

3 - притулок - дорого, без підтримки влади, якій класти на то, малореально взагалі, а якщо і реально, то в дуже невеликих об"ємах

4 - самозахист - проблемно по часу/фінансах/можливості

Які ще варіанти?

Я вже писав, ще раз повторюся: тема холіварна з самого початку, всі займають крайні позиції: стріляти чи стерилізувати. А правда як завжди десь посередині, тобто метод вирішення проблеми ніколи не буде виглядати як або п.1 або п.2, а тільки як комплекс - 1+2+3+4.

Імхо, спочатку відстріл (1) надлишку і агресивних, потім стерилізація (2) залишку - це вирівняє ситуацію, коли людей перестануть кусати, а новим собакам не дадуть прийти у місто старі. Все, що не вписується у ці рамки - в притулок (3), в непердбачуваних ситуаціях - самозахист (4). Вуаля. Нє?

Никель, так правда и есть по середине, только цепочку выстраивать не нам. Решать, какое животное агрессивно, а какое нет - только специалисту. Стрелять - нельзя, как ни крути.

Цепочка может выстроиться только согласно закону. Но без действующего закона о содержании домашних животных вся борьба с бездомниками - бессмысленна.

• Відповідей 1,8 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Милана, а почему-бы не призвать жителей домов, возле которых живут эти милые, ручные, хорошие песики, которых жалко убивать, хотя-бы в складчину простерилизовать , что-бы не допустить течек, которые и влекут за собой стаи озверевших кобелей, заодно и вакцинировать от бешенства(бесплатно)?

Та в тому то й справа, що гроші наші люди чомусь дають неохоче, навіть невеликі гроші. Тимбільше частина любить цих "дворових улюбленців", частині на них просто пофіг, ще частина ненавидить. Так от ті дві останні частини скоріше за все грошей не дадуть, а їх більшість. Але навіть серед першої частини більшість буде просто лінивою (це ж треба ходити збирати гроші, шукати де простерилізувати тварину, везти її туди, забирати назад). Тому, вважаю, швидше серед першої групи знайдеться людина, яка зможе пристроїти десь собачку, якщо знатиме, що в іншому випадку її знищать

Опубліковано

Милана, а почему-бы не призвать жителей домов, возле которых живут эти милые, ручные, хорошие песики, которых жалко убивать, хотя-бы в складчину простерилизовать , что-бы не допустить течек, которые и влекут за собой стаи озверевших кобелей, заодно и вакцинировать от бешенства(бесплатно)?

Та в тому то й справа, що гроші наші люди чомусь дають неохоче, навіть невеликі гроші. Тимбільше частина любить цих "дворових улюбленців", частині на них просто пофіг, ще частина ненавидить. Так от ті дві останні частини скоріше за все грошей не дадуть, а їх більшість. Але навіть серед першої частини більшість буде просто лінивою (це ж треба ходити збирати гроші, шукати де простерилізувати тварину, везти її туди, забирати назад). Тому, вважаю, швидше серед першої групи знайдеться людина, яка зможе пристроїти десь собачку, якщо знатиме, що в іншому випадку її знищать

Вы не поняли ход моих мыслей. Простерилизовав раз одну избегаете появления другой, а другая (после убийства, пристройства и т.д.) обязательно будет. Деньги небольшие, согласитесь, скинутся по 5-10 грн раз не так уж и много. А насчет других трудностей, ВТЗТ в помощь, оно никогда не отказывает таким людям.

Опубліковано

sashulya, та зрозуміла я хід ваших думок, проте думаю що з нашими подекуди байдужими, жадібними або лінивими людьми це не реально. Тимбільше від пристроїної тваринки, теж не буде більше бездомного приплоду, та й тваринці було б краще знайти господаря, ніж далі вештатись вулицями. Можливо надати людям вибір - або забирайте додому або стерилізуйте, інакше відстрілюватимуть. Можливо любителі собачок і обируть якийсь варіант заради спасіння улюбленця. Просто так хочеться знайти ту золоту середину і щоб вона була максимально прийнятна для всіх, бо з однієї сторони - шкода тваринок, а з іншої - життя і здоров"я людей важливіше

Опубліковано

sashulya, та зрозуміла я хід ваших думок, проте думаю що з нашими подекуди байдужими, жадібними або лінивими людьми це не реально. Тимбільше від пристроїної тваринки, теж не буде більше бездомного приплоду, та й тваринці було б краще знайти господаря, ніж далі вештатись вулицями

Насчет приплода - не факт. Естественно, животному дома лучше. Но на место пристроенной всегда придет новое, рано или поздно придет новая, родственники закончатся, и........... А так обезопасить себя и своих детей хоть не на 100% в своем же дворе возможно.

Опубліковано

milana, до якої частини відносите себе ви: "лінивих та жадібних" чи тих, хто "ВЖЕ щось зробили"?

Опубліковано

Cotja, якщо ви не читали мої попередні дописи, то скажу ще раз - я дуже боюсь собак, тому не зв"язуюсь з ними, максимум - виношу кісточки до мусорки. Але якби збирали гроші, обов"язково здала б, а якби якусь вподобала, то забрала б додому (в мене були і собака і кішка, яких взяла з вулиці). А от людині з панічним страхом перед собакою починати ловити її і везти на стерилізацію якось не пре

Тому в плані возіння до ветеринарів, я скоріше лінива, чи то пак страх заважає, але за своє життя я ВЖЕ приютила двох тваринок. Така відповідь вас влаштовує?

Опубліковано
А от людині з панічним страхом перед собакою починати ловити її і везти на стерилізацію якось не пре

Дабы побороть страх надо удалить его источник, постреляйте всех собак в радиусе километра от своего дома, и будет Вам счастье, мир и покой :D

Опубліковано

Cotja, якщо ви не читали мої попередні дописи, то скажу ще раз - я дуже боюсь собак, тому не зв"язуюсь з ними, максимум - виношу кісточки до мусорки. Але якби збирали гроші, обов"язково здала б, а якби якусь вподобала, то забрала б додому (в мене були і собака і кішка, яких взяла з вулиці). А от людині з панічним страхом перед собакою починати ловити її і везти на стерилізацію якось не пре

Тому в плані возіння до ветеринарів, я скоріше лінива, чи то пак страх заважає, але за своє життя я ВЖЕ приютила двох тваринок. Така відповідь вас влаштовує?

Як би в мене був панічний страх до якоїсь тварини, то я б її дома не заводив би. Та й гроші збирають, ага.

Опубліковано

мы тут это, собак спасаем, а не милану обсуждаем, не отбивайтесь от темы

Може час почати спасати їх на вулиці, а не тут?

Опубліковано
А от людині з панічним страхом перед собакою починати ловити її і везти на стерилізацію якось не пре
А зачем ловить-то? Можно просто все организовать, если действительно ситуация волнует. Было бы желаниеrolleyes.gif
Опубліковано

Дабы побороть страх надо удалить его источник, постреляйте всех собак в радиусе километра от своего дома, и будет Вам счастье, мир и покой :D

Те що я їх боюсь ще не значить, що вони всі злі і заслуговують на відстріл

Як би в мене був панічний страх до якоїсь тварини, то я б її дома не заводив би. Та й гроші збирають, ага.

От так склалось життя - свою не боялась, бо то був найдобріший собака, а чужих боюсь (бо як писала в дитинстві один на мене накинувся), такщо парадокси бувають

А щодо грошей, то ніхто до мене за ними не звертався і ніяких урн для збору грошей на такі потреби не бачила. Грошей не пожаліла б, тимбільше якби в мене були свої дворові улюбленці

Опубліковано
Руководство города отвечает... обязано решать такие проблемы... разрабатывать и внедрять в жизнь различные программы...

Ага. Вот если бы только некоторые не ставили палки в колёса, запрещая дитилин и пули. Я про гуманозверинистов

Стрелять - нельзя, как ни крути.

Спасибо вам за это огромное.

Цепочка может выстроиться только согласно закону. Но без действующего закона о содержании домашних животных вся борьба с бездомниками - бессмысленна.

Очередной красиво оформленный спрыг в кусты.

Вы что, всерьёз верите, что народ устроит ждать 5-7 лет, пока передохнут эти эпические (в самых радужных мечтах - стерилизованные) четыре тысячи шавки?

И верите в принятие каких-то законов, запрещающих выбрасывать собак на улицу? А если их не будет? Ведь тогда каждый год будут новые "выкидыши", и популяция, уменьшившаяся за счёт естественной смерти, восстановится за счёт новеньких-готовеньких.

Это как лечить гангрену, отрезая по одному пальцу в неделю - наблюдать, а станет ли лучше больному или некроз будет распространяться дальше.

P.S. А вообще - cлишком вы себе льстите, если думаете, что только вас во всём обвиняют :)

Опубліковано
Вы что, всерьёз верите, что народ устроит ждать 5-7 лет, пока передохнут эти эпические (в самых радужных мечтах - стерилизованные) четыре тысячи шавки?

И верите в принятие каких-то законов, запрещающих выбрасывать собак на улицу? А если их не будет? Ведь тогда каждый год будут новые "выкидыши", и популяция, уменьшившаяся за счёт естественной смерти, восстановится за счёт новеньких-готовеньких.

Это как лечить гангрену, отрезая по одному пальцу в неделю - наблюдать, а станет ли лучше больному или некроз будет распространяться дальше.

Ха-ха-ха. Народ уже больше 10-и лет ждет и ничего. Читайте мои посты внимательнее, я за комплексное решение проблемы. А насчет выкидышей мой пост 929.

Опубліковано
Ха-ха-ха. Народ уже больше 10-и лет ждет и ничего.

Ха-ха-ха. Действительно, очень ха-ха-ха.

Ждите, лошки, ждите. Мы пошли на принцип. А вы ж всё равно привыкшие терпеть. Се ля ви.

Читайте мои посты внимательнее, я за комплексное решение проблемы.

Отстрел - это главная составляющая комплексного решения. Но из-за всепоедающей любви у вас в мыслях не осталось места для здравого взгляда на проблему. К сожалению.

Не хотите отстрел - заберите 3600 тварей ХЗ куда, чтобы их в городе не было. И пусть дохнут себе в этом ХЗ, не шляясь по улицам.

Скажете - нечем кормить, негде держать?

Так что, пусть лучше живут, как сейчас, и дохнут от голода, попутно кидаясь на людей? Конечно, намного гуманнее, если у собачки склеится желудок или завернутся кишки, чем если она проглотит пулю ;)

Опубліковано

А зачем ловить-то? Можно просто все организовать, если действительно ситуация волнует. Было бы желаниеrolleyes.gif

Так для цього волонтери і є, або ті хто опікуються цими дворовими собачками

Опубліковано
Ждите, лошки, ждите. Мы пошли на принцип. А вы ж всё равно привыкшие терпеть. Се ля ви.

Грубо, пошло и очень не красиво. Свои принципы можете запихнуть себе в ........... и дальше терпеть. Толку-то от них никакого)

Отстрел - это главная составляющая комплексного решения. Но из-за всепоедающей любви у вас в мыслях не осталось места для здравого взгляда на проблему. К сожалению.

Не хотите отстрел - заберите 3600 тварей ХЗ куда, чтобы их в городе не было. И пусть дохнут себе в этом ХЗ, не шляясь по улицам.

Скажете - нечем кормить, негде держать?

Так что, пусть лучше живут, как сейчас, и дохнут от голода, попутно кидаясь на людей? Конечно, намного гуманнее, если у собачки склеится желудок или завернутся кишки, чем если она проглотит пулю ;)

Никакой "всепоедающей" любви я к животным не испытываю и имею достаточно здравый взгляд на проблему. Отстрел - это ни какая не составляющая, а пережитки прошлого. Хотите жить цивилизованно- решайте проблемы конструктивно.

Так для цього волонтери і є, або ті хто опікуються цими дворовими собачками

Спасибо за ответ, все ясно.

Опубліковано

Грубо, пошло и очень не красиво. Свои принципы можете запихнуть себе в ........... и дальше терпеть. Толку-то от них никакого)

Нужно было явно указать, что эти слова написаны как возможное продолжение "10 лет ждут...и ничего" и принадлежат защитникам? ;)

Опубліковано

Нужно было явно указать, что эти слова написаны как возможное продолжение "10 лет ждут...и ничего" и принадлежат защитникам? ;)

Эти слова означали, что проблемы решать надо, а не языками трепаться. С такими гражданами еще лет 40 покусанными ходить будем.

Опубліковано

sashulya, судячи з ваших дописів ви є волонтером, чи може здійснюєте якісь дії для зміни даної ситуації в нашому місті?

Опубліковано
sashulya, судячи з ваших дописів ви є волонтером
Я не являюсь волонтером. Я просто человек , которому небезразлична судьба бездомных животных.
чи може здійснюєте якісь дії для зміни даної ситуації в нашому місті?
По возможности стараюсь. Мною было простерилизовано в свое время более 30-ти животных, за мой счет и моими силами. Также было пристроено немалое количество животных.
Опубліковано

sashulya, Ви можете дати гарантію що стерелізована собака яка бігає в дворі не вкусить? Ні! - отже стерелізація відпадає.

Притулок - чиновники не вважають за потрібне його будувати, краще ці гроші направити в інше русло. Можливо Ви побудуєте його, за свої гроші чи за зібранні ж вами пожертвування?

Пороздавати по селам. Скільки відсотків собак поверниться назад у місто в перший і наступні роки. Де гарантія того що вони не дадуть нове потомство там і воно ж знову таки не добереться в місто?

Скільки ще часу захисники будуть захищати собак а ті кусати лучан?

І ще одне - перестаньте звинувачувати владу в бездіяльності а людей в байдужості. Така у нас влада і люди - прийміть це як дань.

Опубліковано
І ще одне - перестаньте звинувачувати владу в бездіяльності а людей в байдужості. Така у нас влада і люди - прийміть це як дань.
Ну так и принимайте, если Вас устраивает все))))))))Может потому что все принимают это как дань, так и живем ( покусанные собаками, бедные, с кучей больных детей и стариков и еще сотней-другой проблем)?
Притулок - чиновники не вважають за потрібне його будувати, краще ці гроші направити в інше русло. Можливо Ви побудуєте його, за свої гроші чи за зібранні ж вами пожертвування?

Они-то как раз то и дело что "вважають" то одно, По весьма понятным причинам, то другое, и "делают" это. Так что же Вы возмущаетесь, пора все принять как дань, не так ли?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...