Перейти до змісту

Зброя для самооборони

Optimal

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

угу. пробували дію травмата на людині. всьо залежить від набоїв. звичайні сірі кульки то тіко розізлять і ніц хорошого з того не буде... а вот чорні... з метрів 3-4 пробивали подушку, шкіряну куртку і застрягали в тілі... не дуже приємно напевно... і коли на тебе буде перти бидло з ножем чи просто пара гопів, я не думаю шо ти будеш відмірювати дистанцію в 5м і тоді стріляти...

• Відповідей 61
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Так званні чорні,попадають під дію кримінального кодексу,і в разі їх використаня мона тюрма сидеть.Відповідальність така сама як і за пістолет соряджений бойовими набоями.

Опубліковано

Так дозвіл не особо проблемно і зробить ) Записатись в варту порядку чи ше шось подібне... Зате матимеш право носіння більш дієвої зброї.

Опубліковано
Так дозвіл не особо проблемно і зробить ) Записатись в варту порядку чи ше шось подібне... Зате матимеш право носіння більш дієвої зброї.

В Дніпре та в Криму вже масово вилучают такі липові дозвола,а зброю в комісіонкі,в Киеві хочуть всіх липових дружиніків вигнати на вулиці,а тепер подумайте,чи потрібно вам таке щастя,документи 200-400у.е.зброя 200-800у.е?

Опубліковано

Ой розкажи мені розкажи ))) Чого то дозвола липові? Дозвіл нормальний, легальний і т.п. А то шо на вулицю в патруль... ну раз-два мона і прогулятись... корона не впаде.

Опубліковано
Гаразд,тіште себе ілюзіями,життя розставить всі крапкі.

Порада-спиляйте мушку.

Порада глибокого проффесіанала)))))

З.І

..На тому відео тест російскоі зброі,прошу не путати...
мова йде про травмати загалом й не важливо хто й де їх виробляв,а єжель присутній токмо теоретичний досвіт їх використання не варто вчити інших.Що до конкретного відео,якби мачо-ціль стояв на відстані метра(реальна ситуація з гопами) медична допомога йому вже не знадобиласяб.Жмур.Висновок:якісний травмат з якісними набоями є дуже ефективним засобом самоборони.ИМХО
Опубліковано

Не бачу далі сенсу продовжувати дискусію з такими прохфесіоналам.Звідки ти знаеш хто я і якими знанями та навиками володію?

Опубліковано

флобер нічого не допомагає - ні проти собак, ні проти людей. Luka десь тут вже писав, що через специфіку роботи йому неодноразово доводилось виймати "флоберо-кулі" з людей. Вони казали, що відчуття як незначний опік чи щось таке, не зупиняє а швидше навпаки, викликає агресію.

А от травмат (в самого такий) -- ефективна штука. І психологічний ефект на рівні і травматична дія досить серйозна. Не раджу пробувати на собі :)

До речі, зараз можна купити травматичні набої зі стандартною гумою, але з подвійним пороховим зарядом. Ці набої (якщо мені не зраджує склероз -- марковані як Терен-3, з жовтою гумою і зеленим капсюлем) цілком законні, на відміну від чорних, але "приємних" відчуттів нападаючому добавляють, більш-менш ефективні навіть через зимовий одяг.

В Дніпре та в Криму вже масово вилучают такі липові дозвола,а зброю в комісіонкі

Готуються до російської експансії на східну Україну і в Крим?

А хто, цікаво, купує зброю "в комісіонках"? В кого є "законні" дозволи, якщо отримані через Варту порядку -- "липові"?

Опубліковано
Не бачу далі сенсу продовжувати дискусію з такими прохфесіоналам.Звідки ти знаеш хто я і якими знанями та навиками володію?

Афигеть !!! Профиссионал ТЫ НАШ --- расскажика мне "КАКОГО Я ХЕРА ХОДИЛ НА СБОРЫ ПО ЗВОНКУ" . Если я липовая ВАРТА ПОРЯДКУ? а? Не знаешь не транди..... Ты можешь владеть навыками АйКюЗиДо --- но если будешь хулиганить -- Я тебя уложу выстрелов с 12ти (если ты такой моЩЩный и одного тебе не хватит) и 100человек скажут что я прав.

Зы. И не надо меня цитировать...... в 25том посте, я это писал в 20том.

Опубліковано

Проводили следующий экперимент: обычный камуфляж+картон+2 солдатский бушлата= серый магазинный патрон с 4-5 м пробил первый бушлат (ощущение точечного не сильного); чёрный патрон (из под прилавка) пробил два бушлата и картон, и оставил на спине офигенный синяк и не самые приятные ощущения.

Лично у меня ПМР,

Опубліковано
Проводили следующий экперимент: обычный камуфляж+картон+2 солдатский бушлата= серый магазинный патрон с 4-5 м пробил первый бушлат (ощущение точечного не сильного); чёрный патрон (из под прилавка) пробил два бушлата и картон, и оставил на спине офигенный синяк и не самые приятные ощущения.

Лично у меня ПМР,

ПМР - если мне не изменяет память 36Дж . У меня Форт 12р - 50Дж (стандартный патрон) Ну и опять же таки , при нападении на Вас мало того что Вы не будете метром мерять дистанцию ---- Более того она будет гораздо меньше , в связи с тем что Вы нежелая причинить вред нападающему, будете надеяться до последнего (а это 2 - секунды) что этот ДИБИЛ образумится и испугается, а уж потом будете палить ПОКА НЕ СВАЛИТСЯ. И поверьте - это не заставит себя ждать :)

Опубліковано
ПМР - если мне не изменяет память 36Дж . У меня Форт 17 - 50Дж (стандартный патрон) Ну и опять же таки , при нападении на Вас мало того что Вы не будете метром мерять дистанцию ---- Более того она будет гораздо меньше , в связи с тем что Вы нежелая причинить вред нападающему, будете надеяться до последнего (а это 2 - секунды) что этот ДИБИЛ образумится и испугается, а уж потом будете палить ПОКА НЕ СВАЛИТСЯ. И поверьте - это не заставит себя ждать :)

Незнаю сколько у меня там Дж(у меня не очень родная пружина стоит), прошу не сочтите меня тупым, но, я не очень понял о чём Вы?

Опубліковано

Незнаю как с видоизменёнными трвматами, но заводдские параметры есть заводсткие.

1. Макаров - 36Дж

2. Форт - 50 Дж

3. Оса - болле 100 -110Дж

Это так для примера. В Джоулях измеряется дульная энергия пули. Думаю не надо обьяснять , что чем больше энергия тем больше сломаных костей. :)

Опубліковано
Незнаю как с видоизменёнными трвматами, но заводдские параметры есть заводсткие.

1. Макаров - 36Дж

2. Форт - 50 Дж

Это так для примера. В Джоулях измеряется дульная энергия пули. Думаю не надо обьяснять , что чем больше энергия тем больше сломаных костей. :)

Пониме, тока от порохового заряда и плотности резины тоже много чего зависит.

Опубліковано

1. Макаров - 36Дж

2. Форт - 50 Дж

Абсолютно верно! В травматических патронах как правило используется Бертолетовая Соль ---- НЕ ПОРОХ! По-этому заряд намного слабее , так же ставится более мягкая пуля (шарик). В так называемых "чёрных" патронах используется пороховой заряд и более жёсткая резина .... По-Этому энергия пули (шарика) значительно выше. Но! Есть маленькое НО! Более сильного заряда, а как следствие более сильной отдачи гильзы, не воспринимает стандартная пружина и отбойник. Отбойник гнёт, а из за слабой пружины патроны клинит. Поэтому для стрельбы усилинными патронами , нужна доработка пистолета. Ну уж если Вы отважились и его доработали :) можно мушку не спиливать :)

Опубліковано

1. Макаров - 36Дж

2. Форт - 50 Дж

Абсолютно верно! В травматических патронах как правило используется Бертолетовая Соль ---- НЕ ПОРОХ! По-этому заряд намного слабее , так же ставится более мягкая пуля (шарик). В так называемых "чёрных" патронах используется пороховой заряд и более жёсткая резина .... По-Этому энергия пули (шарика) значительно выше. Но! Есть маленькое НО! Более сильного заряда, а как следствие более сильной отдачи гильзы, не воспринимает стандартная пружина и отбойник. Отбойник гнёт, а из за слабой пружины патроны клинит. Поэтому для стрельбы усилинными патронами , нужна доработка пистолета. Ну уж если Вы отважились и его доработали :) можно мушку не спиливать :)

У меня у коллеги пружина лопнула и я сразу же поменял себе, отбойник (тфьу-тфьу-тфьу) не жалуется, мушку пилить не буду! :D

Опубліковано
Более сильного заряда, а как следствие более сильной отдачи гильзы, не воспринимает стандартная пружина и отбойник. Отбойник гнёт, а из за слабой пружины патроны клинит. Поэтому для стрельбы усилинными патронами , нужна доработка пистолета.

Також колись таке чув. Казали що всю обойму підряд "чорних" патронів вистріляти не можна, буде клинити. Відстріляв дві обойми підряд, нічого ніде не заклинило. Може це стосується тільки Фортів? В мене ПМР, від штатного ПМа відрізняється тільки стволом (порівнювали в розібраному вигляді).

Не знаю, як на мене -- і 36Дж вистачить повністю, перевагою Форта є тільки краща кучність і більша обойма (в випадку травмата це може стати вирішальним, це ж не бойовий пістолет, де 1 постріл = 1 труп :)).

Нарахунок ефективності. В знайомого була охоронна фірма, працівники мали травмати (з дозволами звісно). Один з працівників по п'яні поїхав в Ківерці "на розборки", брат подзвонив що б'ють. Наслідок -- три постріли, два трупа, один в реанімації. Всі три попадання в область серця. Одяг був легкий, якісь там кофти. Які патрони -- не знаю. "Стрілка" судили, перевищення потрібних для самозахисту мір. От так буває...

Чорний патрон ношу зазвичай в патроннику. В випадку не самої критичної ситуації він піде на постріл в повітря. А в випадку справді чогось серйозного, коли на постріл в повітря часу не буде... я не винуватий :)

Опубліковано

А стартовий пістоль від собак підійде? Тобто стрельнув, собаки злякалися і втікли... Шось травмувати нікого не хочеться.

Опубліковано

gen552

По-моєму пістоль проти собак це вже занадто, можна їх і вже згадуваним ультразвуком відлякати чи електрошокером в функції останнього входить іще й "піджарювання", але це бажано тільки в крайньому разі :)

Опубліковано

Почитав чуть..

Є кілька думок.

По порядку поки не забув....2 Плам...

Якщо тебе зупинять менти... з різних причин... буває.. і в патроннику буде патрон... будеш мати проблеми... це ЗАБОРОНЕНО.

Далі...

Пістолети на кульках... "воздушки" одним словом, зброя під патрон Флобера..... ефективні будуть тільки у випадку коли їх взяти за ствол і перевалити нападника по голові.....Вони малоефективні, як засоби зупиняючої дії навіть з повним балоном. Єдиним апаратом який може хоч щось реально зробити є ДРОЗД..... але це дура і під кофту його не заховаєш.....

Те, що воздушки колять бутилки з під шампанського на 10 метрів не означає, що вони зупинять людину.... малий калібер кулі не дає зупиняючої дії, а тим більше коли працювати по цілі, яка одіта (футболка + спортивна кофта, джинсова куртка.....), ще й часто під градусом....

Якщо вже така ситація сталася і ДІЙСНО є загроза життю (ніж в руках нападника, такий самиий "пістолет" або більш серйозніша зброя) і вже про морально-етичну сторону питання не стоїть.. то треба відходячи назад прицільними пострілами в голову і шию нанести нападнику такий урон.... щоб він просто фізично... (вибиті очі, зуби, пробите горло...) не зміг тебе переслідувати... Після закінчення стрільби і впевнившись, що нападник не небезпечний... є 2 варіанти або ноги в руки... або викликати зразу швидку..і надати тепер вже ПОТЕРПІЛОМУ першу медичну допомогу.

Далі...

Травмати ....

Так дійсно... вони відносяться до найефективнішої форми захисту, але тут межа з пеервищення допустимої самооборони дуже тонка. За кілька секунд НАПАДНИК і ПОТЕРПІЛИЙ можуть в очах закону помінятися місцями. І ще.. раз ти вже дістав пістолет будь готовий його застосувати... (перед тим тренувавшись і вичаючи всі можливі наслідки), якщо ситуація не критична краще прикласти всі зусилля і її вирішити мирно. Ствол має бути останнім аргументом, людина, що обороняється має діяти холоднокровно і миттєво, тоді ефективність зупиняючої дії травмата буде МАКСИМАЛЬНА.

Газова зброя.....

Газовий пістолет найефективніший по групі людей, коли вітер не в твій бік, коли попав в харю, коли відстань до нападника не пеервищує допустиму, коли нападник не пяний........ Як на мене..... забагато "КОЛИ".... хоча зупиняюча його дія може бути у варіанті високого шуму, а на близьких відстанях у травматичній дії (особливо коли по обличчю) самих порохових газів.

Шокер...

Рахую, що фігня повна.. особливо проти групи з 2-3 чоловік.

По собаках...

По бездомних шавках або дворнягах ефективний шум у будь яких його проявах... голосно закричати і побігти в їхню сторону.. дуже ефективний метод... а ще якщо зробити вигляд, що піднімаєш камінь.. то вони дуже швидко чухнуть... Дворняги нападають в основному зграєю з 2-3 собак.. (може бути більше) обгавкують, стараються зайти ззаду.. бо в лоб сцять... в основному якщо хоча б 1 вдасться зачепити і вона побіжить (ногою, палкою, камнем, з того ж пістолета-воздушки жахнути, навіть не прицільно).... всі інші відваляют на ура, головне цілитись в саму велику. Якщо це породисті собаки вівчарки (в тому числі кавкази і азіати), ротвеллери... то вони не на своїй території швидше за все атакувати не будуть... а лише з цікавості або коли їхню увагу приверне наприклад запах їжі... можуть підійти і 1 глазком гялнути.. що це в тебе там в пакеті... ))) Коли такі собаки атакують таки.. можна порадити смитися нах за найближчий паркан (не факт що там не буде такої самої собаки.. ))) або таки працювати по них зі всіх підручних засобів... , а в першу чергу, якщо нічого нема під рукою, зайняти їхню пащу чимось ... хай краще рвуть куртку чи кофту.. ніж тіло... і не забувати одночасно кричати якомога дужче + старатися наести собаці максимально болючі удати в обасть шиї, паху і живота....

ДАЛІ ІМХО....

Мені особисто подобається травмат.... особливо Форт, ПМР... це з того всього, що мені довелося тримати в руках, маленькі пістолети не так лежать в руці і користуватися ними мені особисто не зручно. Ще мені подобається ніж.... клинок довжиною 13-14 см з хорошої сталі товщиною 3-4мм, зі зручною рукояткою правильно заточене + ОБОВЯЗКОВО !!! навики володіння і практичного застосування і першу атаку.. часто вона і остання... вдається відбити швидко і ефективно. Не треба також забувати про газовий балончик (найдоступніший, як для мене засіб самооборони) направлена в обличчя струя ефективна навіть по пяному чи під наркотою гопніку, але має бути випущена майже впритул.. на відстані бажаний ефект не досягається, а коли гореобороняльник ще й не шарить.. ти вмиється сльозами сам.

Не забувайте... найкраще вирішення конфлікту ... це його уникнення або попередження, зброя самозахисту має бути застосована, як останній аргумент, якщо вже так сталося ... дістав, відпрацював, ноги в руки і городами на всіх парах.. подалі від того місця. Хоча закон вимагає зворотнього.... з нашими ментами і судовою ситемою.... чекати на місці приїзду швидкої і ментури якщо ти не сам не суддя чи не прокурор...... як показує практика ДУРІСТЬ.

Опубліковано
Почитав чуть..

Є кілька думок.

По порядку поки не забув....2 Плам...

Якщо тебе зупинять менти... з різних причин... буває.. і в патроннику буде патрон... будеш мати проблеми... це ЗАБОРОНЕНО.

Ти хоч раз від когось чув що б в Луцьку міліція перевіряла якісний склад патронів в магазині травмата в когось...

Я з другом був біля "Версалю". До нас підійшли ППС (ми в їх очах напевне викликали певні підозри ). В друга був ПМР, але дозвіл на носіння він з собою не мав (забувся в дома). І чим думаєте це закінчилось - вони потримали в руках ПМР, віддали і сказали дозвіл більше не забуватись (їм напевне впадло було щось пробувати виясняти та їхати в відділок)... і спокійно пішли далі. А ти кажеш про перевірку патронів в магазині... Не сміши...

Опубліковано
Я знаю, але я ніколи не провокую ментів своїми діями на перевірку документів чи що до чогось, поводжусь адекватно. А навіть в випадку якщо перевірять -- краще заплатити пару гривень штрафу, ніж в випадку необхідності застосування зброї не встигнути передьорнути затвор. Особливо коли в одній руці несеш, наприклад, сумку з ноутбуком чи ще щось, тоді можна однією рукою -- дістав, зняв запобіжник, звів курок (або можна і не зводити, але тоді перший постріл буде менш точним), прицілився, вистрілив.
з нашими ментами і судовою ситемою.... чекати на місці приїзду швидкої і ментури якщо ти не сам не суддя чи не прокурор...... як показує практика ДУРІСТЬ.

ага, особливо коли ти не впевнений по кому "відпрацював" -- може то і є суддя чи його синок... ніхто ж потім не доведе, що він був п'яний, неадекватний, кидався до тебе з ножем чи з розбитою пляшкою, навіть якщо будуть записи з п'яти камер спостереження і дванадцять свідків :)

Опубліковано

Lexx_Giant

Шокер...

Рахую, що фігня повна.. особливо проти групи з 2-3 чоловік.

Залежить від того як ним користуватись, якщо руки з жопи ростуть, то в такому випадку навіть АК не допоможе. Нормальний боксер чомусь і голими руками може 3-4 скрутити, а з електрошоком, то і з десяток напевно, да і підкриплюйте чимось свої слова будь-ласка, крім "фігня повна", взагалі бісять такі пости.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...