Перейти до змісту

Запоєм читаю Генрі Міллера


anahareo

Рекомендовані повідомлення

Свого часу, себто в середині ХХ ст., скандальний американський письменник Г.Міллер започаткував нову течію у світовій літературі і став кумиром цілого покоління... Зараз його книжки продовжують перевидаватись і знаходять свого читача. Я двічі перечитала Тропік рака, і вдруге знайшла там ще більше цікавих моментів. Його пізній твір - Колосс Маруський- щоправда, значно відрізняється по стилю викладу, але також сприймається доволоі легко. Зараз дочитую Плексус - книгу про той період життя Міллера, коли відбувалось його становлення як письменника.

Цікаво було б почути думки форумчан щодо його творів, які місцями є можливо занадто відвертими, реалістичними, правдивими, вульгарними...як завгодно, - одним словом, є багато неоднозначності з точки зору оцінювання як художніх властивостей його книг, що в своїй основі є автобіографічними, так і в сприйнятті відображених у них вчинків письменника, часто як глибоко аморальних... Хто читав і кому подобається, пишіть свої думки. Кому не подобається, теж пишіть. Хто не читав, раджу неодмінно надолужити :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 тижнів потому...

Якщо як альтернатива пісні свободи - можна рекомендувати "Кім" Кіплінга

Якщо вульгарна порнографічність в поєднаннні з філософією - то Міллер таки започаткував нову течію... Але від того його твори не стають менш наповненими брудом, його "нечистотами" і "виразками", і в них так і немає відповіді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...