Перейти до змісту

Может, и было уже...

ursa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я в детстве не застал (практически) бобинных магнитофонов и катушек с плёнками к ним.

А мой сын не будет знать магнитофонных кассет (хотя ещё есть шанс - валяются в шкафу остатки), пластинок, 5.25" мягких дискет (3.5"-ки он разбирает), ЭЛТ-мониторов, фотоплёнок и плёночных аппаратов...

...а всего-то какая-то четверть века... :)

Опубліковано

Дивно.. Я застав бобінний магнітофон. Коли був малий, то грала якась там музика :)

Але, якщо так говорити, то да.. я практично не застав.

Опубліковано
Я в детстве не застал (практически) бобинных магнитофонов и катушек с плёнками к ним.

В сараї валяється штук 100-150... Насипати? :)

Опубліковано

А мой сын не будет знать магнитофонных кассет (хотя ещё есть шанс - валяются в шкафу остатки), пластинок, 5.25" мягких дискет (3.5"-ки он разбирает), ЭЛТ-мониторов, фотоплёнок и плёночных аппаратов...

За період життя людини робиться половина наукових відкриттів та розробіток всієї цивілізації починаючи ще з Кам'яного віку. І не важливо чи людина живе зараз - чи жила 200 років тому...

Опубліковано

я застал, ещё помню как кашпирповского и КВН на бабины записывали

я вот недавно убирался в столе и нашел свой старый МикроКалькулятор МК-(забыл номер :( ) маде ин уссар. работающий от розетки. вот не думаю что буду жалеть что мои детишки не попользуются этим чудом микротехнологий :)

зато как будут звучать разговоры

папа-эх, синок, а мой первый плеер был на кассетах, "электроника" от 4-х пальчиковых батареек и был он размером с кирпич

сынок- да гонишь ты папаня, не было такого. я вон свой старый плэер чуть в ухе не потерял, а новый не больше пуговки... касеты? да перестань ты жить со своими динозаврами :)

Опубліковано

Батько коли прийшов з армії, купив собі бобінніка. Він і зараз стоїть у відмінному стані у бабці, плюс до нього купа бобін з плівками. Коли був малий, то пам'ятаю як ще частенько ми його включали коли приїзжали до бабулі.

А от стару радянську радіолу чекала менш успішна участь. Довго вона служила, ще дідусь постійно її слухав. Потім щось там полетіло. Вона довго стояла як просто деталь меблів. А потім щоб не заважала винесли в пилитись в сарай.

Опубліковано
а ще були компи, ігри на які загружались з касет.... ^_^

ПК-1 Львов, как считывающее устройство магнитофон "Маяк" ?

Опубліковано

в мене і длсі є

ЗХ Спектрум - якщо блок живлення приєднати - буде працювати певно ))

підключався замість монітора звичайний телевізор )

храню дітям показувати

load "" enter

жжжжжжжжжжжжж-жжжжжжжж-пииииииииии-жжжжжж-пиииииии....

be4994341ed8bde18259c7ad5f84fd2d.jpg

Опубліковано

У меня, точней у моего отца был бабинный магнитофон....с записями Rainbow, Metallica, AC/DC и кучей разного метала и хард рока...так я познакомился с музыкой) еще с пеленок)

Опубліковано

Спасибо за тему....

Ребята, у меня есть идея провести клубную вечеринку на тему детства и всего, что с этим связано. Поэтому если кто-то будет готов предоставить для интерьера вечеринки в аренду (за пиво :)) или в подарок выше указанные штуки - буду очень благодарен.

Если что - пишите в личку

Опубліковано

предоставить штуку - легко, тока куда ее подключать?

помню в телевизоре специально разъем паялся какой-то

разве что просто для декорации ))

Опубліковано
а ще були компи, ігри на які загружались з касет.... ^_^

ПК-1 Львов, как считывающее устройство магнитофон "Маяк" ?

Блін, а я все це помню. Як встидався друзям признатися, що в нас магнітофон ще на бобінах, а не касетник, що приймач ДВ і СВ діапазонів, а не FM.

А магнітофон любий підходив до ПК-1, а в Маяку лічильник був, тому легше шукати гру було. А ми з однокласником юзали магнітофон без лічильника, тому щоб знайти на касеті потрібну гру, трохи задовбувались і при цьому тєлік чорно-білий був, з сівшим кінескопом. Ото сцуко дєтство було :D

Ги, ще згадав кілометрові черги до заправок і двох солдатиків з військової частини на Красному, яким ми вимінювали пляшку горілки на дві 20-літрові каністри бензину (для мопєдів) і ще умудрялись ту пляшку з ними випити. Ще трубу на кондитерській фабриці, діаметром 10 см, яка виходила з стіни у двір фабрики, і з якої тікло згущене молоко, якщо її відкрутити. Хтось колись бачив річку "гущьонки"? Ото сцуко дєтство було :D

Я 1977 року випуску, таких вже не роблять більш як 30 років :)

П.С. І рогатки я сам робив, а не в магазині купляв

Опубліковано
П.С. І рогатки я сам робив, а не в магазині купляв

а самострелы из доски, резинки от трусов и прищепки? а скобликомёты из той же доски, самодельного курка/зажима и резиночки от советского йо-йо :) я уже молчу про арбалеты из москвичёвской ресоры :)

Опубліковано

дійшло до того з часом, що одну гру від іншої на касеті знаходив по звуку ))

на початку гри завжди шов довгий гудок, потім трохи шуму (загружадлася назва) потім гудок - довший шум (грузилася заставка гри), знову гудок і багато шуму - основне тіло гри грузилося :)

а ще, пам"ятаю, такі самі шуми транслювалися по УТ 1 під час заставок в ефірі... скільки я не намагався його запхнути в свій спектрум - нічого не виходило... якийсь сигнал був не чіткий )) цікаво, в когось получилось?

Опубліковано
дійшло до того з часом, що одну гру від іншої на касеті знаходив по звуку ))

на початку гри завжди шов довгий гудок, потім трохи шуму (загружадлася назва) потім гудок - довший шум (грузилася заставка гри), знову гудок і багато шуму - основне тіло гри грузилося :)

а ще, пам"ятаю, такі самі шуми транслювалися по УТ 1 під час заставок в ефірі... скільки я не намагався його запхнути в свій спектрум - нічого не виходило... якийсь сигнал був не чіткий )) цікаво, в когось получилось?

Я нажаль не пам'ятаю такого ;) А самостріли були, були))) А знайомство з комп'ютером це Paint і 95 вінда на іншому ПК.

Опубліковано

Не получалось, бо компа тоді не мав... Тільки памятаю, що ніби з 14 або 13.00 годину передавали по УТ-1 "програми" всім, в кого був спектрум, і то було офіційно. Раз я включив тоді телек, почув оте гудіння, і поняв, що на 5*25 диск того не запишу, і вимкнув... :D

А ви тримали в руках 8-ми дюймову дискету? ;) Починали з БК, "Агатів", "УК-НЦ", "Корветів"? Після них Вінда 3.1 була казкою!

"Скоблікострелячка"-арбалет була і в мене. ))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...