ursa Опубліковано 1 Грудня, 2009 в 20:30 #1 Опубліковано 1 Грудня, 2009 в 20:30 Я в детстве не застал (практически) бобинных магнитофонов и катушек с плёнками к ним. А мой сын не будет знать магнитофонных кассет (хотя ещё есть шанс - валяются в шкафу остатки), пластинок, 5.25" мягких дискет (3.5"-ки он разбирает), ЭЛТ-мониторов, фотоплёнок и плёночных аппаратов... ...а всего-то какая-то четверть века...
fantazy Опубліковано 1 Грудня, 2009 в 20:41 #2 Опубліковано 1 Грудня, 2009 в 20:41 Дивно.. Я застав бобінний магнітофон. Коли був малий, то грала якась там музика Але, якщо так говорити, то да.. я практично не застав.
SunSeth Опубліковано 1 Грудня, 2009 в 20:48 #3 Опубліковано 1 Грудня, 2009 в 20:48 Я в детстве не застал (практически) бобинных магнитофонов и катушек с плёнками к ним. В сараї валяється штук 100-150... Насипати?
BARAKUDA Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 08:12 #4 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 08:12 Я в детстве не застал (практически) бобинных магнитофонов и катушек с плёнками к ним.А мой сын не будет знать магнитофонных кассет (хотя ещё есть шанс - валяются в шкафу остатки), пластинок, 5.25" мягких дискет (3.5"-ки он разбирает), ЭЛТ-мониторов, фотоплёнок и плёночных аппаратов... ...а всего-то какая-то четверть века... За період життя людини робиться половина наукових відкриттів та розробіток всієї цивілізації починаючи ще з Кам'яного віку. І не важливо чи людина живе зараз - чи жила 200 років тому...
Chudakully Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 08:50 #5 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 08:50 Я в детстве не застал (практически) бобинных магнитофонов и катушек с плёнками к ним. я застал, ещё помню как кашпирповского и КВН на бабины записывали А мой сын не будет знать магнитофонных кассет (хотя ещё есть шанс - валяются в шкафу остатки), пластинок, 5.25" мягких дискет (3.5"-ки он разбирает), ЭЛТ-мониторов, фотоплёнок и плёночных аппаратов......а всего-то какая-то четверть века... я вот недавно убирался в столе и нашел свой старый МикроКалькулятор МК-(забыл номер ) маде ин уссар. работающий от розетки. вот не думаю что буду жалеть что мои детишки не попользуются этим чудом микротехнологий зато как будут звучать разговоры папа-эх, синок, а мой первый плеер был на кассетах, "электроника" от 4-х пальчиковых батареек и был он размером с кирпич сынок- да гонишь ты папаня, не было такого. я вон свой старый плэер чуть в ухе не потерял, а новый не больше пуговки... касеты? да перестань ты жить со своими динозаврами
_sergius Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 09:04 #6 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 09:04 Батько коли прийшов з армії, купив собі бобінніка. Він і зараз стоїть у відмінному стані у бабці, плюс до нього купа бобін з плівками. Коли був малий, то пам'ятаю як ще частенько ми його включали коли приїзжали до бабулі.А от стару радянську радіолу чекала менш успішна участь. Довго вона служила, ще дідусь постійно її слухав. Потім щось там полетіло. Вона довго стояла як просто деталь меблів. А потім щоб не заважала винесли в пилитись в сарай.
Rubak Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 09:20 #7 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 09:20 а ще були компи, ігри на які загружались з касет....
Chudakully Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 09:52 #8 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 09:52 а ще були компи, ігри на які загружались з касет.... ПК-1 Львов, как считывающее устройство магнитофон "Маяк" ?
vetra Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 13:21 #9 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 13:21 в мене і длсі є ЗХ Спектрум - якщо блок живлення приєднати - буде працювати певно )) підключався замість монітора звичайний телевізор ) храню дітям показувати load "" enter жжжжжжжжжжжжж-жжжжжжжж-пииииииииии-жжжжжж-пиииииии....
Xatabich Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 14:15 #10 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 14:15 У меня, точней у моего отца был бабинный магнитофон....с записями Rainbow, Metallica, AC/DC и кучей разного метала и хард рока...так я познакомился с музыкой) еще с пеленок)
lumax Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 14:17 #11 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 14:17 Спасибо за тему.... Ребята, у меня есть идея провести клубную вечеринку на тему детства и всего, что с этим связано. Поэтому если кто-то будет готов предоставить для интерьера вечеринки в аренду (за пиво ) или в подарок выше указанные штуки - буду очень благодарен. Если что - пишите в личку
vetra Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 14:29 #12 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 14:29 предоставить штуку - легко, тока куда ее подключать?помню в телевизоре специально разъем паялся какой-торазве что просто для декорации ))
Xatabich Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 22:02 #13 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 22:02 у меня даже работающий видеомагнитофон есть ^__^
nickel Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 23:21 #14 Опубліковано 2 Грудня, 2009 в 23:21 а ще були компи, ігри на які загружались з касет.... ПК-1 Львов, как считывающее устройство магнитофон "Маяк" ? Блін, а я все це помню. Як встидався друзям признатися, що в нас магнітофон ще на бобінах, а не касетник, що приймач ДВ і СВ діапазонів, а не FM. А магнітофон любий підходив до ПК-1, а в Маяку лічильник був, тому легше шукати гру було. А ми з однокласником юзали магнітофон без лічильника, тому щоб знайти на касеті потрібну гру, трохи задовбувались і при цьому тєлік чорно-білий був, з сівшим кінескопом. Ото сцуко дєтство було Ги, ще згадав кілометрові черги до заправок і двох солдатиків з військової частини на Красному, яким ми вимінювали пляшку горілки на дві 20-літрові каністри бензину (для мопєдів) і ще умудрялись ту пляшку з ними випити. Ще трубу на кондитерській фабриці, діаметром 10 см, яка виходила з стіни у двір фабрики, і з якої тікло згущене молоко, якщо її відкрутити. Хтось колись бачив річку "гущьонки"? Ото сцуко дєтство було Я 1977 року випуску, таких вже не роблять більш як 30 років П.С. І рогатки я сам робив, а не в магазині купляв
Chudakully Опубліковано 3 Грудня, 2009 в 09:29 #15 Опубліковано 3 Грудня, 2009 в 09:29 П.С. І рогатки я сам робив, а не в магазині купляв а самострелы из доски, резинки от трусов и прищепки? а скобликомёты из той же доски, самодельного курка/зажима и резиночки от советского йо-йо я уже молчу про арбалеты из москвичёвской ресоры
vetra Опубліковано 3 Грудня, 2009 в 11:14 #16 Опубліковано 3 Грудня, 2009 в 11:14 дійшло до того з часом, що одну гру від іншої на касеті знаходив по звуку )) на початку гри завжди шов довгий гудок, потім трохи шуму (загружадлася назва) потім гудок - довший шум (грузилася заставка гри), знову гудок і багато шуму - основне тіло гри грузилося а ще, пам"ятаю, такі самі шуми транслювалися по УТ 1 під час заставок в ефірі... скільки я не намагався його запхнути в свій спектрум - нічого не виходило... якийсь сигнал був не чіткий )) цікаво, в когось получилось?
ursa Опубліковано 3 Грудня, 2009 в 11:17 Автор #17 Опубліковано 3 Грудня, 2009 в 11:17 Это УТ-1-шные техники резались в арканоида
Kaktus1990 Опубліковано 3 Грудня, 2009 в 21:18 #18 Опубліковано 3 Грудня, 2009 в 21:18 дійшло до того з часом, що одну гру від іншої на касеті знаходив по звуку ))на початку гри завжди шов довгий гудок, потім трохи шуму (загружадлася назва) потім гудок - довший шум (грузилася заставка гри), знову гудок і багато шуму - основне тіло гри грузилося а ще, пам"ятаю, такі самі шуми транслювалися по УТ 1 під час заставок в ефірі... скільки я не намагався його запхнути в свій спектрум - нічого не виходило... якийсь сигнал був не чіткий )) цікаво, в когось получилось? Я нажаль не пам'ятаю такого А самостріли були, були))) А знайомство з комп'ютером це Paint і 95 вінда на іншому ПК.
Scabiosa Опубліковано 4 Грудня, 2009 в 07:44 #20 Опубліковано 4 Грудня, 2009 в 07:44 а ще, пам"ятаю, такі самі шуми транслювалися по УТ 1 під час заставок в ефірі... скільки я не намагався його запхнути в свій спектрум - нічого не виходило... якийсь сигнал був не чіткий )) цікаво, в когось получилось? Не получалось, бо компа тоді не мав... Тільки памятаю, що ніби з 14 або 13.00 годину передавали по УТ-1 "програми" всім, в кого був спектрум, і то було офіційно. Раз я включив тоді телек, почув оте гудіння, і поняв, що на 5*25 диск того не запишу, і вимкнув... А ви тримали в руках 8-ми дюймову дискету? Починали з БК, "Агатів", "УК-НЦ", "Корветів"? Після них Вінда 3.1 була казкою! "Скоблікострелячка"-арбалет була і в мене. ))
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.