Перейти до змісту

Alenkas Аквас

Alenka

Рекомендовані повідомлення

Привіт!

Я нарешті перезапустила аквас і ось, дякуючи keepo, посадила травку рибкам.

Зараз буду пробувати закидати фотки!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

post-3416-1253721490.jpg

І Я як бонус ;-)

post-3416-1253721534.jpg

post-3416-1253721563.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вимагаю бонуса топлес! :)

P.S. Травка рибкам сподобалась? А keepo, значить, ділер?... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вимагаю бонуса топлес!

По цим питанням до мене в приват! (якщо і ще комусь теж захочеться)

А трава зачотна!!! свіжа ;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так, тепер ми знаємо і дилера, і сутенера...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а також клієнта :D:D:D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

добре хоч не пацієнта...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де рибкі... чи вони вже того від цієї травки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кто пришел ко мне домой, кто кормил гуппей травой

Кто устроил мне дурдом, кто ловил гуппей сачком

Я пришел домой и вот, прусь, с чего ж тебя так прет.

На моей кухне запах жаренной рыбы

Ты съел моих гуппи... какой же ты хиппи!

Медитируя с тоской на аквариум пустой,

А в нем вода, а жизни нет, можно вылить в туалет

Ты фиговый пацифист, и куда смотрел Гринпис?..

На моей кухне запах жаренной рыбы

Ты съел моих гуппи... какой же ты хиппи!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

plum, а ти поет.

А рибок ще рано.. як запущу, то викладу фотки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам не знав, що від моєї трави так штирить :)

Alenka, грунт втебе трохи завеликий, якби по верху пройтись таким самим тільки мілкої фракції, або крупним піском схожого кольору, було б непогано.

Я, впринципі, противник всіляких субморин в акві, але на колір і смак :)

ЗІ і ніяких золотих рибок, якщо хочеш рослини мати в акваріумі.

Чекаємо поки заросте! З вдалим стартом :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

В мене якась халепа: всі рослини покрилися накипом, як в чайнику, під рукою таке шершаве, пробувала зняти, але пошкоджуються рослинки, запустила перших соміків таких гарненьких помаранчевих, вони ротом ніби зчищають скло -їм вроді той накип на рослинах не заважає, що робити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене таке було, але тільки на валіснерії, майже не росла, але і не гинула -- нічого не робив, так як по факту не заважало. Пізніше довелось міняти перегорівшу лампочку, біле світло змінив на жовте. Валіснерія буяє і листки (якщо можна їх так назвати) нормальні стали, від накипу і сліду не залишилось.

Не берусь точно судити і ставити діагноз, але мені здається то самій рослині чогось не вистачає і вона неможе очищуватись від всякого роду негараздів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм, Alenka, ти вже не перша, хто жаліється на цей "накип" в Дімона він був на склі і рослинах, ще в когось з форумчан теж щось подібне спостерігалось. В чому природа такого явища, я так і не можу зрозуміти. Скоріше всього або вода, або грунт.

Можеш сфотографувати "накип"?

Якою водою користуєшся? Звідки грунт і що з себе представляє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цей накип від нашої води. Коли я роблю велику підміну води в акві ( на 180 л. вливаю 70-80 л.), то в мене теж з'являється такий наліт. Коли вливаю до 50 л. накипу немає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки жив в межі міста, то був період, що міняв по 100 літрів в 220-ти літровому акваріумі 2 рази на тиждень. Жодного разу нічого подібного не бачив.

Поки вмене є декілька варіантів: грунт щось виділяє, в воду щось додають (планові промивки труб, наприклад). Наскільки я розумію, то у всіх постраждалих це проходить при зменьшенні підмін.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

post-3416-1253721490.jpg

І Я як бонус ;-)

post-3416-1253721534.jpg

post-3416-1253721563.jpg

А який у тебе аератор? Я бачу, що бульки по всьому периметрі акваріума? Як саме ви цього добились?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм, Alenka, ти вже не перша, хто жаліється на цей "накип" в Дімона він був на склі і рослинах, ще в когось з форумчан теж щось подібне спостерігалось. В чому природа такого явища, я так і не можу зрозуміти. Скоріше всього або вода, або грунт.

Можеш сфотографувати "накип"?

Якою водою користуєшся? Звідки грунт і що з себе представляє?

Да, гадость еще та, я думал она мне все механические части в фильтре поубивает. :( Просто этот момент надо пережить. Само собой все уйдет потом. Alenka а ты пользовалась АкваСейвом когда воду заливала или ты ее отставала и потом заливала в аквас или ты залила в аквас и там отстояла воду?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я бачу, що бульки по всьому периметрі акваріума? Як саме ви цього добились?

довгий розпилювач (твердий чи гнучкий) і буде аналогічний результат. аератор особливої ролі не грає, аби зміг проштовхнути повітря через розпилювач.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є думка що це або діатомові водорослі або при великій кількості рослин, малій кількості риби і жорсткій воді, росли починають вибирати вуглекислий газ з гідрокарбонатів кальцію та магнію, для живлення (Ca(HCO3)2 = CO2 (з"їдається рослиною)+ CaCO3 + H2O), як наслідок карбонат кальцію (CaCO3) утворює на листках білій наліт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну діатомові в акваріумах описуються зазвичай бурим нальотом, а тут чисто білий і неодноразово повторюється. Я не думаю, що Луцьк настільки особливий, що має свій вид діатомових... хоча :)

На рахунок другого варіанту, то "накип" спостерігається в щойно запущених акваріумах і проходить з часом тоді як розклад гідрокарбонатів мав би тільки наростати + він часто спостерігається на склі, яке фотосинтезувати навряд чи може.

Я всетаки схиляюсь або до якоїсь хитрої бактерії або до добавок в воді.

Цікаво б викласти описи всіх акв в яких спостерігається цей феномен і знайти спільний знаменник.

ЗІ а хтось має мікроскоп, щоб глянути на цей наліт? Вмене десь був 10-ти кратний, цього напевно маловато.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗІ а хтось має мікроскоп, щоб глянути на цей наліт? Вмене десь був 10-ти кратний, цього напевно маловато.

Было бы супер под микроскопом взглянуть. Кста этот налет очень твердый, просто как цемент только маленькими точечками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну діатомові в акваріумах описуються зазвичай бурим нальотом, а тут чисто білий і неодноразово повторюється. Я не думаю, що Луцьк настільки особливий, що має свій вид діатомових... хоча :)

Де в повідомлені Альонки ти бачив визначення кольору?

P.S. Поки не буде фото рослин з нальотом в подальшу дискусію вступати не буду, а то ще погано про мене почнеш думати :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Накип прозорий, під пальцями, як пісок, але на рослинах, ніби цементується.

Аератор у мене простий ще є компресор окремо і по дну прокладена тверда трубка з отворами, я її перевернула вниз отворами і присипала грунтом. Де більше грунту там бульки більші і змалим інтервалом випускаються, а де не присипала там менші і їх багато.

грунт звичайний вже в мене 5 років 1-2 см і ніколи такого явища не спостерігалося(я його кипятила з марганцем?)

вода з Львівської набирала в 20 л бутлі відстоювалась сутки а тоді ще й у аквасі.Рибок поки 2 маленькі соми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм, якщо прозора і цементується, то це явно факт на користь бактеріальної теорії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...