Перейти до змісту

Незалежна церква

Plum

Рекомендовані повідомлення

Ех, таку замітку многобуквенну сьогодні вранці тут опублікував... Усе по полочкам було розкладено... Щей собі хотів скопіювати, щоб було... А воно все пропало... :(

Хоч два "+" до рейтингу верніть... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 198
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Конкретно: чому ніхто не обговорює проблему єднання, наприклад, баптистів з адвентистами? Чому вам так коле очі московський патріарх? Він приїхав до вірних УПЦ, а не до Вас, шановні поборники КП! Дайте людям можливість нормально зустріти свого патріарха!

Проблеми єднання баптистів з адвентистами немає тому, що вони не роблять цирку на всю країну, б"ючи один одному морди за владу та храми!!!  Це навіть церквами назвати не можна, просто поділ влади і позор на всю країну. І куди тій людині йти після такого? Хто правильніший? Бардак тай годі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сприводу мордобою абсолютно згідний. Відразу пам"ять відтворює жахливі події 1992 року в Луцьку - захоплення Свято-Троїцького собору та Феодосіївської церкви на вул. Володимирській. Мордобій, хто пригадує, був не дитячий... Хоча, можливо, що це був такий вияв християнської любові?...

А пікет під час зустрічі патріарха Кирила - це був дійсно справжнісінький цирк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цирку не булоб якби не приїхав клоун...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ваш "дотепний" жарт лише підтверджує в декого часту плутанину понять "церква" і "цирк".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А дурний ажіотаж створила партія "Свобода" і група революційно настроєних людей (зауважте, якраз під стінами цирку). І, можливо, Ви вважаєте, що тисячі людей, котрі зустрічали патріарха Кирила - росіяни? Ні, панове, це були українці. Тому російською церквою УПЦ аж ніяк не є.

Якщо в Штатах певна громада вірян зустрічає російського попа, то це зовсім не означає що вони росіяни, це просто прихожани російської православної церкви закордоном.

А щодо ажіотажу і цирку, то тут правду сказав vanus, що його не було б якби не приїхав сам клоун. Вся ініціатива перш за все йшла звідти. Чи це може якраз мене з дахів охороняли снайпери, і не я мусив пояснювати міліціянтам на кожному кроці куди саме я прямую і чому?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну давай так - хто на Борді є запеклим прихильником "канонічності" однієї з конфесій? я таких не помітив... тут зібралися переважно розумні

Цікаве у Вас визначення розумних... Головне - сучасне. А правила дорожнього руху для Вас ще існують? Спробуйте зрозуміти, що канони церковні такі ж або не менш важливі для життя православної людини, аніж, наприклад, ті ж дорожні правила. Однак, хіба розумні на червоне світло з заплющеними очима стрімголів кидаються під колеса авто? Ні. А Ви розумний. І раз сидите і пишете (тобто живете), значить дорогу переходити вмієте. Спробуйте не відкидати те, чого не розумієте або не вивчали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лекторій, тема канонічності дуже слизька. В історичному плані сумнівною є канонічність і самого Московського патріархату. Тому що є свідчення, що дісталася за хабар.

так що правила підрулювали по ходу руху, як то кажуть:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лекторій, тема канонічності дуже слизька. В історичному плані сумнівною є канонічність і самого Московського патріархату. Тому що є свідчення, що дісталася за хабар.

так що правила підрулювали по ходу руху, як то кажуть:)

Вот не надо про "историчный план", украинская история в ее современном виде - продукт очень специфичный. ;)

Еще немного про каноны. Разве можно упрекнуть РПЦ в непоследовательности?

после вооруженного конфликта в августе 2008 года и последующего признания Россией независимости Абхазии и Южной Осетии абхазские священники не раз обращались в Московский патриархат с просьбой принять абхазских православных под управление. Однако РПЦ не откликнулась на эти призывы.

В связи с этим Сухумо-Абхазская епархия решила провозгласить автокефалию, то есть стать административно независимой церковью.

Абхазская церковь намерена по-прежнему просить поддержки РПЦ, хотя в данный момент российская церковь поддерживает грузинскую. --http://lenta.ru/news/2009/09/16/church/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

после вооруженного конфликта в августе 2008 года и последующего признания Россией независимости Абхазии и Южной Осетии абхазские священники не раз обращались в Московский патриархат с просьбой принять абхазских православных под управление. Однако РПЦ не откликнулась на эти призывы.

В связи с этим Сухумо-Абхазская епархия решила провозгласить автокефалию, то есть стать административно независимой церковью.

Абхазская церковь намерена по-прежнему просить поддержки РПЦ, хотя в данный момент российская церковь поддерживает грузинскую. --http://lenta.ru/news/2009/09/16/church/

Да, Росія також не прийняла Південну Осетію до свого складу, хоча Кокойти просився. Офіційно не прийняла. А неофіційно поводиться так, ніби Південна Осетія і Абхазія -- "ісконно русскіє зємлі". Так само і церква. "Зверху" надійшов наказ -- не приймати -- от і не приймають, щоб не створювати ажіотаж в міжнародній спільноті. Грузія ж це не лишила б непоміченим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нема про що далі говорити. Ви, панове, дуже у всьому, бачу, обізнані, то ж нехай Ваші переконання вміняються Вам в доброчинність. ІМХО, мало хто з вас читав житіє і пророцтва Св. Лаврентія Чернігівського. Дуже раджу. І будьте всі здорові! :) Одне мені лише не зрозуміло: чому Luychi на хрещення своєї дитини не запросила священника з КП? Це ж так просто (тим більше, пише, що в собор ходила іт.д.) Чи це було зроблено навмисне, заради експерименту? Не розумію... Чи він випадково опинився у Вас? А якби раптом нагодився греко-католицький піп....?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нема про що далі говорити. Ви, панове, дуже у всьому, бачу, обізнані, то ж нехай Ваші переконання вміняються Вам в доброчинність. ІМХО, мало хто з вас читав житіє і пророцтва Св. Лаврентія Чернігівського. Дуже раджу. І будьте всі здорові! :) Одне мені лише не зрозуміло: чому Luychi на хрещення своєї дитини не запросила священника з КП? Це ж так просто (тим більше, пише, що в собор ходила іт.д.) Чи це було зроблено навмисне, заради експерименту? Не розумію... Чи він випадково опинився у Вас? А якби раптом нагодився греко-католицький піп....?

lektoriy - справа в тому, що я була запрошена хрестити дитину, не свою і мала стояти в першій парі. Так що батюшку я не вибирала. Знала, що він з церкви МП і знала, що буде конфлікт. І багато моїх знайомих їдудучи в Почаїв, коли у них перед сповіддю/причастям питають в яку вони церкву ходять, не кажуть правди, бо з церкви виженуть, якщо є прихожанами КП. Буквально виженуть. Це не раз траплялось. А в Почаїв люди їдуть помолитись давнім святиням і реліквіям і не їх вина, що тамтешні церкви опинились у віданні МП.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ех, таку замітку многобуквенну сьогодні вранці тут опублікував... Усе по полочкам було розкладено... Щей собі хотів скопіювати, щоб було... А воно все пропало... :(

Хоч два "+" до рейтингу верніть... :)

Пам'ятаю твою "многобуквенну", в основному підтримала і + поставила. Тому і ще раз поставлю. Сама після неї теж багато букв настрочила і ....все пропало :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

воскресении Святой Руси.

Еще схиархимандрит Феофан повествовал, что Батюшка Лаврентий с улыбкой радостно говорил: «Русские люди будут каяться в смертных грехах, что попустили жидовскому нечестию в России, не защитили Помазанника Божия Царя, церкви Православные и монастыри, сонм мучеников и исповедников святых и все русское святое. Презрели благочестие и возлюбили бесовское нечестие. И что много лет восхваляли и ублажали, и ходили на поклонение разрушителя страны -- советско-безбожного идола, а так же и кумира Сталина, почитая его имя бессмертным». Батюшка сказал, что когда Ленина бесы втащили в ад, тогда бесам было большое ликование, торжество в аде. И еще добавил: «…что когда Сталин в ад придет, то же самое будет. Погибнет память их с шумом. Россия вместе со всеми славянскими народами и землями составит могучее Царство. Окормлять его будет Царь Православный Божий Помазанник. В России исчезнут все расколы и ереси. Гонения на Церковь Православную не будет. Господь Святую Русь помилует за то, что в ней было страшное предантихристово время. Просиял великий полк Мучеников и Исповедников, начиная с самого высшего духовного и гражданского чина митрополита и царя, священника и монаха, младенца и даже грудного дитя и кончая мирским человеком. Все они умоляют Господа Бога Царя Сил, Царя Царствующих а Пресвятей Троице славимого Отца и Сына и Святаго Духа. Нужно твердо знать, что Россия — жребий Царица Небесныя и Она о Ней заботится и ходатайствует о Ней сугубо. Весь сонм Святых русских с Богородицей просят пощадить Россию. В России будет процветание Веры и прежнее ликование (только на малое время, ибо придет Страшный Судия судить живых и мертвых). Русского Православного Царя будет бояться даже сам антихрист. А другие все страны, кроме России и славянских земель, будут под властию антихриста и испытают все ужасы и муки, написанные в Священном Писании. Россия, кайся, прославляй, ликуя, Бога и пой Ему: Аллилуиа».

О лице антихриста на святом месте

- Блажен и треблажен человек, который не пожелает и посему не будет видеть богомерзкого лица антихриста. Кто его будет видеть и слышать богохульную его речь с обещанием всех земных благ, те прельстятся и пойдут ему навстречу с поклонением. И вместе с ним они погибнут для вечной жизни, будут гореть в вечном огне!

Мы спросили преподобного: "Как сие будет?" И он ответил нам со слезами:

- На святом месте будет стоять мерзость запустения и показывать скверных обольстителей мира, которые будут обманывать людей, отступивших от Бога, и творить ложные чудеса. И после них явится антихрист! Весь мир его увидит одноразово.

На вопрос: "Где на святом месте, в церкви?" преподобный Лаврентий сказал:

- Не в церкви, а у нас дома! Раньше в углу стоял стол со святыми иконами, а тогда будут стоять обольстительные прилады* для прельщения людей. Многие отступившие от Истины скажут: нам нужно смотреть и слушать новости. Вот в новостях и явится антихрист, и они примут его.

Я так думаю, шо це про "научній факт под названием телевизор", як казав Гріша "6на9"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

lektoriy - ну може ти розкажеш толком, що таке канонічність? я серйозно, не жартую, якщо знаєш - напиши. не можу зрозуміти толком, що це таке, і чому воно варте того, щоб розділяти християн і сперечатися

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знала, що він з церкви МП і знала, що буде конфлікт. І багато моїх знайомих їдудучи в Почаїв, коли у них перед сповіддю/причастям питають в яку вони церкву ходять, не кажуть правди, бо з церкви виженуть, якщо є прихожанами КП. Буквально виженуть. Це не раз траплялось. А в Почаїв люди їдуть помолитись давнім святиням і реліквіям і не їх вина, що тамтешні церкви опинились у віданні МП.

Мда, згадалась і мені одна така не дуже приємна історія із власного досвіду.

Цього року перед Пасхою випала можливість поїхати в Почаїв. Ну як годиться будучи там хотів помолитись тамтешнім святиням. Але відразу все мене налаштувало навпаки. Скрізь по лаврі розвішані надруковані на стандартних листках А4 оголошення, що прихожанам КП немає доступу до святинь, а щоб прийняти участь в таїнствах потрібно звернутись до самого настоятеля лаври, визнати себе єритиком і т.п.

Далі більше. Після цього всього моя поїздка в святиню перейшла в звичайну екскурсію. Нас троє людей приєднали до групи львівян. Ексурсовод говорив виключно на російській (хоча ми відразу попросили україномовного), а в кінці взагалі видав що укр.мова не придатна для спілкування з Богом і т.п. Плюс до того постійні закиди в сторону КП загалом і нас зокрема. Я почав сперечатись з ним. Благо, що на той час в печерному храмі не було служби і там вештались тільки екскурсії, інакше мене б точно вигнала численна охорона.

Наступна моя поїздка до тих святинь думаю буде не скоро.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво, чого не придатна?

“Коли я молюсь чужою мовою, то хоч дух мій молиться, та розуміння моє залишається без плоду. Що мені робити? – Стану молитись духом та молитимусь і розумінням”. (1 Кор. 14, 14–15).
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

доречі про Почаїв, наскільки я знаю дуже довгий час Почаївська Лавра відносилась до греко-католицької церкви і саме тоді основна її частина розбудувалась а потім дуже дивним чином була виведена із складу пам'яток архітектури і передана РПЦ МП

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Без коментарів... Я не врахував того, що тема називається "Незалежна церква". А незалежність і православ"я особисто для мене - далеко не тотожні поняття. Шкода, що на національній ідеї (я прихильник національної ідеї) можна так легко обдурити силу-силенну людей і нав"язати їм майже будь-яку думку. Навіть псевдоцерковну. Припиняю участь в дискусії. Хай нас Бог розсудить. Простіть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бог простить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лидер Партии регионов Виктор Янукович во время поездки в Черкасскую область посетил Свято-Покровский Красногорский женский монастырь.

Встречая Виктора Януковича у врат храма, наместница монастыря игуменья Агапия благословила лидера регионалов такими словами: "Благословляю вас, чтобы Вы получили послушание в президенты. Спаси Христоси Божий".

"Мы все идем сейчас в непростой путь. Во славию Божию и благо народа Украины", - ответил ей лидер регионалов.

Как сообщалось, вчера, 16 сентября, во время посещения Кировоградской области во время посещения кафедрального собора Свято-Рождества Пресвятой Богородицы Виктору Януковичу подарили икону ангела-хранителя.

"Архиепископ Пантелеимон выразил пожелание, чтобы икона стояла в кабинете Виктора Януковича, в том числе - и в президентском. Его, по убеждению священнослужителя, лидер регионалов обязательно займет по окончании предвыборной гонки", - сообщили в ПР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лидер Партии регионов Виктор Янукович во время поездки в Черкасскую область посетил Свято-Покровский Красногорский женский монастырь.

Встречая Виктора Януковича у врат храма, наместница монастыря игуменья Агапия благословила лидера регионалов такими словами: "Благословляю вас, чтобы Вы получили послушание в президенты. Спаси Христоси Божий".

"Мы все идем сейчас в непростой путь. Во славию Божию и благо народа Украины", - ответил ей лидер регионалов.

Как сообщалось, вчера, 16 сентября, во время посещения Кировоградской области во время посещения кафедрального собора Свято-Рождества Пресвятой Богородицы Виктору Януковичу подарили икону ангела-хранителя.

"Архиепископ Пантелеимон выразил пожелание, чтобы икона стояла в кабинете Виктора Януковича, в том числе - и в президентском. Его, по убеждению священнослужителя, лидер регионалов обязательно займет по окончании предвыборной гонки", - сообщили в ПР.

Вже навіть релігію використовують в своїх цілях.   "Вижу цель-не вижу препятствий".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Філарет на Майдані - нормально. Янукович в монастирі - політика, мало не кримінал. От така ваша правда, "друзі". Однобоко дивитесь на речі. Упереджено.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

lektoriy - ну може ти розкажеш толком, що таке канонічність? я серйозно, не жартую, якщо знаєш - напиши. не можу зрозуміти толком, що це таке, і чому воно варте того, щоб розділяти християн і сперечатися

Дещо про критерії "ісконной" канонічності

:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А те що ви називаєте УПЦ (МП) правильніше буде перейменувати в Російську православну церкву в Україні.

А чому, скажіть, це взагалі Вас якимось чином стосується? Яка Вам різниця, як називається конфесія, до якої не належите? Ви ж маєте вже Незалежну Церкву, ніхто вас не пікетує, не б"є, храми не забирає - що Вам ще від нас треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...