Перейти до змісту

Усмирение буйного соседа

difoto

Рекомендовані повідомлення

Есть у меня приятель, живет он в общаге культпросветучилища.

И есть у него плохой сосед сверху, который 9 лет игнорировал все просьбы не играть ночью на контрабасе, не включать громко музыку в час ночи, не блевать им на подоконник и не затапливать регулярно!

Последней каплей , после того как приятель сделал ремонт, а сосед его затопил так, что с лампочек вода текла, было очередной акт блевания на подоконник, который мой приятель , не выдержав, решил пресечь.

Кратко о соседе: парень, лет 17, родители разведены, мать на заработках, хата в его распоряжении, лафа короче для притона.

Приятель поднялся к нему, дал пилюлей и отобрал контрабас, сказав "Придешь забирать с родителями".

Малый накатал заявление, мол акт насилия, разбой и то сё.

Приятель вчера накатал ответное объяснение всему происходящему в горотделе. Парниша сознался, что да, мол, играл, блевал и топил, но бить то меня за что??!

Контрабас, конечно, вернули, но приятелю шьют что-то типа разбоя.

Возможно ли заведение уголовного дела и какие могут у него быть последствия.

Спасибо всем ответившим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оффтоп: тема перекликается с темой KILLERa

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приятель поднялся к нему, дал пилюлей и отобрал контрабас, сказав "Придешь забирать с родителями".

Малый накатал заявление, мол акт насилия, разбой и то сё.

Приятель вчера накатал ответное объяснение всему происходящему в горотделе. Парниша сознался, что да, мол, играл, блевал и топил, но бить то меня за что??!

Контрабас, конечно, вернули, но приятелю шьют что-то типа разбоя.

Возможно ли заведение уголовного дела и какие могут у него быть последствия.

Спасибо всем ответившим.

Кримінальний кодекс України:

Стаття 187. Розбій

1. Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), -

карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

...

3. Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, -

карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

ІМХО на даний момент велике значення буде мати те що писав сусід і твій приятель у заяві і поясненнях відповідно. Чи були свідки коли приятель приходив до сусіда?

Якщо приятель включив би фантазію і написав що сусід позичив у твого приятеля гроші під залог контробаса то була б зовсім інша ситуація.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стаття 187. Розбій

Нет состава преступления. Цель - не завладение чужим имуществом. Сказал ведь, заберешь с родителями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в таких випадках грає роль суспільна думка, треба зібрати характеристику на нього в сусідів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стаття 187. Розбій

Нет состава преступления. Цель - не завладение чужим имуществом. Сказал ведь, заберешь с родителями.

Я думаю правоохоронні органи іншої думки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Блін, прочитавши лише назву топіка подумав, шо difoto попалили на митниці з контрабандою ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справа не вартує виїденого яйця (якщо все саме так, як описано). Коли ж лякають порушеною кримінальною справою - значить, менти хочуть грошей. Варіантів є кілька:

1) пустити на самотьок - і як буде, так буде. А буть може по-всякому: від зовсім нічого до легкої судимості :).

2) дати грошей ментам і закрити справу, щоб було все "по понятіям";

3) підрядити когось із знайомих юристів (які мають досвід роботи по кримінальних справах), щоб закрити справу "по закону".

Все вищесказане має смисл, якщо обстановка виглядає так, як описав топікстартер. Якщо ж ситуація описана "згладжено", а насправді були більш жорсткі моменти - може бути по-іншому.

На майбутнє.

Якщо сусіди зверху затопили - треба не лінуватися, а задокументовувати все, викликати представника ЖКП, складати акт, брати рахунок в будівельної фірми на проведення ремонтних робіт і звертатися з позовом до суду. Буде одне рішення про стягнення збитків, друге... а там і квартиру можна пробувати забирати, якщо грошима не віддадуть.

Топік перейменовую.

зі. Якщо сусіду - 17 років, і він 9 років ігнорує прохання "не играть ночью на контрабасе, не включать громко музыку в час ночи, не блевать им на подоконник и не затапливать регулярно" - то це він з 8 років так двіжувати почав? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Объективно - нет состава.

А кто его в милиции поддерживает, это другой вопрос :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо сусіду - 17 років, і він 9 років ігнорує прохання "не играть ночью на контрабасе, не включать громко музыку в час ночи, не блевать им на подоконник и не затапливать регулярно" - то це він з 8 років так двіжувати почав?

:D:D Маньяк какой то однако. Восьмилетний паренёк регулярно блевал соседям на подоконник, и по ночам играл на контрабасе.Первое по чётным, второе по нечётным числам месяца. Ну.. и каждый последний четверг месяца открывал все водопроводные краны, затыкал сливные отверствия и уезжал на дачу на сутки.)))) неувязочка какая то)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це я відлупив сусіда і забрав контрабас. Не міг на форумі сам все написати, бо ще не був на той момент зареєстрований. Але difoto з мої слів написав усе вірно. Додам лише, що коли парєньок був "восьмилетним" і, звичайно, не грав на контрабасі, мою квартиру успішно топили його батьки. Не рідше ніж один раз на рік (тобто бувало і частіше). Дружина моя часто поривалась стягнути штраф або заставити сусідів відшкодувати збитки, але мені завжди вдавалось відмовити її від цього. В людей мусить прокинутись совість! - говорив я їй. Та й якісного ремонту в нас тоді ще не було, тому збитки були скоріше моральні, ніж матеріальні. Але коли ремонт був нарешті зроблений (робив його самотужки багато років дуже важко і болісно), то на другий день після того як я пофарбував стелі і збирався клеїти шпалери, сусід мене топить так як ніколи в житті ще не топив! Я мешкаю на 7-му поверсі, а вода дійшла аж до 5-го! Мені тоді ледь вистачило терпіння, щоб не покарати його прямо на місці. Зателефонував я його батькові і попередив, що терпець мій урвався, мовляв, щось роби, бо наступного разу я можу і не витримати. І я не витримав, коли після чотирьох днів клятого прибирання і вилизування житла сусід "забруднив мені вікно і підвіконня рвотними масами"! Ну, а далі - difoto все й так написав, не повторюватимусь. На даний момент ця історія вже закінчилась, оскільки сусід під впливом батька, котрий все ж таки відвідав мою оселю і детально ознайомився з усіма нюансами цьго конфлікту, написав заяву про те, що він не має до мене претензій і контрабас йому повернуто. І мабуть, все ж таки, якраз цей контрабас і став тим надзвичайно комічним предметом, котрий врятував мене від заведення кримінальної справи, бо, як мені розповідав міліціонер, котрий працював зі мною по цьому інциденту, окрім дикого реготу у всіх працівників міськвідділу, котрі читали мої пояснення, ця справа на моє щастя інших емоцій не викликала. Особливо потішило всіх, коли "я почув, як по підвіконню заляпотіла рідина і я спитав у дружини, чи йде дощ." Щиро дякую працівникам міліції, які по людському віднеслись до мене, дякую difoto і всім, хто відгукнувся і підтримав мене.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да і в мене був сусід якому діставалось за його музику, болгарку та інше після 11 вечора. Правда я гасив його зі своєї території саморобною установкою типу град.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Правда я гасив його зі своєї території саморобною установкою типу град.

Поділись секретними чіртіжами установки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...