Перейти до змісту

Лінуксоїди усіх мікрорайонів, об'єднуйтесь!

SkyMan

Рекомендовані повідомлення

Добридень усім!

Чи є хто із мемберів форуму - лінуксоїдами?

Якщо є такі (на що я сподіваюсь), то є пропозиція об'єдани зусилля і розробити якусь акцію на тему "Вільне програмне забезпечення" і провести у центрі міста. Наприклад, це може бути:

1. Виступ(и) про вільне ПЗ. Висловити думку, чому вільне ПЗ є кращим.

2. Роздача дисків із лінуксом (та програмами - диск 4Гб). До речі, дистрибутив диску можна пепереобити таким чином, щоби встановити попередньо найбільш популярні пакети + пакет української локалізації.

3. Роздача прапорців (ручок, плакатів).

... ваші варіанти ...

Ціль проста: звернути увагу користувачів своїх ПК на вільне ПЗ, а саме - Убунту Лінукс. Деякі люди не знають, що це, а якщо і чули і навіть бачили - то не вміють встановлювати (або/та користуватися). Потрібно показати людям, що насправді лінукс - це операційка для людей, як і каже лейбл убунту лінукса: "Linux for human beings!".

Чи є підтримка щодо такої пропозиції? Чи може хто створював хоч якісь акції? У яких інстанціях влади це потрібно засвідчувати?

П.С. Прохання не перетворювати даний топік в холівар. Кого це не зацікавило - проходьте далі повз цю тему, будь-ласка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я хоч і старий лінуксоїд, але не зовсім в захваті від подібних акцій.Ментальність така, що людям цікавіше вкрасти ніж взяти чесно, хай навіть на халяву.

А найкращим методом стало б поширення опенсорцув малому бізнесі, де грошей на всякі фотошопи і мастдайки або немає, або шкода. Навчаться на роботі, потягнуть додому, з віндою те саме проходили в бородаті 90-ті :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не буде домашній користувач переходить з вінди на лінукс, знаючи, що софт і ОС йому достається і так безкоштовно (торренти і роздачі з кряками), а корпоративний сегмент, якому це було б вигідно, не звертає уваги на акції такого роду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люблю лінь, а убунтЮ конкретно.. але.. для простих користувачів поняття бубЄн не зрозуміле і нах непотрібне... + геймери будуть не в захваті через складність встановлення іграшок, а деякі і подавно не поставиш на лінь.. так що дана ідея взагалі немає майбутнього, ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене проблема в тому що всі програми написані під вінду і ігри також :(

Сенсу не буде переходити, лишній гемор получиться...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так насправді користування лінуксом - дуже просте. Навіщо юзер буде шукати варезний софтв в неті і кряки/вейгени (сумнівні при тому ж),, якщо однією командою в терміналі або кількома простими кліками юзер може мати це?

Майже всі програми, якими користується середньостатичний юзер (як мінімум) є у лінуксі. Є навіть ігри. Наприклад, Lineage, Counter-Strike, Doom 3 та багато інших вже кльово працюють під вайном (емулятор для ЕХЕ-програм). А деякі написані спеціально для лінукса. Та й коли буде багато користувачів під лінуксом, то й ігри будуть (і інший софт) активно просуватися під дану платформу.

Я так зрозумів справа у тому, що деякі просто не вірять у те, що таку акцію можна власноруч зробити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та й коли буде багато користувачів під лінуксом, то й ігри будуть (і інший софт) активно просуватися під дану платформу.

Я так зрозумів справа у тому, що деякі просто не вірять у те, що таку акцію можна власноруч зробити.

Справа в тому, що той же microsoft не допустить цього :)

Вони хоч кожен день нову вінду будуть випускать, але ринок не уступлять.

Так, що такі акції це ніщо інше як юнацький максималізм.

Розумний керівник завжди буде шукати дешевші варіанти організації виробництва, але в силу технічної необізнаності їх принцип відношення до комп техніки зводиться до вислову "працює - не чіпай"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайди у нас на форумі дєвачку па імені Осінь.

Як у неї зараз з лінуксом я тобі не скажу... але перелік практичних порад по організації акцій отримаєш точно ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, поставив я убунту. Через два місяці вона запропонувала обновитися до якогось там джагалопа. Обновився. Пропав звук. Полазив по форумах - виявляється, такий глюк в багатьох. Як вирішити - не зрозумів, окрім як встановити того джагалопа з нуля.

Відображення шрифтів в браузерах - коряве.

Так, загальний софт можна ставити без проблем. Хоча той же ОупенОфіс все одно глючить зі складними документами - таблиці в таблицях, зноски, різні стилі і т.д. А вот як мені бути з Нокіа ПС Сюіт, Нокіа МепЛоадером, Нокіа Софтвеа Апдейтером, Нокіа СісСайнером? Чи з ФайнРідером? В мене є купа такого софта, що невідомо, яким чудом на Вінді появилася. Вайн юзати? х.з. Якби мені хтось один раз настроїв мій робочий ноут на Лінукс, і в ньому було б все, що мені треба - може я б і погодився на лінукс. От краще б такі акції проводили: настроювати юзерам компутєри, і вчити їх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От краще б такі акції проводили: настроювати юзерам компутєри, і вчити їх.

До акції можна включити і це. Наприклад, ще одним пунктом - встановлення та налаштування всім бажаючим Лінукса, безкоштовна консультація (наприклад, на цьому форумі). Сподіваюсь, знавцівс Лінукса тут чимало. А як ні - то буде чимало.

Щодо певних програм, таких як, Нокія ПК Сюіт, Файн рідер і т. п.. Для моб телефонів є gnokii. В якості OCR є кілька, але підртимки кирилиці ще поки нема (чекаємо).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо певних програм, таких як, Нокія ПК Сюіт, Файн рідер і т. п.. Для моб телефонів є gnokii. В якості OCR є кілька, але підртимки кирилиці ще поки нема (чекаємо).

Але немає, навскидку, такого софта:

Nokia MapLoader - загрузка карт для навігації на смартфонах Нокіа;

Nokia Software Updater - оновлення прошивки телефону. Там дуже тісна прив'язка апаратна і на рівні драйверів, так що під Вайном навряд чи воно запрацює.

SisSigner - підписувалка сертифікатами для програм на смартфони.

В принципі, є ще ряд прог, які мені необхідні, й встановлені на ноуті, але навряд чи я знайду їх аналоги в Лінуксі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я також прихильник операційної системи Linux. Наразі користуюсь дистрибутивом Debian. Ваша думка звичайно ж цікава, та всеж більшість людей(а саме ті що ним ніколи не користувались) під словом "Лінукс" розуміють купу проблем зокрема мої знайомі й досі думають, що графічного інтерфейсу в нього нема, лише, як вони кажуть, "все на клавішах". Та й взагалі щоб перейти на Лінукс потрібно серйозно зненавидіти Windows. Більшість в ласників ПК, використовують їх для ігор, а не для адмінування чи програмуванння.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але немає, навскидку, такого софта:

...

В принципі, є ще ряд прог, які мені необхідні, й встановлені на ноуті, але навряд чи я знайду їх аналоги в Лінуксі.

Всього одразу не буде. Якщо Ви програміст - можете самі написати таку програму або ж в іншому випадку - чекати її з'явлення, доки інші не напишуть.

У вінді також не всі програми одразу з'явились.

Хоча я не певен, що таких програм під Лінукс нема. Ось, що дав швидкий пошук:

http://www.permlug.org/node/4006/

http://tablets-dev.nokia.com/d3.php

http://tablets-dev.nokia.com/nokia_N810.php

взагалі щоб перейти на Лінукс потрібно серйозно зненавидіти Windows.

Або встановити і налаштувати Лінукс і побачити швидкість його роботи, яка значно вища. Ну й стабільність, звичайно. Але зараз не до холіварів.

Більшість в ласників ПК, використовують їх для ігор, а не для адмінування чи програмуванння.

Ну ми не можемо з вами так казати, бо ми цього не знаємо насправді. Можемо лиш судити згідно власних спостережень.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всього одразу не буде. Якщо Ви програміст - можете самі написати таку програму або ж в іншому випадку - чекати її з'явлення, доки інші не напишуть.

От якраз це й відлякує користувачів. Я не програміст. Я хочу отримати в руки робочий інструмент - для офісних задач, медіа, обслуговування комп'ютера і нормальної взаємодії з іншими пристроями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Трохи не по темі але про лінукс.

Як в Debian Lenny KDE 3.5 зробити переключення мови по лівому SHIFT+CTRL і лівому CTRL+SHIFT ?

Прописав у ~/.kde/share/config/kdeglobals

Switch to Next Keyboard Layout=Shift+Ctrl_L;Ctrl+Shift_L

працює тільки Ctrl+Shift

Тобто щоб переключити мову треба натиснути спочатку Ctrl а потім Shift, а якщо спочатку Shift а потім Ctrl - не працює.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ииии супер, начніть краще софт писать ака переносить з віня на лінь... ))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Криві вічно глюкаві ікси швидші за віндовий гуй... Увольте :)

В бібалки не граюсь сижу постійно в терміналах, ементарно перейшов би на bsd (не пінгвін) систему. Але ж мля ікси

Я адмін, мені треба робочий інструмент. а не шось що ще потрібно строїти окрім купи того що вже є.

Вдома ставив, нормально настроїв. Жінка після тиждня роботи сказала "ФЕ!!!". Зніс, поставив вісту, маю святий спокій. :)

Міліон разів обсмоктували тему вінь проти пенгуіна, 80%/20% як було так і є. Значить немає що запропонувати простому юзеру, поки не буде конкретної фінансової складової, так і буде. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добридень усім!

Чи є хто із мемберів форуму - лінуксоїдами?

Якщо є такі (на що я сподіваюсь), то є пропозиція об'єдани зусилля і розробити якусь акцію на тему "Вільне програмне забезпечення" і провести у центрі міста. Наприклад, це може бути:

1. Виступ(и) про вільне ПЗ. Висловити думку, чому вільне ПЗ є кращим.

2. Роздача дисків із лінуксом (та програмами - диск 4Гб). До речі, дистрибутив диску можна пепереобити таким чином, щоби встановити попередньо найбільш популярні пакети + пакет української локалізації.

3. Роздача прапорців (ручок, плакатів).

... ваші варіанти ...

Ціль проста: звернути увагу користувачів своїх ПК на вільне ПЗ, а саме - Убунту Лінукс. Деякі люди не знають, що це, а якщо і чули і навіть бачили - то не вміють встановлювати (або/та користуватися). Потрібно показати людям, що насправді лінукс - це операційка для людей, як і каже лейбл убунту лінукса: "Linux for human beings!".

Чи є підтримка щодо такої пропозиції? Чи може хто створював хоч якісь акції? У яких інстанціях влади це потрібно засвідчувати?

П.С. Прохання не перетворювати даний топік в холівар. Кого це не зацікавило - проходьте далі повз цю тему, будь-ласка.

прошу підтримати:

http://osum.sun.com/events/sfd2009lutsk-1

дійство-таки планується, проте, наскільки якісним воно вийде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

когда тебя распнут пару тройку раз, за добро для человечества,

Розіпне хто? На підставі чого?

ты приходи, обсудим идею коммерческой платной поддержки

бесплатной ос в этом городе :)

p.S. Ты кстати программист ?

Щодо платної підтримки - це кльово. Але ще поки немає що підтримувати. Потрібно розповсюдити.

Так, я програміст і системний адміністратор. Також член української команди спільноти Убунту. А що? А ви?

Switch to Next Keyboard Layout=Shift+Ctrl_L;Ctrl+Shift_L

Це баг і звіт про цей баг він відісланий у службу підтримки. Ви можете долучитися до неї шляхом лінку.

Криві вічно глюкаві ікси швидші за віндовий гуй... Увольте :)

Скільки часу працюю в іксах - вічноглюкавість не проявлялася. Може, справа не в іксах? ;)

В бібалки не граюсь сижу постійно в терміналах, ементарно перейшов би на bsd (не пінгвін) систему. Але ж мля ікси

Я інколи бавлюсь в Tremulous (типу CS, але логіка, як на мене краща). Термінали часто використовую, бо люблю його як дуже зручний інструмент. Користуюсь іксами. Працюють стабільно. Принаймні, в мене. :)

Вдома ставив, нормально настроїв. Жінка після тиждня роботи сказала "ФЕ!!!".

А в чому "фе" проявлялося?

Зніс, поставив вісту, маю святий спокій. :)

Про вісту говорити не будемо. Тема не про це. Хоч можна багато чого було б сказати, але холіварити, як обіцяв не хочу.

Міліон разів обсмоктували тему вінь проти пенгуіна, 80%/20% як було так і є.

Не треба нам з вами брати той "міліон" до уваги. Треба мати свою 1 думку ніж мільйон чужих. А своя думка - особистий досвід. І він в мене - позитивний. Шкода, що у вас не вийшло налаштувати систему.

Власне, дану тему і підняв для того, аби допомогти у встановленні/налаштуванні Лінуксу.

ииии супер, начніть краще софт писать ака переносить з віня на лінь... ))))

Пишуть. Працює. Користуються. :)

прошу підтримати:

http://osum.sun.com/events/sfd2009lutsk-1

дійство-таки планується, проте, наскільки якісним воно вийде...

Га? А що, власне, підтримувати?

в общем можно сделать на базе линуха не дорогую и надежную систему.

но не бесплатно. и не идеальную систему.

Навіщо, якщо вже є безкоштовна і надійна? Саме в цьому ідеологія акції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у меня к тебе тогда простой вопрос. как ты думаешь, зачем таки существуют

такие компании как ред хат, зачем новель пилит свою сусь, зачем марк (тот самый)

постоянно экспериментирует с монетизацией убунты ?

ну так. в двух словах.

Монетизація - адже термін сам за себе каже. Перетворення у грошовий капітал. Але поки що тема не про це.

Кажу ж - нема що монетизувати.

добрые пользователи, которым ты бесплатно поставишь свою убунту.

начни скажем с 10 человек одновременно.

заодно узнаешь про себя и линукс много нового :))

Ну почав вже давненько. Та й не 10 людей одночасно. Але справа не в тому, щоб самому це робити, а командою. Ти радиш підтримку робити на комерційній основі. Власне кажучи, я з цим згоден. :)

----- АЛЕ ----

Тільки після того, коли користувачам буде показано, що лінукс - рулить!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Впровадження лінуха на виробництво гарна ідея бізнесу, особливо розраховуючи на компанії що планують легалізацію, або хоча б часткову легалізацію, але тут купа граблів: парк машин повинен бути новим(інакше дупер Убунта буде лагать, не кажучи вже про прикладні програми), + пару місяців геммороя по поясненню, роз"ясненню та відшліфовці, тут потрібно крім всього іншого мати хоча б років 5 такого досвіду саме на підприємстві з лінухом як десктоп, машин 100 думаю для виховання в собі "красноглазія" вистачить. І навіть маючи це все прийдеться пару машин, можливо й сервер залишити на форточках, бо при необхідності в чіткій роботі ваше "нада софт - напиши сам" не катить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Ще один активіст який думає що людина яка адмінить туєву хучу серверів на різних операційних системах не в змозі настроїти ікси :)

Ну да ладно.

Мені надоїло кожен вечір щось підкручувати коли жінці не подобається.

То вікна при відкритті за межі екрану вилазять, то офіс в кору вивалюєтся від її хитрих доків.

То icq клієнти їй не подобаються, шрифти міняй. Софт став, конфігури його. І це ще добре що є я. :)

Хоча дружина у мене під диктовку по телефону і pf.conf поправити може :)

А прикинь юзеру сам на сам з пінгвіном, перша мука це з тої купи дистрибютивів вибрати той з якми буде меньш усього проблем.

Далі ломка логіки, файлова ситема, нема exe файлів. Втикаєш компакт зі своєю любимою NFS а як її встановити? Про запустити я вже мовчу :)

Читання купи документацій по репозиторіях. Потім довге і нудне лазання по нету в пошуку альтернативного віндовому софта, муки в виборі який з тої купи з неясними назвами тобі потрібен.

Штук 10 як льоду будуть падати, або тупо не стануть, треба буде купи бібліотек доставляти. Що не завжди буває гладко :)

Знову ломка логіки, бо все не так.

На моїй памяті просто купа таких випадків, люди просто плювали.

Нафік мені парити мозг, якщо я поставлю вінь, поставлю дрова з копактів від заліза.

Скачаю qip поставлю офіс. Візьму любимий компакт з NFS і буду гратись.

Або ж ще простіше, взяти якогосб Звір ДВД, піти покурити і черз 30 хв отримати повністю робочу систему. :)

Якщо хочеш займатись просвітницькою діяльністю.

Допоможи людям вибрати як це роблять компанії які за це беруть бабло.

Вибери стабільний дистрибютив.

Вибери підборку софта. 100% робочого який замінить віндовий.

Можеш це запхнути на ДВД залити на сайт, і там надавати безкоштовну підтримку :)

І якщо твій проект підтримають і почнуть користувати зможеш вводити і платні послуги/сервіси.

І перестань думати що всі тупі і ліниві.

Просто в деяких є цілі і задачі і кожен до них йде своїми шляхами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це хвороба новоявлених лінуксоїдів, поки вони не з"їли собаку і не перевели пару фірмочок на лінукси, не пообслуговували їх пару років, їм здається все таким простим і гарним :rolleyes:

Говорив нещодавно з своїм університетським другом, працює в школі викладачем, він мені довго доводив що лінукс рулить адназначна, а адміном можна працювати за 2-3 тижня с нуля :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо вже про лінухи, то з них варто було починати спочатку. (Да я знаю що DOS на нього схожий як 2 каплі) але все одно. Перше, що з'явилося в руках - Вінда. Яка б не була крива - але працювала, і під неї все заточувалося.

Відверто кажучи мені вже ліньки переучуватися на *ніх-и. Хоча не завадило б щось підучити. Дуже часто треба. Але знову ж немає часу.

І на рахунок того, що сказав кмд. - 100%

Зробіть зборку 100% робочу - втикнув - поставилося. + софт, щоб не шукати і не мучитися. Не кожен буде сидіти і кнопати в консолі купу значків, мало кому зрозумілих, і команд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікава темка.

Минулого тижня встановив Убунту. Спочатку було дуже важко. Не зміг відразути налаштувати АДСЛ доступ. Приходилось завантажуватися під Віндою, скачувати книжки чи читати форуми, а потім випробовувати це на Лінуксі. Проте вже через декілька днів інет літав і руки вже самі набивали консольні команди. Тобто все досяжне аби було бажання в цьому розбиратися.

Цікава ситуація, яка трапилася вчора. Приніс один співробітник вінт і сказав, що не робить і дуже треба відновити інфу на ньому. Так от, Вінда з цим вінтом зависала і не рипалася. А з під Лінукса вінт визначився без проблем і вдалося витягнути з нього більше 90% інфи.

Причому інфа витягувалася методом Ctrl+C - Ctrl+V, без різного побайтового читання і т.д. Тобто за допомогою таких операцій, які би міг виконати звичайний юзер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...