Перейти до змісту

Хто з сисадмінів бажає капельку підзаробити?

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ситуація:

1. В приміщення №1 заходить провід з інтернетом (вита пара).

2. Із приміщення №1 в приміщення №2 прокладена вита пара.

3. В приміщенні №2 стоїть свіч.

4. В приміщенні №2 треба розмістити комп - роутер, підключивши його до інету, і пустити інет на локальну мережу (через свіч).

Для цього потрібно:

1. В приміщенні №1 зєднати виту пару, по якій йде інтернет з витою парою, яка йде в приміщення №2.

2. На роутері встановлено дві мережеві плати і... Віндовс 95 (зауваження по цьому пункту не приймаються, сам знаю, що погано).

3. В приміщенні №2 треба підключити роутер до інтернету, і до локальної мережі (свіча).

4. Якщо виникне потреба - піднастроїти Віндовс. Просто я не знаю, чи треба буде якусь додаткову прогу на нього ставити, чи він і так дозволить через себе в інет лазити.

Багато грошей не обіцяю, а на гривень 70 шефів вмовлю.

Конкретні пропозиції на тел. 726268, Ярослав. Або в топік.

Поскільки інтернет у нас Фотакомовський, то системним адміністраторам Фотакома надаються переваги :)

Опубліковано
Ситуація:

1. В приміщення №1 заходить провід з інтернетом (вита пара).

2. Із приміщення №1 в приміщення №2 прокладена вита пара.

1. Шо за "провід з інтернетом ", ADSL, Ethernet. Яка довжина лінку, яке обладнання на цьому кінці ?

2. Яка довжина лінку ?

Якщо треба з'єднати лінк 1 і 2, то як, механічно, через пристрій ?

Якщо механічно і Ethernet, то чи дозволить сукупна довжина Ethernet лінку це зробити з врахуванням втрат в точці консолідації ?

Якщо через Ethernet пристрій, чи є місце для його встановлення/живлення ?

Опубліковано

Блін... во загрузив... ;) Вита пара, лан-підєднання у нас до інтернету... Довжина лінку... не знаю. Метрів на 7-8 виросте порівняно з тією, що є зараз. Лінк 1 і 2 треба зєднати між собою, можна через розєм.

Все інше не зрозумів. Але проблем не так багато, як здається.

Коротше, суть проблеми намальована на малюнку в аттачі.

post-263-1157026394.gif

Опубліковано
Блін... во загрузив...

Ну тепер всьо ясно ;)

Механічне з'єднання. 7-8 метрів це в межах допуску на патч-корди для каналу.

Лишається настроїти роутер.

Опубліковано
Ну... і хто наважиться допомогти?

А шо за машина на роутері CPU/RAM/... ?

Там Win 95 чи 98 ?

Опубліковано

Pentium 233MMX

32Mb RAM

2Gb HDD

Intel 10/100 mbit/sec

AMD PCNET 10 mbit/sec

!!! WINDOWS mustdie 95 !!! А шо туда ще поставиш? НТю? Так в мене є якась інсталяха, але вона, СУКА, не дає нормально сєтку настроїти. Якщо під час інсталяції не настроїш, або драйвери не введеш - то після того, як проінсталив, весь час еррори якісь. Але якщо хтось візьметься, то за пивком посидимо, покулупаємо...

Да, останній штрих. Мишка не працює ;) Треба нести свою, на СОМ-порт. Може, у звязку з цим Лінукс порекомендуєте?

Опубліковано
Pentium 233MMX

32Mb RAM

2Gb HDD

Intel 10/100 mbit/sec

AMD PCNET 10 mbit/sec

я на такой конфигурации (памяти было 64 и видашка S3 Virge) под НТ4 весь ХалфЛайф первый прошел

ставь НТ4 и всё будет ЧОТКО

Опубліковано
Pentium 233MMX

32Mb RAM

2Gb HDD

Intel 10/100 mbit/sec

AMD PCNET 10 mbit/sec

!!! WINDOWS mustdie 95 !!! А шо туда ще поставиш? НТю? Так в мене є якась інсталяха, але вона, СУКА, не дає нормально сєтку настроїти. Якщо під час інсталяції не настроїш, або драйвери не введеш - то після того, як проінсталив, весь час еррори якісь. Але якщо хтось візьметься, то за пивком посидимо, покулупаємо...

Да, останній штрих. Мишка не працює ;) Треба нести свою, на СОМ-порт. Може, у звязку з цим Лінукс порекомендуєте?

Можна і Linux. Це було б кльово, але не за такі гроші.

Але простіше вкинути Win98SE, там є можливість розшарити мережеву для спільного доступу в Internet.

Якщо нічого не міняти, то треба поставити, наприклад, WinRoute 4.х.х і налаштувати його.

Опубліковано

2Yarchik если учесть что "Интернетпровайдер" это "враждебная среда" то WIN95 смотрящий туда - слегка стрёмно....

P.S. можно и молодость вспомнить и НЮКИ всякие....

Опубліковано

Пацани... мені треба когось, хто міг би вирішити цю проблему. Плюс поставити якусь прогу тіпа ВінРоут чи ВінПроксі, і, якщо це можливо - щось для захисту. За поради я дякую, але сам я цього не зроблю. Не знаю, не вмію, і не маю зараз часу вчитися цьому. Гроші платим, пиво ставлю. Невже ніхто не може допомогти?

Опубліковано
народ прав, ставь WinNT 4.0 SP6a + все фиксы + Kerio Winroute Firewall. получишь как раз то, что надо
Да я не против. Только у меня какая-то лажа получается, когда я в НТ сетевуху добавляю. Каждый раз при запуске системы пишет, что ошибка устройства, и сеть не фурычит. А вот если умудриться на этапе установки сетевые драйверы для НТюхи подсунуть - тогда временами и местами работает. Может, у меня инсталляха кривая. Но в инете лазил, у многих такие проблемы были.

Народ, кто может реализовать озученное Шкодером?

Опубліковано
народ прав, ставь WinNT 4.0 SP6a + все фиксы + Kerio Winroute Firewall. получишь как раз то, что надо

WinNT 4.0 SP6a + все фиксы + Kerio Winroute Firewall >= Linux, - не за такі гроші.

Опубліковано

2Yarchik по поводу неработы сети - наверное нете дрова ставиш для сетевухи, или сетевуха кривая

НТ4 легко переносит добавление серевух

Опубліковано
2Yarchik по поводу неработы сети - наверное нете дрова ставиш для сетевухи, или сетевуха кривая

НТ4 легко переносит добавление серевух

Эта проблема была замечена где-то на 15 разных машинах, разных сетевухах. Я с НТьой уже лет шесть-семь вожуся, когда-то одну инсталлху откопал - и геммороюсь. Народ писал на форумах, что проблема связана с тем, что после установки устройства НТ (с сервиспаком 6а) запрашивает файлы с установочного диска. И ставит эти несервиспакные файлы поверх сервиспака, из-за этого где-то что-то запаривается.

Опубліковано

ну инсталяху НТ4 добыть совсем не проблема....

оригинальных дисков немеряно

Народ писал на форумах, что проблема связана с тем, что после установки устройства НТ (с сервиспаком 6а) запрашивает файлы с установочного диска. И ставит эти несервиспакные файлы поверх сервиспака, из-за этого где-то что-то запаривается

вот поэтому и рекомендуется после более-мене серьёзных изменений - перенакатить СП и фиксы.... ;)

Опубліковано
ну инсталяху НТ4 добыть совсем не проблема....оригинальных дисков немеряно
Сможешь в обменнике образок такого диска выложить?
Опубліковано

Kerio WinRoute Firewall 6

Требования:

Pentium III, 256 MB RAM

20 MB свободного места на диске

Windows 2000/XP/2003

НТ среди этих ОСей нету... :)

Опубліковано
Kerio WinRoute Firewall 6

Требования:

Pentium III, 256 MB RAM

20 MB свободного места на диске

Windows 2000/XP/2003

НТ среди этих ОСей нету... :)

Під параметри машини підійде WinRoute 4.2.2

Опубліковано
Спасибо. Сервиспак последний на этом диске есть? А фиксы? Или нужно будет искать?

серпак можно засадить,

и фиксы, только я потёр уже,

они и с ВиндовсАпдейта бодренько тянутся

Опубліковано

Якщо в мережі більше 3 компів 98-ка не піде там обмедення по кількості підключень до вінди. Тобі треба шось серверне ставити. І потім на неї софтовий роутер.

З лінухом є...тись прийдеться. Нехай виділять твої шефи 100 грн на 126-256 памяті (тоді на цьому зламку 2000 стане).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...